Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Σύμφωνα με κανόνα των κυνηγών (των σωστών, αυτών που έχουν άδεια) δεν βάζουν φυσίγγια στο όπλο αν δεν βρούν το καρτέρι πρώτα.

Και μάλλον για αυτόν ή αυτούς που αφνιδίασαν τα παιδιά ήταν εύκολο από τη στιγμή που πρώτα χύπαγαν από μακρυά με συνέπεια την ακινητοποίηση του θύματος και έπειτα την χαριστική βολή.

Και εφόσον τα θύματα είχαν απόσταση ο ένας από τον άλλο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι οι πυροβολισμοί ήταν εναντίον τους και όχι από τους ίδιους προς κάποιο θύραμα !!

σιγουρα αυτη η φαση παιζει !!!

εκτελωντας εναν εναν ο εκτελεστης ( αν ηταν ενας) τους κυνηγους οι οποιοι πρεπει να ειχαν καποια αποσταση μεταξη τους βασιστηκε στο γεγονος οτι οι πυροβολισμοι θα εκλαμβανοντω απο τους αλλους οτι κυνηγανε .....

και ετσι εφτασε στον τελευταιο ..... και ετσι δεν πυροβολησε κανεις !!
τωρα τα φυσιγγια ισως να ριχτηκαν απο τους κυνηγους πριν σε θυραματα ....

αυτο εμενα που μου κανει ΜΕΓΑΛΗ εντυπωση ειναι οι χαριστηκες βολες !!!!!!!!!!

οποιος και να το εκανε ηταν ψυχρος !!!!!!!!!

Αφού δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες παρά μόνο αυτά που είπαν οι δημοσιογράφοι και οι φίλοι και συγγενείς, τρίχες δηλαδή, ας περιμένουμε να διαλευκανθεί το γεγονός. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μην βιάζεστε.

σωστό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για στυγνότατο εγκληματία που δεν χαρίστηκε σε κανένα. Ούτε στο 17χρονο παιδί.

Το ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως....αλλά ρε παιδιά....

Όταν και αν πιαστεί ο (οι) δράστες (προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα 2-3 ημερών αν δεν αυτοκτονήσει πρώτα νοιώθοντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω του....) και με δεδομένο τον αριθμό των νεκρών, την προμελέτη της ενέργειας και την απίστευτη σκληρότητα της εκτέλεσης με χαριστικές βολές.... του αξίζει οτιδήποτε λιγότερο πλην της ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ποινής ????

παίζει κι αυτό, όμως οι μαφιόζοι συνήθως προτιμούν καλάσνικωφ έναντι των κηνυγετικών όπλων με τα οποία φαίνεται να έχουν δολοφονηθεί και οι πέντε.

Ναι σωστά το σκέφτηκες ,όμως ένα κυνηγετικό όπλο το αγοράζεις πιο εύκολα από παντού ,το κουβαλάς στο βουνό και όπου θέλεις χωρίς να τραβήξεις βλέμματα και υποψίες αφού έχεις το άλλοθι του κυνηγίου

Σύμφωνα με κανόνα των κυνηγών (των σωστών, αυτών που έχουν άδεια) δεν βάζουν φυσίγγια στο όπλο αν δεν βρούν το καρτέρι πρώτα.

Καλά γι αυτό μην είσαι σίγουρος ,κυνηγός ήμουν και ξέρω τι σου λέω το 90 % των κυνηγών το γεμίζουν μόλις κατέβουν από το αμάξι και το αδειάζουν όταν είναι να μπουν σ’αυτο άσε που υπάρχουν και μ@λ@κες που το αδειάζουν στο σπίτι με πάμπολλα ατυχήματα κατά καιρούς.
Εγώ πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι στημένο. Kάτι βρώμικο γινόταν εκεί αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν συμπλοκή με ψυχοπαθείς κυνηγούς.

ο μαφιόζος δεν νομίζω να χρειάζεται το καλάσνικωφ (ή το πιστόλι, το οποίο κρύβεται εξάλλου) για να κινήσει υποψίες. Συνήθως φωνάζει το πράμα από μακρυά.

Όσο για τη θανατική ποινή... Το ότι τη θυμούνται πολλοί σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλεται περισσότερο στην ψυχική τους διέγερση από την βιαιότητα των εγκλημάτων, παρά από την αποτελεσματικότητά της ως ποινής. Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν κατά νού το πώς θα αντιδρούσαν εάν κάποιος οικείος τους έπεφτε θύμα τέτοιας πράξης.

Πιστεύω ότι σε μία πολιτισμένη κοινωνία δεν έχει θέση η θανατική ποινή. Τελικώς ούτε την κοινωνία προστατεύει, ούτε τους επίδοξους δράστες παρόμοιων ειδεχθών πράξεων αποτρέπει, μόνο την εκδικητική μανία των συγγενών των θυμάτων θα έφτανε να εξυπηρετήσει.

Βέβαια, οφείλω να πω ότι την τελευταία όψη της ποινής, την εκδικητική, φαίνεται να την έχουμε παραμελήσει πολύ στη χώρα μας. Δεν μπορεί να σου σκοτώνει ο άλλος το παιδί και να παίρνει και άδειες και να έχει τη δυνατότητα -θεωρητικώς- να είναι έξω -υποχρεωτική, άκουσον άκουσον, απόλυση υπό όρους- σε 13 χρόνια (εάν έχει μέσο και μπει σε σωφρ. κατάστημα εργασίας), ή και λιγότερο εάν του έχει αναγνωριστεί και κανένα ελαφρυντικό.
Ε όχι βρε αδερφέ. Δεν θέλει και πολύ να του τη σβουρίξει κάποιου και να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Με βάση το ίδιο επιχείρημα επομένως, το οποίο προβάλεται κατά της θανατικής ποινής, ότι δηλαδή θα είχε νόημα εάν η πρόβλεψή της απέτρεπε τους επίδοξους δράστες, θεωρώ πως πρέπει να επανεξεταστεί λίγο το πλαίσιο σωφρονιστικής αντιμετώπιστης -άδειες, χώροι κράτησης, απόλυση υπό όρους- τέτοιων στυγνών εγκληματιών. Το να έχουμε φαινόμενα αυτοδικίας σίγουρα είναι κάτι που κανείς δεν θέλει.

Καλά γι αυτό μην είσαι σίγουρος ,κυνηγός ήμουν και ξέρω τι σου λέω

Το ξέρω αυτό αλλά μιλάμε για τον κανόνα που δυστυχώς σε ελάχιστα πράγματα ακολουθούμε εμείς οι Ελληνάρες που ξέρουμε τα πάντα !!!:grandpa:

Όσον αφορά τη θανατική ποινή, σύμφωνα με στατιστική που έγινε στις ΗΠΑ, οι πολιτείες στις οποίες είχε επανέλθει παρουσίαζαν υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας (κακουργήματα) απ' ότι αυτές οι οποίες δεν την επανέφεραν. Άρα είναι μια εντελώς λάθος λύση, τουλάχιστον κατά την άποψή μου.

Όσον αφορά τη θανατική ποινή, σύμφωνα με στατιστική που έγινε στις ΗΠΑ, οι πολιτείες στις οποίες είχε επανέλθει παρουσίαζαν υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας (κακουργήματα) απ' ότι αυτές οι οποίες δεν την επανέφεραν. Άρα είναι μια εντελώς λάθος λύση, τουλάχιστον κατά την άποψή μου.

Μην ξεχνάς όμως ότι αλλό Ελλάδα άλλο ΗΠΑ, δύο τελείως διαφορετικοί λαοί, ή μήπως 100 λαοί από τη μία και ένας από την άλλη ???

Έχεις δίκιο, αλλά λίγο πολύ μπροστά στην εξουσία και τους νόμους οι άνθρωποι δεν αντιδρούν το ίδιο;
Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον...

Κρατηθείτε για να μην πέσετε. Ειπαν στις ειδήσεις πως η οικογένεια που συνελήφθη εχθές ως ύποπτοι, είναι και οι δολοφόνοι. Ο πατέρας λέει τους σκότωσε όλους με την υποστήριξη του γιού και της μάνας επειδή τους ενοχλούσαν τα πρόβατα με τους πυροβολισμούς.

Πάμε καλά μωρέ;;;:twoguns: :twoguns: :twoguns:

Last edited:
Από το pathfinder:

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε η μία από τις δύο καραμπίνες που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας κτηνοτρόφων στα Καλύβια, στο κτήμα της οποίας διαπράχθηκε το έγκλημα. Ομολόγησαν πατέρας και γιος. Μετά τις κηδείες οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας στα Καλύβια Αγρινίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε η μία από τις δύο καραμπίνες που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας κτηνοτρόφων στα Καλύβια, στο κτήμα της οποίας διαπράχθηκε το έγκλημα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα θύματα δέχθηκαν πυρά από ένα όπλο, ενώ όπως προκύπτει από τις έρευνες, υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μετά τις ολονύχτιες ανακρίσεις, και τα νέα στοιχεία ακολούθησε η κοινή ομολογία της διάπραξης του εγκλήματος, από τον πατέρα και το γιό. Λίγο πριν τις 11 το πρωί προέβη σε ανακοινώσεις ο επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας Βασίλης Τσιατούρας δηλώνοντας ότι το έγκλημα εξιχνιάστηκε και οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους τόσο εγκληματολογικές όσο και ανακριτικές αποδείξεις. Δε θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ακούγονται από το πρωί, σεβόμενος το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι κηδείες των πέντε νεαρών θυμάτων και πρόσθεσε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία θα λάβουν χώρα στις 2 το μεσημέρι.

Δυστυχώς δεν πάμε καλά, και όσοι από εσάς ζείτε στην επαρχία (όχι στις μεγάλες πόλεις) ξέρετε τι γίνεται.

Ώρες ώρες δεν θέλω να σκέπτομαι και εγώ την καταγωγή μου.

Γ@μ@ τα κτήματα.... και τις περιουσίες...

Μέσα, να κυνηγάμε ο ένας τον άλλο συμφορουμίτη...

Για να κρατιώμαστε και σε φόρμα...

Εκεί που έχουμε καταντήσει εάν δεν κάνουμε και λίγη "πλάκα" θα μας πάρει από κάτω.

Από εμένα πάντως σόρρυ άν ξεφύγαμε λίγο:nounder: :nounder:

Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Kαι λοιπόν εσύ τι προτείνεις; Ισόβια; Να τον ταϊζουμε δηλαδή 20 χρόνια και μετά να βγει και να καθαρίσει πάλι τον επόμενο που θα του ξανατρομάξει τα πρόβατα;
Ελπίζω να μην είσαι εσύ αυτός...

Τι περιμένουμε από το σωφρονιστικό σύστημα; Να σωφρονίσει έναν "άνθρωπο" ο οποίος σκοτώνει εν ψυχρό 5 ανθρώπους και γυρνάει να δώσει και την χαριστική βολή; Σωφρονίζεται αυτός; Είναι ηλιθιότητα να πιστεύουμε κάτι τέτοιο...