Περί DxO OpticsPro/DxO PhotoLab/PureRaw επεξεργαστής Raw.

Κυκλοφόρησε σήμερα η 3η έκδοση του DxO Photolab: https://www.dxo.com/dxo-photolab/

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, έχουν εμπλουτισθεί πολύ τα εργαλεία με τα οποία πειράζεις τα χρώματα (DxO color wheel), καθώς και αυτά με τα οποία κάνεις τοπικές παρεμβάσεις (repair, clone mode κ.λ.π.), σε σημείο που αρχίζει να θυμίζει πλέον PS. Υποστηρίζει επίσης key wording, εισαγωγή/εξαγωγή σε άλλα προγράμματα και αναζήτηση (αυτό το τελευταίο σε mac, αργότερα θα προστεθεί και σε win).

Εδώ: https://www.dxo.com/dxo-photolab/supported-cameras/ μπορείτε να δείτε τους συνδυασμούς φωτογραφικών/φακών που υποστηρίζονται, απ' όπου δυστυχώς απουσιάζουν όλες οι fuji x-trans σε αντίθεση με τις XT100 και Χ-A5 με αρκετούς φακούς καθώς και οι μεσαίου φορμά.

Αρχικές τιμές προσφοράς έως 24 Νοεμβρίου 100 για την βασική και 150 για την πλήρη, ενώ όσοι έχουν την προηγούμενη έκδοση μπορούν να αναβαθμιστούν με τα μισά ή λίγο λιγότερο (50 η απλή, 70 η πλήρης). Μετά οι τιμές ανεβαίνουν από 20 και πάνω ανάλογα με την έκδοση.

edit: μια επίδειξη του πως δουλεύει το color wheel:

https://www.facebook.com/DxO/videos/2434758450146212/

Last edited:
Έχω την έκδοση 2 ακόμη και σκεφτόμουν την αναβάθμιση. Το δούλεψα εκτεταμένα αυτό το ΣΚ μεκαμια 100φωτο. Γενικά απογοητεύτηκα πολύ από την χειροκίνητη έλλειψη στην διορθωση της γεωμετριας. Οκ φορτώνει και διορθώνει αυτόματα τη φωτό με το module μηχανής φακού αλλά μέχρι εκεί, δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία και κάτι παραπάνω. Για κάτι παραπάνω από οτι καταλαβαίνω πρέπει να αγοράσεις το DXO Viewpoint κάτι που νόμιζα οτι ως δυνατότητα περιέχονταν στο πακέτο. Στο LR έχω την ευχέρια και μπορώ να διορθώσω χειροκίνητα τη γεωμετρία στα αρχιτεκτονικά θέματα που με ενδιαφέρουν πάρα πολύ και τραβώ συνέχεια σε μεγαλύτερο βαθμό (tilt/shift κλπ)

Βγήκε σε προσφορά για BF με 50% πάντως: https://www.dxo.com/dxo-photolab/

Last edited:
Ναι το είχα δει, το ζύγισα και τα πήρα πακέτο εχθές, ανανέωσα και πήρα και το Viewpoint 3, θα τα δοκιμάσω ειδικα με τον 8/1.8 που μόνο στην ΕΜ1.2 έχω αυτόματο defish στη μηαχανή, ελπίζω να μην απογοητευτώ πως πέταξα 80 περίπου έστω και με 50% έκπτωση

Το νέο repair πάντως δουλεύει πολύ καλά για καθάρισμα

Όσοι το έχετε δοκιμάστε για πορτρέτο το χρωματικό προφίλ : Color Rendering profile : Neutral color, neutral tonality v2, το δοκίμασα και σε δυσκολα νυχτερινά αφλασα και μή και δίνει πολύ καλή απόδοση στο δέρμα.

Νέο update v3.2 με υποστήριξη νέων μοντέλων https://www.dxo.com/dxo-photolab/?a...ac8663&utm_source=affiliation&utm_medium=awin, και προσφορά μέχρι τέλος Μαρτη έκπτωσης 30% σε ολα τα προϊόντα του.

Μικρές Βελτιώσεις στα εργαλεία :

more flexible local adjustment masks
– optimized Repair Tool
– improved PhotoLibrary keyword function
– improved Local Adjustment Palette with two new settings: Duplicate and Rename.
– ability to move automatic masks available for Windows users too

Από το 2 στο 3 θεωρείται κανονική αγορά ή upgrade?

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Περί DxO OpticsPro όλες οι εκδόσεις και ο... διάδοχος DxO PhotoLab

Upgrade είναι να περάσεις στην επόμενη έκδοση. Αν είσαι στην 2 ή στην 3 τα update είναι free για την κάθε μια έκδοση. Τουλάχιστον αυτό έχει συμβεί τον λίγο χρόνο που το έχω.

Τα updates μου έρχονται δωρεάν στην 2 που ειμαι. Λέω από την δύο να πάω στην 3 πληρώνω όλο το ποσό; Πχ 99 τώρα στην προσφορά και όχι 49;

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Περί DxO OpticsPro όλες οι εκδόσεις και ο... διάδοχος DxO PhotoLab

Upgrade κανονικά είναι να πας από προηγούμενη έκδοση π.χ. την 2 στην 3 αλλά στην ίδια κατηγορία πακέτου π.χ. Elite

Νέα version 4 με κύριο όπλο μεταξύ άλλων βελτιώσεων και πρόσθετων χαρακτηριστικών το βελτιωμένο φίλτρο θορύβου που χρησιμοποιει πλέον AI (είναι η μόδα πλέον στη διαφημηση των αντίστοιχων προγραμμάτων). Κάνει δουλίτσα όπως φαίνεται το deep prime (ετσι ονομάζεται το νέο φίλτρο) , λιγότερα artifacts, καλυτερο bokeh, κρατεί τη λεπτομέρεια και καθαρίζει καλά το θόρυβο.

https://youtu.be/McqzBReuEf4

Τρέχει ήδη έκπτωση 30% για upgrade αλλά λέω να περιμένω για την έκπτωση 50% που δίνει συνήθως τον Νοέμβρη στην BF.

Το δουλεύω το πρόγραμμα εδώ και μερικές μέρες (Thanks Παναγιώτη/Tiniakos!!). Κάνει πράγματι εξαιρετική δουλειά το Deep Prime, σε αρχεία Raw από την νεαποκτηθείσα Nikon D610 καθαρίζει αρχεία σε iso 25600 και τα κάνει όχι απλός χρηστικά και έτοιμα για εκτύπωση άλλα εντυπωσιακά σε σημείο που δεν το πιστεύεις ότι μιλάμε για 25600 iso. Βοηθάει βέβαια και το ελαστικό αρχείο από τον μεγάλο αισθητήρα της D610. Το μόνο παράπονο είναι ότι όταν χρησιμοποιείς το Deep Prime αργεί πολύ το export, κάνει περίπου 1 λεπτό σε κάθε φώτο!! Δεν έχω τελευταίας γενιάς σύστημα, άλλα περίμενα να είναι πιο γρήγορο με i7 4πύρηνο 6ης γενιάς, με 32gb ram Και κάρτα γραφικών Nvidia 960GTX 4gb ddr5. Μάλλον θέλει βελτίωση σε αυτό το κομμάτι το software ή υπολογιστή τούμπανο τελευταίας γενιάς. Συνολικά πάντως εξαιρετικό πρόγραμμα για επεξεργασία RAW αρχείων και export σε Jpeg.

Χτες το πέρασα και εγώ αλλά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ.
Οποίος θέλει βοήθεια με το πρόγραμμα ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.

Πάνο πόσο κοστίζει; καί μετά άφού τό δοκιμάσεις γράψε έντυπώσεις καί άν άξίζει ή ύπάρχει κάτι καλύτερο σέ αύτή τήν τιμή.Πρός τό παρόν δουλεύω μέ τό πρόγραμμα τής nikon καί τό raw therapy.
Καί κάτι γιά τόν Νίκο (karamela) έπιτέλους γύρισες στήν nikon...καλοκλίκωτη ή d610 είναι έργαλείο καί θά τήν χαρείς άφού έχεις έμπειρία άπό τήν d300 άν θυμάμαι καλά, τί φακούς έχεις; θά έχει ένδιαφέρον ή γνώμη σου άφού ψάχνεις πολύ τίς συμφέρουσες προτάσεις γενικά.

Πάνο πόσο κοστίζει; καί μετά άφού τό δοκιμάσεις γράψε έντυπώσεις καί άν άξίζει ή ύπάρχει κάτι καλύτερο σέ αύτή τήν τιμή.Πρός τό παρόν δουλεύω μέ τό πρόγραμμα τής nikon καί τό raw therapy.
Καί κάτι γιά τόν Νίκο (karamela) έπιτέλους γύρισες στήν nikon...καλοκλίκωτη ή d610 είναι έργαλείο καί θά τήν χαρείς άφού έχεις έμπειρία άπό τήν d300 άν θυμάμαι καλά, τί φακούς έχεις; θά έχει ένδιαφέρον ή γνώμη σου άφού ψάχνεις πολύ τίς συμφέρουσες προτάσεις γενικά.

Γενικά προσωπικά είμαι fan του DXO, το χρησιμοποιώ πάρα πολύ, είναι σχετικά εύκολο και έχει προφιλ για συνδυασμούς μηχανών και φακών. Κάνει πολύ καλή δουλειά σε RAW αρχεία. Θα έλεγα να το δοκιμάσεις. Ειδικά η αποθορυβοποίηση που κάνει είναι εξαιρετική (Deep Prime) στην D610 χωρίς υπερβολή καθαρίζει αρχείο 25600 iso σε σημείο που δεν το πιστεύεις.

Για την Nikon, ευχαριστώ πολύ!! Ναι έχω εμπειρία χρόνια με Nikon D300, D700, D7100, D5300 και λίγο από κάποιες άλλες, αγαπημένη μου εταιρία η Nikon, μου είχε λείψει.....προς το παρών έχω μόνο 2 φακούς Nikon 24-85f3,5-f4,5 VR Και Nikon 50mmf1,8g.....περισσότερα στο κατάλληλο νήμα!!!

efba2550a1594aa0b8ed552392cc40ba