Νέος κάτοχος του Micro+ G2. Αγορά μεταχειρισμένο από Γερμανία. Ηρθε φορτωμένο με firmware 113EU και presat version EurG201 2009-09-09. Αν κάνω update με το smG2HD-120-EU firmware και EurG201 Euro Satellite List 13-10-2010 , υπάρχει περίπτωση να μου χαθεί η G2 αναβάθμιση (δεν έχω το cd της) ? Ειναι ολοκληρωμένη η τελευταία λίστα ή θα πρέπει να περάσω manually τους δορυφορους ? Ευχαριστώωω![]()
Καλοδούλευτο φίλε.
Αφού φοράει filmware της σειρά smG2HD μπορείς να ανέβεις μέχρι την
micro_g2-hd_firmware_120-eu χωρίς κανένα πρόβλημα (δεν χάνονται τα προνόμια της G2).
Εγώ έκανα αναβάθμιση στις νέες g2-hd εκδόσεις όπου υπάρχει αλλαγή απεικόνισης στα μενού (με μια πρώτη ματιά αρέσει) αλλά επειδή είχα συνηθίσει το παλιό μενού επέστρεψα στην g2_sm378. (μου φάνηκε πως έχει και γρηγορότερη απόκριση σε σήμα η παλιά ).
Έχω κάνει μια δικιά μου λίστα με τις πιο σημαντικές συχνότητες αν θες την δοκιμάζεις.
Υπάρχει ο Emitor Editor που μπορείς να πειραματιστείς κι εσύ αν θες με δικές σου συχνότητες.
Γνώμη μου μην το σκαλίζεις πολύ όπως έχω ξαναπεί
http://rapidshare.com/files/454019406/g2.rar
Ενα κινητό πιάτο με USALS:
SIG
This is the power level of the signal signal signal signal at the current frequency. It is always displayed
whether the signal is locked or unlocked. This is not the same as the display on the
Analog screen.
SNR
This is the signal to noise ratio signal to noise ratio signal to noise ratio signal to noise ratio of the locked signal. This is a measure of the meaningful
power in the signal to the background noise of the signal. It is shown in dB and is
calculated by the demodulator using SNR = 10log10(Psignal/Pnoise)
BER
This is the bit error ratio bit error ratio bit error ratio bit error ratio of the signal. The lower this value is, the better the signal. It is
shown in reverse on the thermometer bar for convenience so that a maximum can be
easily found. For DVB-S QPSK signals, this is BER = ErrorpreViterbi/(BitRate TimeLock).
For DVB-S2 QPSK or 8PSK signals, the BER is estimated from the ratio of Un-correctable
blocks to Correctable blocks.
MER
This is the modulation error ratio modulation error ratio modulation error ratio modulation error ratio in dB. It is calculated from the constellation pattern and
represents how close the I and Q decision points are to the ideal position. A typical MER
value is 16 dB. A higher value is better and represents a closer spread of IQ decision
points. A sample of 200 points is used for the calculation.
Σε εγκατάσταση σταθερού πιάτου
Λευτέρη, επειδή πήρα κι εγώ αυτό το πεδιόμετρο (μεταχειρισμένο από ebay), θέλω να μου διευκρινήσεις 2-3 ερωτήσεις:
1. Ενώ με καλώδιο 1-2 μέτρα από το LNB δείχνει πχ SNR 10dB, όταν μετράω από το σημείο του δέκτη (δηλαδή μετά από 30-35 μέτρα καλώδιο) το SNR είναι πολύ χαμηλό, 2-3 dB μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό για τα Satlook Micro ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα; Μπορείς να το εξετάσεις στο δικό σου;
Περισσότερα θα σου πω όταν κάνω πραγματικές μετρήσεις πάνω κ κάτω.
Αρχικά με κάποιες μετρήσεις που έκανα στο σήμα εντός οικίας να σου πω πως έχω τις παρακάτω μετρήσεις σε satlook k dm800.
13E 10719V 7.3 db 2.5E-03....................11,4 db
13E 10775H 8.7db 5.3E-04....................12.7 db
Κι εγώ με 35 μέτρα καλώδιο κ 3 διακόπτες-σπλίτερς ενδιάμεσα πρέπει να έχω απώλειες.
2. Η θέση LNB2 τι νόημα έχει; Δε βρίσκω πουθενά στα μενού επιλογή αλλαγής από LNB1 σε LNB2.
Η 2η θέση είναι για ταυτόχρονη μέτρηση (εμένα με βοήθησε να στήσω ένα toroidal σε κάγκελο που δεν ήταν εντελώς ευθυγραμμισμένο).
Η επιλογή για διπλή μέτρηση είναι στο analog και μόνο με την μπάρα μέτρησης
3. Η ευαισθησία του σε πολύ οριακές λήψεις δε με εντυπωσίασε, συχνότητα που ο δέκτης οριακά λοκάρει, δε κλειδώνει στο Satlook Micro. Συμφωνείς με αυτό για το δικό σου κομμάτι;
Η ευαισθησία του είναι ΓΤΠ. Ενδεικτικά η 11836 του άστρα 19.2 στον ντρήμποξ μου δίνει 7,4 db κ στο μηχάνημα δεν λοκάρει.
4. Το τροφοδοτικό που μου έστειλαν είναι 12V, ενώ πάνω στο πεδιόμετρο λέει 13.5V. Το δικό σου πόσα Volt/Amp είναι;
output : 13.8 V 3000 mA
Τελικά βγήκαν 4 οι ερωτήσεις ...
Δυστυχώς το τροφοδοτικού αυτοκινήτου είναι ένα της πλάκας κ δεν αναφέρει τίποτα πάνω του.
Πάνο έχεις φορτωμένο το λογισμικό του g2 με τις έξτρα δυνατότητες ?
Αstra 28E συχνότητα: 12207V
Με ένα μέτρο καλώδιο απευθείας 7,3 dB
Στα 30+ 5,3 dB
Στα 40+ 4,3 dB
Όλα αυτά με αρκετούς ενδιάμεσους διακόπτες & ανάλογες απώλειες (diseqc 1.1-1.0-combiners-splitters).
Γιατί βρε παιδιά να πάρει σήμερα κάποιος αυτό το τεράστιο όργανο, όταν υπάρχουν τα μικρά πεδιόμετρα όπως το ws6909;
Εχει χρησιμοποιήσει κανείς το Trimax TM-6800HD; Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη κάποιου που το χρησιμοποίησε.
Καλησπέρα
Μπορεί κάποιος κάτοχος του satlook micro G2 να μου πει εαν το πεδιομετρο αυτό μετράει και σήμα hd.Κάπου σε ενα ξένο forum πίρε το μάτι μου οτι με το τελευταίο firmware το όργανο αυτό μετράει και συχνότητα hd
ευχαριστώ