pass int150 ή symphonic line rg10 mk4

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
υπαρχει καποιος που τους εχει ακουσει? και γενικα γνωμες ποιος ειναι σε γενικες γραμμες καλυτερος. δεκτες και αλλες προτασεις σε αυτα τα watt πανω κατω.

Δώσε πληροφορίες: χώρος , ηχεια που θα οδηγήσει, πηγές υπάρχουν?
Πως περιμένεις απάντηση?

o int150 εχει για καποιους λιγο "λεπτοηχα" μεσαια, καταλους ποιο αληθινα επειδη δεν ειναι προβολικα. εχω τον x150.5 που ειναι το ιδιο τελικο σταδιο.
δεν εχω ακουσει κανεναν symphonic line....

Βασικά τι σου λείπει στον ήχο του συστήματος και θες να αλλάξεις ενισχυτικά?
Θες να πας από λάμπα σε τρανζιστορ βλέπω.
Μάλλον ψάχνεις ανάλυση και ακρίβεια ή και καλύτερη οδήγηση.
Για δώσε στοιχεία.

Γιατί να αλλάξεις ότι έχεις και μάλιστα χωρίς να τους έχεις ακούσει στο σύστημά σου;

Δεν οδηγούνται καλά τα ηχεία σου στο χώρο σου;Ποιό το πρόβλημα;

Αν απλά βαρέθηκες και θέλεις μιά αλλαγή,πέρνα απο ένα καλό σέρβις τα μηχανήματά σου και δοκίμασε άλλες λάμπες επάνω τους,πρίν τα αποχωριστείς.

Last edited:
Κατ αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας.ο λογος που θελω να αναβαθμιστω σε εισαγωγικα ειναι γιατι τα ενισχυτικα εχουν γερασει ταχω κοντα 20 χρονια το να τους κανω service με ισως αναμφιβολα αποτελεσματα και ναχασω κανα χιλιαρικο δεν με τραβαει ιδιαιτερα σαν ιδεα.επισης σκεφτομουν να παρω εναν τελικο και να βαλω σαν προ το bench αλλα οι δοκιμες που εκανα σε αυτη την λυση ηταν τουλαχιστο απογοητευτικες και με καλους ενισχυτες κιολας, κακα τα ψεματα αλλα το bench den mporei να παιξει τον ρολο του προ με επιτυχια ο ηχος ηταν ξερος και τραχυς και τονιζονταν τα ακρα με λεπτη την μεσαια ενω με τους προ τους ομοσταυλους των ενισχυτων το αποτελεσμα πετουσε.το βαλαντιο μου ομως δεν επιτρεπει τετοια αγορα οποτε σκεφτομαι την λυση του ολοκληρομενου που ταχει ολα γλυτωνω και τα ic.Τον rg10 τον εχω ακουσει μετα ηχεια μου κιολας και ειναι αρκετα καλο το αποτελεσμα αλλα εχει ενα ελατωμα δεν εχει balanced inputs ωστε να παρει το 100% του bench,για τον pass εχω διαβασει μονο κριτικες και ο εδω αντιπροσωπος ειναι λιγο περιεργος εχει δικα του ωραρια κλπ.που ακουστηκε οτι πρεπει να παρω αδεια απο την δουλεια μου για να τον ακουσω τεσπα.αυτα τα ολιγα οποιος εχει καποια γνωμη ας μου την πει.

Α και επειδη ρωτησε ο φιλος dipie ναι δεν οδηγουνται σωστα απο τα 100 γερασμενα βατ του υβριδικου τα spectrum που ειχα σκιστηκαν στην κανονια του 1812 τι το θελα :))

Tον συγκεκριμένο ολοκληρωμένο της Pass δεν τον έχω ακούσει,αλλά έχω ακούσει πολλά άλλα μηχανήματα της εταιρείας.Τους SL τους ξέρω απο παλιά πολύ καλά.

Παίρνοντας υπόψη και τα ηχεία τα οποία έχεις,θα σου σύστηνα να δοκιμάσεις κάποιον YBA Passion στον χώρο σου.Νομίζω,ότι "δένει" εξαιρετικά με τα ηχεία σου.

ΥΓ.Εάν επιμένεις σε SF,έχει ένα ντέμο ζευγάρι προ-τελ η Stepcom σε καλή τιμή.Πήγαινε να τ' ακούσεις.

Last edited:
...επισης σκεφτομουν να παρω εναν τελικο και να βαλω σαν προ το bench αλλα οι δοκιμες που εκανα σε αυτη την λυση ηταν τουλαχιστο απογοητευτικες και με καλους ενισχυτες κιολας, κακα τα ψεματα αλλα το bench den mporei να παιξει τον ρολο του προ με επιτυχια ο ηχος ηταν ξερος και τραχυς και τονιζονταν τα ακρα με λεπτη την μεσαια ενω με τους προ τους ομοσταυλους των ενισχυτων το αποτελεσμα πετουσε.QUOTE]

Αλήθεια με ποιους τελικούς συνέδεσες το bench και τα αποτελέσματα ήταν τόσο απογοητευτικά; Τι αντίσταση εισόδου είχαν;
Μήπως υπήρξε πρόβλημα ματσαρίσματος;

Δεν ισχυρίζομαι ότι το bench είναι ο καλύτερος προ που κυκλοφορεί αλλά για να το χαρακτηρίσεις ... λίγο σε σχέση με τον τελικό, πρέπει ο τελικός να κοστίζει τουλάχιστον αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ενώ το κύκλωμα προ του συγκεκριμένου ντάκ στοιχίζει μερικά $;

Αλήθεια με ποιους τελικούς συνέδεσες το bench και τα αποτελέσματα ήταν τόσο απογοητευτικά; Τι αντίσταση εισόδου είχαν;

Δεν ισχυρίζομαι ότι το bench είναι ο καλύτερος προ που κυκλοφορεί αλλά για να το χαρακτηρίσεις ... λίγο σε σχέση με τον τελικό, πρέπει ο τελικός να κοστίζει τουλάχιστον αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μάλλον με τον COUNTERPOINT SA100, όπως φαίνεται στο προφίλ του
φίλου farflung...
Είναι φυσικό Γιώργο να έχει παράπονο ο φίλος για το τελικό αποτέλεσμα...
Ο bench δεν...

φίλου farflung...
Ο bench δεν...

Καλημέρα Καπετάνιε. Βλέπω πίνουμε το πρωϊνό καφεδάκι νωρίς νωρίς την Κυριακή.
Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία από πρό, μια απευθείας σύγκριση που έκανα ήταν η εξής:
- Πρό benchmark HDR / τελικός PASS X250.5.
- Πρό PASS X1 / τελικός PASS X250.5.
- Πρό benchmark HDR σύνδεση με PASS X1 passthrough για καλύτερο ματσάρισμα αντίστασης / τελικός PASS X250.5.

Στις παραπάνω διασυνδέσεις χρησιμοποίησα ποικιλία IC από ACCOUSTIC ZEN και FURUTECH.

Με ηχεία SF Grand Piano Domus, τα οποία ΦΥΣΙΚΑ είναι αρκετά υποδεέστερα σε σχέση με τους ανωτέρω προ/τελ, δεν διαπίστωσα αξιοσημείωτες διαφορές τόσο ο ίδιος όσο και οι παρόντες συνακροαζόμενοι. Μας έκανε δε ιδιαίτερη εντύπωση πως το benchmark, ιδιαίτερα σε μέσες προς υψηλές στάθμες, έπαιζε στα ίσα τον PASS X1, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ένας εξαιρετικός προενισχυτής.

Καλημέρα!
Τι να σου πώ βρε Γεώργιε...Αγνωσται αι βουλαί του hi-fi..
Το περίφημο ματσάρισμα φαίνεται πως έκανε την εμφανισή του και στις
δύο περιπτώσεις.Και στη δική σου και στην περίπτωση του farflung, εκτός
πιά, αν ο COUNTERPOINT έχει φάει τα ψωμιά του και άρχισε να δείχνει
την ηλικία του...

Ε εντάξει...Τον καιρό τους δεν θεωρούνταν κι η αφρόκρεμα...Απλά καλά...

Πάντως σίγουρα θέλουν ένα καλό σέρβις κι άλλες λάμπες,ειδικά άν έχουν κινέζικες.

Για το συγκριτικό μεταξύ των προ,που λέει ο φίλος,χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν,κρατάω τις επιφυλάξεις μου.Δεν παίζει με τίποτα ένα ολοκληρωμένο μερικών δολλαρίων,να ακούγεται καλύτερα απο τον Pass Χ1.Ναί είναι ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο στα λεφτά του το μπέντσμαρκ,αλλά μέχρι εκεί.

http://www.positive-feedback.com/Issue32/pass_x1.htm
http://www.audioreview.com/cat/amplification/preamplifiers/pass-labs/x1/PRD_125289_1591crx.aspx
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/frr.pl?rprea&1095747258&&&/Pass-Labs-X-1-Preamplifier

Last edited:
Εγω θα δοκιμαζα και τον συνδυασμο προ bench και τελικο καποιο επαγγεματικο
τελικο 200w+ υποψιαζομαι οτι τα xanadu θα χαρουν με τα περισσοτερα watt.

(τον counterpoint τον εχω σε ιδιαιτερη εκτίμηση παντως αλλα τα watt χρειαζονται συνηθως και κανουν καλο :7SFGSFG:)

...επισης σκεφτομουν να παρω εναν τελικο και να βαλω σαν προ το bench αλλα οι δοκιμες που εκανα σε αυτη την λυση ηταν τουλαχιστο απογοητευτικες και με καλους ενισχυτες κιολας, κακα τα ψεματα αλλα το bench den mporei να παιξει τον ρολο του προ με επιτυχια ο ηχος ηταν ξερος και τραχυς και τονιζονταν τα ακρα με λεπτη την μεσαια ενω με τους προ τους ομοσταυλους των ενισχυτων το αποτελεσμα πετουσε.QUOTE]

με τελικους τις chord kai classe με τους πρωτους το αποτελεσμα ηταν για τα μπαζα με τους δευτερους ηταν σχετικα καλουτσικα αλλα οταν εμπαινε ο δικος τους προ πετουσαν

φίλου farflung...
Ο bench δεν...
τωρα ακουω με προ το bench επειδη ταφτυσε ο προ μου και το αποτελεσμα ειναι σχετικα καλουτσικο επειδη ο ηχος του τελικου ειναι στρογγυλος

Ε εντάξει...Τον καιρό τους δεν θεωρούνταν κι η αφρόκρεμα...Απλά καλά...

Πάντως σίγουρα θέλουν ένα καλό σέρβις κι άλλες λάμπες,ειδικά άν έχουν κινέζικες.

εχω κανει ενα ελαφρυ πριν καμια 5ετια και οι λαμπες ειναι αλαγμενες
6922 sovtek

Εγω θα δοκιμαζα και τον συνδυασμο προ bench και τελικο καποιο επαγγεματικο
τελικο 200w+ υποψιαζομαι οτι τα xanadu θα χαρουν με τα περισσοτερα watt.

(τον counterpoint τον εχω σε ιδιαιτερη εκτίμηση παντως αλλα τα watt χρειαζονται συνηθως και κανουν καλο :7SFGSFG:)

ta xanadu παιξαν και με behringer 1500 και ο ηχος ηταν τουλαχιστον γελοιος
αλλα δεν υπαρχουν πια εχουν χαριστει