Πειραματικά Γυμνάσια

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Γνωρίζει κάποιος τις διαφορές απ τα κανονικά?Αξίζει τον κόπο,δεδομένου της αρκετά μεγάλης απόστασης από τον τόπο κατοικίας...?
Μας έστειλαν ένα έντυπο για δηλώσεις συμμετοχής και αν κάποιος έχει ενημέρωση ή είναι το παιδί του σε τέτοιο θα ήταν χρήσιμες οι πληροφορίες...Θα μιλήσω και με τους δασκάλους του δημοτικού για να μου πουν κάτι παραπάνω.Μέχρι τώρα αυτό που έχω καταλάβει είναι πως συνδέονται με κάποιο τρόπο με τα πανεπιστήμια.

Έχοντας τελειώσει την Ευαγγελική (ένα από τα παλιά πρότυπα, τα οποία αντικατέστησαν τα πειραματικά), οι διαφορές είναι δύο:
1. Κάνουν την πρακτική τους οι φοιτητές.
2. Δοκιμάζονται τα νέα βιβλία και προγράμματα.
Η βασική διαφορά στο προσωπικό είναι ότι είχαμε πολύ πεπειραμένους καθηγητές (όλοι είχαν τον βαθμό του γυμνασιάρχη). Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν όλοι καλοί!
Η βασική διαφορά για εμένα που πηγαινοερχόμουν Γλυφάδα - Νέα Σμύρνη ήταν ότι δεν είχα παρέες και μετά το σχολείο αφού οι τότε κάτοικοι νοτίων προαστίων μετριώνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ σε τέτοιο, πάντως η επιλογή του διδακτικού προσωπικού γίνεται με άλλα κριτήρια από αυτά των υπολοίπων σχολείων - τίτλοι σπουδών, εκπαιδευτικές δράσεις, ξένες γλώσσες, συγγραφικό έργο, κλπ.
Δεν είναι μόνο πεπειραμένοι δηλαδή, αλλά και αυξημένων προσόντων.
Για μένα σημαντικό επίσης σε αυτού του είδους τα σχολεία - όπως και σε κάποια καλά ιδιωτικά- είναι το γενικότερο κλίμα που προάγει τη μάθηση: Υπάρχει ενδιαφέρον και από τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς. Θεωρώ ότι αν μη τι άλλο, αξίζουν τον κόπο λόγω παιδαγωγικής ατμόσφαιρας.

Υπάρχει ενδιαφέρον και από τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς. Θεωρώ ότι αν μη τι άλλο, αξίζουν τον κόπο λόγω παιδαγωγικής ατμόσφαιρας.
Αυτο να λέγεται. Το κλίμα στη σχολή ήταν εξαιρετικό. Είχαμε εξοπλισμένο εργαστήριο χημείας. Μάθαμε να δουλεύουμε πριόνι, τρυπάνι. Κάναμε τεχνικό σχέδιο... Δυστυχώς όλα αυτά δεν επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα σχολεια της χώρας.

Καλημέρα
Μου αρέσει σαν ιδέα και το βλέπω θετικά.Αν μπορέσουν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της καθημερινότητας (μεταφορές κτλ) θα κάνει η μικρή την προσπάθειά της και βλέπουμε.