Περι ανεμιστηρων. Οροφης & δαπέδου.

Re: Απάντηση: Ανεμιστηρας οροφης.

Χρήστο εσύ είσαι πολυέξοδος χαχαχα
Πώς μπορείτε νά κοιμηθήτε μέ air contition όλο τό βράδυ ? καί μένετε καί έξω από τήν Αθήνα πού τό βράδυ πέφτει η θερμοκρασία,ενώ στή Αθήνα έχουν βράσει τα μπετά και πέφτει η φυσική θερμοκρασία 3 ώρες μόνο από τίς 4 - 7 τό ξημέρωμα,τί νά πούμε και εμείς στό λεκανοπέδιο.

Εχω καί air-contition καί ανεμιστήρα δαπέδου καί οροφής,γιά τό βράδυ τήν ώρα τού ύπνου χρησιμοποιώ ανεμιστήρα σέ χαμηλή σκάλα,δέν μπορώ αυτήν τήν τεχνητή ψύξη τού air-contition γιά όλη τήν νύχτα.

Δεν το 'παμε;
Λεφτά υπάρχουν!

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Ανεμιστηρας οροφης.

Ωραια η τεχνητη ψυξη του αιρ κοντισιον το βραδακι του καυσωνα που κοιμασαι σκεπασμενος με ενα σεντονακι με τα ποδια απεξω για να ρουφανε δροσια.

Ούτε εγώ μπορώ να κάνω με το αιρκον.
Χρήστο καλά τα λέει ο Δημήτρης.
Εγω στην Βραυρωνα δεν έχω ανάψει σχεδόν ποτέ το ερκον.

Στην Αθήνα με έχει σώσει ένας ανεμιστήρας οροφης και σίγουρα θέλω να τον πάρω στο νέο σπίτι.

Απάντηση: Re: Ανεμιστηρας οροφης.

Παιδιά αν δεν κάνω λάθος εδώ ΔΕΝ είναι συγκριτικό "ανεμιστήρας vs κλιματιστικό". Είναι για όσους θέλουν ανεμιστήρα - έτσι κατάλαβα δηλαδή, αν κάνω λάθος συγνώμη...

Συμφωνώ απόλυτα. Το νήμα αφορά συμβουλές-γνώμες-παρατηρήσεις για ανεμιστήρες οροφής.
Όχι συγκριτικό "ανεμιστήρας vs κλιματιστικό"

Απάντηση: Ανεμιστηρας οροφης.

Είμαι να πάρω 2 ανεμιστήρες οροφής από το Leroy Merlin.
Στο ένα υπνοδωμάτιο δεν μπορεί να μπεί μεγάλη διάμετρος - είναι και μικρό άλλωστε. Κατέληξα στον Inspire Aruba.
Στο άλλο υπνοδωμάτιο που είναι τεράστιο πρέπει και μπορεί να μπεί μεγάλη διάμετρος. Κατέληξα στον Inspire Tokyo.

Μέχρι εδώ καλά...

Αλλά πάνω στα κουτιά (μόνο) γράφει παροχή του Aruba 10500 m3/h και στον μεγαλύτερο Tokyo 8500m3/h.

Εμένα μου φαίνονται ίδιοι και με το ίδιο μοτέρ. Επειδή η παροχή εξαρτάται από το βήμα (την κλίση) των φτερών και την ταχύτητα περιστροφής (με ανάλογη κατανάλωση ισχύος φυσικά) δεν νομίζετε ότι ο Κινέζος του Leroy Merlin γράφει ότι του κατέβει??? Το μοτέρ είναι ίδιο προφανώς.

Έψαξα και στο Γαλλικό και στο Ισπανικό site της Leroy Merlin αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Είμαι να πάρω 2 ανεμιστήρες οροφής από το Leroy Merlin.
Στο ένα υπνοδωμάτιο δεν μπορεί να μπεί μεγάλη διάμετρος - είναι και μικρό άλλωστε. Κατέληξα στον Inspire Aruba.
Στο άλλο υπνοδωμάτιο που είναι τεράστιο πρέπει και μπορεί να μπεί μεγάλη διάμετρος. Κατέληξα στον Inspire Tokyo.

Μέχρι εδώ καλά...

Αλλά πάνω στα κουτιά (μόνο) γράφει παροχή του Aruba 10500 m3/h και στον μεγαλύτερο Tokyo 8500m3/h.

Εμένα μου φαίνονται ίδιοι και με το ίδιο μοτέρ. Επειδή η παροχή εξαρτάται από το βήμα (την κλίση) των φτερών και την ταχύτητα περιστροφής (με ανάλογη κατανάλωση ισχύος φυσικά) δεν νομίζετε ότι ο Κινέζος του Leroy Merlin γράφει ότι του κατέβει??? Το μοτέρ είναι ίδιο προφανώς.

Έψαξα και στο Γαλλικό και στο Ισπανικό site της Leroy Merlin αλλά δεν βρήκα τίποτα.

H διάμετρος του κύκλου των πτερύγων είσαι σίγουρος ότι είναι η ίδια; Ακόμη και 5-10 cm διαφορά να έχουν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά σε παροχή.

Edit: Τώρα είδα ότι η διάμετρος του πρώτου είναι 112 cm και του άλλου 132 cm. Από αυτό και μόνο δικαιολογείται η διαφορά στην παροχή.

H διάμετρος του κύκλου των πτερύγων είσαι σίγουρος ότι είναι η ίδια; Ακόμη και 5-10 cm διαφορά να έχουν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά σε παροχή.

Edit: Τώρα είδα ότι η διάμετρος του πρώτου είναι 112 cm και του άλλου 132 cm. Από αυτό και μόνο δικαιολογείται η διαφορά στην παροχή.

Έλα όμως που η παροχή του μεγάλου δίνεται πιό μικρή από την παροχή του μικρού!!!
ΤΟΚΥΟ 132 εκ = 8500m3/h
ARUBA 112 εκ = 10000m3/h

Mόνο αν η ταχύτητα περιστροφής του μεγάλου είναι σημαντικά μικρότερη από του μικρού είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί αυτό. Αλλά τα μοτέρ φαίνονται (από τη φωτογραφία αλλά και από τα χαρακτηριστικά) να είναι ίδια...

Σκέφτομαι να πάρω έναν ΤΟΚΥΟ και να τον δοκιμάσω σε σύγκριση με έναν ARUBA που ήδη έχω. Μόνο που μετά θα πρέπει να τους ξαναβάλω στα κουτιά τους και να τους πάω για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί...

Εφόσον έχουν το ίδιο μοτέρ μπορεί λόγω μεγέθους και αυξημένου βάρους το μοτέρ να μην τον περιστρέφει αρκετά γρήγορα τον μεγάλο. Υπάρχουν μαθηματικοί τύποι που τα συνδέουν όλα αυτά και τα μεγέθη στις εξισώσεις είναι πολλά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ανεμιστηρας οροφης.

Έλα όμως που η παροχή του μεγάλου δίνεται πιό μικρή από την παροχή του μικρού!!!
ΤΟΚΥΟ 132 εκ = 8500m3/h
ARUBA 112 εκ = 10000m3/h

Mόνο αν η ταχύτητα περιστροφής του μεγάλου είναι σημαντικά μικρότερη από του μικρού είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί αυτό. Αλλά τα μοτέρ φαίνονται (από τη φωτογραφία αλλά και από τα χαρακτηριστικά) να είναι ίδια...

Σκέφτομαι να πάρω έναν ΤΟΚΥΟ και να τον δοκιμάσω σε σύγκριση με έναν ARUBA που ήδη έχω. Μόνο που μετά θα πρέπει να τους ξαναβάλω στα κουτιά τους και να τους πάω για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί...

ειναι αθορυβοι αυτοι; αν και αυτο ειναι σχετικο, αλλα κατω απο 22 dba θεωρειτε αθορυβο..
ειναι καταλληλοι για χρηση σε υπνοδωματιο 15τ.μ.;

δυστυχως στα χαρακτηριστικα τους δεν αναφερουν dba για την καθε σκάλα ταχυτητων που διαθετουν...
απλα σε καποιους ενα γενικο "αθορυβος"..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανεμιστηρας οροφης.

ειναι αθορυβοι αυτοι; αν και αυτο ειναι σχετικο, αλλα κατω απο 22 dba θεωρειτε αθορυβο..

δυστυχως στα χαρακτηριστικα τους δεν αναφερουν dba για την καθε σκάλα ταχυτητων που διαθετουν...

22 dbA??? Πολύ χαμηλό δεν είναι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εφόσον έχουν το ίδιο μοτέρ μπορεί λόγω μεγέθους και αυξημένου βάρους το μοτέρ να μην τον περιστρέφει αρκετά γρήγορα τον μεγάλο. Υπάρχουν μαθηματικοί τύποι που τα συνδέουν όλα αυτά και τα μεγέθη στις εξισώσεις είναι πολλά.

Στάλθηκε από το F5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν θυμάμαι καλά τα περί μοτέρ αλλά νομίζω οι στροφές δεν εξαρτώνται από τη αντίσταση που παρουσιάξει το οδηγούμενο φορτίο σε αυτό το είδος των μοτέρ...
Δηλαδή το μοτέρ δεν λιγοστεύει τις στροφές του όταν αυξηθεί το φορτίο. Απλά καίγεται ή ρίχνει την ασφάλεια. Ξαναλέω ότι έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με αυτά.

Σιγουρα μια αλλαγή στην αντίσταση (φορτίο), που στην περίπτωσή μας διαφοροποιείται από την διάμετρο και τον αριθμό στροφών, συνεπάγεται αντίστοιχη αλλαγή στα AMPER που τραβάει το μοτερ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανεμιστηρας οροφης.

49,7 dbA δίνει το manual...

Κατά πάσα πιθανότητα η παροχή που δίνει για τον ARUBA είναι λάθος γιατί όλοι οι άλλοι ανεμιστήρες που εχει το Leroy Merlin για 20 τμ και με την ίδια περίπου διάμετρο αναγράφουν παροχή ~6500 m3/h. Αν και με λίγο μικρότερη ισχύ μοτέρ (45 W αντί 55 του ARUBA).

Αν και φανατικος αντιπαλος του ερκον να εχετε στο μυαλο σας το παρακατω.

Σε μερες με θερμοκρασια ανω των 35-36 βαθμων ο ανεμιστηρας ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ.

Εβρασα κυριολεκτικα αυτες τις ημερες και ειχα και τον ανεμιστηρα οροφης πανω απο το κρεβατι και εναν δαπεδου ακριβως διπλα μου.

Εβρασα κυριολεκτικα αυτες τις ημερες και ειχα και τον ανεμιστηρα οροφης πανω απο το κρεβατι και εναν δαπεδου ακριβως διπλα μου.

lol

Σε καταλαβαινω

Και εγω το ιδιο εκανα...

Βεβαια, εχει να κανει και με τον ανεμιστηρα...

Στο σαλονι που εχω εναν με καλυτερη, για εμενα, ροη αερα, τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα. Τοσο, που σκεφτομαι να βαλω τον ανεμιστηρα της κρεβατοκαμαρας στο γραφειο μου και να βαλω εναν ιδιο με το σαλονι και εκει.

Δεν ξερω αν εχει να κανει με τα πτερυγια ή κατι άλλο αλλά πραγματικα δεν συγκρινονται...

Του σαλονιου ειναι αυτος αλλά σε γκρι-ασημι

e13.jpg

και στην κρεβατοκαμαρα ειναι αυτος

e20abc.jpg

Καμια σχεση σε αποδοση...

Απάντηση: Re: Ανεμιστηρας οροφης.

Εγώ πάλι, και οι οπαδοί του κλιματιστικού, χρειαστήκαμε να σκεπαστούμε με σεντόνι για να μην κρυώσουμε....σε 2-3 ώρες από 39-40 έξω και 36-37 μέσα το πήγε στους 27 και μετά αναβόσβηνε για να συντηρεί αυτή την θερμοκρασία καίγοντας ελάχιστο ρεύμα ως μηχάνημα Α+++ με inverter και εντελώς αθόρυβο περίπου 25db...

....αυτό ακριβώς ήθελα να πω στα προηγούμενα ποστ μου που παρεξηγήθηκαν...

Re: Απάντηση: Re: Ανεμιστηρας οροφης.

Εγώ πάλι, και οι οπαδοί του κλιματιστικού, χρειαστήκαμε να σκεπαστούμε με σεντόνι για να μην κρυώσουμε....σε 2-3 ώρες από 39-40 έξω και 36-37 μέσα το πήγε στους 27 και μετά αναβόσβηνε για να συντηρεί αυτή την θερμοκρασία καίγοντας ελάχιστο ρεύμα ως μηχάνημα Α+++ με inverter και εντελώς αθόρυβο περίπου 25db...

....αυτό ακριβώς ήθελα να πω στα προηγούμενα ποστ μου που παρεξηγήθηκαν...

Το θεμα ειναι οι ανεμιστηρες και οχι τα αρκουδισιον.
Αλλα κατι που μου εκανε εντυπωση και γραφω ειναι η εσωτερικη σου θερμοκρασια 37 c !!!!, καλα που μενεις διπλα σε λατομειο ;
Εγω Αθηνα και μεσα δεν παει πανω απο 31c και μιλαμε τελευταιο οροφο οχι ισογειο, πρεπει να εχεις μεγαλο θεμα με την μονωση και τον χειμωνα
θα ειναι ψυγειο το σπιτι σου, υποθετω.

Το παν ειναι να τρωτε ελαφρα το βραδυ, προσωπικα δεν μπορω ουτε τους ανεμιστηρες ουτε τα αρκουδισια και με 31 εσωτερικη θερμοκρασια ειμαι χαλαρος, βεβαια ισως παιζει ρολο που ειμαι λιγνιτωρας και οχι φουσκας και αντεχω την ζεστη.
Αλλα για εξασκηθειτε και λιγο στην σκληραγωγια γιατι βλεπω να ερχονται δυσκολες μερες και μην σε καποια διακοπη ρευματος ιδρωσετε απο την αγωνια.

Σακη εχει να κανει και η μονωση του σπιτιου και αν ειναι τελευταιος οροφος σε πλακα και το βλεπει ολη μερα ο ηλιος.
Εμενα δυστυχως το πατρικο μου ετσι ειναι.
Θα δω το απογευμα τι θερμοκρασια θα λεει το θερμομετρο και θα σου πω καθως το 36-37 αυτες τις μερες το εχω δεδομενο.