Πατέντα για ΝοΒοχ ΒΒ

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Έχω τα Visaton B 200 και μόνα τους δε στέκουν σε ανοιχτή μπάφλα.
Επειδή ο ήχος τους είναι λίγο κουραστικός σε πολύωρη ακρόαση ψάχνω μήπως τα φτιάξω σε στυλ ΝοBox με το να τους βάλω και τα BGS 40 (Visaton) (95€ το ένα) και ψάχνω λύση για ρυθμιζόμενο crossover για να δώ σε ποιο σημείο θα μου αρέσουν καλύτερα. Σκέπτομαι να τα έχω σαν β' επιλογή ηχοσυστήματος με έναν μπέρρυ. Γι'αυτό και ψάχνω στου θείου Τom (Thomman) αλλά ως άσχετος ζητώ τη βοήθειά σας.

Έχω τα Visaton B 200 και μόνα τους δε στέκουν σε ανοιχτή μπάφλα.
Επειδή ο ήχος τους είναι λίγο κουραστικός σε πολύωρη ακρόαση ψάχνω μήπως τα φτιάξω σε στυλ ΝοBox με το να τους βάλω και τα BGS 40 (Visaton) (95 το ένα) και ψάχνω λύση για ρυθμιζόμενο crossover για να δώ σε ποιο σημείο θα μου αρέσουν καλύτερα. Σκέπτομαι να τα έχω σαν β' επιλογή ηχοσυστήματος με έναν μπέρρυ. Γι'αυτό και ψάχνω στου θείου Τom (Thomman) αλλά ως άσχετος ζητώ τη βοήθειά σας.

Μηπως σε κουραζουν για αλλο λογο? Πχ λειπει μπασο ? ειναι προβαλλομενα τα μεσαια και η τονικη ανοσοροπια ειναι κουραστικη Μηπως ο "μπερυ" ειναι σκληρος και σε κουραζει ?

Τον μπέρρυ δεν τον έχω ακόμη γιατί τώρα άρχισα το ψάξιμο και το φοβάμαι μήπως με απογοητεύσει με κάπως καλά ηχεία (π.χ. Canton Ergo 611 DC). Γι'αυτό ψάχνω γνώμες και για κάτι άλλο, μέχρι 400€.

Στα υπόλοιπα (Β200) έχεις δίκιο.
Και λείπει έντονα το χαμηλό, και είναι έντονες οι μεσαίες, και είναι μάλλον σκληρές (για τα γούστα μου) οι όποιες ψιλές του. Τα ακούω με Yamaha rx-v661 προσωρινά... (όμως και με άλλους οικιακούς ενισχυτές στα ίδια ήταν).

Η καλυτερη λυση, πιστευω, αν δεν θελεις να την ψαξεις πολυ, ειναι το κιτ της Visaton (nobox) οπως ειναι.
Δλδ, με τα γουφερ (BGS 40) ta B200 και το δικο τους κροσ.

Αν θελεις να ψαχτεις περισοτερο, (θελει και γνωσεις και μετρησεις)
μπορεις να παιξεις με ενα ή και δυο 15ιντσα, ενεργο κρος κ.λ.π.