Πέφτει η ποιότητα σήματος στα ψηφιακά όταν συνδέω με HDMI το ΗΟΜΕ CINEMA

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

zaknafein79

New member
14 September 2012
5
Γειά σε όλους καταρχήν...

Έχω μια τηλεόραση Panasonic 50st50 και Home Cinema Samsung HT-E5500. Στην πολυκατοικία υπάρχει κεντρική κεραία.Γενικά το σήμα που λαμβάνω δεν είναι και το πιό δυνατό (δύναμη σήματος γύρω στο 50%).

Όταν πάω όμως να συνδέσω το Home Cinema με HDMI (arc) με την τηλεόραση, η ποιότητα σήματος πέφτει δραματικά...πχ το mega με αρχικά στοιχεία ποιότητα σήματος 100% και δύναμη 50%, μετά την σύνδεση πάει σε ποιότητα 30% και δύναμη 50%. Τα κρατικά κανάλια χάνονται τελείως και βγαίνει η ένδειξη αδύναμο σήμα.

Αν έχει κάποιος κάποια ιδέα θα του ήμουν πραγματικά υπόχρεος...Σας ευχαριστώ πολύ.

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγω.

Έχω ενα εξωτερικό δέκτη για media player & PVR. Το σήμα της κεραίας περνάει πρώτα απο τον δέκτη και μετά πηγαίνει στην τηλεόραση ενω η εικόνα του δέκτη πάει στον ενισχυτή και απο εκεί στην τηλεόραση. Όταν είναι ανοιχτός ο δέκτης και ο ενισχυτής χάνεται η συχνότητα της ΕΡΤ με το κανάλι της Βουλής και τα ξενόγλωσσα κανάλια, η συχνότητα δηλαδή με το ασθενέστερο σήμα στην περιοχή μου. Τελευταία συμβαίνει όταν είναι ανοιχτό το HTPC και ο ενισχυτής.

Παρατήρησα οτι μετακινώντας τα καλώδια της κεραίας μακρυά απο τα υπόλοιπα μηχανήματα βελτιώνεται η κατάσταση. Παρεμβολές, υποθέτω.