Pc vs rasberry pi vs streamer

Εγώ ξέρω ότι μόνο ο @Δημήτρης Δημητρακούδης έχει καταφέρει να το κερδίσει με δικό του DAC.
Όλοι οι άλλοι ακόμη παλεύετε. 😂
Πιο μεγάλη διαφορά άκουσα από τα jumpers των 10 εκατοστών παρά από DAC πολλαπλάσιας τιμής από αυτό που έχω.

Χωρις πλάκα θα φερω το 2ο dac και θα δούμε, τωρα για το παραπάνω κρίμα που το denafrips φευγει απο τα χέρια μου, αλλα το εχω ακουσει σε πολλά συστήματα και ειναι οτι ακριβώς λενε οι κριτικές του.
Στο δικό μου το συστήμα σε καποια κομμάτια δεν μπορουσαμε να ξεχωρίσουμε ποιο ακουγαμε μεταξυ denafrips και diy dimdim και σε καποια αλλα το denafrips μου αρεσε περισοτερο.
Να σου θυμησω 2 πραγματα
1. Κατι ντουικο με υλικα 1000 ευρω θα παιξει σαν εμπορικό 2000 ευρω και στην συγκεκριμένη περίπτωση ετσι ειναι
2. Στην καμπινα του ηχειου μου χωρανε δυομισι δικά σου. :p :p

• Haha
Reactions: Tzimisce
1. Μπορεί να μας περιγράψει ένα από τα άνωθεν εμπειρα ντακο-μέλη τι διαφορές άκουσε μεταξύ όλων αυτών των dac..παίζοντας πάντα στο ίδιο σύστημα και το ίδιο track ??

1. Εversolo A8
2. Eversolo A6
2. Cambridge
3. Elac
4. Pioneer N-30AE
4. Coctail Audio
Εχτρα : pi usb

Εαν μπορεί να το αποτυπώσει αυτο που ένιωσε στο χαρτί…( πχ το ένα εχει πιο chocolate midranges , το άλλο ειναι πιο αέρινο ψιλά και το τριτο με περισσότερες δυναμικές χαμηλά. Το ένα πιο ξερό , το αλλο με πιο γλυκο κ μελένιο ήχο και το αλλο πιο αποκαλυπτικό).

2. Ποιες οι ακουστικές διαφορές στην πράξη μεταξυ των AKM vs SABRE ? Τι προτιμάτε κ γιατί περαν αυτων π αναφέρει το ΑΙ .

IMG_1418.jpeg

3. Εαν δεν βαλετε φιλτρα στην lan συνδεση ακούτε όντως βρωμιά?? Εχετε κανει vs ??

Ευχαριστώ προκαταβολικά!! 😊

Η βασική διαφορά στον ήχο της ESS vs. της AKM είναι όντως αυτό που αναφέρεται, δηλαδή ότι ο ήχος των AKM είναι λίγο πιο ξεκούραστος, πιο "βελούδινος" όπως λένε και οι μαρκετίστες τους.

Αλλά η συνολική υλοποίηση είναι το παν, οπότε δεν έχει τόσο νόημα να συγκρίνουμε "ήχο" κατασκευαστών, όσο ολοκληρωμένα DAC.

Αγνοήστε βλακείες περί 32 vs 24 bit, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.

ΥΓ. λογικά ήθελες να γράψεις στο prompt AK4493, όχι 4393. Παρότι υπάρχει και 4393, είναι αρκετά παλιό, δεν είναι από τα κορυφαία τσιπάκια τους.

Last edited:
Στο δικό μου το συστήμα σε καποια κομμάτια δεν μπορουσαμε να ξεχωρίσουμε ποιο ακουγαμε μεταξυ denafrips και diy dimdim και σε καποια αλλα το denafrips μου αρεσε περισοτερο.

Εγώ καταλάβαινα διαφορές και με το denafrips και με του Δημήτρη.
Το Denafrips δεν με έπεισε επειδή είχε το μειονέκτημα του ασθενικού χαμηλού (σε σχέση με το δικό μου), του Δημήτρη έπαιξε σαφώς καλύτερα.
Το ότι εσύ μπερδεύεσαι και δεν βγάζεις το ΑΒΧ είναι απλά επειδή δεν έχεις ζήσει με το σύστημά μου, ενώ έχεις ζήσει με το δικό σου και πιάνεις το παραμικρό. :)
Όταν είχε φέρει ο Δημήτρης το AKM του μας είχαν πέσει τα σαγόνια, αλλά αυτό είχε γίνει πριν βελτιστοποιηθεί το δίκτυο.

1. Μπορεί να μας περιγράψει ένα από τα άνωθεν εμπειρα ντακο-μέλη τι διαφορές άκουσε μεταξύ όλων αυτών των dac..παίζοντας πάντα στο ίδιο σύστημα και το ίδιο track ??

1. Εversolo A8
2. Eversolo A6
2. Cambridge
3. Elac
4. Pioneer N-30AE
4. Coctail Audio
Εχτρα : pi usb

Εαν μπορεί να το αποτυπώσει αυτο που ένιωσε στο χαρτί…( πχ το ένα εχει πιο chocolate midranges , το άλλο ειναι πιο αέρινο ψιλά και το τριτο με περισσότερες δυναμικές χαμηλά. Το ένα πιο ξερό , το αλλο με πιο γλυκο κ μελένιο ήχο και το αλλο πιο αποκαλυπτικό).

2. Ποιες οι ακουστικές διαφορές στην πράξη μεταξυ των AKM vs SABRE ? Τι προτιμάτε κ γιατί περαν αυτων π αναφέρει το ΑΙ .

View attachment 259840

3. Εαν δεν βαλετε φιλτρα στην lan συνδεση ακούτε όντως βρωμιά?? Εχετε κανει vs ??

Ευχαριστώ προκαταβολικά!! 😊
Nα τεντωσω οσο μπορω την ακουστική μου μνημη, και να δηλώσω οτι δεν εχω ακουσει τιποτε αλλο εκτος του pi απο i2s
Απο τη usb:
To Eversolo Α6 λιγοτερο λεπτομερες, με πεπλο οπως λεμε συχνα και μικροτερη σκηνή σε σχέση με τον αδελφό του. Ξεκαθαρα διαφορά στην τροφοδοσία.
Το cambridge με δυσκολία το ξεχωρίζεις απο το Α6 συχνά στα συριστικά που στο Α6 τα βρίσκω ενοχλητικά.
Το Εlac ισως το πιο αναλυτικό απο όλα, αλλα πολύ κλινικό, ενοχλητικά κλινικό μου θυμιζει cd.
To pioneer ενα καλό all arounder τίμιο χωρίς κατι το ξεχωριστό.
Το Coctail audio κατι παρόμοιο σε πιο κάτω κλίμακα.
Το pi νικητής του συγκριτικού απο usb με μικρο προβάδισμα. Απο i2s :eek:

• Like
Reactions: djmnv81
Εγώ καταλάβαινα διαφορές και με το denafrips και με του Δημήτρη.
Το Denafrips δεν με έπεισε επειδή είχε το μειονέκτημα του ασθενικού χαμηλού (σε σχέση με το δικό μου), του Δημήτρη έπαιξε σαφώς καλύτερα.
Το ότι εσύ μπερδεύεσαι και δεν βγάζεις το ΑΒΧ είναι απλά επειδή δεν έχεις ζήσει με το σύστημά μου, ενώ έχεις ζήσει με το δικό σου και πιάνεις το παραμικρό. :)
Όταν είχε φέρει ο Δημήτρης το AKM του μας είχαν πέσει τα σαγόνια, αλλά αυτό είχε γίνει πριν βελτιστοποιηθεί το δίκτυο.
Οριστε κάτι που συμφωνούμε κυριε, υλοποιήσεις με ΑΚΜ με εχουν ξετρελάνει στο παρελθόν και ποτέ μου δεν είχα παντα σαυρες είχα στα χερια μου και φυσικα 2 r2r το Soekris τοτε το Denafrips τωρα.
Το soekris ειχε και ενα πολύ καλό γνωρίστηκα με το DimDim και μετά με όλους σας.:love:

• Love
Aυτη η σύγκριση έγινε χτες το βράδυ, η διαφορά τεράστια, αλλά εδω έχουμε να κάνουμε με τα οικονομικά, δλδ κάποιος διαθέτει ενα τεράστιο ποσό σε pi για να φτάσει πολύ πιο ψηλά απο το δικό μου με supercapacitors και τα ρέστα. Δικαιολογεί το κόστος λέγοντας ότι ενα streamer αυτών τον επιδόσεων κοστίζει τα διπλά σίγουρα η απόσταση απο το απλό pi ειναι τεράστια απο το δικό μου όμως?
Το αν τελικά δικαιολογεί το κόστος μια ηχητική άνοδος εξαρτάται απο 2 πράγματα.
1. Πόσο ψηλά εχει φτάσει το σύστημα σου το οποίο φυσικά εχει να κανει με
2. το πόσο σηκώνει η τσέπη σου.

• Like
Θα αναφερθώ στην έκθεση ήχος εικόνα που έγινε και φέτος και μετά απο πολλά χρόνια επιτέλους μπόρεσα να παρευρεθώ. Γράφω λίγες ώρες αφού επέστρεψα.
Λίγα σχετικά τα περίπτερα, δωμάτια μικρά για το μέγεθος των ηχείων, ήταν κάποια απο τα αρνητικά. Το μεγαλο ενδιαφέρον του κόσμου απο τα θετικά.
Θυμάμαι στις πρώτες μου εκθέσεις έμενα εκστατικός απο τον ήχο όλων σχεδόν των χώρων. Δυστυχώς φέτος καλύτερο ηχο απο το σαλόνι μου άκουσα χωρίς υπερβολή απο 3 αντε 4 περίπτερα.
Εκστατικός έμεινα μόνο απο 1, μεγάλο μπράβο στο Βασίλη και στην εξαιρετική δουλειά του.