Pentax K-3 II

εγώ θα σκεφτώ να πάρω την υπάρχουσα K3 (αν πέσει η τιμή της και αν δεν αναβαθμίσω την Fuji ΧΜ - δεν έχω αποφασίσει ακόμη)

Από φακούς τι κάνεις;
Έχεις ήδη;
Ναι Pentax K5 έχω. Μου λείπει ένας tele και ένας wide zoom ή prime αλλά εντάξει είχα και τους πουλησα γιατί δεν τους χρησιμοποιούσα και πολύ

Εγώ την σκεφτόμουν σοβαρά την πενταξ γιατί έχει φίλος την κ50 και είναι τρομερή, αλλά κόλλησα στο ότι δεν βρίσκεις πολλά μεταχειρισμενα εύκολα

Εγώ την σκεφτόμουν σοβαρά την πενταξ γιατί έχει φίλος την κ50 και είναι τρομερή, αλλά κόλλησα στο ότι δεν βρίσκεις πολλά μεταχειρισμενα εύκολα

Δυστυχώς η αγορά μεταχειρισμένων για pentax είναι χάλια...και όχι μόνο αυτό αν πας να πουλήσεις κάτι δυσκολεύεσαι πάρα πολύ και συνήθως το δίνεις και σε τιμές χώμα...αν χρειάζεσαι μεταχειρισμένα, καλή μεταπολιτική αξία κλπ...πας μόνο σε Canon/Nikon...

...αν χρειάζεσαι μεταχειρισμένα, καλή μεταπολιτική αξία κλπ...πας μόνο σε Canon/Nikon...
εκεί ξαναπήγα....περιμένωντας την Sony να φτηνήνει...(δες τι έχω στην υπογραφή μου).

Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αν κάποιος θέλει να πάρει κάποια πραγματα και να τα κρατήσει η Πενταξ είναι πολύ καλή περίπτωση.
Εξοπλισμός που αντέχει σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Τέτοια αντοχή ούτε τα καλύτερα σώματα από Canon/Nikon.
Φακοί με εξαιρετική οπτική ποιότητα.
Και χαρακτηριστικά που για να τα αγοράσεις σε άλλη εταιρεία πληρώνεις πολύ παραπάνω.

Οπότε τελικά ψυχολογικό ίσως να είναι το θέμα. Στο τέλος της μέρας ότι χάσεις από την έλλειψη μεταχειρισμένων μπορεί να το πάρεις σε χαρακτηριστικά.

εκεί ξαναπήγα....περιμένωντας την Sony να φτηνήνει...(δες τι έχω στην υπογραφή μου).

Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αν κάποιος θέλει να πάρει κάποια πραγματα και να τα κρατήσει η Πενταξ είναι πολύ καλή περίπτωση.
Εξοπλισμός που αντέχει σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Τέτοια αντοχή ούτε τα καλύτερα σώματα από Canon/Nikon.
Φακοί με εξαιρετική οπτική ποιότητα.
Και χαρακτηριστικά που για να τα αγοράσεις σε άλλη εταιρεία πληρώνεις πολύ παραπάνω.

Οπότε τελικά ψυχολογικό ίσως να είναι το θέμα. Στο τέλος της μέρας ότι χάσεις από την έλλειψη μεταχειρισμένων μπορεί να το πάρεις σε χαρακτηριστικά.

Ναι δεν διαφωνώ σε αυτά που λες....οι pentax έχουν πολύ καλό value for money....προσωπικά είχα για λίγο καιρό την k5 II και δεν τρελάθηκα να πω την αλήθεια...ποιοτική μηχανή, με καλή ποιότητα εικόνας, καλή εργονομία, εσωτερική σταθεροποίση άλλα είχε και χτυπητές ελλείψεις...το σύστημα εστίασης ήταν πάρα πολύ μέτριο έως κακό, το βίντεο σχεδόν ανύπαρκτο, και τα μενού απαρχαιομένα και πολύ μπλεγμένα ενώ έκανε και πολύ backfockus με συνέπεια να θέλει αρκετό διόρθωμα ανά φακό. Ενω ακόμα και το εσωτερικό σύστημα σταθεροποίησης ήταν πολύ μέτριο και όχι στα ίδια πλαίσια με την σταθεροποίηση που έχουν οι φακοί...συνολικά μου άρεσε άλλα όχι για να την κρατήσω....προτιμώ π.χ. τις D7000/D7100, Sony A77 και Canon 70D όλες τους ποιο ολοκληρωμένες μηχανές....νιώθω ότι οι pentax είναι κάπως περίεργες μηχανές και για ειδικά κοινά.....

Για το θέμα της εργονομίας του μενού θα δεχθώ ότι εμπεριέχεται ο προσωπικό γούστο του καθενός αλλά ανεξάρτητα από αυτό έχοντας δουλέψει Pentax Nikon Canon μπορώ να πώ ότι της Pentax το μενού ήταν το πιο εύκολο

Από άποψη ποιότητας κατασκευής, οι Pentax αξίζουν της προσοχής μας. Μένει να δούμε τι θα κάνει η νέα αντιπροσωπεία για να στηρίξει τα προϊόντα της

Με τον DFA 100 WR macro
IMGP2583_PixelShiftResolution_ON.JPG
και το DA 55
IMGP2410_PixelShiftResolution_ON.JPG

Δείγματα με pixel shift http://www.imaging-resource.com/PRODS/pentax-k3-ii/pentax-k3-iiTECH2.HTM

Παρόλο που δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τα RAW (τα υπάρχοντα προγράμματα διαβάζουν μόνο το πρώτο απο τα 4 αρχεία των pixel shift λήψεων) το αποτέλεσμα είναι στα επίπεδα των D810 (και καλύτερο γιατι δεν έχει τεχνουργήματα), και των HR της Ε-Μ5ΙΙ

Η Ricoh επέλεξε να κρατήσει και τα τεσσερα αρχεία πακεταρισμένα σε ενα (pef or dng). To καλό είναι οτι μπορεί να εξελιχθούν ευέλικτοι αλγόριθμοι για τον συνδυασμό τους αντίθετα με την Oly που ανασυνθέτει σε ένα bayer 64Mp. To κακό είναι οτι θα αργήσουν λιγο να βγουν απο τρίτους προγράμματα που είναι συμβατα καθώς ακόμη και τα DNG είναι εκτος προδιαγραφών της Adobe ..