pc ηχεια vs ηχεια hi fi.

klinika nekros

New member
7 February 2016
2
Ερωτηση γενικης φυσεως:ειναι καλυτερο να συνδεσω τον υπολογιστη μου μεσω εξωτερικου ενισχυτη με ξυλινα κλασσικα "μουσικα" ηχεια (technics π.χ) η ειναι καλυτερα PC ηχεια τυπου Logitech κλπ..(2.1).Γενικα δεν εχω καταλαβει τι ρολο βαρανε τα PC ηχεια των 70 ευρω που πουλανε απο διαφορες εταιριες (altec lansing, creative κλπ..) απο τη στιγμη που καποιος εχει εναν μεσο εξωτερικο ενισχυτη με aux και δυο κλασσικα εξωτερικά ηχεία. Αναρωτιεμαι μηπως τα pc ηχεια ειναι φτιαγμενα για να διορθωνουν τον ηχο (δεν αναφερομαι εννοειται σε monitors).Eχω και απο τα δυο και δεν ξερω τι ειναι καλυτερο.

Last edited by a moderator:
Δεν ξέρω ποια technics έχεις αλλά κατά 95 % πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη λύση. Τα ηχειακια υπολογιστή είναι πολύ βολικό πράγμα ειδικά αν έχεις έλλειψη χώρου, περιορισμένο budget ή δεν έχεις ενισχυτή αλλά στην περίπτωση σου δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερα. Αν θες γράψε μας μοντέλο ηχείων για να μην μιλάμε στην τύχη.

τα ηχειάκια υπολογιστή είναι για...υπολογιστή, τοποθετημένα αριστερά και δεξιά της οθόνης και προορίζονται για near field ακροάσεις.
Παλιότερα ήταν οικονομική λύση ανάγκης τα ηχειάκια αυτά, πλέον όμως υπάρχουν σετάκια που μπορούν και αποδίδουν εξαιρετικά.
Έχω τα edifier s330 2.1 και τα είχα πάρει ως λύση ανάγκης και downgrade σε σχέση με τα behringer 3030A που είχα.
Ενώ δε μπορείς να τα συγκρίνεις ηχητικά με απόλυτα κριτήρια, επάνω στο γραφείο οι διαφορές ήταν πολύ μικρότερες από αυτό που περίμενα.
Μπορώ να πω ότι σε κάποιους τομείς τα edifier μου αρέσουν περισσότερο (ύπαρξη σαμπ-ρύθμιση αυτού "γεμάτα" για βραδινές low level ακροάσεις).

Στο μαγαζί έχω ένα σετάκι 2.1 της altec lansing πολύ παλιό, το έχω πάνω από δεκα χρόνια το οποίο επίσης είναι εξαιρετικό.

Αν τα κλασικά εξωτερικά ηχεία που έχεις παίζουν καλά επάνω σε γραφείο και τα ακους στους 60 πόντους-1 μέτρο σωστά τότε go for it.
Αλλιώς πολύ πιθανό τα ηχειάκια υπολογιστή να παίζουν (πολύ) καλύτερα.

Δικό μου λάθος, δεν σε ρώτησα σε τι απόσταση κάθεσαι. Αν κάνεις την λύση με τον ενισχυτή θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα κάθεσαι σε απόσταση γραφείου και ότι θα συνδέσεις το pc στον ενισχυτή και θα κάθεσαι στον καναπέ/πολυθρόνα πιο μακριά. Διαφορετικά όπως πολύ σωστά σου είπε ο Κακαλιος Στέργιος μάλλον θα παίζουν πιο καλά τα ηχειακια για pc.

Δικό μου λάθος, δεν σε ρώτησα σε τι απόσταση κάθεσαι. Αν κάνεις την λύση με τον ενισχυτή θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα κάθεσαι σε απόσταση γραφείου και ότι θα συνδέσεις το pc στον ενισχυτή και θα κάθεσαι στον καναπέ/πολυθρόνα πιο μακριά. Διαφορετικά όπως πολύ σωστά σου είπε ο Κακαλιος Στέργιος μάλλον θα παίζουν πιο καλά τα ηχειακια για pc.

O ενισχυτης ειναι 90's technics su..κατι, γιαπωνεζικος με ενα ζευγαρι ηχεια βασης technics (δεν ξερω λεπτομερειες , αλλα κλασσικα ηχεια οχι κατι ιδιαιτερο , ογκωδη αλλα οχι δαπεδου). Να πω οτι δεν τα εχω πανω στο γραφειο γιατι δε χωρανε. Οι ακροασεις γινονται σε καρεκλα γραφειου μπροστα απο την οθονη (κλασσικη θεση) και τα ηχεια ειναι κρεμασμενα στον τοιχο περιπου σε αποσταση μισο μετρο απο τα αυτια μου και εν. πιο ψηλα απο το υψος των αυτιων.Ποτε σε πολυθρονα ή σαλονι. Και ολα αυτα σε ενα δωματιο 4χ4. Μου δινεται η εντυπωση οτι εχει περισσοτερο βαθος ο ηχος απο τα ηχεια του ενισχυτη. Τα pc ηχεια τα ειχα παρει πριν 5 χρονια 70 ευρω , και ειναι logitech 2.1, Z4 , με ρυθμιζομενο μπασο αλλα τα εχω παροπλισμενα.

Τα ηχεία όπως και ο ενισχυτής από πίσω γράφουν τον κωδικό τους σίγουρα. Όποτε έχεις χρόνο κοίταξε το γιατί μόνο με την μάρκα δεν βγαίνει άκρη. Ιδανικά τα ηχεία πρέπει να είναι στο ύψος των αυτιών σου. Για χρήση πάνω σε γραφείο κάποια καλά ηχεία για pc ίσως να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμα και χειρότερα να είναι από αυτά που έχεις θα κερδίσεις πολύ από την σωστή τοποθέτηση. 50cm είναι σίγουρα πολύ κοντά για τα technics έτσι όπως μου τα περιγράφεις τα πράγματα. Αν θες κανε ένα πείραμα, τοποθέτησε τα ηχεία στο ύψος των αυτιών σου και κάτσε στην καρεκλά στα 2 μέτρα και άκου για λίγη ώρα έτσι. Λογικά η διαφορά θα είναι τεράστια.