Πεντακάναλο alps

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Σκέφτομαι να καταργήσω τον προ του cav a8m και να χρησιμοποιήσω μόνο τον τελικό με το htpc απο που μπορώ απο Ελλάδα να πάρω πεντακάναλο τηλεχειριζόμενο alps;

Νομίζω ότι τα λεφτά που ζητάνε είναι απλώς...παλαβά.

Δεν ξέρω τη σχετική ποιότητα των alps, αλλά οι τιμές τους είναι φαρμάκι.

Εχω ραδιοενισχυτή Kenwood KR-10000 αγορασμένο το 1976, που τον χρησιμοποιώ ακόμα. Τα ποτενσιόμετρα Volume και Balance είναι ALPS. Απλώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί τους. Δουλεύουν και σήμερα ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα που τον αγόρασα. Και φυσικά και τα ρυθμιστικά τονικότητας Treble, Mid, Bass, που είναι επίσης ALPS με low noise plastic resistive elements ούτε αυτά έχουν παρουσιάσει ποτέ το παραμικρό χρατς 30 χρόνια τώρα.

Πολύ καλά τα ALPS, τα έχω δουλέψει και εγώ σε αρκετές εφαρμογές, αλλά το βραβείο για καθαρότητα από εμένα πάει στην DACT. Τώρα για την συγκεκριμένη εφαρμογή πάρε από εδώ μια ιδέα.
http://www.dact.com/html/multi-channel_preamps.html
Κοίταξε το εξακάναλο παθητικό. Επίσης μπορεί να χρησιμοποίησεις κατ' ευθείαν μόνο το εξαπλό Pot και όχι και τα επιμέρους ανά κανάλι. Τώρα το ότι η τιμή θα ξυρίζει αυτό είναι σίγουρο.....-bye-

Εγω εχω μια κατασκευη με ρελεδες δωδεκα βηματων για εξι καναλια. Το αντικατεστησα προσφατα με το sony ta p9000es το οποιο εχει δευτερη εισoδο 5.1 αλλα παιζει αρκετα χειροτερα. Για ακομα πιο extreme καταστασεις υπαρχει 6καναλο ladder ποτεσιομετρο. Παντως ειμαι φιλος του να γινεται η αποκωδικοποιηση απο μια καλη πηγη.

Απάντηση: Re: Πεντακάναλο alps

Εγω εχω μια κατασκευη με ρελεδες δωδεκα βηματων για εξι καναλια. Το αντικατεστησα προσφατα με το sony ta p9000es το οποιο εχει δευτερη εισoδο 5.1 αλλα παιζει αρκετα χειροτερα. Για ακομα πιο extreme καταστασεις υπαρχει 6καναλο ladder ποτεσιομετρο. Παντως ειμαι φιλος του να γινεται η αποκωδικοποιηση απο μια καλη πηγη.

Μήπως πουλάς την κατασκευή;

Ευχαριστως να στη δωσω να την ακουσεις να δεις αν σου κανει κατι τετοιο. Δεν ειχα στο μυαλο μου να την πουλησω αλλα ισως να μπορει καποιος να στη φτιαξει αν σε βολεψει.

Re: Απάντηση: Πεντακάναλο alps

Τα φέρνει κανείς Ελλάδα;

Eάν αναφέρεσαι στα DACT, φέρνει ο Μπάμπης ο Χάιτας (NEXUS).
Δες και ένα άλλο project εάν είσαι διατεθειμένος να πιάσεις για τα καλά κολητήρι....
http://www.audiodesignguide.com/Volume/6ch.html
Ο Andrea κατά καιρούς βγάζει ωραίες κατασκευούλες...

Απάντηση: Re: Πεντακάναλο alps

Ευχαριστως να στη δωσω να την ακουσεις να δεις αν σου κανει κατι τετοιο. Δεν ειχα στο μυαλο μου να την πουλησω αλλα ισως να μπορει καποιος να στη φτιαξει αν σε βολεψει.

Αν υπάρχει σχεδιάκι το φτιάχνω και εγω.
Για τι κόστος μιλάμε και ποια η διαφορά στον ήχο απο το κλασσικό ποτενσιόμετρο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεντακάναλο alps

Eάν αναφέρεσαι στα DACT, φέρνει ο Μπάμπης ο Χάιτας (NEXUS).
Δες και ένα άλλο project εάν είσαι διατεθειμένος να πιάσεις για τα καλά κολητήρι....
http://www.audiodesignguide.com/Volume/6ch.html
Ο Andrea κατά καιρούς βγάζει ωραίες κατασκευούλες...

Ισως είναι καλλίτερα να μείνω σε τελείως παθητική κατασκευή.

Re: Απάντηση: Πεντακάναλο alps

Λοιπόν 450 μόνο το ποτενσιόμετρο μου φάνηκε λίγο ακριβό.

Ρίξε και μια ματιά για το συγκεκριμένο πότ και στο εξωτερικό, μια που μπορεί να το βρεις αρκετα φθηνότερα εφ' όσον βέβαια σε ενδιαφέρει να πας προς αυτή την κατεύθυνση.
:cool:

Πάντα είχα την εξής απορία (όταν δεν είναι απαραίτητος ο τηλεχειρισμός):
Τα γραμμικά συρτά ποτενσιόμετρα, πόσο καλά/κακά είναι; Γιατί εύκολα μπορείς να χειριστείς πολλά τέτοια μαζί...

Πάντα είχα την εξής απορία (όταν δεν είναι απαραίτητος ο τηλεχειρισμός):
Τα γραμμικά συρτά ποτενσιόμετρα, πόσο καλά/κακά είναι; Γιατί εύκολα μπορείς να χειριστείς πολλά τέτοια μαζί...

Μα να μην περάσει απο το μυαλό μου με τίποτα.
Θα σου απαντήσω μετά την κατασκευή.

Για συρτά ποτενσιόμετρα, άλλος κανείς με εμπειρία; Τι ανοχές έχουν, πόσο "λογαριθμικά" είναι στην πραγματικότητα, μειονεκτήματα, κακές - καλές - καλύτερες μάρκες;