Περί Affinity Photo/Studio, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας, γραφικών και DTP

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οτιδήποτε Ai based πλέον με συνδρομή στο Canva.
Αυτό βλέπουν όλοι, έχουν ισοπεδωθεί οι υπάρχουσες εφαρμογές, και το παιχνίδι πλέον παίζεται πόσα και πως ενσωματώνουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, αφού ξεφυτρώνουν τόσα νέα κάθε μέρα...
Η Adobe προχθές στο Adobe Max όπου παρουσίασε τη νέα σουίτα, , άνοιξε ήδη και τα υπόλοιπα image generation μοντέλα μέσα στο Photoshop και γενικά ενσωματώνει ότι μπορεί στις εφαρμογές της μη μεινει εκτός.
Μακάρι το παιχνίδι των συνδρομών να παιχτεί πλέον στις ΑΙ δυνατότητες και οι βασικές επεξεργασίες να υπάρχουν δωρεάν σιγά σιγά και σε άλλες εφαρμογές.
Που λογικά προς τα εκεί θα πάει απο ότι φαίνεται. Εκει πέφτουν τα χοντρά λεφτά. Στο ΑΙ.

Θα ανασάνουν οι ερασιτέχνες φωτογράφοι κυρίως.

• Like
Reactions: cacau
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οτιδήποτε Ai based πλέον με συνδρομή στο Canva.
Αυτό βλέπουν όλοι, έχουν ισοπεδωθεί οι υπάρχουσες εφαρμογές, και το παιχνίδι πλέον παίζεται πόσα και πως ενσωματώνουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, αφού ξεφυτρώνουν τόσα νέα κάθε μέρα...
Η Adobe προχθές στο Adobe Max όπου παρουσίασε τη νέα σουίτα, , άνοιξε ήδη και τα υπόλοιπα image generation μοντέλα μέσα στο Photoshop και γενικά ενσωματώνει ότι μπορεί στις εφαρμογές της μη μεινει εκτός.

H adobe αν δεν κοψει πλεον την προσβαση στο βασικο της προγραμμα με συνδρομη θα γινει παρελθον

Φοβερη κινηση

• Like
Reactions: tiniakos
Το εγκατέστησα κι εγώ, προς το παρόν χωρίς το ΑΙ - που στοιχίζει 9,16€/μήνα με προπληρωμή για έναν χρόνο - δεν τα λες και λίγα...

...Το καλό είναι ότι δουλεύουν όλα τα υπάρχοντα macros, καθώς και αρκετά plug-ins του PS, ακόμα και τα "αρχαία" δωρεάν Nik της Google, πριν τα αγοράσει η DxO.
Στο φωτογραφικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει πάντως, είναι too good to be true - κάνεις τα πάντα δωρεάν εκτός αν χρειάζεσαι ΑΙ.

Το εγκατέστησα κι εγώ, προς το παρόν χωρίς το ΑΙ - που στοιχίζει 9,16€/μήνα με προπληρωμή για έναν χρόνο - δεν τα λες και λίγα...

...Το καλό είναι ότι δουλεύουν όλα τα υπάρχοντα macros, καθώς και αρκετά plug-ins του PS, ακόμα και τα "αρχαία" δωρεάν Nik της Google, πριν τα αγοράσει η DxO.
Στο φωτογραφικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει πάντως, είναι too good to be true - κάνεις τα πάντα δωρεάν εκτός αν χρειάζεσαι ΑΙ.
Εγώ έπαιξα με τον λογαριασμό canva που έχω, δεν εχω καταλάβει βεβαια (δε το έψαξα κιολας) αν έχει κάποια όρια με credits για το ai με την συνδρομή. Πέραν της επεξεργασίας εικόνας (εκεί παίζω με το PS αποκλειστικά αλλά θα το γυρίσω σιγά σιγά) περισσότερο την σουίτα την χρησιμοποιώ για vector και για σχεδίαση εντύπου που με την περιστασιακή χρήση που έκανα σε αυτά δε θα μπορούσα να δικαιολογήσω τα αντίστοιχα της adobe. Εδω και χωρίς ai λοιπόν με δωρεάν χρήση είναι ταμαμ.
Τo all in one στην πράξη είναι πολύ βολικό πάντως.

• Like
Εγώ έπαιξα με τον λογαριασμό canva που έχω, δεν εχω καταλάβει βεβαια (δε το έψαξα κιολας) αν έχει κάποια όρια με credits για το ai με την συνδρομή. Πέραν της επεξεργασίας εικόνας (εκεί παίζω με το PS αποκλειστικά αλλά θα το γυρίσω σιγά σιγά) περισσότερο την σουίτα την χρησιμοποιώ για vector και για σχεδίαση εντύπου που με την περιστασιακή χρήση που έκανα σε αυτά δε θα μπορούσα να δικαιολογήσω τα αντίστοιχα της adobe. Εδω και χωρίς ai λοιπόν με δωρεάν χρήση είναι ταμαμ.
Τo all in one στην πράξη είναι πολύ βολικό πάντως.
Είναι αντιγραφή του davinci

Eμπρος στον δρομο που χαραξε η Blackmagic.

Πρωτα εσωσαν την indy κινηματογραφικη αγορα (μετα την RED) παρεχοντας σε εξευτελιστικες τιμες υλικα και λογισμικα που οι μεγαλες εταιρειες του χωρου απαιτουσαν μεταμοσχεσυση νεφρου και τωρα κανει το ιδιο σε μικρη κλιμακα βεβαια η affinity ελπιζοντας να τα παρει απο την canvas.

Και η Adobe βρίσκεις εύκολα ειδικά πριν γίνει η σουίτα στο cloud. Κάτι παρόμοιο θέλει να κάνει πιστεύω

Επιτέλους θα αντικαταστήσω το ηλίθιο inkscape με ένα καλό (όπως φαίνεται) δωρεάν illustrator alternative (που για τη χρήση που κάνω δεν δικαιολογείται επ ουδενί να πληρώνω συνδρομές).

• Like
Δοκίμασα και τα plugins της Topaz, Sharpen και Denoise τα οποία δουλεύουν μια χαρά, με το 2ο να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Δυστυχώς το Gigapixel δεν υπάρχει ως plugin παρά μόνο ως stand alone εφαρμογή.

To κατέβασα, άνοιξα αρχείο nef της D850 και το πρώτο που εψαξα (όπως πάντα) ήταν το gradient tool ή fill tool όπως το λέει η affinity.
Kαι έγιναν όλα μούτι.... :ROFLMAO:
Συνεχίζουμε.

Last edited:
  • Haha
Reactions: cacau