Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Να σου πώ Κώστα έχω χάσει παντελώς τον λογαριασμό!! Διότι στην πορεία άλλαξα αρκετές από τις αρχικές επιλογές μου σε υλικά και κατασκευή γενικότερα. Και βέβαια μου κόστισαν παραπάνω τα 4 τσάφ (αλλαγές των mosfets κτλ).

Πάντως από την επόμενη εβδομάδα θα κάτσω να κάνω ένα πρόχειρο υπολογισμό κόστους (αν μπορέσω). Σίγουρα πάνω από 500 ευρώ.

Πάντως νομίζω ότι μπορέι κάποιος να τον κατασκευάσει και οικονομικότερα χωρίς μειωμένη απόδοση. Απλά είχα μερικές ...απώλειες στην πορεία. Δεν πειράζει όμως ..

Κορυφαίο project!

Συγχαρητήρια, καλές ακροάσεις και Καλή Διασκέδαση πάνω από όλα!

Απάντηση: Re: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

που ειναι το πριμα?? οεο! (συμφωνα παντα με το excel)

Κοίταξε από τι συχνότητα αρχίζει η πτώση στα πρίμα (τιμές από την πρώτη κολώνα του excel). Από τα 56κHz !

Οι ...νυχτερίδες ίσως ενοχλήθουν από αυτή την πτώση :smile:

Πλάκα πλάκα πάντως τον αφήνω να στρώσει μερικές ωρίτσες και μετά θα ...κριθεί αυστηρώς! (Ελπίζω να μην κρίνει αυτός εμένα γιά 1-2 βλακείες που έκανα στην διάρκεια της κατασκευής του)

Last edited:
Μπράβο Αργύρη!! Εξαιρετική υλοποίηση!

Όσο για τα πριμα ΟΕΟ! μακάρι πολλοί ενισχυτές να είχαν τα πρίμα του συγκεκριμένου ενισχυτή! Ακουστικά, απλά πολύ κοντά στο τέλειο αν όχι το τέλειο! Μετρητικά τώρα, αν δε κανω λάθος, απο τις μετρήσεις του Αργύρη φαίνεται οτι τα -3db είναι στα 150-200KHz, δηλαδή υπεράνω κριτικής.

Σχετικά με την ταλάντωση τώρα, νομίζω δεν είναι ταλάντωση αλλά θόρυβος RF που τσιμπάνε τα καλώδια του παλμογράφου από κάπου αλλού, γιατι δεν υπάρχει περίπτωση τόσο υψίσυχνης ταλάντωσης απο τα φετ και επίσης είναι μονο 3mV´, εγω δε θα έδινα σημασία. Μήπως είχες αναμένη κοντά καμιά λάμπα φθορισμού από τις και καλά "οικολογικές" κατά τις μετρήσεις?

Συγχαρητήρια και πάλι :award:

Last edited:
Το καλό πράμα αργεί να γίνει!!! :grinning-smiley-043
Συγχαρητήρια και καλοάκουστος.

Μπράβο Αργύρη!! Εξαιρετική υλοποίηση!

Όσο για τα πριμα ΟΕΟ! μακάρι πολλοί ενισχυτές να είχαν τα πρίμα του συγκεκριμένου ενισχυτή! Ακουστικά, απλά πολύ κοντά στο τέλειο αν όχι το τέλειο! Μετρητικά τώρα, αν δε κανω λάθος, απο τις μετρήσεις του Αργύρη φαίνεται οτι τα -3db είναι στα 150-200KHz, δηλαδή υπεράνω κριτικής.

Σχετικά με την ταλάντωση τώρα, νομίζω δεν είναι ταλάντωση αλλά θόρυβος RF που τσιμπάνε τα καλώδια του παλμογράφου από κάπου αλλού, γιατι δεν υπάρχει περίπτωση τόσο υψίσυχνης ταλάντωσης απο τα φετ και επίσης είναι μονο 3mV´, εγω δε θα έδινα σημασία. Μήπως είχες αναμένη κοντά καμιά λάμπα φθορισμού από τις και καλά "οικολογικές" κατά τις μετρήσεις?

Συγχαρητήρια και πάλι :award:

η κανα κινιτουλη παρατημένο ποιο δίπλα που ψάχνει τον σερβερουλη του :operator:

αν ειναι 200Κ οκ (ετσι οπως ειναι οι μετρησεις για 20Κ μοιαζει)αλλα 80-10κ που ειναι?

Να σου πώ από ότι θυμάμε, 80-10Κ ήταν μία ευθεία γραμμή χωρίς μεταβολή (πτώση/αύξηση) οπότε δεν το έβαλα στο excel γιά να μην πιάνει χώρο (και ...βαριόμουνα να γράφω η αλήθεια είναι :BDBDG54:).
Θα δούμε (μάλλον θα ακούσουμε) βέβαια όταν στρώσει μερικές ωρίτσες γιά πιό ασφαλή συμπεράσματα.

η κανα κινιτουλη παρατημένο ποιο δίπλα που ψάχνει τον σερβερουλη του :operator:

Αχα! Το κινιτούλη βέβαια ήταν μακριά, αλλά το δωμάτιο είναι γεμάτο με λάμπες φθορισμού. Anyway αφού δεν είναι ταλάντωση who cares?

φιλε αργυρη καλημερα

σου ειναι ευκολο να μου πεις απο που πηρες τις πλακετες για το μηχανημα

Καλημέρα φίλε Τάκη. Τις πλακέτες μου τις έστειλε μέλος του DIYAudio.com (Αμερικανός). Εξυπηρετικότατος (ιδιώτης όχι μαγαζί). Έχει και άλλες αν θές σου στέλνω το e-mail του. Περί τα 20-30$ το ξευγάρι. και είναι ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας PCBs δοκιμασμένα αφού έχω κολλήσει/ξεκολλήσει στο ίδιο σημείο 4-5 φορές (με 40W κολλητήρι) και δεν καταλαβάινει τίποτα η πλακέτα.

οκ στειλε pm

σε ευχαριστω για την απαντηση

και φυσικα πολυ καλη δουλεια εχει γινει στην κατασκευη

οκ στειλε pm

σε ευχαριστω για την απαντηση

και φυσικα πολυ καλη δουλεια εχει γινει στην κατασκευη

Τάκη θα σου στείλω το βραδάκι το e-mail του μόλις πάω σπίτι.