PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τίποτα καθώς χθες το απόγευμα ολοκλήρωσα την υποδομή ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΥ δικτύου στο σπίτι που για μένα ήταν πρώτης προτεραιότητας.
Τώρα το μόνο που μένει είναι να κάτσω να πάρω backup όλο το pc και να το στήσω από την αρχή, περιμένοντας φυσικά και τον SPDIF Controller...

Απάντηση: Re: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Ετσι... σύρμα παντού!!! :ernaehrung004: 1000ράκι?

Όχι, προς το παρόν κατοσταράκι, μιας και το Thompson του παρόχου που έχω δε μου δίνει το περιθώριο για κάτι παραπάνω. Από κει και πέρα όμως η καλωδίωση ναι, μου δίνει το περιθώριο για 1000άρι δίκτυο. Αλλά βάλε router βάλε switches ξανοιγόμαστε πολύ και δε λέει προς το παρόν. Αλλά το δύσκολο βήμα έχει γίνει!!

Στο θέμα μας τώρα:
Αυτή τη στιγμή γράφω από το ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟ HTPC σαλονιού με:
1) Windows 7 64 bit Ultimate
2) 2HDD (1 320 Gb Caviar Blue,1 2TB Caviar Green)!!
3) Με MCE on board.
4) Με Nvidia GT430 installed!!
5) Με μεταφορά ταινιών από φορητούς σκληρούς στο μεγάλο σκληρό in progress...

Το θέμα κάρτα γραφικών με ψιλοταλαιπώρησε ελάχιστα, μιας και όταν έκανα εγκατάσταση το λειτουργικό, το είχα συνδεδεμένο στο δίκτυο με αποτέλεσμα να ξεσκιστεί να κατεβάζει updates. Μεταξύ αυτών κατέβασε drivers της motherboard αλλά ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ, με αποτέλεσμα να πάρει τα settings του monitor (ακόμα δεν το είχα βάλει στην τηλεόραση, ήθελα να ρίξω τα 7άρια μέσα και μετά να πάω να βάλω τους drivers με συνδεδεμένη την τηλεόραση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μόλις συνδέθηκε στην τηλεόραση οι ρυθμίσεις ήταν λίγο...!@#$!@#$@#$. (όλα βγαίνανε εκτός πλαισίου τηλεόρασης, τόσο πολύ που δε φαινότανε από την κάθε πλευρά ας πούμε μία σειρά εικονίδια!!!)
Ε, αφού ενδιάμεσα περίμενα να κατεβάσει και να εγκαταστήσει 10 ακόμα βαρβάτα Updates και ένα service pack (!!!), ε, εντέλει απεγκατάστησα τους downloaded drivers και πέρασα αυτούς που είχα. και είδα το φως το αληθινό!! Βέβσια βλέπω ότι από κει που μου έδινε ως προτεινόμενη ρύθμιση το 1920 Χ 980, και τώρα ενώ μου τη δίνει ως προτεινόμενη, μου έχει βάλει την 1768 Χ 992. Αν πάω να ξαναβάλω την 1920 Χ 980 ξαναχάνονται τα πάντα. Να επισημάνω ότι πριν δε μου έδινε έστω ως setting point την 1768 Χ 992. Τι λέτε;
Πέραν τούτου το μόνο που μένει είναι να πετάξω το XBMC, και ένα antivirus (ναι ο αθεόφοβος ακόμα δεν το έχω βάλει!) και να τελειώσω με τη μεταφορά της ταινιοθήκης μου. Και φυσικά να παραλάβω κάποια στιγμή και αυτόν τον αναθεματισμενο SPDIF Controller για να συνδέσω και την οπτική στο Home cinema. Προς το παρόν έχω βάλει αναλογική σύνδεση (καρφί - καρφί).

Το μόνο κακό που εντοπίζω μέχρι στιγμής είναι ότι τα γράμματα είναι τόσο μικρά και η ανάλυση τόσο...περίεργη, που δυσκολεύεσαι να τα διαβάσεις...

Αυτά!!

Last edited:
Fear not! Το XBMC έχει μεγάλες γραμματοσειρές ;)

Είναι όμως μπελάς να οι ρυθμίσεις όταν η μόνη οθόνη στον Η/Υ είναι η τηλεόραση. 2 χρόνια τώρα μου έχουν βγει τα μάτια. :cool1:

:happynewyearblue:

Απάντηση: Re: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Όχι, προς το παρόν κατοσταράκι, μιας και το Thompson του παρόχου που έχω δε μου δίνει το περιθώριο για κάτι παραπάνω. Από κει και πέρα όμως η καλωδίωση ναι, μου δίνει το περιθώριο για 1000άρι δίκτυο. Αλλά βάλε router βάλε switches ξανοιγόμαστε πολύ και δε λέει προς το παρόν. Αλλά το δύσκολο βήμα έχει γίνει!!

Μπα, αυτό είναι το εύκολο! Κρατάς το ρούτερ του παρόχου για το adsl, και αγοράζεις ένα φτηνό 1000άρι hub... τίποτα παραπάνω... ~30Ε νομίζω τα 5άπορτα? Κάπου εκεί. Τα ενώνεις μεταξύ τους με ένα καλώδιο... και ρίχνεις όλες τις συσκευές σου στο hub... έτοιμος... Οχι ότι το 100άρι είναι "κακό", αλλά ΟΚ, άλλο να μεταφέρεις 4.5GB σε ~4 λεπτά, και άλλο σε 22...

Re: Απάντηση: Re: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν!!

Μέσα στην εβδομάδα έλαβα τον SPDIF controller και όλο το hardware θεωρείται παραληφθέν.
Τοποθετήθηκε, και ήδη άρχισαν οι δοκιμές με πλήρη εξοπλισμό. Από XBMC έπαιξα κατευθείαν με την EDEN 11.0 beta και είμαι μεταξύ ΑΕΟΝ ΝΟΧ και ΑΕΟΝ ΜQ3. Για να είμαι ειλικρινής προτίμησα να παίξω με ΝΟΧ έχοντας κάποια από τα backrounds της MQ3.
Η εικόνα πολύ καλή, ο ήχος το ίδιο και γενικότερα πολύ ευχαριστημένος!!!
Ήδη έχω κάνει και όοοολες τις απαραίτητες ρυθμίσεις τόσο ήχου και εικόνας όσο και με τις παραμετροποιήσεις για fanarts, "σκηνές προσεχώς", υπότιτλους, καιρό κλπ...

Μόνο 2 θέματα αντιμετώπισα για τα οποία έχω και ερωτήσεις:

1ο θέμα: Το MCE ως γνωστόν έχει το περιβόητο green button. Μπήκα στο link της πρώτης σελίδας του οδηγού για XBMC και ούτε λίγο ούτε πολύ, οι οδηγίες για να φτιαχτεί το green button για να ανοίγει το xbmc θα πρέπει να κατέβουνε 2 εφαρμογούλες και να τρέξει ένα scriptάκι κλπ κλπ...
Η ερώτηση είναι η εξής: Αυτή είναι η λύση; Δηλαδή, για να ανοίγει το xbmc με το remote θα πρέπει να βάλω να τρέχει το περιβόητο scriptάκι από το startup μενού; Το ρωτάω αυτό γιατί μέσα στο μυαλό μου το φανταζόμουνα ότι θα έπαιζε με τη λογική της παραμετροποίησης των πλήκτρων μέσω του xbmc π.χ.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός...

Στο δεύτερο θέμα το οποίο φοβάμαι ότι θα με βασανίσει...
Το κουμπί του switch off στο mce ως γνωστόν ρίχνει το pc σε κατάσταση αδράνειας. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η επιλογή "αδρανοποίηση" από το αρχικό πλήκτρο των windows (θεωρητικά πάντα)...
Πάμε τώρα στα ωραία...
Όταν το φέρω το pc στη δουλειά (ναι το φερα για να κάνω και εδώ κάποιες δοκιμές με τον ΙΤ μας) συνδεδεμένο σε VGA και χωρίς σύνδεση με την οπτική στο home cinema, όλα λειτουργούν ρολόι. Πέφτει δηλαδή σε sleep mode κανονικά.
Όταν το συνδέσω στο σπίτι, από HDMI και με την οπτική, αμ δε!!
Ενώ κάνει όλες τις απαραίτητες διεργασίες για να πέσει σε κατάσταση αδράνειας, μόλις είναι έτοιμο να σβήσει, λες και κάποιος πατάει το reboot και...δεν κάνει reboot αλλά ξαναγυρίζει στην αρχική οθόνη των windows (επιφάνεια εργασίας).
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Υπάρχει καμία λύση;

Re: Απάντηση: Re: PC για χρήση HTPC. Κάνει αυτό; Και αν όχι τι;

1ο θέμα: Το MCE ως γνωστόν έχει το περιβόητο green button. Μπήκα στο link της πρώτης σελίδας του οδηγού για XBMC και ούτε λίγο ούτε πολύ, οι οδηγίες για να φτιαχτεί το green button για να ανοίγει το xbmc θα πρέπει να κατέβουνε 2 εφαρμογούλες και να τρέξει ένα scriptάκι κλπ κλπ...
Η ερώτηση είναι η εξής: Αυτή είναι η λύση; Δηλαδή, για να ανοίγει το xbmc με το remote θα πρέπει να βάλω να τρέχει το περιβόητο scriptάκι από το startup μενού; Το ρωτάω αυτό γιατί μέσα στο μυαλό μου το φανταζόμουνα ότι θα έπαιζε με τη λογική της παραμετροποίησης των πλήκτρων μέσω του xbmc π.χ.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός...

Δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό. Το πράσινο κουμπί ειναι προγραμματισμένο απο τα Windows να ανοίγει το δικό τους Media Center και χρειάζεται αλχημείες για να ανοίγει το XBMC.
Παραμετροποίηση πλήκτρων μέσα απο το ίδιο το XBMC δεν μπορεί να γίνει για τη συγκεκριμένη λειτουργία. Το XBMC δεν έχει κάποιον agent για να παρακολουθεί το σύστημα όταν δεν τρέχει. Τον ρόλο αυτό έχει το Autohotkey με το σκριπτάκι του.

Στο δεύτερο θέμα το οποίο φοβάμαι ότι θα με βασανίσει...
Το κουμπί του switch off στο mce ως γνωστόν ρίχνει το pc σε κατάσταση αδράνειας. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η επιλογή "αδρανοποίηση" από το αρχικό πλήκτρο των windows (θεωρητικά πάντα)...
Πάμε τώρα στα ωραία...
Όταν το φέρω το pc στη δουλειά (ναι το φερα για να κάνω και εδώ κάποιες δοκιμές με τον ΙΤ μας) συνδεδεμένο σε VGA και χωρίς σύνδεση με την οπτική στο home cinema, όλα λειτουργούν ρολόι. Πέφτει δηλαδή σε sleep mode κανονικά.
Όταν το συνδέσω στο σπίτι, από HDMI και με την οπτική, αμ δε!!
Ενώ κάνει όλες τις απαραίτητες διεργασίες για να πέσει σε κατάσταση αδράνειας, μόλις είναι έτοιμο να σβήσει, λες και κάποιος πατάει το reboot και...δεν κάνει reboot αλλά ξαναγυρίζει στην αρχική οθόνη των windows (επιφάνεια εργασίας).
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Υπάρχει καμία λύση;

Μήπως φταίει το HDMI; Σκέφτομαι οτι παίρνει δεδομένα απο την οθόνη και αυτό το "ξυπνάει"

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Κατά δεύτερον να αναφέρω ότι το πρόβλημα λύθηκε. Πώς; Απενεργοποιησα από τη διαχείριση ενέργειας τον έλεγχο του διαχειριστή,δεν το θυμάμαι κάπως έτσι το λεγε... Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα λύθηκε πάντως!!! Ως εκ τούτου όλα καλα!!!