Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Νουνού το πλήρες, αυτό που είναι στη μπλε χάρτινη συσκευασία.

Nουνού family λέγεται.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ αυτό της αμερικάνικης γεωργικής σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι το μόνο γάλα, που θυμίζει γάλα. Εναλλακτικά το ΕΒΟΛ.

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Είμαι σε αναζήτηση εσπερομηχανής για δώρο σε κουμπάρο . Εχω καταλήξει σε gaggia classic αν τελικά επιλέξει μηχανή για αλεσμένο καφέ και όχι κάποια με κάψουλες . Θα προτιμούσα να του παρω την gaggia προκείμενου να την δω και απο κοντά με σκοπό να πάρω και για μένα αργότερα !!! Θα ήθελα να ξέρω , ειδικά αν κάποιος την έχει , αν η μηχανή πρέπει να είναι μονίμως στην πρίζα , πόση ώρα πρίν την παρασκευή ροφήματος πρέπει να ανάβει , και γενικά τι συμφέρει αν κάποιος φτιάχνει πχ ένα εσπρέσο την μέρα συγκεκριμένη ώρα , να μένει αναμμένη ? Από κατανάλωση τι παίζει ? Τέλος σχετικά με το μοντέλο όποια παρατήρηση και σχόλια θα ήταν χρήσιμα πριν την αγορά .

Ευχαριστώ

Υπολόγισε κανα μισάωρο αναμμένη για να είσαι μέσα. Στο manual βέβαια μπορεί να λέει και λιγότερο αλλά στο μισάωρο για να είσαι σίγουρος ότι το νερό είναι στη σωστή θερμοκρασία. Σαν μηχανή για τα λεφτά της είναι αρκετά τίμια και θα σε καλύψει. Αρκεί βέβαια να ΠΑΡΕΙΣ ΜΥΛΟ για να ευχαριστηθείς καλό καφεδάκι....

Ξανασκέψου το.
Με την Gaggia θελεις και μύλο, έναν ascaso πχ το λιγότερο. Συν κάτι κλαμπατσίμπαλα που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται, πατητήρι (tamper), ίσως καλαθακια, ζυγαρια, ενδεχομενως να αλλάξεις το μακρυναρι για να κανεις αφρόγαλο, μια κανατα για αυτό... Θέλω να πώ, αν δεν τα πάρεις εσύ αυτα, θα τον αναγκάσεις να τα πάρει αυτός. Και βέβαια μην περιμενεις να πιεις τον καφε που ξερεις απο τις καφετεριες σύντομα. Μπορει να πιεις καποια στιγμή και καλύτερο, αλλά θα πιει πρωτα ο νεροχύτης περισσότερο.
Με όλο το θάρρος, και συγνώμη αν γίνομαι δυσάρεστος.

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Ξανασκέψου το.
Με την Gaggia θελεις και μύλο, έναν ascaso πχ το λιγότερο. Συν κάτι κλαμπατσίμπαλα που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται, πατητήρι (tamper), ίσως καλαθακια, ζυγαρια, ενδεχομενως να αλλάξεις το μακρυναρι για να κανεις αφρόγαλο, μια κανατα για αυτό... Θέλω να πώ, αν δεν τα πάρεις εσύ αυτα, θα τον αναγκάσεις να τα πάρει αυτός. Και βέβαια μην περιμενεις να πιεις τον καφε που ξερεις απο τις καφετεριες σύντομα. Μπορει να πιεις καποια στιγμή και καλύτερο, αλλά θα πιει πρωτα ο νεροχύτης περισσότερο.
Με όλο το θάρρος, και συγνώμη αν γίνομαι δυσάρεστος.

Για τα λοιπά παρελκόμενα θα ασχολήθει ο ίδιος και μαζι με αυτόν θα δω και εγώ τι παίζει . Για μύλο το ξέρουμε . Άκρη για καφέ σε τιμή χοντρικής έχουμε . Τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγα . Κάποια που διαβάζω σχετικά με διαφορές υπέρ των παλιότερων μοντέλων και έναντι στο 2015 μοντέλο , να τα λάβω σοβάρα υπόψην μου ή πρόκειται "παραξενιές" ? Και πως μπορώ να ξέρω τι σόι μοντέλο παίρνω ?

Αυτο με το νεότερο μοντέλο εχει γίνει αρκετα μεγαλο θεμα. Δεν γνωρίζω ακριβως, καλύτερα ειναι να ρωτήσεις στο www.greekespresso.gr , εκει το έχουν αναπτύξει πολύ λόγω του ότι η gaggia ειναι δημοφιλές μηχανάκι.
Αφού εχετε γνώση του τι χρειάζεται λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα απο αυτα που ανεφερα. Καλή συνέχεια να εχετε καλα καφεδάκια. :a0210:

Είμαι σε αναζήτηση εσπερομηχανής για δώρο σε κουμπάρο . Εχω καταλήξει σε gaggia classic αν τελικά επιλέξει μηχανή για αλεσμένο καφέ και όχι κάποια με κάψουλες . Θα προτιμούσα να του παρω την gaggia προκείμενου να την δω και απο κοντά με σκοπό να πάρω και για μένα αργότερα !!! Θα ήθελα να ξέρω , ειδικά αν κάποιος την έχει , αν η μηχανή πρέπει να είναι μονίμως στην πρίζα , πόση ώρα πρίν την παρασκευή ροφήματος πρέπει να ανάβει , και γενικά τι συμφέρει αν κάποιος φτιάχνει πχ ένα εσπρέσο την μέρα συγκεκριμένη ώρα , να μένει αναμμένη ? Από κατανάλωση τι παίζει ? Τέλος σχετικά με το μοντέλο όποια παρατήρηση και σχόλια θα ήταν χρήσιμα πριν την αγορά .

Ευχαριστώ

έχει χρόνο να ασχοληθεί ο κουμπάρος; Ή θα δυσκολευθεί-βαρεθεί και θα τα παρατήσει;

Τώρα μου λέει πως έχει όρεξη. Στην πορεία θα δούμε. Εγώ του είπα να το σκεφτεί και για καμιά illy με κάψουλες που έχουνε λιγότερη μανούρα. Το ψάχνω το θέμα

Είμαι ένα βήμα απο αγορά Gaggia classic αν και δεν ξερω κατα πόσο θα βρω μοντελο πριν του 2015 . Απο αυτές εδώ τις δύο το LSB τι διαφορά εχει απο το ΟΧΙ LSB ? Ξέρει κανείς ? http://www.bestprice.gr/search.html?q=gaggia+classic

Ρίξε ένα τηλ στο κατάστημα να τους ρωτήσεις αν είναι το νέο μοντέλο. Από το συγκεκριμένο έχω αγοράσει έναν μύλο και ήταν πολύ ευγενικοί στην επικοινωνία.

Είμαι ένα βήμα απο αγορά Gaggia classic αν και δεν ξερω κατα πόσο θα βρω μοντελο πριν του 2015 . Απο αυτές εδώ τις δύο το LSB τι διαφορά εχει απο το ΟΧΙ LSB ? Ξέρει κανείς ? http://www.bestprice.gr/search.html?q=gaggia+classic

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η Baby classic είναι σίγουρα το παλιό μοντέλο χωρίς τα προβλήματα της classic του 2015;

δεν κυκλοφορεί πουθενά μοντέλο του 2014...ψάξε σε μεταχειρισμένο

Όπως λέει και ο Ιάπωνας , παλιό μοντέλο πουθενά. Και στις περιγραφές που πολλοί γράφουν για 1300 watt, απλά δεν τις έχουν ενημερώσει. Η πλάκα είναι πως και στο gaggia.it το παλιό μοντελο φαίνεται . - Βλάσση με μπέρδεψες . Νομίζω πως baby και classic ειναι διαφορετικά μοντέλα . Παρόμοια αλλά πριν το 15 η baby δεν είχε ούτε ρύθμιση πίεσης ούτε τρίοδη βαλβίδα . Πλέον που δεν τα έχει και η κλάσικ αυτά τα κομφόρ ,η μπειμπι μοιαζει με μία πλαστική κλασικ . Έχουνε και ένα 50ρικο διαφορά . Για μτχ δεν ενδιαφέρομαι καθώς θα την κάνω δώρο

Παίδες, επειδή μου μπήκε η ιδέα να αναβαθμιστώ απ'τον Νεσπρέσσο και να πάω σε κάτι πιο αληθινό... παραπάνω βλέπω ότι γίνεται πολύς λόγος για διαφορές στις Gaggia 2014 και μετά. Πως μπορεί κανείς να δει ποια είναι ποιά;

Αυτή πχ, είναι η καινούρια;

Καμιά άλλη επιλογή, "καλή" , με ταβάνι τα λεφτά της Gaggia?

Last edited:

Παίδες, επειδή μου μπήκε η ιδέα να αναβαθμιστώ απ'τον Νεσπρέσσο και να πάω σε κάτι πιο αληθινό... παραπάνω βλέπω ότι γίνεται πολύς λόγος για διαφορές στις Gaggia 2014 και μετά. Πως μπορεί κανείς να δει ποια είναι ποιά;

Αυτή πχ, είναι η καινούρια;

Καμιά άλλη επιλογή, "καλή" , με ταβάνι τα λεφτά της Gaggia?

Δεν γνωρίζω πως βρίσκεις την ηλικία τους, αλλά το πρώτο σχόλιο γι αυτή που έβαλες είναι από το 2006, οπότε...

Αλήθεια... αλλάζει τίποτα στην "τεχνολογία" των μηχανών εσπρέσο; Δηλαδή έχει κάποια σημασία η ηλικία του μοντέλου;

Last edited:

Γράφουν τα παιδιά παραπάνω ότι άλλαξε η κατασκευή, περνώντας στη Philips... Δεν είμαι σίγουρος για τα σχόλια στο amazon γιατί κατά καιρούς τα συγκεντρώνουν όλα μαζί όταν πρόκειται για νέες εκδόσεις συσκευών...