Είπα να δοκιμάσω την πατέντα για την οποία είχε μιλήσει πιο παλιά ο Γιώργος (georgiosbayern στο sdtv.gr ) και έκανε και πρόσφατα και ο NICKMAN927, οι οποίοι είδαν αύξηση στην ποιότητα του σήματος με την τοποθέτηση κωνοειδών αντικειμένων(προσαρμόζοντας τα) στο lnb.
Είπα να το δοκιμάσω και εγώ ,ξεκίνησα τις δοκιμές από προχτες, κάνοντας ένα πλαστικό ποτήρι το οποίο το επένδυσα με αλουμινόχαρτο,και το "κλασικό" κεσεδάκι από γιαούρτι το οποίο και αυτό επένδυσα εσωτερικά με αλουμινόχαρτο .
Δοκίμασα σε τρεις κεραίες στα κεντρικά lnb (η μία έχει ένα Inverto Black Ultra και οι άλλες δύο έχουν MTI AP8-T2NRC)
Δεν είδα όμως καμία αύξηση.
Τελευταία είπα να κάνω μια προσπάθεια σε ένα lnb που έχω παράκεντρα,δείτε τα αποτελέσματα:
Κεραία: 1,55x1,70m
Δορυφόρος ,Atlantic Bird 1 (12.5°W)παράκεντρα, με κέντρο τον Nilesat (7°W)
Δέκτης:Spiderbox 9000 Combo
LNB:Inverto Black Ultra High Gain Twin 0,2db
Συχνότητα..Χωρίς το κωνοειδή αντικείμενο..........Με το κωνοειδή αντικείμενο
.................Strength- Quality.......................................Strength- Quality
11174H..................-%................................................. ...70-32%
11355H...............66-42%....................................................67-50%
11428H...............69-46%....................................................69-52%
12515H...............65-34%....................................................65-42%
12545H...............65-40%....................................................65-50%
Στην 11174H δεν είχα καθόλου σήμα και με το κωνοειδή αντικείμενο μου έδωσε σήμα χωρίς σπασίματα.