Περί βιντεοπροβολέα το ανάγνωσμα...

Jkouli

AVClub Enthusiast
27 November 2007
766
Γεια σας...με λενε Γιαννη!Καλως σας βρηκα!Παρακολουθουσα αρκετες μερες το φορουμ σας και τελικα αφου ολοκληρωθηκε η εγγραφη μου,αποφασισα να εκμεταλλευτω τις γνωσεις σας :grinning-smiley-043προκειμενου να μπω στον μαγικο χωρο του οικιακου κινηματογραφου...

Στο προκειμενο...Στο σπιτι η μεγιστη τηλεοραση που υπαρχει ειναι 21ιντσων και αρκετα παλια.Οποτε θεωρω σκοπιμο να υπαρξει ενας αερας ανανεωσης...
Σκεφτηκα αρχικα για νεα τηλεοραση,αλλα κατι οι ασθενειες τους,κατι οτι για να δεις ταινια θες μεγεθος και οτι δε γουσταρω να παιζει η plasma ειδησεις και οτι εννιοτε θελω να παιζω και κανα παιχνιδι κατεληξα στον προτζεκτορα...(εχω και σχετικα μεγαλο σαλονι)
Εξαλλου δεν πολυβλεπω τηλεοραση,αλλα ταινιες...

Οποτε ξεκινησα την αναζητηση μηχανηματος...Ειδα οτι οι τιμες διαφερουν
και οτι σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις.Επειδη στην παρουσα φαση ειμαι φοιτητης και εργαζομαι περιστασιακα,αλλα και επειδη θελω μια entry lvl προταση που θα με βοηθησει να κρινω αν αξιζει αργοτερα να δωσω 2000 για να βλεπω ταινιες,εθεσα ενα οριο 500ε με ανοχη στα 600(εχουμε και πανια ν α παρουμε και ups).Αν πηγαινα για tv τα λεφτα που θα διεθετα θα ηταν στο 1000 αφου θα τσονταρε και ο πατερας,μιας και θα ηταν κοινοχρηστη...

Στα λεφτα αυτα (500+100ε)ειδα οτι παιζει στανταρ αναλυση 800Χ600,και με καποιες εξαιρεσεις ακομη παραπανω,αλλα μετα πεφτει το contrast ή τα lumens.Οποτε ειπα να στοχευσω στα 800Χ600 αλλα οσο το δυνατον καλυτερα τα αλλα χαρακτηριστικα...
Με αναζητηση στο νετ βρηκα τον Acer xd 1150 σε τιμη ελκυστικη και τον xd1160.Ο δευτερος εχει καλυτερη φωτεινοτητα αλλα και ασυρματο δικτυο απο οτι καταλαβα.Σκεφτηκα να παω για τον xd1150 μιας και οι προβολες θα γινονται βραδυ(ολη μερα λιωνω σχολη),αντε και καλοκαιρι βραδυ στη βεραντα(εχω χωρο) και δε με ενοχλουν οι καλωδιωσεις.
1η ερωτηση.Πως τον βρισκετε?

Στη φαση αναζητησης που ειμαι περασα απο ενα καταστημα στην Καλλιθεα απο οπου παλιοτερα ειχα παρει το στερεοφωνικο μου(δεν ειναι ηλεκτρικαδικο,εχει πιο ψαγμενα πραγματα) και ο ιδιοκτητης μου προτεινε τον BenQ MP-611 αλλα και τον BenQ W-100(μαλιστα τον χαρακτηρισε πιο κινηματογραφικο)με τιμες να παιζουν στα 620-700ε.
2η ερωτηση.Γι αυτους τους 2 τι λετε?

Σε αναφορα μου οτι εγω παω με γνωμονα τα χαρακτηριστικα του Acer,μου ειπε οτι δεν τους εχει ακουστα.
3η ερωτηση.Τοσο μαπα ειναι οι Acer στους βιντεοπροβολεις??:confused:

Σε αλλα ποστ λετε σε μπερδεμενους-ασχετους αγοραστες να κοιταξουν και τις αγγελιες,γιατι παιζουν καλες περιπτωσεις.
4η ερωτηση.Εχετε κατι συγκεκριμενο να προτεινετε,γιατι εχασα την μπαλα?
5η ερωτηση.Οι βιντεοπροβολεις ειναι γενικα ευπαθη μηχανηματα(περαν της λαμπας)?Αξιζει να μπω στο τριπακι να αγορασω εναν καλο μτχ,φτηνα και μετα με μια αλλαγη λαμπας να χω καλο μηχανημα ή να παρω του κουτιου,εναν μετριο?Ρωταω γιατι ειδα τιμες λαμπων και επεσα ξερος...:blink:

Αυτα,συγγνωμη αν εγινα φορτικος και αν καποιος πιστευει οτι με τα λεφτα αυτα δεν παιζει να κανω τη δουλεια μου ας το πει,ολα ειναι υπο συζητηση,απλα να πεσουν και αντιπροτασεις(μη μου πειτε κανα marantz :worshippy:μονο)

Φίλε Jkouli τα Acer που αναφέρεις είναι Data μηχανήματα και μόνο για ταινίες δεν κάνουν.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις έναν μεταχειρισμένο home cinema προβολέα με τα χρήματα που διαθέτεις.
Θα έχεις πολύ καλύτερη εικόνα και θα βρεις στις αγγελίες κάποιον. Όλο και θα βρεις κάποιον Epson tw600 - Sanyo Z4 - Panasonic 900 κ.λ.π.
Αν κάποιο μηχάνημα έχει 300 - 500 ώρες δεν είναι και άσχημο.
Άλλωστε κάποια στιγμή θα θέλεις κάτι καλύτερο. Μέχρι τότε να βλέπεις καλή εικόνα από ένα μηχάνημα 1280Χ720 και όχι 800Χ600 και data.

Συμφνώ απόλυτα με τον Μιχάλη.

Μπορεί η Acer να είναι πασίγνωστη στα laptop αλλά στους προβολείς είναι εκτός "γηπέδου".

Για να μην βρίζεις την ώρα και την στιγμή που μπήκες στο παιχνίδι της μεγάλης εικόνας, η καλύτερη λύση είναι να πάρεις έναν μεταχειρισμένο CINEMA προβολέα και όχι DATA. Λόγω της ανίατης ασθένειας μας , υπάρχουν κατά καιρούς πολύ καλές ευκαιρίες.

Συμφωνω και γω με αυτα που σου ειπε ο Μιχαλης. Ουτε να το σκεφτεσαι. Παρε ενα μηχανακι με σχετικα λιγες ωρες και θα εκπλαγεις!

Εκαστος στο ειδος του...που λεμε δλδ.
Σαν μηχανηματα τα κοιταξατε?Σαν τεχνικα χαρακτηρηστικα ειμαι στον καλο δρομο??:huh2:
Για τους Benq που μου προτεινε ο καταστηματαρχης?
δλδ για εσας η υψηλη αναλυση ειναι μεγαλο προσον...?

Last edited:
Ο Benq 6100 ειναι πολυ παλιος?
κ η ποια η αποψη σας για EPSON EMP-S3?

Προσωπικα αυτους που αναφερεις δεν τους ξερω.
Εγω θα εψαχνα κατι σε Epson TW600, TW700 ή σε Optoma HD70 (αν δεν παινεψεις το σπίτι σου...:worshippy:) μεταχειρισμενους.

Νομιζω οτι τον Epson TW700 μπορεις να τον βρεις κοντα στα 750 εαν ψαξεις και ειναι παρα πολυ καλη επιλογη. -bye-

Φιλος μου παντως τον βρηκε στα 750 στην Αθηνα σε καποιο μαγαζι και τον αγορασε. Πιστευω οτι εαν ψαξεις και κανεις και τα απαραιτητα παζαρακια...μπορεις να χτυπησεις πολυ καλη τιμη :antlers:

Απάντηση: Re: Περί βιντεοπροβολέα το ανάγνωσμα...

στα 950ε κανει καινουριος...

Στο πανω μερος της σελιδας που βρισκομαστε τρεχει διαφημιση του με 850...

το ξερω οτι παιζει να το βρω πιο φτηνα...αλλα απο γενικα χαρακτηριστικα καλα κοιταζω..??

Από γενικά χαρακτηριστικά δεν έχει και πολλά να δεις και να επιλέξεις με βαση και το χρηματικό σου όριο.

Πας σε 1280χ720 αποκλειστικά και γνωμη μου είναι ότι και η οθόνη σου δε θα πρεπει να ειναι μεγαλύτερη από 82", άντε 92" το πολύ, για να μην έχεις πρόβλημα φωτεινότητας σύντομα.

Επίσης να τοποθετήσεις τον προβολέα όσο πιο κοντά στην οθόνη σου δίνει τις αντίστοιχες ίντσες για τον ίδιο λόγο (περισσότερη φωτεινότητα).

Ο επσον 700 είναι η καλύτερη λύση και ποιοτικά και για τα χρήματα που θελεις να διαθεσεις.

Ναι, να ρωτησω κατι εγω ??

Φιλε Jkouli, εχεις τα υπολοιπα "δεοντα" ??
(Ενισχυτη - πηγη - ηχεια?)

Xμ...ορθο το ερωτημα σου Ντινο...πηγη εχω ενα dvd player Sony Dvp NS700V(το πηρα τοτε,γιατι εκανα την εσφαλμενη προβλεψη οτι θα επικρατησει και το super audio cd),
Απο ηχο ενα ηχοσυστημα Τechnis το οποιο φυλασσεται σα κορη οφθαλμου κ ηταν αγορα του πατερα μου-θα κλεισει 10ετια (μοντελο αγνωστων στοιχειων)και απο ηχο ειναι απλα απιστευτο.
Καθωτι ομως οτι δεν εχω πληρωσει δεν εχω δικαιωμα (προσωπικη μου αποψη)να πειραματιστω μαζι του,θα το συνδεσω με ενα hi-fi της ΑΚΑΙ που εχω
ΑC-MX102 που εχει ενσωματωμενο ενισχυτη και εξοδους για αρκετα ηχεια(το επομενο βημα ειναι να χτυπησω 2 πισω ηχεια και sub για να κουμπωσουν πανω).
Οπως αντιλαμβανεστε η ολη κατασταση μπορει να χαρακτηρηστει low budget και στανταρ απεχει μιλια απο τα δικα σας,αλλα το ολο θεμα θα το δω πολυ ζεστα οταν αδειασει το δωματιο της αδερφης μου οπου θα γινει αιθουσα πολυμεσων...

ΟΚ, κατανοητο. Θα κανεις ωραιωτατα την δουλεια σου (εισαγωγη στο home cinema).

Τωρα προσεξε:

Κοιτα να παρεις εναν προβολεα μεταχειρισμενο (πχ epson tw700).
(Πολλοι πουλανε προβολεα επειδη τους "γυαλιζει" καποιος αλλος καλυτερα,και οχι γιατι δεν ειναι ικανοποιημενοι με τον προβολεα τους ή εχει καποιο προβλημα).

Αν δεν υπαρχει καποιος τετοιος (προβολεας) αυτην την στιγμη, κανε υπομομη (+ περαιτερω οικονομιες) και στην καταλληλη - οταν βρεθει - στιγμη τον αγοραζεις.

Αυτο προυποθετει οτι δεν "καιγεσαι" παρολο που διαβαζεις για την .... καταντια μας.

(παω να φαω, και επανερχομαι)

Kαταρχην δεν το θεωρω καταντια να ικανοποιεις με το βελτιστο δυνατο τροπο την αγαπη σου για ενα συγκεκριμενο πραγμα.
Στην προκειμενη περιπτωση απλα εσεις εχετε κανει ενα βημα παραπερα.Αλλοι ριχνουν λεφτα στα αυτοκινητα σε μοτερ,αναρτησεις κτλπ.Εσεις το κανετε εκει και το θεωρω πολυ καλυτερο,αφου μπορειτε να το μοιραστειτε με ανθρωπους που αγαπατε....

Οσον αφορα τωρα για το θεμα μας,θα ειμαι ειλικρινης:Αν μπω στη διαδικασια να μαζεψω λεφτα και φτασω στο 1000-1200,τοτε θα σκεφτω πολυ σοβαρα ξανα την αγορα της tv που ελεγα,για να μπορουν να τη χρησιμοποιησουν ολοι.

Αρα ή θα κοιταξω για κανεναν μτχ σε αυτα τα λεφτα(με 700ε να ναι το μεγιστο) ή θα εγκαταλειψω τον projector τουλαχιστον μεχρι να αποφασισω να δωσω 2000.Παντως ειλικρινα αν εχετε ή παρουσιαστει καμια προταση που τη θεωρειτε αξιολογη θα ηθελα να την ακουσω.
Ευχαριστω και παλι...

H περιπτωση αυτη ειναι καλη?
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14413