PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Re: Απάντηση: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
Ήδη έχω παραγγείλει και το σκληρό δίσκο (τον Green Caviar 2TB που ανέφερα πιο πάνω) από PIXMANIA στα 89 ΜΕ τα έξοδα αποστολής. Είναι ό,τι πιο οικονομικό μπόρεσα να βρω και χωρίς εν τέλει να μπλέκω και με δημοπρασίες που ξεκινάγανε από χαμηλά και ξεπερνούσανε τα 90 ΧΩΡΙΣ τα έξοδα αποστολής από το EBAY.

To τελευταίο κομμάτι πήρες; Στα 119+μεταφορικά τον βλέπω στο pixmania.

Re: Απάντηση: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

αύξηση τάξης 1dB... στο ένα μέτρο έχει 47dB σε load, από 46 σε idle...

Ωχ! Τώρα το πρόσεξα αυτό!!
Άντε ξαναψάξε να βρεις συγκριτικό με την Palit π.χ..... :(

Εν τέλει κατέληξα στη λύση της gigabyte με τα διπλά φουρφούρια...ακόμα δεν την έχω κοτσάρει, περιμένω να έρθει και ο σκληρός για να τα βάλω όλα μαζί. Εν τω μεταξύ ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας μου με άφησε για λίγες μέρες πίσω. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω πριν εμφανιστεί το πρόβλημα ήταν σε περιβάλλον xp, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ να κατεβάσω το xbmc και να παίξω dowloaded bluray με εξωτερικούς υπότιτλους. Όχι βέβαια 3D όπως προανέφερα μιας και δεν έχω τέτοια τηλεόραση. Παρ' όλα αυτά το αποτέλεσμα για λίγο ήταν εντυπωσιακό!!

@Kostas_Y. Καθυστέρησα να απαντήσω στην ερώτηση για το σκληρό. Πράγματι η τιμή που την ξανατσέκαρα τώρα είναι στα 119 ευρώ. Προφανώς ήμουν τυχερός τη στιγμή που τον πέτυχα το σκληρό στα 89, μιας και μάλλον τον είχε για λίγο σε αυτή την τιμή. Για να είμαι ειλικρινής, αν μου περισσεύανε χρήματα και είχα πάρει και χαμπάρι ότι είναι προσφορά για λίγο, δεν αποκλείω να έπαιρνα 2-3!!

Τέλος @naxian Μα κι εγώ απ´όσο μπόρεσα να δω μου άρεσε πολύ η εικόνα που είχα έστω και από την οθόνη του pc.

Τέλος να πω τα εξής: Οι μόνες ενστάσεις που έχω μέχρι στιγμής από το όλο εγχείρημα είναι αφενός ότι η τηλεόρασή μου η οποία είναι μία sony KDL40(δε θυμάμαι τώρα το μοντέλο η οποία φτάνει μέχρι τα 1080i και είναι hd ready και αφετέρου τα πολλά settings που απαιτούνται στα menu του xbmc. Εμένα τουλάχιστον προσωπικά μου φάνηκε λαβύρινθος...

Περαστικά Vags. Πότε θα παραλάβεις το δίσκο; Ο μόνος λόγος που δεν αγοράζω απο το Pixmania ειναι οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης. Την τελευταία φορά έκανε 25 μέρες να φτάσει μια κάμερα.

Το XBMC ειναι το πιο απλο media center στο σετάρισμα, μετα απο αυτό των Windows7. Τι ακριβώς σε δυσκόλεψε;

@naxian: Κρύβε λόγια, να μείνει κανένα κομμάτι και για μας ;)

Last edited:
Αυτοί αναφέρουν ότι η παράδοση είναι σε 10 εργάσιμες. Εγώ τις 10 εργάσιμες τις έχω ήδη κλείσει, αλλά το ταχυδρομείο της Παλλήνης, μου φέρνει αλληλογραφία 1 φορά την εβδομάδα. Αν ισχύει το "10 εργάσιμες" λογικά την επόμενη Τρίτη με Τετάρτη, θα παραλάβω. Βέβαια, προς το παρόν εξήγησα ότι έχω μείνει πίσω λόγω υγείας και ως εκ τούτου έχω ψιλοπαγώσει όλο το project. Πέραν τούτου, προσωρινά για να κάνω τη δουλειά μου, έχω ένα σκληρό 320 Gb WD Caviar Blue ο οποίος με 4-5 Bluray που κατέβασα είναι κατά το ήμισυ σχεδόν γεμάτος. Οπότε έχω ακόμα χώρο να κάνω τα δικά μου. Πέραν τούτου έχω τον εξωτερικό σκληρό που είναι 500Gb (αυτόν που χρησιμοποιώ ως mp) οπότε μπορώ να πάρω κι εκεί backup όλες τις ταινίες και τα αρχεία που έχω αποθηκευμένα στον Η/Υ. Πέραν τούτου, για να μπορέσω να στήσω το μηχάνημα θα πρέπει να εγκατασταθούν τα Windows 7 που έχω στα χέρια μου, να πάω το pc στο σαλόνι, να το κοτσάρω στην τηλεόραση, να περάσω drivers της κάρτας γραφικών επιτόπου, να περαστούν τα antivirus να κατέβει το xbmc winrar Κλπ και φυσικά να ολοκληρώσω την υποδομή δικτύου (πέρασμα UTP σε όλο το σπίτι μιας και τώρα παίζω μόνο με wireless που θέλω να το κόψω λόγω μικρού παιδιού) και μετά να πω ότι κάνω σωστά σεταρίσματα και να παίξω καλύτερα με το xbmc. Οπότε για ό,τι απορίες έχω θα επανέλθω τόσο μέσω της αναζήτησης στα θέματα εδώ μέσα, όσο και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστώ ρωτώντας εδώ μέσα. Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι ήδη περιμένω και τον SPDIF controller που θα μου βγάζει έξοδο οπτικής ίνας για να μπορέσω να το συνδέσω στο home cinema+το τηλεκοντρόλ που και τα 2 έρχονται από Κίνα. Οπότε πολύ δύσκολα με βλέπω να είμαι on air μέσα στην επόμενη εβδομάδα που θα είμαι με άδεια.
Όπως ανέφερα πιο πάνω, οι όποιες παιδικές δυσκολίες που είχα, ήταν η "πρώτη γεύση" που λέμε, μετά το κατέβασμα του xmbc βλέποντας ένα σωρό παραμετρικά, για ρυθμίσεις οθόνης, ήχου, υποτίτλων, καιρού, jdownloaders, περιλήψεις ταινιών, εξώφυλλα και ένα σωρό άλλων add-ons που είδα ότι μπορεί να βρει κανείς.
Η μόνη απορία που έχω προς το παρόν, είναι ποια είναι η πιο εμφανίσιμη, και ταυτόχρονα η πιο "συμβατή" εκδοχή των xbmc για τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. (βλ. αναπαραγωγή BR, HD -DVD, mkv, με εσωτερικούς ή εξωτερικούς υποτίτλους, είτε είναι στο σκληρό δίσκο είτε είναι σε BR Drive.
Επίσης, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι σε τι μπορεί να μου χρειαστεί το TMT3 ή 5 ή το MPC-HC ή το Power DVD που δε μπορεί να μου κάνει το xbmc.
Στην πορεία ισως να μου λυθούν οι όποιες απορίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι μία γρήγορη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα ήταν πολύ κατατοπιστική εν όψει συνέχειας προκειμένου να κάνω μία προκαταρκτική μελέτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

---snip!-

Όπως ανέφερα πιο πάνω, οι όποιες παιδικές δυσκολίες που είχα, ήταν η "πρώτη γεύση" που λέμε, μετά το κατέβασμα του xmbc βλέποντας ένα σωρό παραμετρικά, για ρυθμίσεις οθόνης, ήχου, υποτίτλων, καιρού, jdownloaders, περιλήψεις ταινιών, εξώφυλλα και ένα σωρό άλλων add-ons που είδα ότι μπορεί να βρει κανείς.
Η μόνη απορία που έχω προς το παρόν, είναι ποια είναι η πιο εμφανίσιμη, και ταυτόχρονα η πιο "συμβατή" εκδοχή των xbmc για τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. (βλ. αναπαραγωγή BR, HD -DVD, mkv, με εσωτερικούς ή εξωτερικούς υποτίτλους, είτε είναι στο σκληρό δίσκο είτε είναι σε BR Drive.
Επίσης, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι σε τι μπορεί να μου χρειαστεί το TMT3 ή 5 ή το MPC-HC ή το Power DVD που δε μπορεί να μου κάνει το xbmc.
Στην πορεία ισως να μου λυθούν οι όποιες απορίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι μία γρήγορη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα ήταν πολύ κατατοπιστική εν όψει συνέχειας προκειμένου να κάνω μία προκαταρκτική μελέτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

To XBMC, αρχικά, θέλει την δήλωση φακέλων με τα βίντεο που έχεις και 3-4 ρυθμίσεις για εικόνα και ήχο. Με αυτά τα λίγα είσαι έτοιμος για αναπαραγωγή ταινιών. Απο 'κει και πέρα, η περαιτέρω παραμετροποίηση είναι πραγματικά παιχνιδάκι (τόσο που πολλές φορές κάθομαι και το πειράζω για να περνάει η ώρα :smile: )
Τώρα για το ποια έκδοση χρειάζεσαι, νομίζω οτι η πιο πρόσφατη nightly είναι ωριμη και σταθερή. Αναμένουμε κάποια στιγμή την Eden αλλα δεν βλέπω να έχει πολλές διαφορές απο τις nightlies

Τα ΤΜΤ3-5 είναι σχεδιασμένα για περισσότερο για αναπαραγωγή DVD/BD, όπως και το PowerDVD. Παίζουν κάποια formats που δεν υποστηρίζει το XBMC (το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι BD ISO ή τα μενού σε BD rip)
Το MPC-HC, με τις σωστές ρυθμίσεις και την ανάλογη ιπποδύναμη, μπορεί να βγάλει καλύτερη εικόνα απο το XBMC. Οπότε διαλέγεις αν προτιμάς ένα ολοκληρωμένο σύστημα με πολλές ευκολίες χρήσης όπως το XBMC, ή την καλύτερη δυνατή εικόνα όπως αυτή του MPC

Περαστικά Vags. Πότε θα παραλάβεις το δίσκο; Ο μόνος λόγος που δεν αγοράζω απο το Pixmania ειναι οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης. Την τελευταία φορά έκανε 25 μέρες να φτάσει μια κάμερα.

Το XBMC ειναι το πιο απλο media center στο σετάρισμα, μετα απο αυτό των Windows7. Τι ακριβώς σε δυσκόλεψε;

@naxian: Κρύβε λόγια, να μείνει κανένα κομμάτι και για μας ;)

τους εξαφανισατε σε 2 μερες? :violent-smiley-030: προσεξτε μην ειναι ετσι οταν ερθουν :SFGSF8:

To XBMC, αρχικά, θέλει την δήλωση φακέλων με τα βίντεο που έχεις και 3-4 ρυθμίσεις για εικόνα και ήχο. Με αυτά τα λίγα είσαι έτοιμος για αναπαραγωγή ταινιών. Απο 'κει και πέρα, η περαιτέρω παραμετροποίηση είναι πραγματικά παιχνιδάκι (τόσο που πολλές φορές κάθομαι και το πειράζω για να περνάει η ώρα :smile: )
Τώρα για το ποια έκδοση χρειάζεσαι, νομίζω οτι η πιο πρόσφατη nightly είναι ωριμη και σταθερή. Αναμένουμε κάποια στιγμή την Eden αλλα δεν βλέπω να έχει πολλές διαφορές απο τις nightlies

Μέχρι στιγμής έχοντας αρχίσει να διαβάζω για 2η φορά (!!) το topic του XBMC http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/76761-Οδηγός-XBMC-(Win-7) διάβασα πολλές φορές καλά λόγια για την έκδοση ΑΕΟΝ ΝΟΧ...τώρα δεν ξέρω πάνω κάτω τι παραπάνω εκτός από εμφάνιση τι προσφέρει η τελευταία nightly που ανέφερες ή γενικότερα η εκάστοτε έκδοση...σε κάθε περίπτωση όμως, αν υποθέτω σωστά θα πρέπει πρώτα να κατεβάσω τη 10.1 (ως αρχική version) και μετά να κατεβάζω extra skins ή μπορώ να κατεβάσω την έκδοση κατευθείαν; Επίσης, υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω τι προσφέρει πάνω κάτω η εκάστοτε έκδοση (τι χάνω τι κερδίζω...πολλά ζητάω, ε; )

Τα ΤΜΤ3-5 είναι σχεδιασμένα για περισσότερο για αναπαραγωγή DVD/BD, όπως και το PowerDVD. Παίζουν κάποια formats που δεν υποστηρίζει το XBMC (το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι BD ISO ή τα μενού σε BD rip)

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, τα BD ISO και τα BD RIP μόνο μέσω power dvd ή ΤΜΤ3-5. Αν έχει όμως κάποιος BD drive πάλι μέσω των συγκεκριμένων software μπορεί να τα παίξει ή κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει το XBMC; Αυτό για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν το έχω ξεκαθαρίσει...

Το MPC-HC, με τις σωστές ρυθμίσεις και την ανάλογη ιπποδύναμη, μπορεί να βγάλει καλύτερη εικόνα απο το XBMC. Οπότε διαλέγεις αν προτιμάς ένα ολοκληρωμένο σύστημα με πολλές ευκολίες χρήσης όπως το XBMC, ή την καλύτερη δυνατή εικόνα όπως αυτή του MPC

Επαναλαμβάνοντας όπως είπα και παραπάνω ότι έχω ήδη ξεκινήσει να διαβάζω τον οδηγό του XBMC διαπίστωσα για το "ποιον" του MPC-HC.
Σε αυτό το θέμα κατάλαβα ότι ο συγκεκριμένος Player μπορεί να παίξει μέσω του xbmc και να δώσει πολλές φορές και καλύτερα αποτελέσματα. Το θέμα όμως είναι, ότι καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να δει μόνο κάποιος απαιτητικός χρήστης και όχι κάποιος newbie στο χώρο. Και θα εξηγηθώ αμέσως τι εννοώ. Για κάποιον ο οποίος η καλύτερη ποιότητα εικόνας που μπορεί να πάρει να είναι η 720p και η 1080i καθώς επίσης και η καλύτερη ποιότητα ήχου να περιορίζεται σε ένα σύστημα 5.1 home cinema που μπορεί να αναπαράγει μέσω οπτικής ίνας ποιότητες ήχου μέχρι Dolby Digital & DTS στη δεδομένη χρονική στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι δε μπορεί να μου δώσει περισσότερα πράγματα ο MPC-HC όπως μία οποιαδήποτε version του XBMC...Ορθώς;

Μέχρι στιγμής έχοντας αρχίσει να διαβάζω για 2η φορά (!!) το topic του XBMC http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/76761-Οδηγός-XBMC-(Win-7) διάβασα πολλές φορές καλά λόγια για την έκδοση ΑΕΟΝ ΝΟΧ...τώρα δεν ξέρω πάνω κάτω τι παραπάνω εκτός από εμφάνιση τι προσφέρει η τελευταία nightly που ανέφερες ή γενικότερα η εκάστοτε έκδοση...σε κάθε περίπτωση όμως, αν υποθέτω σωστά θα πρέπει πρώτα να κατεβάσω τη 10.1 (ως αρχική version) και μετά να κατεβάζω extra skins ή μπορώ να κατεβάσω την έκδοση κατευθείαν; Επίσης, υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω τι προσφέρει πάνω κάτω η εκάστοτε έκδοση (τι χάνω τι κερδίζω...πολλά ζητάω, ε; )

Ωπ...να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα ΑΕΟΝ, ΝΕΟΝ, Confluence κλπ που διαβάζεις δεν είναι διαφορετικές εκδόσεις του XBMC, είναι απλά skins που αλλάζουν την εμφάνιση του προγράμματος και της βιβλιοθήκης του. Δεν αλλάζουν κάτι στο ίδιο το πρόγραμμα.

Το πρόβλημα μα την 10.1 είναι οτι, λόγω της 11.0 που πλησιάζει, όλοι οι προγραμματιστές skins και addons έχουν προσαρμόσει τον κώδικα τους στην νέα έκδοση. Αν βάλεις την 10.1 και χάνεις σε λειτουργικότητα και θα χρειαστεί να ανανεώσεις σχεδόν τα πάντα όταν πας στην 11.0. Οπότε, κατεβάζεις την τελευταία nightly (απο τις 10/12 είναι) και είσαι έτοιμος. Δυστυχώς το changelog δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό, είναι γραμμένο από προγραμματιστές για προγραμματιστές.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, τα BD ISO και τα BD RIP μόνο μέσω power dvd ή ΤΜΤ3-5. Αν έχει όμως κάποιος BD drive πάλι μέσω των συγκεκριμένων software μπορεί να τα παίξει ή κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει το XBMC; Αυτό για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν το έχω ξεκαθαρίσει...

BD Rip μπορεί να παίξει το XBMC αλλα δεν μπορεί να εμφανίσει τα μενού του δίσκου, όπως δεν μπορούν και τα περισσότερα δωρεάν προγράμματα. Νομίζω οτι το ίδιο ισχύει και για ταινίες απο BD drive.
Για τα ΒD ISO διάβασα παλιότερα οτι δεν μπορεί να τα ανοίξει αλλα δεν εχω κάποιο για να δοκιμάσω. Ίσως να έχει διορθωθεί στις nightlies

Επαναλαμβάνοντας όπως είπα και παραπάνω ότι έχω ήδη ξεκινήσει να διαβάζω τον οδηγό του XBMC διαπίστωσα για το "ποιον" του MPC-HC.
Σε αυτό το θέμα κατάλαβα ότι ο συγκεκριμένος Player μπορεί να παίξει μέσω του xbmc και να δώσει πολλές φορές και καλύτερα αποτελέσματα. Το θέμα όμως είναι, ότι καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να δει μόνο κάποιος απαιτητικός χρήστης και όχι κάποιος newbie στο χώρο. Και θα εξηγηθώ αμέσως τι εννοώ. Για κάποιον ο οποίος η καλύτερη ποιότητα εικόνας που μπορεί να πάρει να είναι η 720p και η 1080i καθώς επίσης και η καλύτερη ποιότητα ήχου να περιορίζεται σε ένα σύστημα 5.1 home cinema που μπορεί να αναπαράγει μέσω οπτικής ίνας ποιότητες ήχου μέχρι Dolby Digital & DTS στη δεδομένη χρονική στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι δε μπορεί να μου δώσει περισσότερα πράγματα ο MPC-HC όπως μία οποιαδήποτε version του XBMC...Ορθώς;

Η MPC μπορεί όντως να παίξει απο το XBMC, όπως και τα ΤΜΤ και PowerDVD σαν external players, όμως έτσι χάνεις τις ευκολίες και τον τηλεχειρισμό που σου δίνει το XBMC. Δεν αξίζει τον κόπο, ειδικά αν η οθόνη σου δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά σε ποιότητα.
Να σου πω την αλήθεια, και εγώ έχω παρατήσει τον MPC κυρίως λόγω του...αρχαίου user interface. Χρόνια τώρα δεν το έχουν αλλάξει για να γίνει πιο φιλικό.

Για το σύστημα σου, νομίζω οτι το XBMC θα σε καλύψει.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μου έδωσες Κώστα, το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ!

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Βγήκε χθές το XBMC Eden 11.0 beta και στο changelog αναφέρει:
Added support for direct playback of ISO image files for Blu-ray Disc as well as video library integration
Improved Blu-ray Disc and harddrive playback support of unencrypted bdmv and mpls files without menus

Οπότε, κανένα πρόβλημα πλέον με τα BD, εκτός απο την αδυναμία του να βγάλει τα μενού

Ε, νομίζω ότι όταν καλυφθεί και το κενό με την αναπαραγωγή 3D iso με ξεχωριστούς υπότιτλους σε συνδυασμό με DTS-MA, λογικά θα μιλάμε για το απόλυτο media player, έτσι δεν είναι;

Μέχρι τότε, ούτε ενισχυτή με δυνατότητα αναπαραγωγής DTS-MA έχω ούτε τηλεόραση 3D... Οπότε... Νομίζω ότι θα πρέπει να ετοιμάζομαι και για ένα BD Drive σιγά σιγά... :)

To μόνο προβληματάκι που βλέπω ειναι αυτό το "unencrypted bdmv and mpls files", κάτι που σημαίνει οτι δεν μπορει να διαβάσει δισκάκια απευθείας αλλα χρειάζεται κάτι σαν το AnyDVD HD. Τι να κάνουμε, η άδεια χρήσης της αποκρυπτογράφησης κοστίζει.

Η έλλειψη DTS-MA/Dolby TrueHD είναι το μεγάλο μου παράπονο απο το XBMC. Αν και ξεκίνησε η ανάπτυξη αυτης της δυνατότητας μήνες πριν, δεν κατάφεραν να τη βάλουν στην 11.0. Όταν μπει αυτό καθως και η υποστήριξη τηλεόρασης θα είναι όντως το απόλυτο εργαλείο.

Προχθές παρελήφθη σκληρός και τηλεκοντρόλ. Το μόνο που αναμένεται είναι το spdif to optical plate για να είμαι κομπλέ και με τον ήχο.
Μήπως να ξεκινήσω το στήσιμο σιγά σιγά;:drummer:

Προχθές παρελήφθη σκληρός και τηλεκοντρόλ. Το μόνο που αναμένεται είναι το spdif to optical plate για να είμαι κομπλέ και με τον ήχο.
Μήπως να ξεκινήσω το στήσιμο σιγά σιγά;:drummer:

Παραλαβή σε 15 μέρες, ε; Ξύπνησε το Pixmania :p

Ξεκίνα το στήσιμο, βάλε λειτουργικά, drivers και XBMC, και το μόνο που θα έχεις όταν έρθει το καλωδιακι είναι οι ρυθμίσεις του ήχου.

Απο προσωπική πείρα, όταν προσπαθώ να τα κάνω όλα μαζι, πάντα κατι θα ξεχάσω στη βιασύνη μου. Καλύτερα έτσι, σιγά-σιγα ;)