Περί Bluetooth ακουστικών το δίλημμα

Ναι η κρίσιμη ερώτηση είναι εφόσον το bluetooth ειναι lossy γιατί να χρησιμοποιείς audiophile ακουστικά. Εκτός αν υπάρχει χαώδης διαφορά στο αποτέλεσμα μεταξύ ενός φθηνού ακουστικού bluetooth και της λύσης αυτής.

Πάρε ένα Sennheiser momentum 4 να ησυχάσεις. Τα φτηνά τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Δεν έχουν καμία σχέση σε απόδοση. Άντε για να μην είμαι αρνητικός, για value for money δες το Creative Aurvana Ace 2.
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα Audio Technica M50xBT2. Στα 190 ευρώ περίπου.

Πρόκειται για την Bluetooth έκδοση των
Audio Technica M50x. Που στην απλή (μόνο ενσύρματη) εκδοχή του το βρίσκουμε στα 160 ευρώ. Πρόκειται ίσως για το πιο πετυχημένο μοντέλο της σειράς M της Audio Technica που συνεχίζει την πορεία του στην αγορά εδώ και μία 10ετία. Με την ευκαιρία εδώ διαβάζουμε review προ 10 ετών γραμμένη από τον ίδιο τον Bob Katz. Ήταν τέτοια η επιτυχία του, ώστε η Fiio έφτιαξε για τους κατόχους ειδικό εξάρτημα, το Fiio BTA10 με το οποίο μετατρέπονται σε ασύρματα bluetooth.
Αυτό πριν ένα-δύο χρόνια βρισκόταν στην ελληνική αγορά περίπου στα 50-60 ευρώ, αλλά σήμερα είναι εξαντλημένο απ' όσο γνωρίζω.
Υπάρχει όμως τώρα η Bluetooth έκδοση από την ίδια την Audio Technica που είναι ασύρματη, είτε ενσύρματη και μπορούμε να εναλλάσσουμε τον τρόπο σύνδεσης κατ' επιλογή. Χωρίς ANC όμως. Σχετικό Review εδώ.

Συγνώμη αν κατάλαβα λάθος, αλλά ψείρες δεν ψάχνει ο φίλος;
Όχι, ίσα-ίσα σωστά κατάλαβες, ο αρχικός νηματοθέτης (dimmanoukas) σε ψείρες αναφέρεται. Απλά η συζήτηση (Περί Bluetooth ακουστικών το δίλημμα) έχει γενικευτεί εν τω μεταξύ και διερευνώνται και άλλες δυνατότητες.

(Σημ. Τα Sennheiser Momentum 4 Wireless βγαίνουν σε δύο εκδοχές. Και σε IEM και σε Over-Ear).

• Like
Reactions: Sonorus
Για τη μέση κατηγορία τιμής μάλλον, αλλά με όλες τις σύγχρονες δυνατότητες και ευκολίες ενσωματωμένες, τα Bluetooth ακουστικά TWS (=Tru Wireless Stereo) που παρουσιάζονται στο παρακάτω ενημερωτικό βίντεο.

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος με τα περισσότερα Bluetooth ακουστικά ακόμα και με τα ακριβότερα όπως τα B&O. Τα περισσότερα έχουν κακή ποιότητα ήχου στο μικρόφωνο και επιπλέον πρέπει να ασχολείσαι και με τη φόρτιση της μπαταρίας τους. Ενας ακόμα μπελάς. Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια πάντα καλής ποιότητας ενσύρματα ακουστικά πχ. Samsung, AKG που στοιχίζουν πολύ φθηνότερα. Εχω ένα ζευγάρι στο σπίτι, ένα στο αυτοκίνητο και ένα τρίτο στο γραφείο. Χρησιμοποιώ το bluetooth μόνο με φορητά ηχεία όταν θέλω να ακούσω μουσική.

@AUDIOINSPECTOR
Η λύση φορητο DAC/Amp ή Bluetooth DAC/Amp + IEM's (ενσύρματα) υψηλής ποιότητας εξασφαλίζει και τα δύο. Και άριστη επικοινωνία και υψηλή ποιότητα ήχου (όση θέλουμε). Προσωπικά αυτό κάνω.

Ακουστικά Bluetooth μόνο αν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη (συνεχείς μετακινήσεις, ταξίδια). Κι' εκεί όπως φαίνεται, υπάρχουν δύο τάσεις.
Η μία με προτεραιότητα την επικοινωνία και την ευκολία (ANC). Εκεί κυριαρχούν οι μεγάλοι: Sony, Samsung, Apple...
Η άλλη με προτεραιότητα την ποιότητα του ήχου: Final, Hifiman, κλπ.
Διαλέγουμε και παίρνουμε...

Υπενθυμίζω ότι τα κινητά τηλέφωνα σήμερα έχουν γίνει πια το κέντρο των επικοινωνιών και ψυχαγωγίας όλων μας. Όμως τα καινούργια μοντέλα και μάλιστα στις ανώτερες κατηγορίες ποιότητας και τιμής δεν διαθέτουν έξοδο ακουστικών, όπως παλιότερα (2-3 χρόνια πριν!)
Επομένως αναγκαστικά κατευθυνόμαστε είτε προς το συνδυασμό DAC/Amp + IEM, είτε προς Bluetooth ακουστικά.