Πατέντες για Εργαλεία.. !

Lyngas

AVClub Addicted Member
22 January 2011
1,471
Αθήνα, Πύργος
Χρειαστηκα 4 σφιγκτηρες μεγαλους 1.5 Μετρο για ενα κρεβατι που φτιαχνω.. ρωταω σε ενα κοντινο καταστημα με εργαλεια κλπ, δεν ειχε και μου λεει παραγγελια μονο και κανουν 35-40 ο ενας..

Παω στο διβερη στη βουλιαγμενης παιρνω 4 ντιζες 12αρες 2μετρες με ροδελοπαξιμαδια κοβω και 4 κομματια ταβλες και τις τρυπαω δεξια αριστερα, και τελος. με 18 εχω 2 σφιχτηρες που δουλεύουν απο 50mm μεχρι 1950mm κατασκευες. :smash:

IMG_20150328_19.jpg

Ξυλόκολλα Πολυουρεθάνης !

ΚΟΛΛΕΣ PU MAX Timber Liquid 250g
PU MAX Timber Liquid D4Ρευστή ξυλόκολλα πολυουρεθάνης
Ξυλόκολλα πολυουρεθάνης ενός στοιχείου
β€’ Πολύ υψηλή ποιότητα
β€’ Πανίσχυρη, ισχυρότερη από το ξύλο: 100 kg/cm2
β€’ Αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στη
θάλασσα, κατάλληλη για εφαρμογές με μεγάλες
απαιτήσεις.
β€’ ΕΝ 204 D4
Ειδική για κολλήσεις και επιδιορθώσεις κατασκευών και για συνδέσεις με υψηλές απαιτήσεις.

thpicv.php

Φουσκωνει οπως ο αφρος πολυουρεθανης? εγωχρησιμοποιω την λευκης σε ταπερακι. Λογικα αυτη ειναι ποιο δυνατη και ακριβη. Μετα πως καθαριζεις τα περισσευνματα?

Η αληθεια ειναι οτι δεν παταγε καλα η πατουρα.. :motz: ..και λεω καλυτερα να κοβω λιγη κολλα παραπανω παρα να εχω τιποτα "απροβλεπτα" θεματα κατα τη χρηση.. :flipout:

Νεκταριε, φουσκωνει οχι τοσο, αλλα αρκετα για να κολλησεις χωρις κενα στις ματισεις. Οπως ειπε ο Κυρ , κοπιδι/σκαρπελο και τριψιμο με γυαλοχαρτο μετα. Η τιμη ψιλοτσιμπαει αλλα κανεις δουλεια σου.. 8.5 τα 250g στο πρακτικερ.

ναι ειναι εξαιρετικης αντοχης αυτη η κολλα ,την χρησιμοποιουνε κατα κορον σε κατασκευη ξυλινου ψαροντουφεκου(ενα μελλοντικο μου προτζεκτ) .

Πολυ καλη η κολλα, αλλα εβαλες οντως μεγαλη ποσοτητα.
Φιλε lyngas Θα σου βγει η πιστη για να την καθαρισεις. Προσεχε στο τριψιμο γιατι θα σου φαει αρκετο ξυλο!
Αλλά αν δεν την πάθεις δεν θα μάθεις... παθός μαθός.

Noμιζω οτι καπου το εχω ξαναβαλει, αλλα παει σε αυτο το νημα καλυτερα.

Αυτοσχεδιες βασεις, ευκολες κατασκευουλες, για μετατροπη του αξονα προεκτασης της dremel σε μινι δισκοπριονο παγκου..:))

12651121493_22f9c783ea_b.jpg

12637532725_0db695a552_b.jpg

Θα χρειαστει μονο ενας μεγαλυτερος τροχος κοπης, γυρω στα 40-45μμ.
12638003184_5cab67b0c2_c.jpg

Η κολλα ειναι εξαιρετικη.. παρολο που ψιλοτσιμπαει πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα της ειδικα σε κατασκευες που συγκρατουν βαρος κλπ.

Για την ποσοτητα ηξερα οτι ειναι παραπανω αλλα ειμαι της αποψης καλυτερα να περισευει παρα να λειψει και ειδικα σε σημεια που δεν μπορω να συμπληρωσω μετα.

Το καθαρισμα ειναι παιχνιδακι και ευχαριστηση παρα μπελας. ετσι κ αλλιως απο χομπι ασχολουμαι.. σιγα σιγα κοβεται με οτι εχεις κεφι.. απο μαχαιρι και σκαρπελο μεχρι λαμες απο ροκανι η γκινοσο..

Η πρωτη φωτο ειναι μονο καθαρισμενο η δευτερη καθαρισμενο και τριμενο με πολυεργαλειο (γυαλοχαρτο ).

Μετα ερχεται ο ξυλοστοκος σε ελαχιστα σημεια στις ματισιες , ξανα τριψιμο, και περασμα 2 χερια βερνικι νερου.

IMG_20150330_010526.jpg

IMG_20150330_010550.jpg

Δημητρη οι περισσοτεροι εδω ειμαστε χομπιστες.
Αλλα φιλε μου εγω δεν ειχα την υπομονη και τα καταλληλα εργαλεια την πρωτη φορα, που χρησιμοποιησα αυτη την κολλα.
Ευγε, πολυ καλη δουλεια παντως.

Γειά σου ρε Μητσαρααααααααα!!!!!
Ωραία κατασκευή!!!!
Ένα καλ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα καλό βερνίκι να αναδειχθεί μετά και είσαι τζετ

Thanks Κυρρ!

Πηρα ηδη το εξαιρετικο βερνικι της vernilac το aquacare. ;)

Contemporary-wooden-house-design-ideas-home-design-inspiration.jpg

Δημητρη οι περισσοτεροι εδω ειμαστε χομπιστες.
Αλλα φιλε μου εγω δεν ειχα την υπομονη και τα καταλληλα εργαλεια την πρωτη φορα, που χρησιμοποιησα αυτη την κολλα.
Ευγε, πολυ καλη δουλεια παντως.

Ευχαριστω φιλε Πανο.! ..δεν ειναι τιποτα .. λιγο ξυσιμο παραπανω.. η αλήθεια ειναι οτι επεσε παραπανω αλλα δεν κουμπωναν 100% παντου και στην ουσια μπηκε για να μαζεψει δικες μου ατελειες στην κατασκευη των μορσων..

περα απο αυτο, την επομενη φορα θα γινουν καλυτεροι και οι μορσοι και επομενως θα παρουν και λιγοτερη κολλα.

Τωρα περιμενω να τραβηξει ο ξυλοστοκος να τριψω το τελικο και να πιασω για βερνικωμα..

IMG_20150330_17.jpg

Προσωπική μου εμπειρία ήταν το ανασηκωμα των ινών του ξύλου λόγο του νερού, δημιουργωντας τραχιά επιφάνεια που ήθελε ξανά λείανση μετά τη βαφή.
Ποτέ δε το έχω παρατηρήσει με βερνίκι διαλυτου.

Δεν είναι κάτι που δεν λύνεται αλλά σε μεγάλη επιφάνεια θα σε παιδέψει.
Εγώ το χρησιμοποιήσω καθώς ήθελα να δώσω ροζ απόχρωση σε ξύλο και να κρατήσω εμφανή τα νερά και δεν υπήρχε αντστοιχο σε διαλυτου.