Pentax 20d

ποιος φτηνός φωτεινός φακός υπάρχει γιαυτόν, μήπως και τον πάρω για τον γάμο (που θέλω υψηλά Iso)

Απάντηση: Re: Pentax 20d

κι ένα ακόμα τεστ από το πολύ καλό, αλλά και πολύ αυστηρό cameralabs

http://www.cameralabs.com/reviews/Pentax_K20D/index.shtml
Διαβάζοντας την παραπάνω δοκιμή, δεν μπορώ να πω ότι οι συγκριτκές δοκιμές είναι κ οι πλέον ορθές, αφού χρησιμοποιούν φακούς για την κ20 έναν 18-250, ενώ για την sony 350 έναν φακό 18-70 κ για την canon 450 έναν φακό 18-55, φακοί δλδ διαφορετικής ποιότητας κ δυνατοτήτων...

Μιχάλη καλορίζικη. Περιμένουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Όταν βρεις χρόνο κάνε και ένα update στο firmware που αναφέρω παραπάνω.

1ες εντυπώσεις :

Στιβαρότατη κατασκευή, με πολύ καλής ποιότητας πλαστικά, καλύτερο κρατημα στο χέρι, πιο βαριά (προφανώς γιατί έχει καλύτερη σιδερένια κατασκευή εσωτερικά κ είναι κ αδιάβροχη), λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Κ100, πάρα πολλά κουμπιά σε απόλυτα εργονομικά σημεία του σώματος, που κάνουν την ζωή πιο εύκολη κ πιο γρήγορη φυσικά λήψη, ταχύτατο burst mode, φοβερό σκόπευτρο με το πρίσμα που διαθέτει, φωτειζόμενη οθόνη στο πάνω μέρος του σώματος με μια απαλή πράσσινη χροιά, ανάβει όταν το θελήσουμε με κουμπάκι, μπαταρία επαναφορτιζόμενη που διαρκεί κ διαρκεί κ διαρκεί, αν κ θέλει 2 ωρίτσες για να φορτίσει, ενώ διαθέτει ένα πολύ μέτριο live view, που δεν υπάρχει λόγος χρήσης του κατά την γνώμη μου πάντα.

Όσο θα την χρησιμοποιώ θα σας γράφω επιπλέον εντυπώσεις κ θα βάλω δείγμα φωτογραφίων.

Καλορίζικη Μιχάλη και καλές λήψεις !!

Σκέφτεσαι κανένα καλύτερο φακό για το νέο σώμα ή παραμένεις σε αυτους που έχεις ;

Απάντηση: Re: Pentax 20d

Καλορίζικη Μιχάλη και καλές λήψεις !!

Σκέφτεσαι κανένα καλύτερο φακό για το νέο σώμα ή παραμένεις σε αυτους που έχεις ;
Ο βασικός μου φακός είναι ο sigma 17-70 που είναι πολύ καλός για τα μάτια μου πάντα.
Ο 18-200 καλούτσικος αλλά τίποτα το φοβερό. Μπορεί κάποια στιγμή να πάω σε κάτι καλύτερο κ όχι τόσο all around...θα δω...

σκέφτομαι την αγορά της k20d αλλά ο φακός 18-55 του κιτ θα είναι εντάξει για άφλασα στο γάμο μου, μήπως πρέπει να πάω σε έναν Tamron SP 17-50 F2.8 αλλά θα ανεβεί πολύ πιο πάνω η τιμή.....

ένα ωραίο review της K20D αλλά και με αντι-προτάσεις..

http://www.cameralabs.com/reviews/Pentax_K20D/verdict.shtml

Aντιπροτάσεις πάντα θα υπάρχουν.. Η ταπεινή μου γνώμη πάντως ειναι οτι η μηχανή είναι αστέρι απλά τιμολογιακά είναι λιγο άσχημα τοποθετημένη στην αγορά και δεν εχει το ονομα και το μαρκετινγ των Canon/nikon. Αν ήταν 150-200 Ευρώ φθηνότερη θα πουλαγε πολύ καλά...

Τώρα έπεσε, πάντως το βρίσκω τουλάχιστον ατυχές η 40D να βγαίνει φθηνότερη. Όποιος αγόραζε την τελευταία με το rebate της Canon (-150 ευρώ), του έβγαινε γύρω στα 780 ευρώ τελική. Και δεν είναι μόνο το όνομα, είναι το σαφώς πιο εκτεταμένο σύστημα, η καλύτερη απόδοση στα ψηλά iso, ότι σαν σώμα είναι πιο "εργαλείο".
Τώρα για τα 14 έναντι των 10mp θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο φαίνονται. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, με τους φακούς που συζητάτε, και τα 8mp είναι πολλά!

Τη σκεφτόμουν κι εγώ την K20D, λόγω της συλλογής mf φακών, αλλά η ύπαρξη συστήματος Canon και η παράδοση της συγκεκριμένης σειράς (20/30/40D) έγειραν για εμένα την πλάστιγγα προ 2μήνου.

έχεις δίκιο send.
Διαβάζοντας απο δω και απο εκεί, η K20D παρότι είναι πολύ εργαλείο, τιμολογιακό πέφτει κοντά σε πιο "σέξυ" εργαλεία με μεταλλικούς σκελετούς.

στα υψηλά iso είναι καλή, δεν θολώνει τόσο την εικόνα, με αυξημένο ΝR όπως η κάνον. Καλύτερα να έχεις λίγο θόρυβο παραπάνω με μεγαλύτερη ανάλυση

Κάνεις λάθος φίλε μου, μιλάω για πρωτογενές αρχείο πιο καθαρό. Το τι NR θα μπει ούτως ή άλλως το ελέγχεις. Η Κ20D όπως έχουν δείξει τα τεστ, είναι άθλος που κατόρθωσε να παραμείνει στα επίπεδα της Κ10D στο θόρυβο. Δηλαδή πάνω από 1 στοπ πίσω από 30D.

Οι εταιρείες έχουν μπεί στον αγώνα των megapixels για καθαρά εμπορικούς λόγους, προσφέρουν υψηλή ανάλυση χωρίς αισθητή βελτίωση της ποιότητας της εικόνας.
Πιστεύω πως η τελευταία "τίμια" μηχανή με ισσοροπημένη απόδοση στην ευκρίνεια και στο θόρυβο είναι η Canon EOS 5D. Ακόμα και η αρκετά νεώτερη και πιο Hi Spec Nikon D3 δέν παράγει καλύτερα αρχεία -από τα 1600 iso και πάνω υπάρχει μια μικρή και ίσως ανάξια λόγου διαφορά υπέρ της D3.
Για την τιμή που προσφέρεται σήμερα η 5D δεν νομίζω να έχει ανταγωνιστή ακόμα τουλάχιστον.