PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Απάντηση: Δελτίο Τύπου από PayPal

παίδες ίσως να έχει απαντηθεί, αλλά συγχωρείστε με που δεν έχω κουράγιο να ψάχνω μέσα σε 48 σελίδες.

Έχω κάποια πράγματα για πούλημα μέσω ebay, αν και εφόσον πουληθούν θα μπορέσει ο αγοραστής να μου βάλει χρήματα στο balance ή είμαστε εντελώς μπλοκαρισμένοι???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Νομίζω ότι τα λεφτά θα μπουν κατευθείαν στον λογαριασμό σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα εισροής χρημάτων από το εξωτερικό.

Αν ο αγοραστής είναι Έλληνας και δεν έχει PayPal balance, θα πρέπει πρώτα να κάνει τα προαναφερόμενα ή να σκάσει μια 50άρα... :)

Χθες φόρτωσα το balance και με χρεωστική Mastercard της Πειραιώς. Αυτή τη φορά έβαλα δολάρια, έτσι για ποικιλία. Την άλλη φορά θα βάλω ινδικές ρουπίες
biggrin.gif

Πες μου σε παρακαλώ τι fees πλήρωσες γιατί κάτι ανάλογο έκανα αλλά από χρεωστική εθνικής και με μάδησαν... Συνολικά 11 ευρώ fees για 112 εντολή και μπήκαν καθαρά 101

http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1057445258

Last edited:

Πες μου σε παρακαλώ τι fees πλήρωσες γιατί κάτι ανάλογο έκανα αλλά από χρεωστική εθνικής και με μάδησαν... Συνολικά 11 ευρώ fees για 112 εντολή και μπήκαν καθαρά 101
Έστειλα $50, το PayPal κράτησε $2 και στο λογαριασμό μπήκαν τα υπόλοιπα $48.

Δεν μπορώ να δω τώρα τη συναλλαγή στην τράπεζα για να σου πω σε πόσα ευρώ αντιστοιχεί το ποσό.

Έστειλα $50, το PayPal κράτησε $2 και στο λογαριασμό μπήκαν τα υπόλοιπα $48.

Δεν μπορώ να δω τώρα τη συναλλαγή στην τράπεζα για να σου πω σε πόσα ευρώ αντιστοιχεί το ποσό.
Πες μου σε παρακαλώ και κάτι άλλο...

Μήπως έχεις το account με primary τα δολάρια?

Πες μου σε παρακαλώ και κάτι άλλο...

Μήπως έχεις το account με primary τα δολάρια?

Μήπως έστειλες τα χρήματα σε δολλάρια και μετά τα μετέτρεψες σε ευρώ?
Αν ναι τότε το paypal βγάζει και από εκεί γιατί χρησιμοποιεί δικιά του ισοτιμία που είναι προς το συμφέρον του...

Δεν ξέρω έχω χάσει την μπάλα...

Έστειλα σε δολάρια, το primary account είναι σε ευρώ αλλά τα λεφτά φαίνονται και στα δυο....Δες το screen...

Επιπλέον ενω ειχα 101,10 ευρώ σήμερα λείπει 1 ευρώ..!!!Δεν ξέρω που πήγε...
Ότι να ναι...

Edit: Αυτό είναι τελικά....Πηγα στο εργαλειο που εχουν στο site....EUR (1 USD = 0.865822 EUR)

Last edited:

Αν ο δευτερος λογαριασμός δεν δηλώθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα, τα fees για διασυνοριακή συναλλαγή είναι κοντά 4.5%

Τον λογαριασμό σε δολάρια δεν το άνοιξα εγώ...
Εγώ ενα account ειχα κάνει τοτε (2008~9) και τίποτα παραπάνω...

Με την ΔΙΚΗ τους ισοτιμία ειναι 100,10 ευρω τα 115 δολαρια... :FSGSFGS4:

Ο diabolic έχει δίκιο..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σκέφτομαι ότι, αν κάνω αγορές σε δολάρια, όπου και ο πωλητής πουλά σε δολάρια δεν θα χάσω χρήματα...

Δεν θα γίνει κανένα conversion στα 115 δολάρια που στην πραγματικότητα αξίζουν 115 ευρώ...

Εκτός κι αν μου κάνουν conversion σώνει και καλά επειδή το primary account είναι σε ευρώ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λάθος κάνω...η διαφορά τηw ισοτιμίας τους με την πραγματικότητα ειναι 0,01 ευρω 1 USD = 0.879640 EUR

Έχω μπερδευτεί απίστευτα...

Κατέθεσα 113,48 Ευρώ και πηρα 100,10.... Δεν βγαίνουν τα 13 ευρώ ως fees απο πουθενά...

Last edited:

Κι εγω την επομενη φορα θα δοκιμασω να κανω καταθεση σε δολαρια (Ουτως ή αλλως σε δολαρια πληρωνω συνεχεια) και να πληρωσω την τραπεζα για το συναλλαγμα, η οποια χρεωνει λιγοτερο απο το paypal.

Ειχα αναφερει σε παλαιοτερο μηνυμα το ποσο μου κρατησαν.

"Κανοντας αγορες με χρεωση στην πιστωτικη (προ cc) ειχα βαλει την μετατροπη σε ευρω να την κανει η τραπεζα μου και οχι το paypal γιατι χρεωνει παραπανω.
Δυστυχως δεν μπορω να κανω το ιδιο για το balance και για μια αγορα 155$ αντι να με χρεωσει με 139.70 ευρω, με χρεωσε με 146 ευρω "

Δεν μου δέχθηκε την δηλωμένη master της alpha, αλλά δέχθηκε την χρεωστική eurobank. Μετέφερα 170 και μπήκαν στο balance 163,87 . Έκανα την αγορά του φακού κόστους 170$ (150 έλεγε το e-bay) και αφαιρέθηκαν από το balance 156,05 .
12 περίπου νταβατζιλίκι ή όλη ιστορία .

Σωστα σε χρεωσε.
Τα fee ειναι 2.
Ενα ειναι οταν μεταφερεις χρηματα, οποτε πληρωνεις 3.5% την προμηθεια και
το αλλο fee ειναι οταν αγοραζεις κατι σε δολαρια και στο Balance εχεις euro.
Τοτε την ισοτιμια την κανει το paypal, ενω αν την εκανε η τραπεζα θα ηταν μικροτερη η προμηθεια.
Μαλιστα καποιες τραπεζες παλια δεν επαιρναν καθολου προμηθεια σε μικρα ποσα.

Μόλις ολοκλήρωσα αγορά τριψήφιου ποσού και επιβεβαιώνω ότι με τις μεθόδους που προαναφέρθηκαν (εγώ χρησιμοποίησα 2ο λογαριασμό PayPal) όλα εξελίχθηκαν όπως... παλιά!

Μόνη διαφορά είναι η χρέωση των μεταφορικών (που είναι πλέον ξεχωριστή οντότητα) και που προφανώς αποδίδεται στο γεγονός ότι οι πωλητές αποδεσμεύονται μάλλον(?) από τον πονοκέφαλο των αποστολών τις οποίες αναλαμβάνουν στο εξής εξειδικευμένες εταιρείες escrow service. Η τιμολόγηση αφορά και έξοδα εκτελωνισμού. Αν κάποιος τα ξέρει καλύτερα, ας ενημερώσει.

Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί νέο τρόπο λειτουργίας του eBay...

Οι ΗΠΑ έχουν κάνει την ιστορία με το τελωνείο για τις εξαγωγές τους, εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα (παίζει να είναι πάνω από χρόνο).. δε νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο Ebay.