PC για photoshop/video editing έως 500-600 ευρώ

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
Καλησπέρα παιδιά,
επειδή έχω αρχίσει και ασχολούμαι με photoshop και video editing θα ήθελα να κάνω ένα Pc να κάθομαι στο γραφείο σαν άνθρωπος γιατί με το laptop δεν γίνεται δουλειά, συν ότι είναι σχετικά αδύναμο και δε μου κάνει καλό rendering τα full hd πραγματακια μου στο after effects..
Η δουλειά του η βασική θα είναι photoshop, premiere, after effects και ότι άλλο παρόμοιο προκύψει. Το budget μου είναι περιορισμένο στα 500-600 ευρώ το πολύ γιατί δε θέλω να ξοδέψω περισσότερα και αφορά μόνο την κεντρική μονάδα. Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια σύνθεση γιατί έχω να ασχοληθώ κανένα χρόνο με την αγορά pc και δεν ξέρω τι παίζει από επιδόσεις/τιμές κτλ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Πολύ καλές επιλογές. Ίσως να άξιζε τον κόπο η υπέβαση στον επεξεργαστή (i5 3570k, +40 ευρπω περίπου). Επίσης, έχε υπόψη ότι τον Ιούνιο καταφθάνουν οι Haswell οι οποίοι θα έχουν καινούργιο socket και περίπου 10% βελτιωμένη απόδοση με μειωμένη κατανάλωση.

Καλή σύνθεση μου πρότεινες φίλε αλλά μήπως θα έπρεπε να πάρω καλύτερες γρηγορότερες μνήμες πχ 1600 ή 1866 ?? Επίσης ξέρουμε εαν μια καλή vga βοηθάει σε τέτοιου είδους εργασίες?

αν σε παιρνει οικονομικα βαζεις καλυτερες μνημες, αλλα θα πρεπει να τσεκαρεις τι δεχεται η καθε μητρική και ειδικα στα βολτ. Για καρτα γραφικών αν βαλεις απο αυτες που βαζουν οι gamers δεν κερδιζεις πολλά στον τομεα του 3d graphics/CAD. Για σοβαρη εργασια θα βαλεις εξειδικευμενες κάρτες αλλά οι επαγγελματικες (quadro κλπ) κοστιζουν.
Παντως μπορεις με αυτη τη συνθεση να ξεκινησεις και στη συνεχεια προσθετεις καρτα ή άλλα περιφερειακά στο μελλον.

http://www.nvidia.com/object/quadro.html

Για μνημες σιγουρα θα παω σε καλυτερες, πχ 1600αρες αλλα καρτα γραφικών θα το αφησω για τωρα, το πολυ πολυ να παρω καμια midrange αργοτερα για ελαφρυ gaming. Στη συνθεση κατεληξα με τη βοηθεια σας, τωρα ομως με προβληματιζει αυτο με τους haswell που θα βγουνε..αξιζει την αναμονή απο πλευρας αποδοσης/τιμής; Δεν ειμαι και ενημερωμενος σχετικα..

Αξιζει η αναμονη φιλε. Μικροτερη καταναλωση και το κυριοτερο, η ενσωματωμενη καρτα γραφικων του επεξεργαστη ειναι πολυ δυνατη σε σχεση με τον i5 του 2011 που εχω εγω (2 γενιες πιο πισω).
Oι Haswell θα κυκλοφορησουν αρχες Ιουνιου αλλα καλυτερα να περιμενεις, πιστευω τελη ιούλη - αρχες αυγουστου ωστε να εχει μπολικα προιοντα στην ελληνικη αγορα για τη νεα πλατφορμα (επεξεργαστες, μητρικες κλπ) αλλα και χαμηλοτερες τιμες, γιατι πανω στην κυκλοφορια θα ειναι πιο ακριβα.
Επισης το τροφοδοτικο που θα αγορασεις, αν θελεις να υποστηριζει τη νεα λειτουργια εξοικονομησης ενεργειας των haswell, θα πρεπει να τσεκαρεις ποια προιοντα την υποστηριζουν. Διαβασε το λινκ για περισσοτερα.

http://www.insomnia.gr/topic/484915-τα-περισσότερα-τροφοδοτικά-δε-θα-υποστηρίζουν/

Ε ρε γμτ, τώρα ψήθηκα να περιμένω τους hashwell, ειδικά και με τις πολύ καλές επιδόσεις για ενσωματωμένη gpu. Εκτός άμα βρω τπτ σε μεταχειρισμένο στη μισή τιμή οπότε θα το χτυπήσω.

Με μια οποιαδήποτε κάρτα γραφικών νέας γενιάς θα έχεις επιτάχυνση από OpenGL στην τωρινή έκδοση CS ενώ η επόμενη έκδοση θα έχει ακόμα καλύτερη επιτάχυνση μέσω OpenCL .
ΙΜΗΟ δεν είναι ανάγκη να περιμένεις haswell , ειδικά στην έκδοση με eDRAM που δεν ξέρω και την κατηγορία τιμής του.

Με μια οποιαδήποτε κάρτα γραφικών νέας γενιάς θα έχεις επιτάχυνση από OpenGL στην τωρινή έκδοση CS ενώ η επόμενη έκδοση θα έχει ακόμα καλύτερη επιτάχυνση μέσω OpenCL .
ΙΜΗΟ δεν είναι ανάγκη να περιμένεις haswell , ειδικά στην έκδοση με eDRAM που δεν ξέρω και την κατηγορία τιμής του.

+1

Ούτε εγώ θα περίμενα για haswell
Αυτά που διαβάζω μέχρι στιγμής δεν μου πολύ αρέσουν.
Εξάλλου μιλάμε για 500-600 ευρώ, νομίζω είναι πολύ δύσκολο να πάρει ακόμα και i5.
Tα πιο προσιτά μοντέλα θα βγουν μετά το Σεπτέμβρη.

Νομίζω πως θα κινηθώ στα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια και ίσως να προσθέσω μια κάρτα γραφικών στο άμεσο μέλλον, ειδικά άμα αρχίσουν να ρέουν τα μεταχειρισμένα ενόψει haswell.

η καρτα απο haswell θα ειναι πολυ δυνατη παντως. εγω με αυτη του sandy bridge και επαιζα παιχνιδια παραγωγης 2010-11

Παιδιά τελικά βρίσκω μεταχειρισμένα κομμάτια και γλυτώνω αρκετά λεφτά, αλλά επειδή σε mobo θα πάω σε καινούρια τι να πάρω:
Asus P8Z77-M
ή
Asus P8H77-M PRO

Απάντηση: Re: PC για photoshop/video editing έως 500-600 ευρώ

Παιδιά τελικά βρίσκω μεταχειρισμένα κομμάτια και γλυτώνω αρκετά λεφτά, αλλά επειδή σε mobo θα πάω σε καινούρια τι να πάρω:
Asus P8Z77-M
ή
Asus P8H77-M PRO

Tο z77 είναι το καλό chipset του 1155 οπότε προτίμησε το 1ο.

Λοιπόν παιδιά έχω πάρει ήδη:
i5 3470
crucial 2x4gb ddr3 ballistix
samsung 840 pro 128gb

ενώ θα προμηθευτώ και έναν σκληρό για αποθήκευση 1ΤΒ.
Απο κει και πέρα για Motherboard είμαι ανάμεσα σε

ASROCK Z77 PRO4-M
ASUS P8Z77-M

ενώ ο δεύτερος προβληματισμός μου είναι στο τροφοδοτικό καθώς σκέφτηκα ότι αφού θα κάνω ένα αρκετά καλό σύστημα θα μπορούσα στο άμεσο μέλλον να βάλω μια καλή κάρτα γραφικών, κοντά στα 200ε (gtx 660 ή 7870), οπότε τι πρέπει να διαλέξω από πλευράς απόδοση του τροφοδοτικού και από πλευράς συνδεσιμότητας mobo-gpu-τροφοδοτικού;
Ευχαριστώ.

Τελικη σύνθεση:
i5 3470
Asrock z77 pro4 m
2x4gb crucial ballistix 1600
Samsung 840 pro 128gb
1T wd blue
Corsair cx500m
Coolermaster k280

Ευτυχω βρήκα μερικα τεμάχια μεταχειρισμένα και επεσε το κοστος ενα 100αρικο.

Καλορίζικο!
Πρέπει να είναι πολύ αξιόλογη η σύνθεση. Μη ξεχάσεις πριν την εγκατάσταση των Windows να επιλέξεις ως τρόπο λειτουργίας του SATA controller το πρωτόκολλο AHCI.

Σε ευχαριστώ φιλε μου για την συμβουλή σου, δεν το ξερα, φανταζομαι για τον ssd ειναι αυτο, ε?