PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Μεσα σε ενα λεπτο προσθεσα το ΙΒΑΝ στο paypal.

Στην κεντρικη σελιδα κατω-κατω πατησα "contact".

Στην επομενη σελιδα πατησα "Call us"

Αμεσως μετα ανοιξε μια σελιδα με ενα αριθμο passcode
και τον τηλεφωνικο αριθμο του PayPal.

Καλεσα τον αριθμο και μετα απο ελαχιστη αναμονη
με καλησπερισε ο Ιρλανδος και μου ζητησε το passcode
και το ονομα μου.

Μετα απο λιγα δευτερολεπτα αναμονης
μου ζητησε το ΙΒΑΝ, του το εδωσα, το καταχωρησε, και αυτο ηταν,
το ΙΒΑΝ προστεθηκε στο προφιλ μου.

Μετα απο αυτο, τα στοιχεια εμβασματος για το PayPal
μπορειτε να τα δειτε εαν πατησετε top up, στην κεντρικη σελιδα

Last edited:
Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αυτός είναι ο ταχύτερος τρόπος σύνδεσης τραπεζικού λογαριασμού, όπως έχει αναφερθεί στο νήμα.

Αφού στείλεις το πρώτο έμβασμα από το συγκεκριμένο λογαριασμό, προσπάθησε να στείλεις άλλο από λογαριασμό άλλης τράπεζας.
Θα δεις ότι θα προστεθεί στα bank accounts και ο νέος λογαριασμός. Έτσι, τουλάχιστον, συνέβη σ' εμένα.

Re: Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αυτός είναι ο ταχύτερος τρόπος σύνδεσης τραπεζικού λογαριασμού, όπως έχει αναφερθεί στο νήμα.

Αφού στείλεις το πρώτο έμβασμα από το συγκεκριμένο λογαριασμό, προσπάθησε να στείλεις άλλο από λογαριασμό άλλης τράπεζας.
Θα δεις ότι θα προστεθεί στα bank accounts και ο νέος λογαριασμός. Έτσι, τουλάχιστον, συνέβη σ' εμένα.

Ακριβώς έτσι Μάκη, απλά πιστεύω ότι το Revolute είναι καλύτερο γιατί δεν σε κλέβει και στην ισοτιμία όπως το paypal.

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Διαβάζω και ενημερώνομαι Νίκο αλλά δεν έχω κάνει ακόμη το βήμα.

Άντε ρε συ. Εσύ έπρεπε πριν απ όλους μας να το κάνεις!! :p

Αν θες βοήθεια εδώ είμαι!

Μεσα σε ενα λεπτο προσθεσα το ΙΒΑΝ στο paypal.

Στην κεντρικη σελιδα κατω-κατω πατησα "contact".

Στην επομενη σελιδα πατησα "Call us"

Αμεσως μετα ανοιξε μια σελιδα με ενα αριθμο passcode
και τον τηλεφωνικο αριθμο του PayPal.

Καλεσα τον αριθμο και μετα απο ελαχιστη αναμονη
με καλησπερισε ο Ιρλανδος και μου ζητησε το passcode
και το ονομα μου.

Μετα απο λιγα δευτερολεπτα αναμονης
μου ζητησε το ΙΒΑΝ, του το εδωσα, το καταχωρησε, και αυτο ηταν,
το ΙΒΑΝ προστεθηκε στο προφιλ μου.

Μετα απο αυτο, τα στοιχεια εμβασματος για το PayPal
μπορειτε να τα δειτε εαν πατησετε top up, στην κεντρικη σελιδα

Δηλαδή ο μόνος τρόπος είναι να τους πάρεις τηλέφωνο; Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει η επικοινωνία μέσω email;

Απάντηση: Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Άντε ρε συ. Εσύ έπρεπε πριν απ όλους μας να το κάνεις!! :p

Αν θες βοήθεια εδώ είμαι!

Σ' ευχαριστώ για τις καλές προθέσεις και τη βοήθεια.
Ο βασικός λόγος της καθυστέρησης ήταν το 4.1 του κινητού, αλλά χθες αποφάσισα και προχώρησα στη διαδικασία με το BlueStacks. Όλα πήγαν καλά μέχρι το τέλος (αριθμός κάρτας) εκτός από την οριστικοποίηση της εγγραφής, με την αποστολή του PIN, προφανώς, επειδή ήταν ΣΑ και αυτοί δεν εργάζονται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδή ο μόνος τρόπος είναι να τους πάρεις τηλέφωνο; Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει η επικοινωνία μέσω email;

Με το τηλέφωνο γίνεται άμεσα η σύνδεση.
Μπορείς και με μήνυμα, μέσω του συστήματος, αλλά πιθανά να καθυστερήσουν μερικές μέρες επειδή επικαλούνται μεγάλο όγκο μηνυμάτων. Υπάρχουν 2 τρόποι για το σκοπό αυτό, είτε να τους γράψεις μήνυμα ζητώντας να σου συνδέσουν το συγκεκριμένο ΙΒΑΝ είτε να απαντήσεις στο αυτοματοποιημένο μήνυμα που έρχεται συνήθως μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια σύνδεσης τραπεζικού λογαριασμού και να γράψεις πάλι τα ίδια.

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Με το τηλέφωνο μιλάμε στα αγγλικά η ελληνικά;

Στην πρώτη μου επικοινωνία μίλησα με τη Μαρία στα Ελληνικά και Αγγλικά, σε επόμενη με άλλον στα Αγγλικά.
Πιστεύω ότι στις βάρδιες υπάρχει και υπάλληλος που μιλάει Ελληνικά αλλά δεν μπορώ να το βεβαιώσω.

Οταν πατησεις "help and contact" στην κεντρικη σελιδα εχει δυο επιλογες.
Η μια ειναι "call us" και η αλλη ειναι "messange center"

Ναι αλλά στο μήνυμα που τους έστειλα δεν απάντησαν ποτέ! Και έχουν περάσει πάνω από 15 ημέρες...

Γι´αυτό ρώτησα μήπως υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μηνύματος.

Η συνομιλια στα αγγλικα παντως ηταν πολυ ανετη
και ευκολη, δλδ δεν χρειαζεται να εχεις και κανενα proficiency.
Ειχα βεβαια και τον γιο μου απο κοντα, για την περιπτωση που θα χαθω
στην μεταφραση, αλλα δεν χρειαστηκε.

Για amazon η ερώτηση είναι off topic εδώ?
Παράγγειλα από Amazon Αμερικής την παρακάτω παραγγελία:

Item(s) Subtotal: EUR 64,29
Shipping & Handling: EUR 12,58
Total before tax: EUR 94,55
Estimated tax to be collected: EUR 0,00
Import Fees Deposit EUR 17,68*
Grand Total: EUR 94,55

Για αυτή τη προκαταβολή των 17,68 πότε θα με ενημερώσει ή Amazon αν τελικά χρειάστηκε? Στα faq λένε κάτι για 45 ημέρες.
Έχει πάρει κανείς επιστροφή αυτής της προκαταβολής?

60 ημέρες λένε τελικά. Έχει πάρει κανείς τέτοια επιστροφή?

"If the actual Import Fees are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you'll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order. You'll receive a notification e-mail confirming the amount of the refund. The process takes 60 days from the shipment date."

Re: Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Στην πρώτη μου επικοινωνία μίλησα με τη Μαρία στα Ελληνικά και Αγγλικά, σε επόμενη με άλλον στα Αγγλικά.
Πιστεύω ότι στις βάρδιες υπάρχει και υπάλληλος που μιλάει Ελληνικά αλλά δεν μπορώ να το βεβαιώσω.

Βγήκε κοπέλα που μιλούσε αγγλικά και όταν την ρώτησα αν μπορούσα να μιλήσω στα ελληνικά μου είπε πως υπήρχε μια ελληνίδα που δεν δουλεύει πλέον εκεί
Τέλος πάντων ήταν ευγενική, μιλούσε απλά αγγλικά για το χατήρι μου και συννενοηθήκαμε γρήγορα και έγινε link το paypal account μου με την τράπεζα σε ένα λεπτό

Αυτό το στάδιο το πέρασες, πάμε για το επόμενο.
Μετά τη σύνδεση του πρώτου ΙΒΑΝ (και άλλων στη συνέχεια) και αφού φόρτωσα αρκετές φορές το balance, προβληματίστηκα αρκετά επειδή με χρήματα στο balance αγοράζεις ελεύθερα και εύκολα αλλά αφενός το paypal σε χρεώνει υποχρεωτικά με τη δική του (κακή) ισοτιμία στις αγορές σε συνάλλαγμα αφετέρου δεν μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις τις κάρτες που έχεις συνδεδεμένες αφού τραβάει από το balance και μόνο όταν στερέψει τραβάει το υπόλοιπο από κάρτα.

Έτσι, λοιπόν, γράφτηκα στη Revolut, πήρα αμέσως τον αριθμό της virtual MasterCard (παρήγγειλα και τη φυσική και την περίμενα να έρθει σήμερα αλλά δεν), τη φόρτωσα με έμβασμα, τη σύνδεσα στο paypal (μαζί με τις άλλες), μετέφερα το υπόλοιπο του balance στον τραπεζικό λογαριασμό (με προμήθεια της Alpha 3 ) και είμαι έτοιμος για νέες εξορμήσεις αφού έχω πλέον τη δυνατότητα να επιλέγω 1) τη Revolut για αγορές από το εξωτερικό (όταν και όποτε δεν περνάει ελληνική) και 2) μα από τις ελληνικές για αγορές και πληρωμές λογαριασμών κλπ.

Εδώ βρισκόμαστε σε διαφορετικά στάδια επειδή συνήθως εγώ έχω λεφτά στο balance και προσπαθώ να τα πάρω σε cash μέσω τραπέζης.
Εχω βέβαια δώσει αρκετά από το paypal balance μου σε φίλους εδώ στο φορουμ για να τους εξυπηρετήσω έχω κάνει αγορές από κινητά μέχρι ολόκληρο υπολογιστή αλλά δεν γίνεται συνέχεια αυτή η δουλειά..
Μην ρωτήσετε πως έρχονται τα λεφτά στο paypal balance, τα φέρνει ο πελαργός :)
EHCYMxZ.jpg