Περι bandwidth control

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,539
Θελω τα φωτα σας γιατι εχω κολλησει.
Χρησιμοποιώ για router το tplink w8970
Επαιζα μια χαρα με το bandwidth control (για συντομογραφια θα το αναφερω BC), μεχρι που εδώ και 2 εβδομάδες δεν μου λειτουργεί σωστα.
Στο pc (192.168.1.2) παιζει μια χαρα. Του εβαλα για ελεγχο το transmission και αναλογα την ταχυτητα που δηλωνα στο BC, εβλεπα και την αντιστοιχη αυξομειωση.
Στο NAS (192.168.1.3) με τον transmission παλι, ενώ πρωτα επαιζε μια χαρα, ξαφνικα χωρις να αλλαξω κατι, ειδα πολύ χαμηλες ταχύτητες στο downloading.
Ενώ του εχω δηλωσει 4-8Μbit, αυτό κατεβαζε με 0,4-1Mbit.
Δεν εδωσα σημασια αλλα επειδή αυτό συνεχιζοταν, απενεργοποιησα το BC και αμεσως αρχισε να κατεβαζει με 12Mbit (οσο είναι η συνδεση μου)
Το upload από την αλλη, παιζει μια χαρα.
Μονο στο download εχω πρόβλημα.
Ακομα, παρολο που εσβησα όλα τα προφιλ, απλα με το που ενεργοποιώ το BC, αμεσως πεφτει η ταχυτητα στο nas.
Αν του δηλωσω μικροτερη ταχυτητα από 0,4Mbit, επιδρα στο αποτέλεσμα και μειωνει την ταχυτητα.
Απλα μεγιστο θα φτασει το 1 Mbit.

Πηγαινει καπου το μυαλο σας, γιατι πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω κατι.
Αν ειχε χαλασει το router (του εκανα reset, του περασα ξανα και το firmware), λογικα θα μου το εκανε και στην Ip 192.168.1.2.
Αρα εχω αποκλεισει το θεμα router

Θελω τα φωτα σας γιατι εχω κολλησει.
Χρησιμοποιώ για router το tplink w8970
Επαιζα μια χαρα με το bandwidth control (για συντομογραφια θα το αναφερω BC), μεχρι που εδώ και 2 εβδομάδες δεν μου λειτουργεί σωστα.
Στο pc (192.168.1.2) παιζει μια χαρα. Του εβαλα για ελεγχο το transmission και αναλογα την ταχυτητα που δηλωνα στο BC, εβλεπα και την αντιστοιχη αυξομειωση.
Στο NAS (192.168.1.3) με τον transmission παλι, ενώ πρωτα επαιζε μια χαρα, ξαφνικα χωρις να αλλαξω κατι, ειδα πολύ χαμηλες ταχύτητες στο downloading.
Ενώ του εχω δηλωσει 4-8Μbit, αυτό κατεβαζε με 0,4-1Mbit.
Δεν εδωσα σημασια αλλα επειδή αυτό συνεχιζοταν, απενεργοποιησα το BC και αμεσως αρχισε να κατεβαζει με 12Mbit (οσο είναι η συνδεση μου)
Το upload από την αλλη, παιζει μια χαρα.
Μονο στο download εχω πρόβλημα.
Ακομα, παρολο που εσβησα όλα τα προφιλ, απλα με το που ενεργοποιώ το BC, αμεσως πεφτει η ταχυτητα στο nas.
Αν του δηλωσω μικροτερη ταχυτητα από 0,4Mbit, επιδρα στο αποτέλεσμα και μειωνει την ταχυτητα.
Απλα μεγιστο θα φτασει το 1 Mbit.

Πηγαινει καπου το μυαλο σας, γιατι πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω κατι.
Αν ειχε χαλασει το router (του εκανα reset, του περασα ξανα και το firmware), λογικα θα μου το εκανε και στην Ip 192.168.1.2.
Αρα εχω αποκλεισει το θεμα router

Μήπως φταίει το "priority" ? Πρέπει να το αλλάξεις κι αυτό

Εβαλα στον nas priority 1 για δοκιμη και στο pc 8 και παλι τα ιδια.
Κατι γινεται με τον torrent και το nas και δεν καταλαβαινει το router την κινηση.
Δεν γινεται στο pc να δουλευει τελεια.

Ο zyxel nas έχει έναν ενωματωμενο torrent client και στα applications σου δίνει την δυνατοτητα να κατεβασεις τον transmission.
Χρησιμοποιώ λοιπον τον transmission για τις δυνατότητες που μου δινει.
Εκανα λοιπον την εξης δοκιμη.
Ενεργοποιησα τον ενσωματωμενο torrent και κατεβασα ένα αρχειο.
Όλα δουλεψαν μια χαρα. Ειχα ως οριο τα 8Mbit και κατεβαζε με 6,7-7,3Μbit
Εκλεισα τον torrent και εβαλα το ιδιο αρχειο στον transmission.
Παλι το ιδιο πρόβλημα. Κατεβαζε με 0,4-1Mbit.
Αρα το πρόβλημα είναι στον Transmission.
Ποια ειναι αυτη η ρυθμιση αραγε στον Transmission που το κανει να μην συνεργαζεται με το bandwidth control;

ποιο version εχεις γιατι το 8970 v1 που εχω για βασικο ρουτερ καλο ειναι αλλα αν θες περιπλοκες λειτουργιες/διαχειριση τοτε δεν τα παει και πολυ καλα,υποψιαζομαι ειναι θεμα firmware και δεν υπαρχει update...σκεφτομαι σοβαρα να το αλλαξω.

Το v1 εχω και μαλιστα πριν το παρω ειχα ακουσει τα καλυτερα λογια γι αυτό και όχι για το v3.
Σαν router δεν εχει πρόβλημα. Όπως ειπα παιζει μια χαρα σε ολες τις άλλες ip ακομα και με τον ενσωματωμενο torrent του nas.
Με τον Transmission ενώ επαιζε , τωρα εχει σταματησει, χωρις να πειραξω κατι

Υπαρχει περιπτωση να εχει ενεργοποιηθει επιλογη encrypt traffic και να μπλεκεται το ρουτερ;

Αυτή η επιλογή είναι στον Transmission;
Εχει μια επιλογή στον transmission που αναφερει για encryption την οποια και εκανα disabled, αλλα δεν αλλαξε κατι

Το εχω στο unlimited.
Όταν απενεργοποιώ το bandwidth control, κατεβαζει αυτόματα με 12Mbit