Πείτε γρήγορα: 856 ή 786 samsung;;;

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Ηλικιωμένη συγγενής με πρόβλημα στα μάτια (βλέπει "θαμπά" - ωχρά κηλίδα λέγεται η πάθηση) χρειάζεται τβ για τηλεοπτικό σήμα. Οχι πολύ ακριβή...

Άν πάει για 40-42 αναγκαστικά θα κάθεται στα 2 μέτρα το πολύ διότι δοκίμασε και μακρύτερα δυσκολέυεται. Εψαξα στις 46-47" αλλά δεν βρήκα κάτι οικονομικό και με πολύ κοντραστ και υψηλή φωτεινότητα που προφανώς χρειάζεται.

Μόνο οι 856 και 786 της samsung ήταν πολύ ζωηρές. Οπότε λέω για μία εκ των δύο αυτών και θα κάθεται σχετικά κοντά ώστε να βλέπει.

Τις βρίσκω στις εξής τιμές:

786 στα 1190
και 856 στα 1090 ευρώ

από πρακτικερ. Ποιά να προτιμήσω;

Πολύ γρήγορα και χωρίς εξηγήσεις, θα έλεγα την... 40Β650, στα 1010- 1069
Εξαιρετική εικόνα και ρυθμίσεις μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Και σαν πιο νέο μοντέλο από αυτά που ρωτάς, έχει και μεγαλύτερη αντίθεση, γεγονός που μόνο θετικό το βρίσκω, πρέπει να βοηθάει και αυτό

+1 :a0210:

Αν αντέχει το χιλιάρικο η γυναίκα ας πάρει μία 50άρα HDReady Plasma, αλλιώς μία αντίστοιχη 42άρα του 500άρικου. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για ασθενή με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας η αγορά μιας τηλεόρασης FullHD...

Το θέμα δεν είναι η ανάλυση της τβ αλλά η εικόνα να είναι ΠΟΛΥ ζωηρή.
Γι αυτό είπα για τις samsung.

Νομίζω ότι η διαφορά από πχ sharp 42" (549 euro) σε αυτόν τον τομέα είναι χαοτική...

Και για τις πλασμα (αν ήταν για μένα φυσικά τέτοια θα έπαιρνα) νομίζω ότι επίσης η εικόνα δεν είναι αρκετά ζωντανή.

Οι ασθενείς με αυτή την πάθηση χρειάζονται εικόνα με μεγάλη αντίθεση, οπότε νομίζω πως η Plasma είναι ιδανική επιλογή.

Πάντως, αν έχει σοβαρό περιορισμό των οπτικών πεδίων (προχωρημένη εκφύλιση) ίσως δεν χρειάζεται να προβεί σε αγορά γιατί μπορεί και να μην καταλάβει διαφορά παρά το μεγαλύτερο μέγεθος...

Συμβουλευτείτε και τον Γιατρό της πρώτα.

Last edited: