Re: Περι αφαιρεσεως καναλιων Discovery Networks στο πακέτο της COSMΟΤΕ Tv
Πόσοι θα μαζευτούν σε ένα σπίτι να δουν ποδηλασία (που είμαι καθημερινό ποδηλάτης 20+ χλμ); Πόσοι snooker (που είμαι και τεράστιος fan); Πόσοι θα πάνε σε ένα καφέ-μπαρ να δουν τένις;
Πόσοι θα μαζευτούν να δουν CHL; Πόσοι Europa; Πόσοι έναν αγώνα μπάσκετ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ;
Καταλαβαίνετε ότι οι συγκρίσεις είναι ανόμοιες και αδικείται τον εαυτό σας όταν τις κάνετε. H cosmote έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ και δυνατά χαρτιά στα αθλητικά και αυτά από μόνα τους πουλάνε. Ποιο καφέ-μπαρ θα πληρώσει την υψηλή επαγγελματική συνδρομή για ποδηλασία;
Η Nova έχει αρπάξει ένα ισχυρό χαρτί που λέγεται Super League. Είναι η χαρά του Έλληνα οπαδού. Πιστεύω πως χωρίς αυτό και με το υπάρχον θεματολόγιο καναλιών, θα είχε πέσει σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο συνδρομητών και με την τιμολόγηση κάτω του κόστους στις 3play υπηρεσίες θα είχε χαιρετήσει. Αντίθετα, ο ΟΤΕ είναι κολοσσός και ανέβηκε με χασούρα στην TV δίνοντας την σε χαμηλή τιμή και αποσβένοντας την χασούρα από τηλ και internet. Πλέον είχαμε διαβάσει περί break-even. Σίγουρα η άνοδος οφείλεται στον εμπλουτισμό του αθλητικού πακέτου. Πόσες φορές έχετε δει διαφημιστικά ότι έχουμε το Χ κανάλι ντοκιμαντέρ; Όλα τα promos είναι για το αθλητικό κομμάτι, άντε και για studios όπως η Disney. Πόσοι διέκοψαν από αυτούς εδώ μέσα που έλεγαν ότι θα το κάνουν όταν σταμάτησε το History; Τους ίδιους που έβλεπα να το λένε τότε, τους βλέπω και σήμερα να λένε τα ίδια για το discovery. Άρα συνέχισαν να έχουν cosmote TV, άρα η καταστροφολογία έμεινε στα λόγια.
Προσωπικά βλέπω την στάση της cosmote στο θέμα των Discovery ως κάτι που μπορεί να αποφέρει οφέλη σε όλη την Ελληνική αγορά υπηρεσιών pay tv. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από το κάθε δίκτυο πως οι οριζόντιες τιμολογήσεις είναι λάθος. Μήπως δεν ξέρει η Discovery ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι τραγική τα τελευταία χρόνια; Ή μήπως μας ανακάλυψαν ξαφνικά και το έριξαν στη διαφήμιση; Γνωρίζουν ότι υπάρχει στενότητα στην κύρια ανταγωνιστική πλατφόρμα; Τι θα κάνουν εκεί, θα κινδυνέψουν να πάνε με οριζόντια λογική ή να διαπραγματευτούν; Vodafone και λοιπές IPTV λύσεις δεν τις βάζω καν στην εξίσωση, για εμένα τέτοιες λύσεις είναι καταδικασμένες σε πολύ μικρό αρ. συνδρομητών δεδομένης και των υποδομών στην Ελλάδα (αυτά εφόσον μιλάμε για τιμολόγηση ανά κεφαλή από το Discovery).