pc και ενισχυτης, ποση ενταση?!?

nikkouk

New member
29 November 2013
30
Καλησπερα, εχω συνδεμενο το pc με εναν ενισχυτη στερεο και δυο ηχεια . Χτες αναψε το protect το λαμπακι και μου εκανε εντυπωση γιατι δεν το εχω ξαναδει αναμενο.Τι ειναι προτιμοτερο να εχω τον ενισχυτη στο 25-35% και να ανεβοκατεβαζω ενταση απο το pc ή το αντιθετο?
Ο ενισχυτης ειναι15 ετιας μπορει να δουλευει αρκετες ωρες την μερα σε χαμηλη ενταση ή "κουραζεται"?

Για να αναψε το protect, σίγουρα κάτι συνέβη.
Το είχες τσίτα εκείνη την ώρα?
Μήπως ζεσταθηκε πολύ?
Έσβησε μόνο του μετά? Την ώρα που άναψε, κόπηκε ο ήχος? Και στα 2καναλια?
Καλύτερα την ένταση του υπολογιστή κάπου στη μέση, και παίζε με το volume του ενισχυτη

δεν θυμαμαι πως ηταν ο ηχος γιατι το πειραξε ο αδερφος μου αλλα σιγουρα δεν ηταν πολυ δυνατα η μουσικη.Θα δω αν ξανασυμβει κατι παρομοιο . Οσο για το protect αναψε σταματησαν να παιζουν και τα δυο καναλια και μετα απο 5 λεπτα αρχησε να παιζει παλι.Γενικα η εξοδος του υπολογιστη μπορει να βγαζει πολυ δυνατο σημα και να ζοριζει την εισοδο του ενισχυτη ή κατι τετοιο δεν ισχυει?

Τα 5λεπτα που έκανε να ξαναδουλεψει, εμπειρικά θα έλεγα ότι είναι θέμα υπερθερμανσης του ενισχυτη.
Τι ενισχυτη έχεις? Αυτόν του πατέρα σου?

Τα 5λεπτα που έκανε να ξαναδουλεψει, εμπειρικά θα έλεγα ότι είναι θέμα υπερθερμανσης του ενισχυτη.
Τι ενισχυτη έχεις? Αυτόν του πατέρα σου?
Ναι,τον ανοιξα τον καθαρισα γιατι ηταν μεσα στην σκονη ,χτες τον τεσταρα 3 ωρες στο 50% ο υπολογιστης στο 40% ο ενισχυτης και δουλευε υπεροχα.Ακομα ομως θελω να ξερω ποτε ζοριζεται ο ενισχυτης...για να τον προσεχω και λιγο.

Όταν έχεις πολύ δυνατά το PC, κάποια στιγμή παραμορφώνει. Αυτό μόνο, δεν είναι θέμα ζορισματος!
Αν ακούς σε μεγάλη ένταση, η συνδέσεις ηχεία με χαμηλή σύνθετη αντίσταση, η τον κλείσεις σε χώρο που δεν αεριζεται πολύ καλά ναι θα ζοριστεί :-)
Αντε καλημερα!

Μερικά πραγματάκια για σκέψη.

Το PC χρησιμοποιεί ψηφιακή εξασθένηση,οπότε όσο καλά και να έχει υλοποιηθεί το volume υπάρχουν απώλειες ηχητικά όσο χαμηλώνουμε,κάπου είχα ανεβάσει και τα ποσοστά σε σχετικό πίνακα.
(Αν θυμάμαι καλά,κάτω από το 90% άρχιζαν οι απώλειες) .
Και φυσικά δεν υπάρχει θέμα παραμόρφωσης.

Οπότε το σωστό θα ήταν η ένταση να αυξομειώνεται από τον προενισχυτή ή τον ολοκληρωμένο.
Το πρόβλημα του φίλου μας εδώ μάλλον πρέπει να αναζητηθεί αλλού.
Ποιος είναι ο ενισχυτής και με τι ηχεία παίζεις;

Re: Απάντηση: pc και ενισχυτης, ποση ενταση?!?

Μερικά πραγματάκια για σκέψη.

Το PC χρησιμοποιεί ψηφιακή εξασθένηση,οπότε όσο καλά και να έχει υλοποιηθεί το volume υπάρχουν απώλειες ηχητικά όσο χαμηλώνουμε,κάπου είχα ανεβάσει και τα ποσοστά σε σχετικό πίνακα.
(Αν θυμάμαι καλά,κάτω από το 90% άρχιζαν οι απώλειες) .
Και φυσικά δεν υπάρχει θέμα παραμόρφωσης.

Οπότε το σωστό θα ήταν η ένταση να αυξομειώνεται από τον προενισχυτή ή τον ολοκληρωμένο.
Το πρόβλημα του φίλου μας εδώ μάλλον πρέπει να αναζητηθεί αλλού.
Ποιος είναι ο ενισχυτής και με τι ηχεία παίζεις;

Χμ...αυτο το τελευταιο σχολιο παει κοντρα σε ολα τα προηγουμενα.Οπως το διατυπωσες ομως,φαινεται πολυ σωστο.
Οσο για το θεμα μου αφου εφτιαξε απο μονο του δεν θα το δωσω συνεχεια .Θα περιμενω και αν ξανα εμφανιστει θα γυρισω με περισσοτερες λεπτομερειες...