Pc ή Media Player?

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
Απολυτη απαντηση δεν υπαρχει.Δυστυχως το marketing απαγορευει το απολυτο γιατι απλα θα γινει μονοδρομος.Αρα παμε να ζυγισουμε τι μετραει σε καταναλωτη

1)Συμβατοτητα αρχειων
2) Ηχος + εικονα + κινηση
3)Δικτυο
4)Design + θορυβος
5)Ενημερωση-αναβαθμιση
6)Περιβαλλον , ευχρηστια
7)Τιμη

Τα παραπανω αν δει κανεις ολα τα ποστ , αφορουν το 80% των χρηστων που ασχολουνται με HC στο σπιτι.
Ποιο υπερτερει και που?
PC MP

1) 9.5/ 9.0
2) 9/ 9.5
3) 10/ 7
4) 8/ 10
5) 9.5/ 6
6) 9.5/ 8
7) 7/ 9.5

Mεσος ορος 8.92/ 8.42
Δεν το παιζω Hitech απλα λεω την γνωμη μου και προσπαθω να την εκφρασω με νουμερα , και τελος παντων να πουμε και κατι διαφορετικο.
Στο
1) Τα περισσοτερα πια αρχεια , με τις καινουργιες γενιες mp ειναι σχεδον συμβατα παντου.Και λεω σχεδον γιατι δεν παιζουν ολα για πχ. BR . ή iso ή BR folders.Το pc ως επι το πλειστον με καταλληλο προγραμμα παιζει σχεδον τα παντα.
2)Φτηνιαρικη καρτα γραφικων σε pc ειναι καταδικασμενο να χασει παταγωδως.Παιρνουμε σαν συγκριση ενα μεσο pc που ουτε extreme ειναι, ουτε φωτιες βγαζει αλλα ουτε και σερνεται.Και φυσικα ενα μεσο mp.Νομιζω οτι το 23,976 και ο HD ηχος περνανε πιο χαλαρα σε ενα Mp και ισως εδω η διαφορα επρεπε να ειναι μεγαλυτερη
3) Εδω δεν εχουμε να πουμε πολλα.Σχεδον ολα τα mp στο δικτυο σου βγαζουν το λαδι.Απλα και γρηγορα ενα pc δικτυωνεται με ταχυτητες ικανοποιητικες
4)Μονο με μερακι και ψαξιμο μπορεις να καταφερεις ενα pc να ειναι σχετικα ομορφο και να μην ακουγεται τοσο ωστε να ενοχλει.
5)Πολλοι οταν αγοραζουν ενα mp κρεμονται απο την εταιρεια αν θα τους ξεχασει ή οχι , και αν θα βρουν λυση στο επομενο firmware για το προβλημα τους.Επισης η αναβαθμιση hardware απλα δεν υπαρχει στο λεξιλογιο των media player (μιλαμε παντα για τον μεσο ορο).Στο 99% των περιπτωσεων τα pc απο θεμα hardware + software αναβαθμιζονται , εξασφαλιζοντας μεγαλυερη μακροζωια.
6) Απο την μια τα pc εχουν το XBMC και απο την αλλη το καθε Mp το δικο του interface.Τελειο δεν υπαρχει αυτο ειναι γεγονος.Το προτερημα και το απολυτο οπλο του XBMC ειναι οτι ενημερωνεις ξαπλωμενος στον καναπε , και στα mp για να πετυχεις κατι τετοιο πρεπει να πας στο pc σου και να αρχισεις τα κλικ (εκτος μεμονομενων περιπτωστεων).Προσωπικα το τελικο αποτελεσμα μου αρεσει περισσοτερο στα Mp αλλα αυτο ειναι προσωπικο γουστο.ΑΛΛΑ εκει ερχεται το αβιαστο web-browser που τα mp αγκομαχουν και ζοριζονται...
7)Ποναει και τσουζει ! Αβιαστα ενα mp των 120-200 ευρω , δεν εχει ανταγωνιστη.Αν το σκεφτομασταν ετσι πρεπει να βαλουμε 0 στα pc και 10 με τονο στα mp.Απλα θεωρησα (ισως να ειμαι και λαθος) , οτι θελουμε ενα ολοκληρωμενο media player ως η καρδια του οπτικοακουστικου συστηματος που συνοδευει τηλεοραση ή προβολεα αγκαλια με εναν ενισχυτη.Αρα πρεπει να παιζει οσα αρχεια μπορει παραπανω , να εχει ROM (ειτε dvd ειτε BR ) , να υποστηριζει HD ηχο.Θεωρησα λοιπον την αμεσως επομενη κατηγορια ως πιο λογικη (200 + ) για να υπαρχει και λογος δλδ για συγκριση με ενα pc.
Σιγουρα κατι χανεις και στην μια και στην αλλη πλευρα.Ζυγιζεις και διαλεγεις.Εγω συμβιωνω με ενα mp που δεν μου χαλαει χατηρια (κατα 99%), αλλα ειναι και πιο μπελαλιδικο.
Αυτα ηταν απλα σκεψεις (οχι απαραιτητα σωστες ) και ειπα να τις μοιραστω μαζι σας.
:a0210:

Παιζω αρχεια full hd mkv με Toshiba qosmio
Στα 1080p εχω πολλα σπασιματα
Σκεφτομαι να αγορασω ενα καλο media pleyer
Θελω να εχει εξοδο hdmi 1.4 για 3Δ
Εχετε να προτεινετε κατι

1.4 και 3D δεν υπαρχει ακομα στα media player.1.4 σκετο υπαρχει (και το ειχα ) το wd hub.Ναι μεν hdmi 1.4 αλλα ουτε για αστειο 3D (BR full).Μονο τα side by side επαιζε , που το κανουν ολα τα media players

Ενδιαφερουσα προσεγγιση....

Απλα στα +/- μπορεις να βαλεις και την καταναλωση των δυο συσκευων.
Επισης οτι το HTPC, πλεον, με τις LCD ΤV προσφερεται και για σερφαρισμα και οχι μονο, πχ gaming.
Σιγουρα, ευκολα καποιος μπορει να φτιαξει ενα htpc των 300 ευρω... και να ειναι πολυ καλυτερο (ή καλυτερα δεν υπαρχει συγκριση) με BD player ή mp των 300 ευρω...

Για να πω και εγώ τις σκέψεις μου επ' αυτού...

Μια τέτοια σύγκριση είναι παρακινδυνευμένη γιατί... θα πρέπει να συγκρίνουμε μια ιδεατή σύνθεση PC (ιδεατή=η οποία θα τα κάνει όλα αυτά άνετα και δεν θα έχουμε bugs πχ στο 23.976) και από την άλλη ένα αξιόπιστο Media Player το οποίο θα κάνει τα παραπάνω όπως πχ A200, C200, Dune ...
και όχι κάποιο που δεν παίζει και αυτό 23.976 ή δεν κάνει passthrough HD Audio ... μάρκα δεν θα πω για να μην θίξω έχοντες... :)

Έστω ότι λοιπόν φτιάξαμε το ιδεατό PC... ενάντια σε ένα δοκιμασμένο - αξιόπιστο Media Player (η λέξη δοκιμασμένο αποκλείει αυτά που είναι να έρθουν και δεν τα έχουμε δει.. και υπόσχονται ιερείς (κοινώς παπάδες) (ο νοών νοεί τω )

- Συμφωνώ το PC πάντα θα τα παίζει όλα.. σίγουρα τα καλά mp θα ακολουθούν .. (popcorn)..

- Δίκτυο .... δεν είναι δυνατόν να μην έχουν τα Media Players 1000ρι.. (όταν λέω δεν έχουν να εξηγούμε... αξιόπιστο 1000ρι που να δουλεύει με την πλειοψηφία των routers, είναι bug στο chip της syabas (όπως έχει παραδεχτεί η DUNE αλλά όχι η Popcorn))

- Interface... Από τη μία έχουμε το media player το οποίο παίζει out of the box ... δηλαδή είναι έτοιμο να παίξει τα πάντα από το κουτί του.. ενώ το PC θέλει setαρισμα...
και από την άλλη για να φτιάξεις ένα όμορφο interface στο Media PLayer θέλει πολύ μεγαλύτερο παίδεμα από ότι στο PC....

- Κατανάλωση... σίγουρα τα media players...

- Τα media players τώρα κάνουν και surfing...

(άρε Zilmer τι με βάζεις να κάνω Κυριακάτικα... :) .... )

Last edited:
Ενδιαφερουσα προσεγγιση....

Απλα στα +/- μπορεις να βαλεις και την καταναλωση των δυο συσκευων.
Επισης οτι το HTPC, πλεον, με τις LCD ΤV προσφερεται και για σερφαρισμα και οχι μονο, πχ gaming.
Σιγουρα, ευκολα καποιος μπορει να φτιαξει ενα htpc των 300 ευρω... και να ειναι πολυ καλυτερο (ή καλυτερα δεν υπαρχει συγκριση) με BD player ή mp των 300 ευρω...

η καταναλωση ειναι μπερδεμα- τροφοδοτικα απο 120w μεχρι 400-450 παιζει στα pc. Αν το παμε και ετησια δλδ ειναι μικρο το κοστος.
Το gaming το εβγαλα επιτηδες εξω γιατι θα χαθουμε στα fps και στις απαιτησεις

Περιβαλλον/ευχρηστια εγω θα τα εβαζα αναποδα... Πολυ ευκολα κιολας.
Με τα media players τα ελεγχεις ολα μεσω ενος συγκεκριμενου μενου με ενα χειριστηριο.Στο htpc μπλεκεις με windows , mouse, remotes η BT mini keyboards.
Δεν αναφερομαι καν σε χρονο στησιματος και διαρκεις αναβαθμισεις οδηγων κτλ κτλ.
Σε ευχρηστια, ΜΑΚΡΑΝ τα media players ειναι μπροστα...

Re: Απάντηση: Pc ή Media Player?

Για να πω και εγώ τις σκέψεις μου επ' αυτού...

Μια τέτοια σύγκριση είναι παρακινδυνευμένη γιατί... θα πρέπει να συγκρίνουμε μια ιδεατή σύνθεση PC (ιδεατή=η οποία θα τα κάνει όλα αυτά άνετα και δεν θα έχουμε bugs πχ στο 23.976) και από την άλλη ένα αξιόπιστο Media Player το οποίο θα κάνει τα παραπάνω όπως πχ A200, C200, Dune ...
και όχι κάποιο που δεν παίζει και αυτό 23.976 ή δεν κάνει passthrough HD Audio ... μάρκα δεν θα πω για να μην θίξω έχοντες... :)

Έστω ότι λοιπόν φτιάξαμε το ιδεατό PC... ενάντια σε ένα δοκιμασμένο - αξιόπιστο Media Player (η λέξη δοκιμασμένο αποκλείει αυτά που είναι να έρθουν και δεν τα έχουμε δει.. και υπόσχονται ιερείς (κοινώς παπάδες) (ο νοών νοεί τω )

- Συμφωνώ το PC πάντα θα τα παίζει όλα.. σίγουρα τα καλά mp θα ακολουθούν .. (popcorn)..
- Δίκτυο 10/ 6.... δεν είναι δυνατόν να μην έχουν τα Media Players 1000ρι..
- Interface... Από τη μία έχουμε το media player το οποίο παίζει out of the box ... δηλαδή είναι έτοιμο να παίξει τα πάντα από το κουτί του.. ενώ το PC θέλει setαρισμα...
και από την άλλη για να φτιάξεις ένα όμορφο interface στο Media PLayer θέλει πολύ μεγαλύτερο παίδεμα από ότι στο PC....
-
δικιο εχεις για αυτο ειπα οτι ειναι σκεψεις και οχι απαραιτητα σωστες.
Στο θεμα του σεταρισματος...μια φορα το κανεις στο πισι και εισαι ετοιμος
Στο δικτυο...δεν ξερω ..η εμπειρια μου στα mp ειναι δυσαρεστη..ναι πρεπει να εχουν 1000αρα ethernet αλλα ....στο δικτυο συμπεριελαβα ομως και το web browsing,share,την ευκολια των torrent..

Με τα media players τα ελεγχεις ολα μεσω ενος συγκεκριμενου μενου με ενα χειριστηριο.Στο htpc μπλεκεις με windows , mouse, remotes η BT mini keyboards.
Δεν αναφερομαι καν σε χρονο στησιματος και διαρκεις αναβαθμισεις οδηγων κτλ κτλ.
θα το δεις και με το xtreamer ultra τι εννοω..ενα pc που θα ανοιγει με XBMC και θα κλεινει με αυτο.Ενα χειριστηριο , που θα ακουει αμεσσα το XBMC και θα εχει περιβαλλον υποδειγμα για ολα τα media player της αγορας (προσβαση σε φωτογραφιες-μουσικη-ταινιες-τηλεοπτικες σειρες-trailers-addons-προγραμματα-τυπικα παιχνιδια-ενημερωση ταινιων-scroll στις περιληψεις-παρεμβαση σε πραγματικο χρονο στο imdb/tvdb, αυτοματες ενημερωσεις χωρις restart,καιρος και πολλα αλλα!!).
Εκει πιστευω κατα την γνωμη μου οτι υποφερουν τα mp

Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα με τα παραπάνω νούμερα ούτε να αποδοθεί η πραγματικότητα.

Για να είναι ρεαλιστικό, πρέπει να υπολογιστεί η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (weighted average) της κάθε κατηγορίας. Δεν έχουν όλες οι κατηγορίες την ίδια αξία. π.χ. τι να το κάνω το ωραίο μουράτο κουτί αν το μηχάνημα δεν παίζει καλά κίνηση; τι να την κάνω την τιμή χώμα αν στην πράξη δεν αποδίδει σωστά;

Θα μου πείτε τώρα, ΟΚ και ποιό είναι το ποσοστό βαρύτητας της κάθε κατηγορίας; Ποιός το κρίνει;

Κανένας. Γιατί εδώ μπαίνει καθαρά η προσωπική προτίμηση του καθενός.
π.χ. εγώ θα έδινα 80% βαρύτητα στο γεγονός ότι το pc θέλει παραμετροποίηση/στήσιμο απ' ότι ένα media player που ρυθμίζεις την ανάλυση output και καθαρίζεις. Κάποιος άλλος όμως θα έλεγε σιγά το δύσκολο την παραμετροποίηση.

Αρα, καταλήγουμε πάλι στο ότι δεν έχουν νόημα ούτε τα νούμερα ούτε οι βαθμολογίες.

Σωστοτατο.Αλλα ολοι εχουμε βρεθει στο διλλημα τι να παρω? για αλλους ας πουμε το 6 ειναι το πιο σημαντικο.Για αλλους σημασια εχει η εικονα-κινηση και τιποτα αλλο.Και επιμερους να τα παρει καποιος , οσο πιο αντικεμενικα μπορεσα να το δω , εγραψα την γνωμη μου.Το μπερδεμα ειναι οταν τα θελει ολα καποιος :p

To ίδιο συμβαίνει (ανάποδα) και στο ενημέρωση /αναβάθμιση.
Είναι διαφορετικό ( και στο αποτέλεσμα ) να κάνεις αναβάθμιση συγκεκριμένη υπολογίζοντας την λειτουργία όλου του μηχανήματος από το να κάνεις αναβάθμιση των επιμέρους προγραμμάτων- codecs - drivers κτλπ. όπου το επιμέρους δεν σου εγγυάται πάντα την ολοκληρωμένη αναβάθμιση του μηχανήματος......

Αυτό που έλειπε από τους Media Players ( και όσο πάει αρχίζει να μειώνεται αυτή η έλλειψη) είναι η ισχύς των chip σε σχέση με τις αυξανόμενες επιθυμίες των ώριμων χρηστών και η ανάλυση της αγοράς η οποία έπρεπε να προηγηθεί σε σχέση με αυτές τις επιθυμίες. Αυτός δηλαδή ο συντονισμός μεταξύ της ωριμότητας της αγοράς και της by default ικανότητας των MP παροχής δυνατοτήτων. Νομίζω ότι από εδώ και στο εξής ...όπως γίνεται πάντα,αφού τα standards των αναγκών έχουν διαμορφωθεί και η παραγωγή - διάθεσή τους πολλαπλασιαστεί ...άρα θα ρίξει το κόστος της ...θα δούμε απίστευτα πράγματα...και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Πιστευω ειναι λιγοι αυτοι που θα φτιαξουν ενα pc αμιγως ως media player. Σε αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει συγκριση, γιατι τα media players υπερτερουν κατα πολυ. Ευκολια χειρισμου, αμεσοτητα, λιγες ρυθμισεις, λιγες απαιτησεις κλπ υπερ των media players.
Ωστοσο πολλοι φτιαχνουν ενα pc οχι αποκλειστικα ως media player αλλά ως πολυμηχανημα (media player, gaming, internet, sat, tv pvr, downloading κλπ) που για να εχεις τα παραπανω σε ξεχωριστες συσκευες θα πρεπει να ειναι στον αριθμο καμια 10αρια συν το κοστος για να τις αποκτησεις. Ετσι απο 300-700 ευρω μπορεις να εχεις ενα pc προσφεροντας τα παραπανω ενω σε ξεχωριστα θελεις αρκετα περισσοτερα.

πάντως, έχει σημασία και από ποια "πηγή" προέρχεται το πολυμεσικό περιεχόμενο που θέλουμε να απαραγαγουμε.

π.χ. από προσωπική εμπειρία, αν κατεβάζεις τα αρχεία σου κατά κύριο λόγο από το Internet, τότε το να χρησιμοποιείς ένα PC σε συνδυασμό: κατεβαστήρι/επεξεργαστή πολυμέσων/διορθωτή υποτίτλων/media player είναι πάρα πολύ πιο βολικό από το να έχεις απλά ένα αυτόνομο Media Player, όσο καλή δικτυακή υποστηριξη και να έχει αυτό.

Re: Απάντηση: Pc ή Media Player?

Μια τέτοια σύγκριση είναι παρακινδυνευμένη γιατί... θα πρέπει να συγκρίνουμε μια ιδεατή σύνθεση PC (ιδεατή=η οποία θα τα κάνει όλα αυτά άνετα και δεν θα έχουμε bugs πχ στο 23.976)

Σορρυ για την σφηνα ,αλλα επειδη με την υπερπληροφορηση..:BDBDG54:

Μπορει καποιος να αναφερει ολες τις περιπτωσεις-συνδυασμους hardware οπου μπορει να εχουμε bugs στο 23.976 ? Eπεξεργαστες, μητρικες, καρτες γραφικων (onboard και μη).Ειτε κυκλοφορουν σημερα , ειτε φημολογειται οτι καπου τα βρισκουν σκουρα (αν ειναι ακομα σε σταδιο παραγωγης )..
Ευχαριστω :smile:

Παιδιά....το θέμα του 23.976 όπως είχα πει και σε άλλο thread , θέλει ένα νήμα δικό του. ΔΕΝ φταίει μόνο το κάθε μηχάνημα γιατί δεν αναπαράγεται σωστά η ταινία. Είναι ο συνδυασμός πολλών συντελεστών μαζί.
Πρέπει να ανοίξουμε καινούριο νήμα τελικά. ....Θα προσπαθήσω να γράψω τα βασικότερα στα format αναπαραγωγής και τα προβλήματά τους , απλά θέλω χρόνο γιατί δεν είναι λίγα αυτά που πρέπει να γραφούν.

περνουμε υποθετικα παντα , οτι εχουμε εναν ενισχυτη , ενα συστημα ηχειων μια τηλεοραση και θελουμε και ενα media player.Τωρα αν θα ειναι το media player popcprn-wd κτλ ή θα ειναι pc , υποθετικα παλι δεν με πολυενδιαφερει αφου εχω σαν σκοπο να δαπανησω το ποσο των 300 ευρω (παραδειγμα λεω).
Αν λοιπον εχουμε μια συσκευη , και ερχεται ενας φιλος στο σπιτι μας και λεει το εξη απλο : εφερα ενα cdακι να ακουσουμε ή μια ταινια...ποσα media players ακυρωνονται αμεσως?
Θα μου πεις ενα dvd player εχει 40 ευρω-ναι και ενα BR εχει 200 ευρω ! Ενα rom στο pc και εισαι ετοιμος (~120 ευρω).Το ιδιο κανεις και στο mp? ΣΕ ΟΛΑ? Γιατι προσωπικα εχω διαβασει για ασυμβατοτητες -κολληματα και παει λεγοντας.
Και απο τα λεγομενα μου , μην νομιζει κανεις οτι ειμαι κατασταλαγμενος.Media player εχω κατω απο την τηλεοραση.Απλα προσπαθω να εναρμονισω οσα περισσοτερα μπορω σε 1 συσκευη γιατι δεν μου αρεσει το μπουγιο...