Πεδιομέτρηση

Δεν είναι πρίζα, όπως είπα, το καλώδιο που κατεβαίνει από τον ενισχυτή, αυτό μπαίνει και στην τηλεόραση.

Δυστυχώς είναι κομμένο και δεν φτάνει... Του είχα αλλάξει θέση στο σπλιττεράκι και δεν είχα αποτέλεσμα διαφορετικό.

Μήπως τα βύσματα F δεν έχουν μπει σωστά και κάποια τριχούλα από το μπλεντάζ ακουμπάει στον εσωτερικό αγωγό του καλωδίου και βραχυκυκλώνει; Έλεγξέ τα από μπροστά με ένα φακό φαίνεται.

Όχι, το είχα σκεφτεί και είχα κόψει το καλώδιο λίγο παρακάτω για να είναι καθαρό τελείως.

Και εγώ στο καλώδιο έχω καταλήξει, απλά είναι δύσκολο γιατί περνάει μέσα από κανάλια, ψευδοροφές κλπ κλπ. Αν μου έκανε κάποιος κεραιάς 1 πεδιομέτρηση στο δωμάτιο, δεν θα μου έδινε την λύση;

Ναι και θα καταλήξει ότι φταίει το καλώδιο!

Κάπου φαίνεται ότι ήταν κομμένο και κάποιος ηλεκτρολόγος το σύνδεσε με μάτιση... υποθετικά πάντα.

Μπορείς να περάσεις νέο καλώδιο από άλλη διαδρομή; ή από άλλη πρίζα; ή εξωτερικά του σπιτιού;

Ναι και θα καταλήξει ότι φταίει το καλώδιο!

Κάπου φαίνεται ότι ήταν κομμένο και κάποιος ηλεκτρολόγος το σύνδεσε με μάτιση... υποθετικά πάντα.

Μπορείς να περάσεις νέο καλώδιο από άλλη διαδρομή; ή από άλλη πρίζα; ή εξωτερικά του σπιτιού;

1)Τι είναι η μάτιση;
2)Φυσικά και μπορώ να περάσω εξωτερικό καλώδιο. Αλλά, μία τελευταία ερώτηση, με την πεδιομέτρηση θα φανούν τα πάντα; Ακόμα και αν δεν φταίει το καλώδιο;

1) Μάτιση είναι η ένωση καλωδίων μεταξύ τους, χωρίς κάποια φις, με το χέρι.
2) Θα φανεί κάποιο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα το πεδιόμετρο και τις ρυθμίσεις του... αλλά και η γνώση του τεχνικού.

Είπες πως έχεις δοκιμάσει και την άλλη έξοδο από το splitter και δεν σου δουλεύει στο δωμάτιο. Αυτές τις εξόδους τις δοκίμασες στο σαλόνι?
Επίσης, το να πιάνεις πεντακάθαρα τα αναλογικά είναι θετικό.
Το να έχεις όμως αυτό το πρόβλημα στα ψηφιακά, δεν είναι λογικό, κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα ή πρόβλημα καλωδίωσης.

Δοκιμαστικά, μπορείς να πάρεις γραμμή από το splitter που παίρνεις τώρα για το δωμάτιο, αλλά με νέο καλώδιο που θα περάσει εξωτερικά?
Δεν μιλάω για καρφώματα απλά χύμα προς το δωμάτιο σου. Εκεί θα φανεί άμεσα αν έχει πρόβλημα το καλώδιο.

Last edited:
Μα από αυτό το splitter παίρνουν όλα τα καλώδια, ακόμα και το splitter με τις 2 εξόδους.

Εγώ έχω πεδιόμετρο αλλά είναι δορυφορικής. Ακόμα και επίγειας να είχα είμαι σίγουρος ότι αν το βάλω πάνω θα βγάλει σφάλμα βραχυκυκλώματος και θα σβήσει.

Αν θα βάλει καλώδιο χύμα προς το δωμάτιό του είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει.

Μου φαίνεται ότι η μόνη λύση είναι καινούριο καλώδιο και αυτό εξωτερικά για να το περάσει εύκολα.

Αν θες να δεις αν είναι βραχυκυκλωμένο το καλώδιο δε χρειάζεται πεδιόμετρο.

Το βλέπεις με ένα πολύμετρο.

Πως ακριβώς τσεκάρεις ένα βραχυκυκλωμένο καλώδιο με πολύμετρο;
Έχω πολύμετρο και θα ήθελα να μάθω τη διαδικασία.