PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

VAGS

New member
6 December 2011
36
Καλημέρα...
Είμαι σε δίλημμα σχετικά με το στήσιμο ενός συστήματος home theater ή της αγοράς ενός media player.

Έχω ένα pc το οποίο το χρησιμοποιώ για κατεβαστήρι και για σερφάρισμα, ένα pc για gaming και ένα παλιό media player.

Το pc που χρησιμοποιώ ως κατεβαστήρι έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Motherboard: ASUS P5QPL-AM http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5QPLAM/
2) CPU: Intel Pentium DUAL CORE E5300 2.60Ghz http://ark.intel.com/products/35300/Intel-Pentium-Processor-E5300-(2M-Cache-2_60-GHz-800-MHz-FSB)
3) RAM: Kingston KVR800D2N5/2G 2Gb x 2 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553829
4) Κάρτα γραφικών: Nvidia Geforce 6200 http://www.nvidia.com/page/geforce6200_pci
5) HDD: WD SATA II 320Gb 16MB Caviar Blue
6) Τροφοδοτικό 420W (δεν πρόλαβα να δω ποιο)
7) Λειτουργικό: Windows XP SP3 32 Bit

Από κει και πέρα, ποντίκι και πληκτρολόγιο MS και το κουτί είναι ένα από τα πολύ απλά του e-shop. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700055

Αν εξαιρέσουμε το κουτί το οποίο δε με πολυενδιαφέρει το πώς θα φαίνεται στο σαλόνι (μιας και μπορώ να το...κρύψω επιμελώς) + το σκληρό που ούτως ή άλλως θα χρειαστεί ένας μεγαλύτερος Ό,ΤΙ κι αν πάρω (είτε mp είτε αναβαθμίσω το HTPC) τι προτείνετε ότι χρειάζεται το συγκεκριμένο pc για να γίνει home theater; (επαναλαμβάνω εξαιρουμένων των παραπάνω μιας και ό,τι κι αν επιλέξω θα χρειαστεί να πάρω και HDD)
Επίσης, να επισημάνω ότι ίσως χρειάζεται να γίνει αλλαγή και του "ανεμιστηρακίου" της cpu το οποίο είναι αρκετά θορυβώδες.
Το budget μου είναι γύρω στα 150 , λαμβάνοντας ύπόψη ότι περίπου τόσα στοιχίζει το Himedia 900B που έχω βάλει στο μάτι εναλλακτικά.

Εντελώς αναφορικά θα δώσω και τα χαρακτηριστικά του Gaming PC με το σκεπτικό μήπως μπορώ να πάρω κάτι από αυτό για να το χρησιμοποιήσω στο άλλο και να αναβαθμίσω στη συνέχεια το gaming pc.
1) Motherboard: Asus P7P55D
2) Cpu: Intel Core i5 -750 (1156/2,66)
3) RAM: 2GB DIMM DDR3 Transcend 1333 (JM) x 2
4) Κάρτα γραφικών: SVGA TWINTECH 9800GT 512 HDMI
5) HDD: WD SATA II 750GB 8MB CAVIAR GREEN
6) Τροφοδοτικό: PSU L&C 600W
7) Λειτουργικό: Windows 7 Home 32Bit

Και όλα αυτά σε Turbo - X case Cerberus.

Μία σκέψη που έκανα ήταν μήπως τυχόν έπαιρνα από το παραπάνω pc την κάρτα γραφικών και να του έβαζα μία άλλη καλύτερη και στη συνέχεια με μία προσθήκη ενός σκληρού ή ό,τι άλλο χρειάζεται να το έκανα htpc.

Τι θέλω να κάνω τώρα...το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να μπορώ να δω ταινίες Blu ray ή γενικότερα οποιοδήποτε HD υλικό (όχι 3D τουλάχιστον άμεσα μιας και η τηλεόρασή μου δεν το υποστηρίζει) με σύνδεση ήχου μέσω οπτικής στο home cinema που ήδη έχω. (Sony DAV DZ260)

Το θέμα είναι.... όλα αυτά μπορούν να γίνουν με περίπου 150 έουρος ή να πάω κατευθείαν στη λύση 900Β και να ξεμπερδεύω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry για το μακροσκελές κείμενο!

Last edited:
Βασικά λίγο πολύ, μπορείς να μην πειράξεις και τίποτα. Στα βαριά αρχεία ίσως έχεις θέματα, όποτε βρίσκει ο επεξεργαστής σου τα όρια του.
Οπότε, θα σου πρότεινα το εξής:
Πάρε μια κάρτα γραφικών (πιθανότατα μια ήσυχη GT 430). Και ότι χρειάζεται για να γίνει αθόρυβο (όπως είπες ήδη θέλει κάτι πιο ήσυχο για ανεμιστήρι).

Ούτε η 9800 είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για htpc (θεωρώντας ότι θα θες να την βάζεις να βοηθήσει στο decoding), και η 6200 είναι ελάχιστα καλύτερη από την Χ4500 που έχει ενσωματωμένη το Μ/Β σου στο G41 (και οι δύο lowest end στις κατηγορίες τους, και κατά την γνώμη μου ακατάλληλες)

Γενικά, αυτά που θες είναι πολύ εύκολα... Ακόμα και media player να πάρεις, θα στα κάνει και κάποιο φτηνότερο, δεν χρειάζεται να πας στο 900άρι...

υγ. μια λεπτομέρεια μιας και είπες για bluray... θες και πλήρη μενού? Εκεί έχεις περιορισμένες επιλογές σε ΜΡ...

Last edited:
E5300 έχεις, καλός είσαι.

hd audio από hdmi δεν σε ενδιαφέρει
3d δεν σε ενδιαφέρει

μπορείς να την βγάλεις πάρα πολύ φθηνά.

Εγω θα χτυπούσα μια καρτουλα εκεί στα 60-70 ευρώ
για να είσαι άνετος και για λόγους αναβάθμισης.

πάρε και ενα τηλεκοντρόλ από το ebay (αν δεν εχεις κινητό με iOs/android) και είσαι άρχοντας.

Re: Απάντηση: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Βασικά λίγο πολύ, μπορείς να μην πειράξεις και τίποτα. Στα βαριά αρχεία ίσως έχεις θέματα, όποτε βρίσκει ο επεξεργαστής σου τα όρια του.
Οπότε, θα σου πρότεινα το εξής:
Πάρε μια κάρτα γραφικών (πιθανότατα μια ήσυχη GT 430). Και ότι χρειάζεται για να γίνει αθόρυβο (όπως είπες ήδη θέλει κάτι πιο ήσυχο για ανεμιστήρι).

Ούτε η 9800 είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για htpc (θεωρώντας ότι θα θες να την βάζεις να βοηθήσει στο decoding), και η 6200 είναι ελάχιστα καλύτερη από την Χ4500 που έχει ενσωματωμένη το Μ/Β σου στο G41 (και οι δύο lowest end στις κατηγορίες τους, και κατά την γνώμη μου ακατάλληλες)

Γενικά, αυτά που θες είναι πολύ εύκολα... Ακόμα και media player να πάρεις, θα στα κάνει και κάποιο φτηνότερο, δεν χρειάζεται να πας στο 900άρι...

υγ. μια λεπτομέρεια μιας και είπες για bluray... θες και πλήρη μενού? Εκεί έχεις περιορισμένες επιλογές σε ΜΡ...

Καταρχάς ευχαριστώ!! Κατά δεύτερον:
Λες στα βαριά αρχεία ίσως να έχω θέματα... π.χ. ματρόσκες των 45 gb εννοείς; ή κάτι πιο βαρύ;
Τρίτον: Αλλάζοντας την κάρτα γραφικών, θα θέλω και άλλο τροφοδοτικό ή του φτάνει το 420άρι;
Τέταρτον: Για το 900άρι που ανέφερες.... Το 600άρι σκεφτόμουνα αλλά όπου έχω ψάξει το βρίσκω μέχρι καμιά 20αριά ευρώ φτηνότερο από το 900Β. (e-bay, w2comp και αφήνω απ' έξω τον τοπικό αντιπρόσωπο και τον futeko που πέραν του ότι δεν τα έχουν διαθέσιμα, ξεφεύγουν κιόλας)
Τέλος: Τι εννοείς πλήρη μενού;(αυτά παθαίνει κανείς όταν προσπαθεί ΤΩΡΑ να μπει στον κόσμο της καλύτερης ποιότητας εικόνας...)
Και ποιες είναι οι επιλογές σε αυτή την περίπτωση;

Ευχαριστώ!!

E5300 έχεις, καλός είσαι.

hd audio από hdmi δεν σε ενδιαφέρει
3d δεν σε ενδιαφέρει

μπορείς να την βγάλεις πάρα πολύ φθηνά.

Εγω θα χτυπούσα μια καρτουλα εκεί στα 60-70 ευρώ
για να είσαι άνετος και για λόγους αναβάθμισης.

πάρε και ενα τηλεκοντρόλ από το ebay (αν δεν εχεις κινητό με iOs/android) και είσαι άρχοντας.

Είπες ότι hd audio από hdmi δε με ενδιαφέρει. Σωστά! Το θέμα όμως είναι....από ποια έξοδο μπορώ να πάρω οπτική μιας και δε βλέπω πουθενά τίποτα τέτοιο στο pc μου;
Επίσης για το τηλεκοντρόλ (σε περίπτωση λέμε που κατασταλάξω στο pc upgrade) έχεις κάτι να προτείνεις από ebay? (και όχι δεν έχω κινητό με iOS/android)

Και πάλι ευχαριστώ!

Η Μ/Β σου δεν έχει (σύμφωνα πάντα με την σελίδα της) έξοδο ψηφιακού ήχου στο back panel, αλλά έχει "Internal 1 x S/PDIF Out connector" από ότι λέει... Λογικά με κάποιο adaptorάκι θα πάρεις και το αντίστοιχο ψηφιακό (coaxial: έχει το sony σου από ότι βλέπω άρα ΟΚ) βύσμα που θες. Θέλει googlάρισμα εδώ... (να ένας οδηγός DIY: http://www.techenclave.com/guides-and-tutorials/digital-output-from-onboard-audio-118758.html )

Το τροφοδοτικό σου αντέχει για τις κάρτες που λέμε.

Ματρόσκα 45GB δεν έχω δει (εκτός από pack πολλών αρχείων φυσικά), τόσο είναι τα ολόκληρα bluray... Γενικότερα όμως θεωρώ σωστότερο να λέμε το bitrate που έχουν, και όχι το μέγεθος. Γιατί μπορώ να "κόψω" ένα κομμάτι mkv με π.χ. "μόλις" 1GB μέγεθος, αλλά μέσα να έχει 90Mbit bitrate... και να μην μπορούν να το παίξουν τα μισά MΡ της αγοράς (ακραίο παράδειγμα, δεν υπάρχει τόσο βαρύ υλικό, μόνο samples).

Μενού: Τα BR έχουν πλήρη μενού (κινούμενα, με γραφικά κλπ), τα οποία τα περισσότερα ΜΡ δεν μπορούν να τα παίξουν. Αντί αυτών συνήθως παρέχουν ένα υποκατάστατο μενού για τις βασικές επιλογές ήχων / υποτίτλων. Πλήρη μενού λοιπόν, νομίζω ότι ούτε το 900άρι δεν παίζει. Τώρα αν αυτό είναι "σοβαρό" θέμα... κρίνει ο καθένας μόνος του (εγώ π.χ. δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό).

Last edited:

Εχμ... ναι σωστά.... για bluray μιλούσα.... να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να το σηκώσει ε;

Ωραία...πάμε παρακάτω....

Καταρχάς αναφέρθηκε ως κάρτα γραφικών η GT 430....
Ποια απ' όλες; γιατί εδώ http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=GT+430 έχει ολόκληρο κατεβατό!!
Πέραν τούτου βρήκα μετατροπέα για SPDIF to optical αυτό http://www.ebay.com/itm/ASUS-SPDIF-...529?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb1e220d1 και αυτό http://www.ebay.com/itm/ASUS-SPDIF-...t=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b8c8c544#shId τα οποία νομίζω ότι κάνουνε...
Ακόμη.... τι προτάσεις υπάρχουν για remote control;
Και τέλος....με τι software θα παίξω;

Δεν κρύβω ότι μέχρι στιγμής μου φαίνεται μεγάλη φασαρία το στήσιμο htpc.... μπορεί να είναι και ιδέα μου με το σκεπτικό ότι είμαι άσχετος πάνω στο αντικείμενο...
Παρ' όλα αυτά, έχει ενδιαφέρον η σχετική....φασαρία!!
Από την άλλη πλευρά σκέφτομαι μήπως να μην έμπλεκα σε όλη αυτή την ιστορία και να χτύπαγα το 900B (ή κάτι παρόμοιων δυνατοτήτων με χαμηλότερο κόστος άνευ 3d) και να ξεμπέρδευα μία και καλή; Πφφφφφφ....

Η Gigabyte GT430 OC 1 GΒ είναι καλή επιλογή.

Για media center software προτείνω XBMC ή το Media Center των Win7 αν έχεις κάρτα τηλεόρασης.

Να και μερικά remotes. To "αυθεντικό" της Microsoft ειναι το καλύτερο imho. Στιβαρό, καλή εμβέλεια, φωτιζόμενα πλήκτρα, άμεση συμβατότητα με τα προγράμματα που προανέφερα.

Να υποθέσω ότι αν βάλω και μία κάρτα τηλεόρασης για χρήση DVB-T http://www.plaisio.gr/Computers/Har...Turbo-X-DTT-1000-Digital-TV-tuner-HU394-T.htm με χρήση splitter για την κεραία (προς κάρτα τηλεόρασης και προς TV) θα μου κάνει τη δουλειά π.χ. το συγκεκριμένο χειριστήριο χρησιμοποιώντας το xbmc σε windows xp?
http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-...lectables_InputDevices_RL&hash=item336b0bd129

Και το σημαντικότερο... θα τα σηκώνει όλα αυτά το 420άρι τροφοδοτικό;
α) Νέα κάρτα γραφικών
β) Έναν επιπλέον σκληρό
γ) SPDIF Controller
δ) Κάρτα τηλεόρασης
ε)Ισχυρότερο fan cpu (αλήθεια ποιο προτείνετε που να είναι αθόρυβο; )
στ) Ε, να έχω DVD και DVD-R και να μην βάλω σε κοτζάμ HTPC και ένα BR drive αργότερα;

Και κάτι άλλο σημαντικό.... το game pc, μετά από κάποια ώρα αδράνειας μπαίνει σε sleep mode και με ένα click επανενεργοποιείται. Πώς μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο συγκεκριμένο pc που παραμένει ανοιχτό με τις ώρες αν δεν κάνεις κάτι; (φυσικά να μπορεί να παραμείνει ανοιχτό όταν κατεβάζει κάτι...)

Η Gigabyte GT430 OC 1 GΒ είναι καλή επιλογή.

Για media center software προτείνω XBMC ή το Media Center των Win7 αν έχεις κάρτα τηλεόρασης.

Να και μερικά remotes. To "αυθεντικό" της Microsoft ειναι το καλύτερο imho. Στιβαρό, καλή εμβέλεια, φωτιζόμενα πλήκτρα, άμεση συμβατότητα με τα προγράμματα που προανέφερα.
Καλησπερα σε ολους σας.
Αυτα τα τηλεκοντρολς ειναι υπεροχα.
Κανουν για ΧΒΜC?
Στην Ελλαδα ποιοι τα πουλανε?

Να υποθέσω ότι αν βάλω και μία κάρτα τηλεόρασης για χρήση DVB-T http://www.plaisio.gr/Computers/Har...Turbo-X-DTT-1000-Digital-TV-tuner-HU394-T.htm με χρήση splitter για την κεραία (προς κάρτα τηλεόρασης και προς TV) θα μου κάνει τη δουλειά π.χ. το συγκεκριμένο χειριστήριο χρησιμοποιώντας το xbmc σε windows xp?
http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-...lectables_InputDevices_RL&hash=item336b0bd129

Και το σημαντικότερο... θα τα σηκώνει όλα αυτά το 420άρι τροφοδοτικό;
α) Νέα κάρτα γραφικών
β) Έναν επιπλέον σκληρό
γ) SPDIF Controller
δ) Κάρτα τηλεόρασης
ε)Ισχυρότερο fan cpu (αλήθεια ποιο προτείνετε που να είναι αθόρυβο; )
στ) Ε, να έχω DVD και DVD-R και να μην βάλω σε κοτζάμ HTPC και ένα BR drive αργότερα;

Και κάτι άλλο σημαντικό.... το game pc, μετά από κάποια ώρα αδράνειας μπαίνει σε sleep mode και με ένα click επανενεργοποιείται. Πώς μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο συγκεκριμένο pc που παραμένει ανοιχτό με τις ώρες αν δεν κάνεις κάτι; (φυσικά να μπορεί να παραμείνει ανοιχτό όταν κατεβάζει κάτι...)

Πρώτα απ' όλα, HTPC και WinXP δεν ταιριάζουν. Βάλε τα Win7 για να έχεις καλύτερη αξιοποίηση του υλικού σου.
Οι δέκτες USB ειναι λίγο πονεμένη ιστορία. Αρκετα μοντέλα δεν έχουν ρυθμίσεις για Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην πιάνουν κάποια κανάλια. Αν το λύσεις αυτό το πρόβλημα θα μπορείς να βλέπει και να γράφεις εκπομπές μέσα απο το Windows Media Center (το XBMC δεν έχει ακόμα σωστή υποστήριξη για live TV). Για τηλεκοντρόλ, προσπάθησε να βρεις ένα της MS, όχι τις κινέζικες απομιμήσεις.

To τροφοδοτικό σου ειναι αρκετά δυνατό, αρκεί να είναι κάπως ποιοτικό. Εγω ας πούμε, σε ενα ThermalTake 450W έχω 3-4 δίσκους, 1 DVD και 2-3 ανεμιστήρες. Απο τη στιγμή που η GT430 δεν θέλει εξωτερική τροφοδοσία είσαι εντάξει.

Τέλος, ψάξε στο game PC τις επιλογές ενέργειας. Κάπου είναι ρυθμισμένο να πέφτει σε standby μετά απο ορισμένο χρόνο αδράνειας.

Καλησπερα σε ολους σας.
Αυτα τα τηλεκοντρολς ειναι υπεροχα.
Κανουν για ΧΒΜC?
Στην Ελλαδα ποιοι τα πουλανε?

Βαγγέλη, το δικό μου δούλεψε κατευθείαν με το XBMC για τις βασικές λειτουργίες (play/pause, REW/FF κτλ). Με λίγο παραπάνω ψάξιμο μπορεί να κάνει πολλά.
Σε ελληνικό μαγαζί έχω καιρό να το δω.

Βαγγέλη, το δικό μου δούλεψε κατευθείαν με το XBMC για τις βασικές λειτουργίες (play/pause, REW/FF κτλ). Με λίγο παραπάνω ψάξιμο μπορεί να κάνει πολλά.
Σε ελληνικό μαγαζί έχω καιρό να το δω.
Κωστα ευχαριστω για την απαντηση
Καποτε ακομη και στα MULTIRAMA τα ευρισκες. Τωρα εξαφανιαζολ απο παντου
Οι Αρχιατροι Portioli και Αυγερινος τι λενε επι τουτου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Εχμ... ναι σωστά.... για bluray μιλούσα.... να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να το σηκώσει ε;

Ωραία...πάμε παρακάτω....

Καταρχάς αναφέρθηκε ως κάρτα γραφικών η GT 430....
Ποια απ' όλες; γιατί εδώ http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=GT+430 έχει ολόκληρο κατεβατό!!
Πέραν τούτου βρήκα μετατροπέα για SPDIF to optical αυτό http://www.ebay.com/itm/ASUS-SPDIF-...529?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb1e220d1 και αυτό http://www.ebay.com/itm/ASUS-SPDIF-...t=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b8c8c544#shId τα οποία νομίζω ότι κάνουνε...
Ακόμη.... τι προτάσεις υπάρχουν για remote control;
Και τέλος....με τι software θα παίξω;

Δεν κρύβω ότι μέχρι στιγμής μου φαίνεται μεγάλη φασαρία το στήσιμο htpc.... μπορεί να είναι και ιδέα μου με το σκεπτικό ότι είμαι άσχετος πάνω στο αντικείμενο...
Παρ' όλα αυτά, έχει ενδιαφέρον η σχετική....φασαρία!!
Από την άλλη πλευρά σκέφτομαι μήπως να μην έμπλεκα σε όλη αυτή την ιστορία και να χτύπαγα το 900B (ή κάτι παρόμοιων δυνατοτήτων με χαμηλότερο κόστος άνευ 3d) και να ξεμπέρδευα μία και καλή; Πφφφφφφ....

Κάποιοι φίλοι από εδώ μέσα, είχαν γράψει ότι η Gainward GeForce GT 430 1GB (η πρώτη που εμφανίζεται δλδ) ήταν αξιοπρεπέστατη και πολύ ήσυχη.
Οι αντάπτορες μάλλον κάνουν, αλλά ότι δεν έχω δοκιμάσει ή δεν έχω διαβάσει συγκεκριμένη αναφορά... δεν μπορώ να πω στα σίγουρα, παρά μόνο να υποθέσω.
Για RC δεν μπορώ να σε βοηθήσω, καθότι έχω android apps για το smartphone αλλά και iMON στο ένα μου πισί! Το οποίο μάλιστα είναι και συμβατό με ένα universal RC logitech Harmony 555 που επίσης έχω...
Οσο για software... μάλλον τα "κλασσικά": MPC HC σαν σκέτο player αρχείων, κανά XBMC για φουλ περιβάλλον με libraries, movie sheets κλπ, και κανά Total Media Theater για φουλ bluray... Φυσικά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές (αλλά και πιο εξειδικευμένα προγράμματα για συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως το WMC συγκεκριμένα που προτάθηκε αν έχεις και TV tuner), αλλά νομίζω με αυτά τα τρία που είπα, έχεις καλύψει σχεδόν τα πάντα για αρχή...
Τι φασαρία σου φαίνεται το στήσιμο? Ετοιμο έχεις το μηχάνημα, θα βγάλεις την 6200 και θα βάλεις την νέα, και μετά μόνο το software θα βάλεις... Επίσης τον ανεμιστήρα, ίσως απλά χρειαστεί να του ρίξεις στροφές, ή απλά να δεις αν έχει το Μ/Β σου κάποιο πλάνο ήσυχης λειτουργίας... και αυτόματα με την άνοδο της θερμοκρασίας άν χρησιμοποιείται το cpu, τότε να του ανεβάζει στροφές...
Οσο για το "HTPC vs. Media Player" είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες... και τα δύο έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, αν όμως θες κάτι άμεσα, γρήγορα, εύκολα -> Media player.

υγ. το τροφοδοτικό σου άνετα θα σε καλύψει... αμφιβάλω αν περνάς έστω και τα 200W σε stress test όλων των μερών σου... εμένα αντίστοιχο μηχάνημα με c2d 8200 @ 2.66GHz, Gigabyte P35DS4, DVDRW, 1xSSD, 8500GT κλπ καίει 120W σε σχετικό load... και idle κάπου στα μισά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Ο κύβος ερρίφθη!!
Το HTPC έχει ξεκινήσει να στήνεται!!
Έχει ήδη δοθεί η παραγγελία στο spdif controller και στο microsoft remote control.
Windows 7 Ultimate Greek 64 bit....απλά βρέθηκαν.... :)
Και από σκληρό, είμαι στις...διαπραγματεύσεις μέσω ebay μιας και το κόστος από εδώ είναι απαγορευτικό.

Τώρα το θέμα είναι η κάρτα γραφικών....
Είμαι μεταξύ αυτής... http://www.plaisio.gr/Computers/Har...PCI-Express-GDDR3-1GB-TT-GT430-1GD3E-HDMI.htm
και αυτής http://www.skroutz.gr/s/287335/Gigabyte-GeForce-GT-430-OC-1-GΒ.html
Η δεύτερη μου κάνει πιο δυνατή... Τι λέτε;
Παρατήρησα όμως ότι τα specs τους αναφέρουν ότι έχουν και οι 2 απαιτήσεις ρεύματος 400W!
Από την άλλη διαβάζω ότι το τροφοδοτικό μου είναι ΟΚ για αυτά που χρειάζομαι.... Τι γίνεται τελικά;

Τέλος, σκέφτομαι να βάλω και ένα TV Tuner με MPEG 4 και δυνατότητα εγγραφής καναλιών τηλεόρασης και ενός BR Drive.
Τι προτείνετε; Ξέρω ξέρω, από αλλού ξεκίνησα και αλλού έχω φτάσει (και από budget και απ' όλα) αλλά αν δεν αγοραστούν τώρα τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Τις απόψεις σας παρακαλώ!

Τι δίσκους βρίσκεις στο ebay;
Ο Samsung Spinpoint F4 2ΤB παιζει μεταξύ 105 και 115 στο Amazon. Κάθε μέρα αλλάζει η τιμή, θέλει παρακολούθηση.

Βρίσκω 2ΤΒ WD Green Caviar με περίπου 80-90 ΜΕ τα μεταφορικά και φυσικά από κει και πάνω να ανεβαίνουν οι τιμές.
Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που οι πωλητές δίνουν τιμές να ξεκινάνε από 1 και ως δια μαγείας η δημοπρασία να ξεκινάει μετά από λίγο από...καλοθελητές στα 50 , με διάρκεια δημοπρασίας 2-3 μέρες ακόμα....κάτι το οποίο σημαίνει ότι μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας, οι τιμές φτάνουνε τουλάχιστον στο κατοστάρικο....
Κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι εν τέλει κακό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 2 ΤΒ ξεκινάνε από 150 και πάνω τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Καταρχάς μετά από μία προσεκτικότερη ματιά και μετά από ένα καλύτερο ψάξιμο, τσεκάροντας το fan της CPU από το BIOS παρατήρησα ότι ΔΕΝ ευθύνεται το fan της CPU για το θόρυβο. Για να μην τα πολυλογώ, ο ένοχος βρέθηκε!! Και όχι δεν είναι ούτε το fan του τροφοδοτικού!! Ο ένοχος είναι ένας απαρχαιωμένος IDE δίσκος 80Gb που είχα από ένα παλιό PC που είχα και τον είχα κοτσάρει στο συγκεκριμένο, ο οποίος όμως ήταν ολίγον τι....ταλαιπωρημένος....
Μόλις τον ξεμπρίζωσα από το ρεύμα, το PC έγινε από τα πλέον αθόρυβα που έχω ακούσει ποτέ!!

Ο κύβος ερρίφθη!!
Το HTPC έχει ξεκινήσει να στήνεται!!
Έχει ήδη δοθεί η παραγγελία στο spdif controller και στο microsoft remote control.
Windows 7 Ultimate Greek 64 bit....απλά βρέθηκαν.... :)
Και από σκληρό, είμαι στις...διαπραγματεύσεις μέσω ebay μιας και το κόστος από εδώ είναι απαγορευτικό.

Τώρα το θέμα είναι η κάρτα γραφικών....
Είμαι μεταξύ αυτής... http://www.plaisio.gr/Computers/Har...PCI-Express-GDDR3-1GB-TT-GT430-1GD3E-HDMI.htm
και αυτής http://www.skroutz.gr/s/287335/Gigabyte-GeForce-GT-430-OC-1-GΒ.html
Η δεύτερη μου κάνει πιο δυνατή... Τι λέτε;
Παρατήρησα όμως ότι τα specs τους αναφέρουν ότι έχουν και οι 2 απαιτήσεις ρεύματος 400W!
Από την άλλη διαβάζω ότι το τροφοδοτικό μου είναι ΟΚ για αυτά που χρειάζομαι.... Τι γίνεται τελικά;

Τέλος, σκέφτομαι να βάλω και ένα TV Tuner με MPEG 4 και δυνατότητα εγγραφής καναλιών τηλεόρασης και ενός BR Drive.
Τι προτείνετε; Ξέρω ξέρω, από αλλού ξεκίνησα και αλλού έχω φτάσει (και από budget και απ' όλα) αλλά αν δεν αγοραστούν τώρα τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Τις απόψεις σας παρακαλώ!

Κανείς άποψη για τα παραπάνω;

Το τροφοδοτικό σου αντέχει για τις κάρτες που λέμε.

To πια κάρτα γραφικών να επιλέξεις, καλύτερα να σου πουν οι κάτοχοι τους εντυπώσεις, αν και οι διαφορές πιστεύω θα είναι μικρές (για θόρυβο δεν ξέρω, όταν βλέπω και διπλά φουρφούρια... φοβάμαι). Αν πάντως τα μαγαζιά γράφουν σωστά τα χαρακτηριστικά τους, ναι η gigabyte έχει υψηλότερους χρονισμούς.

Last edited:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
Ήδη έχω παραγγείλει και το σκληρό δίσκο (τον Green Caviar 2TB που ανέφερα πιο πάνω) από PIXMANIA στα 89€ ΜΕ τα έξοδα αποστολής. Είναι ό,τι πιο οικονομικό μπόρεσα να βρω και χωρίς εν τέλει να μπλέκω και με δημοπρασίες που ξεκινάγανε από χαμηλά και ξεπερνούσανε τα 90€ ΧΩΡΙΣ τα έξοδα αποστολής από το EBAY.

Από κει και πέρα, προτίμησα τη λύση της Gigabyte GT 430 που μου πρότεινε ο Kostas_Y παρά το γεγονός ότι έχει τα διπλά φουρφούρια που λέει ο lykman μιας και ψάχνοντας για reviews διαπίστωσα ότι λόγω ακριβώς της ύπαρξης των 2 fan είναι πιο αθόρυβη! Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο θόρυβός της είναι της τάξεως του 1 dB.

http://www.xbitlabs.com/articles/graphics/display/gigabyte-geforce-gt430_4.html#sect0

"The Gigabyte GV-N430OC-1GL is blameless in terms of noisiness. The couple of fans and the larger heatsink make their job perfectly and the card’s noise grows only by 1 decibel under load. You can hardly hear the sound of this card amidst the other noises produced by a working computer."

Αυτά!
Κατά τ' άλλα όπως είπα ήδη έχω βρει και windows 7 (64) Ultimate και από κει και πέρα θα παίξω με τη δοκιμασμένη λύση του xbmc.
Το θέμα βέβαια είναι με ποιο skin.
Δηλαδή, ποιο θα μπορούσε να είναι (όχι από άποψη εμφάνισης) αλλά σταθερότητας το πιο αξιόπιστο σε συνδυασμό να μπορεί να παίξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ;

Σας ευχαριστώ τόσο για τις πληροφορίες που μου δώσατε όσο και εκ των προτέρων για αυτές που θα μου δώσετε!