Περί Audiophile o λόγος...

Αν το πάμε με το "αυτί" το state of the art δεν βγαίνει άκρη με τίποτα.
Με scientific approach, αν μπορούσαμε να πιστέψουμε τα specs κάθε εταιρίας, ή υπήρχε ανεξάρτητο εργαστήριο που να είναι εντελώς ακέραιο και να βγάζει τεστ από όλα τα μηχανήματα, θα μπορούσαμε πες ίσως βάσει χαρακτηριστικών να βγάλουμε κάποια components as state of the art.

State of the art θα μπορούσε να σημαίνει για έναν ενισχυτή να δίνει 2x100W στα 8Ω, 2x200W στα 4Ω, 2x400 στα 2Ω με πάνω από το 50% αυτών σε τάξη Α.
Σε ένα ηχείο, μία απόκριση του στυλ 20hz - 20khz +-0.5 db με την αντίσταση να πέφτει από τα 8Ω στα 7 π.χ. και λογική ευαισθησία.

Το βασικό μου ερώτημα , ζητώντας την δικια σας γνώμη , είναι πως υφίσταται το στρώσιμο του AV εξοπλισμού - Ηχείων μας ή μήπως στρώνει η κεφαλή μας συνηθίζοντας αυτό που ακούει.... ???

Ειδικά τα ηχεία, έχουν πολλά κινούμενα μέρη.
Η ανάρτηση π.χ. δεν στρώνει;
Αν βάλω λοιπόν μία γεννήτρια να μου κουνάει χαλαρά αλλά σε όλη τη διαδρομή του ένα woofer για κάποιες ώρες, δεν θα μου χαλαρώσει την ανάρτηση πιο γρήγορα από το να περιμένω πότε θα βαρέσει μποτιά ο Ulrich;

Έξι μήνες στην κατοχή σου (και ας είναι μέσα στην κούτα; )
Έξι μήνες να είναι στο ρεύμα;
Έξι μήνες συνεχόμενης μουσικής (κάπου 5.000 ώρες δηλαδή; )
Σε τόσες ώρες θα θέλουμε αλλαγή κεφαλής πικάπ, αλλαγή λαμπών στους ενισχυτές και πιθανόν αλλαγή στις πάνες μας γιατί θα μας έχουν φάει τα γεράματα.