Πέφτει η επίδοση του ίντερνετ...Διορθώνεται;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Έχω σύνδεση connx 24άρα (βέβαια στην πράξη έχω πολύ μικρότερη λόγω μεγάλης απόστασης απο τον ΟΤΕ) και τέλος πάντων τελευταία πατώ να ανοίξει μία σελίδα και γυρίζει...γυρίζει...γυρίζει...και μου λέει οτι απέτυχε...ξαναπατώ refresh και επανέρχεται σφαίρα.
Υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω για να φορτώνει πιο γρήγορα;
Επίσης όταν κατεβάζω αρχεία,η ταχύτητα γκαζώνει για κάποια λεπτά μηδενίζει απότομα για λίγα λεπτά,ξαναγκαζώνει κτλ κτλ
Μήπως υπάρχουν τίποτα αρχεία-σκουπίδια που δημιουργούνται απο το σερφάρισμα στο ίντερνετ ώστε αν τα σβήνω να επιταχύνει το ίντερνετ;

Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλούν κάτι τέτοιο. Θα έκανα τους εξής ελέγχους:

Πρώτα τη σύνδεση στο δίκτυο. Aπό τη status σελίδα στο routeraki:
* Σε τι ταχύτητα κλειδώνει το ADSL router/modem (Από απορία και μόνο, και στο 1Mbit να κλείδωνε δε θα είχες αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις)
* Τι uptime έχει το modem? Μήπως κάνει συνέχεια reboot?
* Μένει συγχρονισμένο ή αποσυγχρονίζεται (χάνει και τη σύνδεση με OTE και ξανασυνδέεται συνέχεια);

Μετά στο PC.
* Αν υπάρχει διαθέσιμος άλλος υπολογιστής, tablet κτλ, συμβαίνει το ίδιο; Αν ναι, πιθανόν το θέμα να έιναι στο router ή στον πάροχο, ή κάποια άλλη συκευή μόνιμα πάνω στο δίκτυο κατά τακτά χρονικά διαστήματα "τρώει" το bandwidth
* Αν έχεις torrent ανοιχτά, υπάρχει περίπτωση να καταναλώνουν όλο το upstream, οπότε αυτό θα επιρρεάσει και το downstream, με άλλα λόγια επίσκεψη ιστοσελίδων, κατέβασμα κτλ.
* Με κάποιο monitoring σύστημα έλεγξε αν υπάρχει συνεχόμενο outgoing traffic, π.χ κάποιος ιός μπορεί να στέλνει πολύ πράμα
* Μιλάμε για ασύρματη σύνδεση PC->ADSL router? Μπορεί να κάνει reset συνέχεια το wireless του laptop. Αν οφείλεται σε software, ίσως κάποιο driver update, αν είναι hardware (π.χ. λόγω υπερθέρμανσης), άσχημα τα πράματα

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι

Δεν είχες πριν θέμα και απόκτησες τώρα;
Είχες πάντα;
έκανες μήπως και firmware update στο router? για δοκίμασε και πες μας!!
Τρέξε και το ANTIVIRUS για κανα πιθανό ιό ή κάποιο "περίεργο ad - ware!!

Υπάρχουν 3 υπολογιστές στο σπίτι και όλοι συνδέονται ενσύρματα με το ρούτερ.
Απο άλλο υπολογιστή δε δοκίμασα.
Antivirus δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ.
Είτε έχω ανοιχτά τόρρεντ είτε όχι,συμβαίνει το πρόβλημα που ανέφερα.
Για συγχρονισμούς κτλ που μου αναφέρετε δεν ξέρω που παν τα τέσσερα απο τέτοια κομπιουτερίστικα.

Πρόβλημα παρόμοιο και χειρότερο είχα και παλιότερα αλλά έφερα τεχνικό του ΟΤΕ και αποφάνθει ό,τι είχε θέμα το προηγούμενο router.
Επίσης κάτι μου είχε πει (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είπε...) οτι είναι σε άλλο profile η γραμμή και καλό θα ήταν να κάνω ένα reset το ρούτερ ώστε να "αδειάζει" (?) αλλά και μετά το ρεσετ δεν είδα διαφορά...

Υπάρχουν 3 υπολογιστές στο σπίτι και όλοι συνδέονται ενσύρματα με το ρούτερ.
Απο άλλο υπολογιστή δε δοκίμασα.
Antivirus δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ.
Είτε έχω ανοιχτά τόρρεντ είτε όχι,συμβαίνει το πρόβλημα που ανέφερα.
Για συγχρονισμούς κτλ που μου αναφέρετε δεν ξέρω που παν τα τέσσερα απο τέτοια κομπιουτερίστικα.

Πρόβλημα παρόμοιο και χειρότερο είχα και παλιότερα αλλά έφερα τεχνικό του ΟΤΕ και αποφάνθει ό,τι είχε θέμα το προηγούμενο router.
Επίσης κάτι μου είχε πει (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είπε...) οτι είναι σε άλλο profile η γραμμή και καλό θα ήταν να κάνω ένα reset το ρούτερ ώστε να "αδειάζει" (?) αλλά και μετά το ρεσετ δεν είδα διαφορά...

restart(οχι reset)εχεις κανει ποτε στο ρουτερακι?
δηλαδη απο το On/off κλειστο και ανοιξε το απλα.
restart καλο θα ηταν να κανεις τουλαχιστον μια στις 15 ημερες.