Περί Astra 28.2E, απορίες αρχαρίου

Λοιπόν, έπιασα τον Astra 2G. Το κατάλαβα από το οτι εβαλα 6-7 κανάλια που βρήκα, στο kingofsat και το κοινό που είχαν είναι οτι ανήκαν στον 2G. Έχει αρκετά βρετανικά, δευτεροκλασσάτα κανάλια, bloomberg, cnn hd.... αλλά πουθενά τα κρατικά βρετανικά, BBC, ITV, Channel 4. Γιατί?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
Γιατί όλα αυτά ειναι στον 2E που εχει δέσμη UK και ειναι αδύνατη η λήψη στην Ελλάδα πέρα απο κάποια μέρη συγκεκριμένα και με πιάτα ίσως μεγαλύτερα απο 3 μέτρα.
 
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_free-to-air_channels_at_28°E
Εδώ δείχνει ότι πολλά από τα Bbv/itv κτλ βρίσκονται στον 2G.

Και εν πάσει περιπτώση, από τον 2G στον 2Ε, αν ήταν να το προσπαθήσω, θα έπρεπε να μετακινήσω ΠΩΣ το πιάτο...ή μήπως πρέπει να παίξω μόνο με το LNB Skew?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
Το πιάτο αν όντως ειναι στις 28E δεν πρέπει να το μετακινήσεις αλλά να κανεις μικρο ρυθμίσεις που λέμε, δηλαδή ελάχιστα πάνω κάτω και δεξιά αριστερά ώστε να λάβεις το μέγιστο σήμα. Τελος θα παίξεις και με το LNB στο skew για να λάβεις το τέλειο σήμα.
 
Υπάρχει κάποιος, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που να ποιάνει τον Astra 2E?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
Θεσσαλονίκη κέντρο με 1,20μ λοκάρω σε ορισμένες συχνότητες μόνο του 2Ε και φυσικά μόνο στην ευρωπαϊκή δέσμη.
 

Attachments

  • 28.2E-RFScan (2).jpg
    28.2E-RFScan (2).jpg
    66.3 KB · Views: 89
  • 28.2E-RFScan.jpg
    28.2E-RFScan.jpg
    74 KB · Views: 88