Περί Affinity Photo, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας

Βρήκαν ευκαιρία τώρα να τσιμπήσουν πελάτες από τον κόσμο που εχει ξεσηκωθεί με τη νέα πρακτική της Adobe να ζητά πρόσβαση σε όλο το υλικό που δουλεύει κάποιος στον υπολογιστή του
μέσα απο τα προγράμματα της, υποτίθεται για βελτίωση μοντέλων ai...
Που πριν λίγο καιρό το firefly υστερούσε σε σχέση με τον ανταγωνισμό διοτι "δέν έκανε χρήση" δεδομένων απο χρήστες απλά "γεννούσε δικό του υλικό"..

Ειναι λιγο ανοργανωτοι να το πω ευγενικα .

Εγω που ειμαι πελατης και εχοντας κανει login κανονικα και ειναι διαθεσιμες οι αδειες που εχω με "αφηνει" να αγορασω ξανα το v2.....ενω θα επρεπε κανονικα να μου επισημαινει οτι αυτο το προιον ειναι ηδη στο χαρτοφυλακιο μου.

Να το κανει για δευτερη, τριτη αδεια κλπ ?
Η άδεια που έχεις είναι για δυο υπολογιστές, ενδεχομένως να σε αφήνει να αγοράσεις κι άλλη για άλλες δυο κ.λπ.

Η άδεια που έχεις είναι για δυο υπολογιστές, ενδεχομένως να σε αφήνει να αγοράσεις κι άλλη για άλλες δυο κ.λπ.

Ε ναι αυτο λεω επρεπε να με "ειδοποιει" καπως οτι ειμαι ηδη κατοχος.

Και οτι αν θελω τα εξτρα πακετα κοστιζουν τοσο τοσο και τοσο.

Για τσεκαρε και εσυ το δικο σου να δεις .

Κανονικά με αφήνει να αγοράσω άδεια, affinity photo που ήδη έχω. Υποθέτω ότι θα μπορώ να κάνω εγκατάσταση σε άλλους υπολογιστές, αλλά αν όντως ενδιαφέρει κάτι τέτοιο θεωρώ σοφό να γίνει μια επικοινωνία πρώτα.

Μετά το χοντρό φάουλ της Adobe σχετικά με το τι μπορεί να βλέπει απο το υλικό μας, προχωράω κι εγώ σιγά σιγά στην εύρεση άλλων εφαρμογών για επεξεργασία.
Ήδη εδώ και έναν χρόνο δουλεύω μόνο davinci resolve για βιντεο, ενώ σήμερα έκανα τελικά την αναβάθμιση απο affinity V1 σε V2 για ολόκληρο το πακέτο. Η τιμή για κατόχους V1 ήταν εξαιρετική με την τελευταία προσφορά.

Σταδιακά (και μέχρι να λήξει το πρόγραμμα μου στην adobe) σκέφτομαι να κάνω migrate ολο το workflow μου εκει.
Ακόμη και αν μετά την εξαγορά απο την Canva γινει συνδρομητική, δεν νομίζω πως θα δούμε τέτοια σκηνικά. Αλλα και να δούμε, η πληρωμένη εφάπαξ έκδοση affinity θα μου βγάλει 4-5 χρόνια πριν παρωχηθεί (αν κρίνω απο το πόσο καλά συμπεριφέρεται ακόμη η πρώτη έκδοση στα tasks που κάνω)
Μετά...βλέποντας και κάνοντας.

Δεν μπορώ να το χωνέψω τελικά αυτό το πρόγραμμα με τις persona (non grata)....μόνο μπέρδεμα προκαλούν.
Τόσο δύσκολο ήταν να τις περιλάβουν σε ένα ενιαίο workflow;

Δεν μπορώ να το χωνέψω τελικά αυτό το πρόγραμμα με τις persona (non grata)....μόνο μπέρδεμα προκαλούν.
Ναι η αλήθεια είναι ότι και εγώ μπερδεύομαι, γενικά με δυσκολεύει αρκετά στην χρήση του, άλλα δυστυχώς είναι το μόνο πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας που δεν χρειάζεται να έχεις συνδρομές ή να πληρώσεις ένα σκασμό λεφτά για να το αποκτήσεις....οπότε αναγκαστικά πορευόμαστε με αυτό και με τις περσόνες του!!

Το ίδιο και εγώ. Παρότι το είχα αγοράσει σε iPadOS & Mac, δεν το χρησιμοποιώ πλέον.

Το ίδιο και εγώ. Παρότι το είχα αγοράσει σε iPadOS & Mac, δεν το χρησιμοποιώ πλέον.
Στο iPad χρησιμοποιώ το Photomator που με έχει βολέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια, στο Mac τι χρησιμοποιείς; Ψάχνω να βρω κάτι να αντικαταστήσω το Affinity αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο, φτηνό αλλά και εύκολο σε χρήση.

Εγώ έχω πάρει και τα τρία προγράμματα της στο πακέτο , όλη τη σουίτα και για PC και για IPad , το χρησιμοποιώ ελάχιστα γιατί με δυσκολευει όλο το workflow και έχει και ελλείψεις, π.χ. προχτές στο publisher που δουλεύω που και που αντί του Acrobat Pro ήθελα να μετατρεψω , σώσω αρχείο pdf σε φορμα word και δεν το κάνει

Τελευταία (μάλλον μετά από κάποια αναβάθμιση) το affinity δεν μου ανοίγει HEIF φωτός.
Το έχετε δει και εσείς?

Αντε να βρεις καποιον τωρα να τραβαει HEIF.....

Θα σας παρω μπλουζακια :)

FROKNOWSPHOTO_ishootrawtees-Blueandorangeadded3_2048x2048.gif

• Haha
Reactions: cacau and chrisssb
...βασικά HEIF τραβάνε όσοι έχουν iphone...

Πολλά τα μπλουζάκια Ναθ! :ROFLMAO:

Τεσπα... ξέρει κανείς αν το photomator pro pixelmator pro σου δίνει δωρεάν αναβαθμίσεις μέχρι την επόμενη "μεγάλη" έκδοση (όπως κάνει το Affinity) ή για πάντα (όπως κάνει το final cut pro)?

Last edited:
Δωρεάν update σε V.2.6 την οποία άλλοι ίσως ονόμαζαν 3.00 και χρέωναν λ7, για το machine learning και μόνο...

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά εδώ και για να λειτουργήσουν κάποια, κατεβάζετε extra modules από εδώ

• Like
Reactions: Kosh