Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Προτείνω να κρατήσουμε ανοιχτό το θέμα και να γνωστοποιούμε προσφορές σε καφετιέρες, σε καφέδες και κάψουλες. Όσο περισσότερο διασπείρεται η πληροφορία, τόσο καλύτερα. Δεν νομίζετε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Προτείνω να κρατήσουμε ανοιχτό το θέμα και να γνωστοποιούμε προσφορές σε καφετιέρες, σε καφέδες και κάψουλες. Όσο περισσότερο διασπείρεται η πληροφορία, τόσο καλύτερα. Δεν νομίζετε;

δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο!

Παρεπιπτόντως τρέχει μια προσφορά στο groupon για κάψουλες nespresso συμβατές.

Έχει πάρει κανείς? αξίζει τον κόπο?

Βέβαια για 12,90 (αρκετά κομμάτια) you can't go wrong (τον κερνάς στους επισκέπτες χοχοχοχο!)

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

oι κάψουλες που παίρνει είναι συμβατές με κάποιο άλλο σύστημα ή dedicated? Γιατί αν είναι το δεύτερο και σταματήσουν κάποτε να φέρνουν τις μηχανές δύσκολα θα βρεις να κάνεις καφέ.

Παρότι η συζήτηση γίνεται κυρίως για hi-end, να σας δώσω και μια ποιοτική πρόταση low end.

Aeropress coffee maker
http://www.amazon.co.uk/Aerobie-AeroPress-80R08-Coffee-Maker/dp/B000GXZ2GS

Hario Coffee Grinder
http://www.amazon.co.uk/Hario-MSS-1B-1-Piece-Coffee-Grinder/dp/B001804CLY

Και χρειάζεστε και καφέ σε κόκκους, και ένα θερμόμετρο νερού γιατί παίζει μεγάλο ρόλο η θερμοκρασία.

Το παραπάνω σύστημα είναι ότι πιο φτηνό μπορεί να βρει κανείς για καλό, ποιοτικό καφέ.

Το χρησιμοποιώ περίπου ένα χρόνο τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του, πολύ εύκολο στον καθαρισμό, και πολύ ποιοτικό σε υλικά. Δηλαδή με μια λογική χρήση θα κρατήσει πολλά χρόνια. Είναι μεν φτηνό, αλλά δεν πρόκειται για "κινεζιά".

Με το παραπάνω βγάζω πολύ καλύτερο καφέ από οποιαδήποτε κάψουλα. Αλλά βέβαια δεν φτάνει τις καλές μηχανές εσπρέσο.

Last edited:
Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Το rok presso το έχεις δει?

Όχι δεν το γνώριζα. Και να το ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ειδικός σε αυτά.

Πάντως, από ότι βλέπω στο amazon, είναι στην πιο πάνω κατηγορία τιμής... Πιθανότατα να είναι και αρκετά βήματα πιο πάνω στην ποιότητα του καφέ που παράγει. Γι αυτό έκανα σύγκριση μόνο με τις κάψουλες (τις οποίες έχω δοκιμάσει και κατά τη γνώμη μου βγάζουν κακή ποιότητα καφέ και έχουν και μεγάλο κόστος ανά καφέ).

Το rok presso το έχεις δει?
Έχεις σχόλια γι'αυτό;; Με ψάρωσε το βιντεάκι που έχει ανεβάσει ένας χρήστης από κάτω, δείχνει εξαιρετική υφή...!

Όχι. Για αυτό ρωτάω. Θέλει όμως κανονικό μύλο η μηχανή αυτή.

Έχω την εντύπωση ότι στις χειροκίνητες μηχανές εσπρέσο παίζει μεγάλο ρόλο η κοπή του καφέ. Δηλαδή χρειάζεται ένας πολύ καλός (=ακριβός) μύλος ο οποίος θα δίνει σταθερό κόκκο. Βέβαια αυτό σε συνδυασμό με τη σωστή θερμοκρασία νερού και τη σωστή πίεση, μπορούν να δώσουν καταπληκτικό εσπρέσο που δύσκολα θα το βρείτε σε κατάστημα. Όσοι είναι μερακλήδες, αξίζει να το ψάξουν.

Δες κι αυτόν το μύλο: orphan espresso lido 2. Τώρα, πριν πέσει κι άλλο το Ευρώ.
Με το presso κάνουν καλό ζευγάρι, ειδικά για φορητές καταστάσεις. Έρχεται όμως συνολικά κοντά στα 400.

Από σήμερα ευτυχής κάτοχος μιας Illy Francis 7.1 έναντι 116 ευρώ μαζί με 75 κάψουλες Illy. Από το http://www.coffees.gr/index.php?target=categories&category_id=848 .

Ας ξεκινήσουμε καλά με αυτήν και μετά παίρνω αυτή στο γραφείο και παίρνω μηχανή ζωντανού καφέ για το σπίτι. Γιαγιάκα.

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ, καλορίζικη η μηχανή. Νομιζω οτι αγόρασες την καλύτερη καψουλομηχανή της αγοράς.

@stel67
Μήπως γνωρίζεις για τους mokka;
Πήγα το Σάββατο το πρωί στο κατάστημά τους στην Αθηνάς. Τα απογεύματα είναι κλειστά.
Έψαχνα ένα Ρουάντα αλλά τους είχε τελειώσει και πήρα ένα Κολομβίας, καβουρδισμένος πριν 4 μέρες.
Ωραίος καφές, αρωματικός και σοκολατένιος. Προτείνεται.
Ορίστε και photo από το φλυτζάνι που δίνει η Κολομβία:
View attachment 113704

Ωραίος!!! Ποιος είναι συγκεκριμένα; Και τι εξοπλισμό έχεις; Περιμένω και γω αύριο 3 σακουλάκια από το blend το "σοκολατένιο" :p που έχουν

Colombia, Huila Alto, Cattura, Finca El Mirador. Δεν το βρίσκω τώρα στο eshop τους.

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ, καλορίζικη η μηχανή. Νομιζω οτι αγόρασες την καλύτερη καψουλομηχανή της αγοράς.

ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Ανταποδίδω!

Πάρτε και την δική μου προσέγγιση.
Ειμαι στην Κερκυρα, σε ενα χωριό 3 χλμ εξω από τη πόλη. Καλό καφέ, με χαρμανι που μου αρέσει βρίσκω στο λιμάνι. Η καφετέρια ειναι ένας χωρος 4-5 τετραγωνικά, παιρνεις τον καφέ και δρόμο. Κοστος 2 ευρω ο ενας.

Γιόγιας?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως εγώ με μια Gaggia Pure που έχω είμαι υπέρ ευχαριστημένος για τις απαιτήσεις μου.

εχει κανεις εμπειρια για αυτην την καψουλομηχανη? την δινουν με προσφορα καψουλες αρα βγαινει 50 ευρω για την μηχανη.

http://www.coffee24.gr/c/lavazza/479--lavazza-lb-910-100-.html

οι καψουλες της lavazza blue ειδα οτι εχουν και καλη τιμη ανα τεμαχιο. απο 0,30 μεχρι 0,40

εχει κανεις εμπειρια για αυτην την καψουλομηχανη? την δινουν με προσφορα καψουλες αρα βγαινει 50 ευρω για την μηχανη.

http://www.coffee24.gr/c/lavazza/479--lavazza-lb-910-100-.html

οι καψουλες της lavazza blue ειδα οτι εχουν και καλη τιμη ανα τεμαχιο. απο 0,30 μεχρι 0,40

φαίνεται καλή επιλογή. Ρίξε μια ματιά στο δίκτυο μήπως υπάρχουν παράπονα για την αξιοπιστία της.