Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?
Είναι λογικό γιατί... έτσι; Ούτε πολύ προφανές μου φαίνεται γιατί αν συμφωνήσουμε στην ωριμότητα, επιμένεις να τη βλέπεις μόνο από τη μια πλευρά. Δεν μου έχεις απαντήσει πάντως. Πως και κάποιος μπορεί να είναι ώριμος να ακολουθήσει κάτι αλλά την ίδια στιγμή να μην είναι ώριμος να το εγκαταλήψει;
Για τη γραφειοκρατία με πρόλαβε άλλος.
Δεν είναι λογικοφανές είναι λογικό. Προφανώς υπάρχει μεγαλύτερη ωριμότητα στα 18, 25, 30 απ'ότι στο ένα έτος όπου βαφτίζεται κάποιος χωρίς να έχει επιλογή.
Επίσης πιο ορθό (δίκαιο, δημοκρατικό κλπ) μου φαίνεται να βάλει κάποιος μια σφραγίδα πάνω του σε ηλικία που έχει επίγνωση, παρά να την βγάλει επειδή του την έβαλαν σε ηλικία όπου δεν είχε επιλογή.
Όσον αφορά την εγκατάλειψη που γράφεις, δεν είναι και τόσο απλό (τουλάχιστον δεν ήταν στα χρόνια μου). Απαιτείται μια γραφειοκρατία (και μέσω της εκκλησίας εννοείται) η οποία είναι, για άλλους πολύ για άλλους λιγότερο, αποθαρρυντική.
Είναι λογικό γιατί... έτσι; Ούτε πολύ προφανές μου φαίνεται γιατί αν συμφωνήσουμε στην ωριμότητα, επιμένεις να τη βλέπεις μόνο από τη μια πλευρά. Δεν μου έχεις απαντήσει πάντως. Πως και κάποιος μπορεί να είναι ώριμος να ακολουθήσει κάτι αλλά την ίδια στιγμή να μην είναι ώριμος να το εγκαταλήψει;
Για τη γραφειοκρατία με πρόλαβε άλλος.