Πεδιόμετρο Satlook Micro G2

georgiou.cr

New member
22 February 2009
97
Νέος κάτοχος του Micro+ G2. Αγορά μεταχειρισμένο από Γερμανία. Ηρθε φορτωμένο με firmware 113EU και presat version EurG201 2009-09-09. Αν κάνω update με το smG2HD-120-EU firmware και EurG201 Euro Satellite List 13-10-2010 , υπάρχει περίπτωση να μου χαθεί η G2 αναβάθμιση (δεν έχω το cd της) ? Ειναι ολοκληρωμένη η τελευταία λίστα ή θα πρέπει να περάσω manually τους δορυφορους ? Ευχαριστώωω -bye-

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο Satlook Micro G2

Νέος κάτοχος του Micro+ G2. Αγορά μεταχειρισμένο από Γερμανία. Ηρθε φορτωμένο με firmware 113EU και presat version EurG201 2009-09-09. Αν κάνω update με το smG2HD-120-EU firmware και EurG201 Euro Satellite List 13-10-2010 , υπάρχει περίπτωση να μου χαθεί η G2 αναβάθμιση (δεν έχω το cd της) ? Ειναι ολοκληρωμένη η τελευταία λίστα ή θα πρέπει να περάσω manually τους δορυφορους ? Ευχαριστώωω -bye-

Καλοδούλευτο φίλε.
Αφού φοράει filmware της σειρά smG2HD μπορείς να ανέβεις μέχρι την
micro_g2-hd_firmware_120-eu χωρίς κανένα πρόβλημα (δεν χάνονται τα προνόμια της G2).
Εγώ έκανα αναβάθμιση στις νέες g2-hd εκδόσεις όπου υπάρχει αλλαγή απεικόνισης στα μενού (με μια πρώτη ματιά αρέσει) αλλά επειδή είχα συνηθίσει το παλιό μενού επέστρεψα στην g2_sm378. (μου φάνηκε πως έχει και γρηγορότερη απόκριση σε σήμα η παλιά ).
Έχω κάνει μια δικιά μου λίστα με τις πιο σημαντικές συχνότητες αν θες την δοκιμάζεις.
Υπάρχει ο Emitor Editor που μπορείς να πειραματιστείς κι εσύ αν θες με δικές σου συχνότητες.
Γνώμη μου μην το σκαλίζεις πολύ όπως έχω ξαναπεί

http://rapidshare.com/files/454019406/g2.rar

georgiou.cr

New member
22 February 2009
97
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο Satlook Micro G2

Καλοδούλευτο φίλε.
Αφού φοράει filmware της σειρά smG2HD μπορείς να ανέβεις μέχρι την
micro_g2-hd_firmware_120-eu χωρίς κανένα πρόβλημα (δεν χάνονται τα προνόμια της G2).
Εγώ έκανα αναβάθμιση στις νέες g2-hd εκδόσεις όπου υπάρχει αλλαγή απεικόνισης στα μενού (με μια πρώτη ματιά αρέσει) αλλά επειδή είχα συνηθίσει το παλιό μενού επέστρεψα στην g2_sm378. (μου φάνηκε πως έχει και γρηγορότερη απόκριση σε σήμα η παλιά ).
Έχω κάνει μια δικιά μου λίστα με τις πιο σημαντικές συχνότητες αν θες την δοκιμάζεις.
Υπάρχει ο Emitor Editor που μπορείς να πειραματιστείς κι εσύ αν θες με δικές σου συχνότητες.
Γνώμη μου μην το σκαλίζεις πολύ όπως έχω ξαναπεί

http://rapidshare.com/files/454019406/g2.rar

Ταχύτατη απάντηση Λευτέρη , ευχαριστώ:award: Γενικά ειμαι επιφαλακτικός στην αναβάθμιση firmware γιατι διαπίστωσα ότι κυκλοφορούν σπασμένες εκδόσεις του G2 στο διαδίκτυο - και επιπλέον πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κρασάρει το μηχάνημα. Πάντως δοκίμασα το easyfind και το spectrum και δουλεύουν ΣΟΥΠΕΡ!
Εφόσων μου λές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θα δοκιμάσω την τελευταία έκδοση. Επίσης ευχαριστώ και για την λίστα των δορυφόρων -bye-

georgiou.cr

New member
22 February 2009
97
Εγινε η αναβάθμιση 120Eu χωρίς κανένα πρόβλημα και πέρασα τη λίστα σου Λευτέρη. Δοκίμασα να παίξω λίγο με τα υπάρχοντα σεταρισμένα πιάτα και μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες ως προς τη διαδικασια που ακολουθώ για να στήσω εξ αρχής:
Ενα κινητό πιάτο με USALS:

1)Δινω της συντεταγμένες τοποθεσίας μου στο πεδιόμετρο.Στέλνω το πιάτο στον ΑΣΤΡΑ23,5 (μπορώ και στον BADR?).Ευθυγραμμίζω βαση πιάτου και μοτέρ. Κανω μικροδιορθώσεις απο δαγκανες κεντρικου ιστου - και ανυψωση κεντρικου πιατου. Σε ποιά συχνότητα ελέγχω την ποιότητα του σήματος?
2)Απο τις ενδειξεις του πεδιόμετρου - ποιές έχουν την μεγαλυτερη σημασια:
http://img848.imageshack.us/img848/3139/p3270004z.jpg

Σε εγκατάσταση σταθερού πιάτου: Με το easy find εντοπιζουμε το δορυφορο που θελουμε. Μεσω του digital menu ελεγχουμε τις συχνοτητες που κατεβάζει. Το spectrum μας χρειάζεται ?

Ευχαριστώ

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Ενα κινητό πιάτο με USALS:

Ρυθμίζεις το πιάτο στον πιο κοντινό στον πραγματικό σου νότο δορυφόρο συνήθως και μετακινείς το πιάτο σε ακριανούς δορυφόρους μέσω goto και προσπαθείς να έχεις κι εκεί τις μέγιστες αποδόσεις.
(συνήθως χρειάζονται μικρο-ρυθμίσεις).
Signal ~ όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα
ber ~ μικρότερο καλύτερα
snr ~ όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα
mer ~ όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα
Αυτά αναφέρονται στο Pdf δεν το έχεις μελετήσει ;

SIG
This is the power level of the signal signal signal signal at the current frequency. It is always displayed
whether the signal is locked or unlocked. This is not the same as the display on the
Analog screen.

SNR
This is the signal to noise ratio signal to noise ratio signal to noise ratio signal to noise ratio of the locked signal. This is a measure of the meaningful
power in the signal to the background noise of the signal. It is shown in dB and is
calculated by the demodulator using SNR = 10log10(Psignal/Pnoise)

BER
This is the bit error ratio bit error ratio bit error ratio bit error ratio of the signal. The lower this value is, the better the signal. It is
shown in reverse on the thermometer bar for convenience so that a maximum can be
easily found. For DVB-S QPSK signals, this is BER = ErrorpreViterbi/(BitRate TimeLock).
For DVB-S2 QPSK or 8PSK signals, the BER is estimated from the ratio of Un-correctable
blocks to Correctable blocks.

MER
This is the modulation error ratio modulation error ratio modulation error ratio modulation error ratio in dB. It is calculated from the constellation pattern and
represents how close the I and Q decision points are to the ideal position. A typical MER
value is 16 dB. A higher value is better and represents a closer spread of IQ decision
points. A sample of 200 points is used for the calculation.

Μην κολλάς με τα νούμερα, με το SNR & BER είσαι οκ.

Σε εγκατάσταση σταθερού πιάτου

Με το easyfind βρες την ισχυρότερη συχνότητα κ πιάσε το μέγιστο σήμα που μπορείς.
Καλό είναι να μετράμε 2 τουλάχιστον συχνότητες Low/High Band μήπως και το lnb Μας έχει παραξενιές.
Τα spectrum κλπ είναι για γνώστες & επαγγελματίες κ για επαγγελματικά εργαλεία.
Good luck...

http://rapidshare.com/files/454637380/Satlook_Micro_G2-HD_User_Manual_March_24_2010.pdf

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Λευτέρη, επειδή πήρα κι εγώ αυτό το πεδιόμετρο (μεταχειρισμένο από ebay), θέλω να μου διευκρινήσεις 2-3 ερωτήσεις:
1. Ενώ με καλώδιο 1-2 μέτρα από το LNB δείχνει πχ SNR 10dB, όταν μετράω από το σημείο του δέκτη (δηλαδή μετά από 30-35 μέτρα καλώδιο) το SNR είναι πολύ χαμηλό, 2-3 dB μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό για τα Satlook Micro ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα; Μπορείς να το εξετάσεις στο δικό σου;
2. Η θέση LNB2 τι νόημα έχει; Δε βρίσκω πουθενά στα μενού επιλογή αλλαγής από LNB1 σε LNB2.
3. Η ευαισθησία του σε πολύ οριακές λήψεις δε με εντυπωσίασε, συχνότητα που ο δέκτης οριακά λοκάρει, δε κλειδώνει στο Satlook Micro. Συμφωνείς με αυτό για το δικό σου κομμάτι;
4. Το τροφοδοτικό που μου έστειλαν είναι 12V, ενώ πάνω στο πεδιόμετρο λέει 13.5V. Το δικό σου πόσα Volt/Amp είναι;

Τελικά βγήκαν 4 οι ερωτήσεις ...

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Λευτέρη, επειδή πήρα κι εγώ αυτό το πεδιόμετρο (μεταχειρισμένο από ebay), θέλω να μου διευκρινήσεις 2-3 ερωτήσεις:
1. Ενώ με καλώδιο 1-2 μέτρα από το LNB δείχνει πχ SNR 10dB, όταν μετράω από το σημείο του δέκτη (δηλαδή μετά από 30-35 μέτρα καλώδιο) το SNR είναι πολύ χαμηλό, 2-3 dB μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό για τα Satlook Micro ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα; Μπορείς να το εξετάσεις στο δικό σου;

Περισσότερα θα σου πω όταν κάνω πραγματικές μετρήσεις πάνω κ κάτω.
Αρχικά με κάποιες μετρήσεις που έκανα στο σήμα εντός οικίας να σου πω πως έχω τις παρακάτω μετρήσεις σε satlook k dm800.

13E 10719V 7.3 db 2.5E-03....................11,4 db
13E 10775H 8.7db 5.3E-04....................12.7 db

Κι εγώ με 35 μέτρα καλώδιο κ 3 διακόπτες-σπλίτερς ενδιάμεσα πρέπει να έχω απώλειες.

2. Η θέση LNB2 τι νόημα έχει; Δε βρίσκω πουθενά στα μενού επιλογή αλλαγής από LNB1 σε LNB2.

Η 2η θέση είναι για ταυτόχρονη μέτρηση (εμένα με βοήθησε να στήσω ένα toroidal σε κάγκελο που δεν ήταν εντελώς ευθυγραμμισμένο).
Η επιλογή για διπλή μέτρηση είναι στο analog και μόνο με την μπάρα μέτρησης

3. Η ευαισθησία του σε πολύ οριακές λήψεις δε με εντυπωσίασε, συχνότητα που ο δέκτης οριακά λοκάρει, δε κλειδώνει στο Satlook Micro. Συμφωνείς με αυτό για το δικό σου κομμάτι;

Η ευαισθησία του είναι ΓΤΠ. Ενδεικτικά η 11836 του άστρα 19.2 στον ντρήμποξ μου δίνει 7,4 db κ στο μηχάνημα δεν λοκάρει.

4. Το τροφοδοτικό που μου έστειλαν είναι 12V, ενώ πάνω στο πεδιόμετρο λέει 13.5V. Το δικό σου πόσα Volt/Amp είναι;

output : 13.8 V 3000 mA

Τελικά βγήκαν 4 οι ερωτήσεις ...

Καλησπέρα Παναγιώτη, ελπίζω να βοήθησα.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Σ' ευχαριστώ Λευτέρη. Δες και τη διαφορά που δίνει σε SNR με μικρό μήκος καλωδίου όταν μπορέσεις.
Μία ακόμα ερώτηση: Ο φορτιστής αυτοκινήτου (που σε μένα έλλειπε) αναφέρει τι Volt/Amp βγάζει;

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Δυστυχώς το τροφοδοτικού αυτοκινήτου είναι ένα της πλάκας κ δεν αναφέρει τίποτα πάνω του.
Πάνο έχεις φορτωμένο το λογισμικό του g2 με τις έξτρα δυνατότητες ?

Το πεδιόμετρο μου ήρθε με ένα πολύ παλιό λογισμικό, αλλά πέρασα το latest και είναι ενεργοποιημένες όλες οι δυνατότητες. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι παλιό που πήρε license για αναβάθμιση ή αν είχε τη δυνατότητα για το νέο λογισμικό εξ' αρχής. Πάντως στην πρόσοψη λέει "Satlook Micro G2" και στο κάτω μέρος έχει ένα αυτοκόλλητο με ένα license key.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Αstra 28E συχνότητα: 12207V
Με ένα μέτρο καλώδιο απευθείας 7,3 dB
Στα 30+ 5,3 dB
Στα 40+ 4,3 dB
Όλα αυτά με αρκετούς ενδιάμεσους διακόπτες & ανάλογες απώλειες (diseqc 1.1-1.0-combiners-splitters).

Μικρότερη πτώση απ' ότι παρατήρησα εγώ. Για να καταλάβεις, το spectrum όταν είμαι κάτω στο σπίτι σχεδόν δε δουλεύει, ενώ δουλεύει κανονικά όταν είμαι στην ταράτσα. Άρα μάλλον έχει κάποιο ελλαττωματάκι το δικό μου.

alatmos

New member
12 July 2011
3
Γιατί βρε παιδιά να πάρει σήμερα κάποιος αυτό το τεράστιο όργανο, όταν υπάρχουν τα μικρά πεδιόμετρα όπως το ws6909;
Εχει χρησιμοποιήσει κανείς το Trimax TM-6800HD; Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη κάποιου που το χρησιμοποίησε.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Γιατί βρε παιδιά να πάρει σήμερα κάποιος αυτό το τεράστιο όργανο, όταν υπάρχουν τα μικρά πεδιόμετρα όπως το ws6909;
Εχει χρησιμοποιήσει κανείς το Trimax TM-6800HD; Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη κάποιου που το χρησιμοποίησε.

Προσωπικά δοκίμασα πρώτα το WS6908 αλλά δε μου άρεσε. Περισσότερο πρόκειται για φορητό δέκτη + tv σε μικρογραφία παρά για πεδιόμετρο.

darkman

New member
31 May 2008
71
athens
Καλησπέρα

Μπορεί κάποιος κάτοχος του satlook micro G2 να μου πει εαν το πεδιομετρο αυτό μετράει και σήμα hd.Κάπου σε ενα ξένο forum πίρε το μάτι μου οτι με το τελευταίο firmware το όργανο αυτό μετράει και συχνότητα hd

ευχαριστώ

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Καλησπέρα

Μπορεί κάποιος κάτοχος του satlook micro G2 να μου πει εαν το πεδιομετρο αυτό μετράει και σήμα hd.Κάπου σε ενα ξένο forum πίρε το μάτι μου οτι με το τελευταίο firmware το όργανο αυτό μετράει και συχνότητα hd

ευχαριστώ

Όχι, δεν μπορεί να συντονίσει σε DVB-S2 αναμεταδότες. Απλώς το firmware είναι κοινό με το Micro HD.

fragol

AVClub Enthusiast
26 December 2008
807
Καλησπερα φιλοι,

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με το micro g2 που εχω.Ειχα βεβαια πολυ καιρο να το χρησιμοποιησω και σημερα που το εβαλα στην πριζα να φορτισει μου βγαζει συνεχεια την ενδειξη low battery μετα power down και βγαζει ενα ηχο.

Αυτο το κανει συνεχεια σε λουπα σαν να ειναι κολλημενο.

Δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο αλλα τιποτα, ξερει κανεις να μου πει τι να κανω ?