pass-through & DACs

Κοιταχτε μαστορια, για να μαι απολυτως ειληκρινεις, ισως απλα να υπερβαλω με ολο αυτο....απλα το θεμα ειναι οτι επειδη μαθαινω σιγα σιγα, και λογω τεραστιας οικονομικης στενοτητας τον τελευταιο καιρο, δε θαθελα να κανω καποια κινηση και να πανε τζαμπα χρηματα...γιαυτο το ψηριζω τοσο..
Τωρα αν οντως οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες τοτε πραγματικα δε με νοιαζει. Οχι δε ειμαι high-end ας!..Μουσικουλα ακουω, οχι μηχανηματα...Απλα η αγνοια μου με κανει να ρωταω τετοια πραματα!!.Αρα αμα με το σπλιτερακι καλυπτομαι τοτε δε το ψαχνω αλλο...Θα φτιαξω ενα κινεζο dac το οποιο ειναι αξιολογοτατο με κανα 100αρικακι, και το σπλιτερακι πακετο και λογικα ειμαι κομπλε! :ernaehrung004:

K0000001989.jpg

κάνει τη δουλειά σου, είναι Plug&play και είναι πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ήχου.
Δεν σε βλέπω γιά βουβάλια εσένα...:ernaehrung004:

Σηφη μην το βαζεις κατω... αλλα το βουβαλι ειναι πιο πανω απο το budget που λες. Εσυ πιο κινεζακι εχεις βαλει στο ματι???

μα γιατί να φτιάξει, όταν με 100 και κάτω παίρνει το prodigy που από υλικά είναι πολύ μπροστά και αλλάζει και τελεστικούς, αν και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις το 2134

Σηφη μην το βαζεις κατω... αλλα το βουβαλι ειναι πιο πανω απο το budget που λες. Εσυ πιο κινεζακι εχεις βαλει στο ματι???
Mπα δε μασαω!
Να κοιταω κατι τετοιο...
http://cgi.ebay.com/2010-version-24...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255a76f04a

η κατι τετοιο

http://cgi.ebay.com/Gigawork-24-192...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c0ce1cf41

Καθε προταση φυσικα, δεκτη ε!!

Α δε ειμαι ο καταληλος για dac modding ε...αρα κατι καλο out-of-the-box..

:award:

ε μα εχω σκασει ενα μηνα να ψαχνω τροπο να κανω spdif passthrough,..θα παρω την προντιτζι και μελοντικα αμα νιοσω την αναγκη για κατι καλυτερο την χρησιμοποιω μονο για τo digital out Της και κοτσαρω ενα dac καλο κ ειμαι κομπλε...να ρωτησω, μπορω ταυτοχρονα να παρω κ το optical out και το spdif out? αν ναι τοτε οοολα μια χαρα....

παρολο που λυθηκε το προβλημα για αλλους εχω το musiland

01us και εχω μια εξοδο στο buffalo μια στον ΑV και περισευη και μια.

rca,bnc,optical.

Last edited:
μια τελευταια ερωτηση...παιζει καθολου ρολο το ποσο μεγαλο usb καλωδιο θα συνδεσει το prodigy με το pc? Δεν ενοω κανα τεραστιο ε. Απλα ενα 1.5μετρο αν ειναι οκ τοτε θα μπορεσω να πλησιασω το συστημα μου στα 2.5-3m max, ωστε τα Interconnects να ναι αντις για 5μετρα, 3 μετρα...
Αν κανει κ 4 μετρο Usb την δουλεια μου τοτε χαρας ευαγγελια!!
Ενοω να μην αλοιωνει τον ηχητικο χαρακτηρα ε
Εχει δοκιμασει κανεις? Θεωρητικα τα Usb φτανουν τα 5 μετρα, μετα θελουν ειδηκη προεκταση με ενσωματωμενη ενυσχηση.

Θεωρητικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αν έχεις στο μυαλό σου αλλοίωση σήματος λόγω μακριού καλωδίου USB, πάλι σκέφτεσαι σαν HiEndας.. ;)

βρε λες να μαι HiEndας και να μη το ξερω? μπααα...
Απλα αλλη μια φορα ρωταω λογω αγνοιας! :ernaehrung004:
Φανταζομαι οτι λογικα δεν υπαρχει αλοιωση σηματος λογω μακρυου καλωδιου usb Μονο κ μονο γιατι εκει μιλαμε για καθαρα ψηφιακη μεταφορα αρχειου, η θα περασει η οχι, σωστα? ενω η μεταφορα μιας digital out ειναι αλλη υποθεση καθως εκει περναει το ψηφιακο σημα προς επεξεργασια κ ισως υπαρχουν απωλειες, σωστα?
:ears:

Δεν είναι δεδομένο ότι και η usb σύνδεση δε θα έχει απώλειες - εξαρτάται από την υλοποίηση. Υλοποιήσεις που βασίζονται σε default OS driver δεν εξασφαλίζουν 100% ακαιρεότιτα δεδομένων.
Και το usb audio και η spdif είναι streams - σκέψου το σαν Internet radio, είναι επιρρεπείς και στο να χάνονται δεόμενα και σε χρονικές ατασθαλίες.
Αλλά και εγώ αυτό που προτείνει ο Δημήτρης θα έκανα -τουλάχιστον για αρχή.

Μαλιστα.. Ε να μωρε. Θελω να παρω καποια καλωδια απο ebay κ δεξερω τι μηκος να παρω.. Γιαυτο ρωταω.
Να το θεσω αλλιως. Καλυτερα τι ειναι να ναι μακρυ βρε παιδια; Η οπτικη? το usb? To spdif? Tα αναλογικα interconnects?
τι ειναι ποιο επιρρεπης σε απωλειες;
Εξ αναγκης η αποσταση ειναι 4,5-5 μετρα..

Απάντηση: Re: pass-through & DACs

Δεν είναι δεδομένο ότι και η usb σύνδεση δε θα έχει απώλειες - εξαρτάται από την υλοποίηση. Υλοποιήσεις που βασίζονται σε default OS driver δεν εξασφαλίζουν 100% ακαιρεότιτα δεδομένων.
Και το usb audio και η spdif είναι streams - σκέψου το σαν Internet radio, είναι επιρρεπείς και στο να χάνονται δεόμενα και σε χρονικές ατασθαλίες.
Αλλά και εγώ αυτό που προτείνει ο Δημήτρης θα έκανα -τουλάχιστον για αρχή.

Δηλαδή Τάσο, σε αντίθεση με τα data στη μεταφορά audio το error correction είναι "ελαστικό" ?

Re: Απάντηση: Re: pass-through & DACs

Δηλαδή Τάσο, σε αντίθεση με τα data στη μεταφορά audio το error correction είναι "ελαστικό" ?

Δεν έχει να κάνει με το είδος των δεδομένων αλλά το mode που δουλεύει. Για όλες τις αντίστοιχες συσκευές (κάρτες ήχου, κάμερες κτλ) και τους default drivers δεν υπάρχει fault tollerance. Το κυρίαρχο domain είναι αυτό του χρόνου, αλλά χωρίς σωστά δεδομένα μόνο η φαντασία μπορεί να περιγράψει τι συμβαίνει.
Γι αυτό ίσως "ακούγονται" διαφορές με διαφορετικά μήκη ή ποιότητες καλωδίων σύνδεσης USB.