Πέρασε και ένας φίλος εχθές,
Καταρχάς ρύθμισα ακομα πιο προσεκτικά τα ρεύματα στο rail έχω 14.1V και 14.4V, επίτηδες λίγο παραπάνω από 14.0, για να έρχεται το ρεύμα στα τρανζίστορ λίγο πιο εύκολα, εκεί θέλουμε 600mV.
Δούλεψε και μερικές ώρες ο ενισχυτής και όλο και κάτι έστρωσε, λεμέ τώρα.
Και μετακόμισα και από το ρεύμα του ‛εργαστηρίου’ σε γραμμή ρεύματος μόνο για το στέρεο.
Κάναμε αρκετές δοκιμές, κάπως καταφέραμε να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο το βόμβο με προσεκτικές κινήσεις στα καλώδια καλύτερο σφίξιμο όλες τις βίδες λίγο δάχτυλο σε κάθε πυκνωτή και αλλά τέτοια απλά πράγματα
Κάτι παραμένει να βουίζει, αλλά θα έλεγα ότι πια δεν είναι ενοχλητικό
Με τα sony mh σχεδόν δεν ακούγεται που είναι αναίσθητα
Μόνο με τα hd650 ακούγεται μεν αν και πια σε χαμηλή ένταση
Κάναμε και τη δοκιμή να τον λειτουργήσουμε και σαν ενισχυτή για ένα ζευγάρι ηχεία fostex 127, εκεί δεν ακούγεται καθόλου μα καθόλου θόρυβος με το αυτί κολλημένο πάνω τους. Με ~5w σίγουρα γεμίζεις υπνοδωμάτιο σε καλές εντάσεις.
Η ψήκτρα μπορεί να γράφει και 55 βαθμούς μπροστά, αλλά τελικά δεν ανεβαίνει παραπάνω. Με ανοιχτό το κουτί, οπότε μέχρι να βρω μεγαλύτερη ψήκτρα δεν αγχώνομαι.
Πλέον δεν κάνει και ιδιαίτερη διαφορά η φάση του ρεύματος στην είσοδο στο θόρυβο.
Το καλώδιο εξόδου είναι τώρα VDH, το ρεύματος supra με καλύτερα βύσματα προς την πλακέτα.
Και κάπως έτσι μου έφυγαν οι ιδέες και για έξτρα τροφοδοτικό, δε λέω κάποια καλύτερη εξομάλυνση ή ένα μικρό φίλτρο μπορεί να βοηθήσει. Αλλά ζεν είναι, δεν είναι και τόση η ανάγκη. Μετά τους 10,000μF που έβαλα ακλουθούν δύο 460μF από το κιτ του κινέζου, αυτοί είναι σημαδεμένοι σαν BC δηλαδή όχι ότι χειρότερο εκεί έξω. Θα σκεφτώ να τους αλλάξω και αυτούς, αλλά και αυτοί που είχα σπίτι δεν ήταν τόσο καλύτερης (έστω διαφημιζόμενης) ποιότητας.
Ο ήχος τους τώρα είναι καλός, και ζεστός, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έχει Punch σε καμιά περίπτωση δεν είναι κλινικός, και είναι ευχάριστος τόσο με τα hd650 όσο και με τα fostex
Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παρέα εδώ,
Γενικά μπορεί να μου πήρε κάποιες μέρες μέχρι να τον φέρω στα ίσια του, αλλά από το να συχτιρίζω μόνος μου, που τον έλυσα και βίδωσα 30 φορές,
η παρέα από εδώ ήταν χρήσιμη, τα σχόλια βοηθητικά,
γενικά, καιρό είχα να φτιάχνω κάτι σε Live αναμετάδοση, και σίγουρα έχει την πλάκα του, με όλους να βοηθάτε και να παρακολουθείτε