PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Και έφαγες κρατήσεις απο τις μετατροπές αυτές. Ευτυχώς είναι μικρά τα ποσά. Καλύτερα να έπαιρνες πιστωτικό της fasttech ή να έμεναν στο balance σου σε δολλάρια. Τώρα αν χρειαστεί να αγοράσεις κάτι πάλι θα σου κάνει κρατήσεις η τράπεζα και το paypal για μετατροπές...
Μπες στον λογαριασμό σου στο paypal και βρες που λέει οτι τα χρήματα που σου καταθέτουν τρίτοι, να μένουν στο balance σου και να μην τα στέλνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό. (Δεν θυμάμαι τώρα που είναι αυτή η ρύθμιση)

χμμ..μαλιστα.θα το δω.ευχαριστω και παλι

Χθες είχα ένα refund από Άγγλο πωλητή και μου τα έβαλε σε λίρες.

Έτσι στο balance υπάρχουν πλέον 2 currencies, Ευρώ και λίρες.

Το πρόβλημα είναι ότι το balance το συνολικό μου εμφανίζεται σε Ευρώ, αλλά επειδή μπαίνει μέσα και η μεταβλητότητα της λίρας, το συνολικό balance φαίνεται να μειώνεται ανάλογα με το conversion rate.

Ερώτηση. Γιατί ο πωλητής δεν μου επέστρεψε το ποσό σε Ευρώ? Μπορεί να μετατραπεί το συνολικό ποσό του balance μόνο σε Ευρώ?

Σε προηγούμενo refund από Αγγλία, το Δεκέμβρη, δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα...

Δεν διευκρινίζεις α) σε ποιο (πραγματικό) νόμισμα πλήρωσες τον Άγγλο, δηλαδή, όχι αυτό που έχει στην ιστοσελίδα του από τον μετατροπέα για να δείχνει την τιμή σε ) και β) από ποια πηγή πλήρωσες (balance ή κάρτα).

Επομένως, σωστά επέστρεψε λίρες στην πηγή από την οποία τα εισέπραξε.

Το πως συναλλάχθηκες με άλλο πωλητή, σε παρόμοια περίπτωση, δεν είναι το θέμα που συζητάμε.

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, είχα ακριβώς μια παρόμοια περίπτωση refund από Αγγλία σε .

Μάλλον έχει να κάνει με κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές επιστροφής μετά το brexit(?)

Δεν νομίζω, αφού δεν έχει υποβληθεί ακόμη το σχετικό (επίσημο) αίτημα από την Αγγλία προς την ΕΕ.
Κάτι άλλο πρέπει να συνέβη, αφού ο κανόνας είναι ότι στο refund τα χρήματα επιστρέφονται στο ίδιο νόμισμα και στην πηγή από την οποία αντλήθηκαν.

Βασικά το eBay τα έκανε αρχικά μαντάρα με την αποστολή αφού η σχετική υπηρεσία "έκοψε" το πακέτο στον έλεγχο (το item βρισκόταν στην Αμερική αλλά στο site δεν υπήρχε τέτοια ένδειξη - συν ότι υπήρχε και το κόστος αποστολής για Ελλάδα), αλλά ταυτόχρονα θεώρησε ότι το πακέτο θα παραδοθεί ταυτόχρονα!

Το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορώ να κάνω dispute για ένα μήνα. Το PayPal μετά από πίεση έκανε manual dispute και μετά από 36 μέρες έγινε επιστροφή χρημάτων.

Αφού δημιουργήθηκε, έστω και άθελά σου, νέο balance (σε λίρες), κράτησέ το, για λόγους αποφυγής μετατροπής νομίσματος, σε περίπτωση μελλοντικής αγοράς σ' αυτό το νόμισμα.
Εάν δεν φτάνει το ποσό που θα θέλεις να αγοράσεις, θα αντλήσει το υπόλοιπο από το άλλο balance.

Τις έχω κόψει (και βρήκα την υγειά μου).

Οι παραπάνω ήταν για Χριστουγεννιάτικα δώρα που δεν πραγματοποιήθηκαν. Δόθηκαν απλά σε χρήματα... :)

Έκανα μετατροπή με τη δυνατότητα Manage Currencies του PayPal και μετέτρεψα τις λίρες σε στο balance (μιας και η ισοτιμία είναι υπέρ του ).

Όλα καλά...

Σε μένα ήταν σε δολάρια ,γινόταν λίρες και έπειτα ευρώ -όταν πουλούσα
Στο μεταξύ το ebay έχει γίνει σφαγείο στις κρατήσεις των πωλητών ,πέρα από το 10% στη τιμή πώλησης [+5% του Paypal] ,οι θεομπαίχτες του ebay κάνουν κρατήσεις και από τα μεταφορικά πού χρεώνει ο πωλητής για την αποστολή της παραγγελίας !!!!!

Εχω προσεξει οτι πολλοι πωλητες εχουν αγανακτησειι με τη προσφατη καταντια του ebay. Εγω παντως αν στο εξης χρειαστω κατι παιζει και η επικοινωνια με τον πωλητη για διακανονισμο αγορας εκτος ebay...

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Εχω προσεξει οτι πολλοι πωλητες εχουν αγανακτησειι με τη προσφατη καταντια του ebay. Εγω παντως αν στο εξης χρειαστω κατι παιζει και η επικοινωνια με τον πωλητη για διακανονισμο αγορας εκτος ebay...

Δεν είναι πάντα εύκολο ,και υπάρχει κάποιο ρίσκο [παρά τη χρήση Paypal] .Τουλάχιστον στα στερεοφωνικά το audiomarkt κερδίζει σαφώς έδαφος ,απλά η αγορά είναι μικρότερη

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Σε μένα ήταν σε δολάρια ,γινόταν λίρες και έπειτα ευρώ -όταν πουλούσα
Στο μεταξύ το ebay έχει γίνει σφαγείο στις κρατήσεις των πωλητών ,πέρα από το 10% στη τιμή πώλησης [+5% του Paypal] ,οι θεομπαίχτες του ebay κάνουν κρατήσεις και από τα μεταφορικά πού χρεώνει ο πωλητής για την αποστολή της παραγγελίας !!!!!

Και όχι μόνο! Αν και για τα μεταφορικά έχει ένα δίκαιο από μια άποψη γιατί, παλιά που δεν υπήρχε αυτό, έξυπνοι πωλητές για να αποφύγουν χρεώσεις έβαζαν μεγάλα πλασματικά μεταφορικά και μικρή τιμή προϊόντος. Ο μπευς όμως χαζός δεν είναι και κόπηκαν αυτά.

Και για την Ελλάδα σχετικά καινούργιο! Επιπλέον κράτηση από το 10% άλλο ένα 24% επί της προμήθειας (του 10%) που ίσως τους το φόρτωσε η χώρα μας αλλιώς δεν εξηγείται...

Ώς Έλληνες πωλητές ως προς την ανταγωνιστικότητα μας η κατάσταση είναι τραγική. Όχι μόνο για το επιπλέον 24% που προανέφερα, αλλά για τα τραγικά μεταφορικά των Ελτα.
Όταν Γερμανός έως 5 κιλά μαζί με όλες τις προμήθειες μπορεί να στείλει εντός Ευρώπης με 17ευρώ και έως 10 με 22, εμείς δεν θέλω να ξαναυπολογίσω με πόσα πρέπει να στείλουμε.

Συν την καχυποψία ως προς τους Έλληνες. Αυτά τα έμαθα όταν αποφάσισα να αδειάσω από μερικά πράγματα που δεν τα χρησιμοποιώ τα συρτάρια μου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Και όχι μόνο! Αν και για τα μεταφορικά έχει ένα δίκαιο από μια άποψη γιατί, παλιά που δεν υπήρχε αυτό, έξυπνοι πωλητές για να αποφύγουν χρεώσεις έβαζαν μεγάλα πλασματικά μεταφορικά και μικρή τιμή προϊόντος. Ο μπευς όμως χαζός δεν είναι και κόπηκαν αυτά.

Και για την Ελλάδα σχετικά καινούργιο! Επιπλέον κράτηση από το 10% άλλο ένα 24% επί της προμήθειας (του 10%) που ίσως τους το φόρτωσε η χώρα μας αλλιώς δεν εξηγείται...

Ώς Έλληνες πωλητές ως προς την ανταγωνιστικότητα μας η κατάσταση είναι τραγική. Όχι μόνο για το επιπλέον 24% που προανέφερα, αλλά για τα τραγικά μεταφορικά των Ελτα.
Όταν Γερμανός έως 5 κιλά μαζί με όλες τις προμήθειες μπορεί να στείλει εντός Ευρώπης με 17ευρώ και έως 10 με 22, εμείς δεν θέλω να ξαναυπολογίσω με πόσα πρέπει να στείλουμε.

Συν την καχυποψία ως προς τους Έλληνες. Αυτά τα έμαθα όταν αποφάσισα να αδειάσω από μερικά πράγματα που δεν τα χρησιμοποιώ τα συρτάρια μου...

Οι τιμές των ΕΛΤΑ είναι ανταγωνιστικές και προσφέρουν και εγγύηση μέχρι 500 ευρώ και είναι πολύ γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους στην ίδια κατηγορία χρεώσεων

Οσον αφορά την προμήθεια επί των μεταφορικών είναι απαράδεκτη ,μπορούσαν να βρούν άλλο τρόπο να το αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που περιγράφεις ,ζητώντας π.χ ένα αντίγραφο από τις χρεώσεις του μεταφορέα [που ο περισσότεροι μεταφορείς έχουν αναρτημένα ]
Και ας μη ξεχνάμε και την χασούρα από τις μετατροπές νομισμάτων ,που είναι σημαντική