Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

And what difference on a make makes a make if the design stays as was?

(δεν άντεξα :D )

And what difference on a make makes a make if the design stays as was?

(δεν άντεξα :D )

Α κανείς δεν ξέρει... αν αλλάζουν πχ τα υλικά, αλλάζουν οι προδιαγραφές, αλλάζουν οι ποιοτικοί έλεγχοι, κλπ κλπ κλπ... Μπορεί φυσικά να είναι και αποκλειστικά και μόνο θέμα placebo!

Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Παίδες, επειδή μου μπήκε η ιδέα να αναβαθμιστώ απ'τον Νεσπρέσσο και να πάω σε κάτι πιο αληθινό... παραπάνω βλέπω ότι γίνεται πολύς λόγος για διαφορές στις Gaggia 2014 και μετά. Πως μπορεί κανείς να δει ποια είναι ποιά;

Αυτή πχ, είναι η καινούρια;

Καμιά άλλη επιλογή, "καλή" , με ταβάνι τα λεφτά της Gaggia?
Αν εισαι καφεπότης, δεν είσαι σε σωστό δρόμο.
Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Πάρε ένα μύλο πρώτα και μετά μηχανή.
Αν είσαι του espresso, πάρε το pharos. Είναι σε USD. Διάβασε για αυτόν και μετά συζητάμε.

http://www.oehandgrinders.com

Ο τύπος που τους φτιάχνει είναι "μορφή". Μέχρι να πάρεις μηχανή, θα σου δώσω μια saecco gran crema που κάθεται κλεισμένη σε κούτα 5 χρόνια στο πατρικό μου.
Την χρησιμοποίησα 4 χρόνια, της έκανα service και την έβαλα στην άκρη, γιατί πήρα αλήθινή μηχανή.

Ποτέ θα κατέβεις Αθήνα?

Ρε συ αυτός ο Pharos σου κάνει και καθημερινή γυμναστική..!!! :D

Δεν ξέρω, είναι πάλι πολλά τα λεφτά για grinder...και μετά;;.. Εσύ τι "αληθινή" πήρες; Αθήνα τα Χριστούγεννα, για να βρω την αγαπημένη μου εσπρεσσιέρα απ'το LIDL.:award:

Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Ρε συ αυτός ο Pharos σου κάνει και καθημερινή γυμναστική..!!! :D

Δεν ξέρω, είναι πάλι πολλά τα λεφτά για τόσο "πειραματική" λύση... Εσύ τι "αληθινή" πήρες;
Διάβασε πρώτα για το pharos. Για να πάρεις αντίστοιχα "μαχαίρια " με ηλεκτρικό μοτέρ υπολογίζεις την τιμή τούτου pharos x 5.
Τα 15 δευτερόλεπτα δεν τα λες και γυμναστική.
La Pavoni Europicolla.
Αν είσαι αποφασισμένος...
Για τη μηχανή σοβαρολογώ. Μου περισσεύει.

Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Παιδια να ρωτησω κατι εν μερη off topic. ?
Σημερα αγορασα μια νεα καφετιερα για καφε φιλτρου και διαπιστωσα οτι εχει την ικανοτητα να αλεθει καφε.

Μιας και μεχρι τωρα επινα απο τα supermarkets τυποποιημενους αλεσμενους jacobs και σπανιοτερα buondi, μπορει καποιος να με κατατοπισει οσον αφορα τον καφε φιλτρου, εαν αξιζει να ψαχτω σε καποιο καταστημα για να δοκιμασω και μη αλεσμενο καφε. ?

Χαμενος κοπος, μια απο τα ιδια, ή υπαρχουν εκει εξω καποια χαρμανια καφε φιλτρου μη αλεσμενα που να αξιζει να δοκιμασω. ? Ο jacobs που πινω μου αρεσει, αλλα αρεσει και στους περισσοτερους γενικα.
Αν πιστευετε οτι απο αποψη ποιοτητας (να τον αλεθει η καφετιερα) ή και γενικοτερα για να δοκιμασω μηπως υπαρχει και κατι καλυτερο (ή διαφορετικο) θα ημουν υποχρεος αν μου λεγατε τι και που να ψαχτω να το βρω σε καποιο καταστημα της Αθηνας. (π.χ. κεντρο κλπ)

Σημερα αγορασα μια νεα καφετιερα για καφε φιλτρου και διαπιστωσα οτι εχει την ικανοτητα να αλεθει καφε.

Μιας και μεχρι τωρα επινα απο τα supermarkets τυποποιημενους αλεσμενους jacobs και σπανιοτερα buondi, μπορει καποιος να με κατατοπισει οσον αφορα τον καφε φιλτρου, εαν αξιζει να ψαχτω σε καποιο καταστημα για να δοκιμασω και μη αλεσμενο καφε. ?

Χαμενος κοπος, μια απο τα ιδια, ή υπαρχουν εκει εξω καποια χαρμανια καφε φιλτρου μη αλεσμενα που να αξιζει να δοκιμασω. ? Ο jacobs που πινω μου αρεσει, αλλα αρεσει και στους περισσοτερους γενικα.
Αν πιστευετε οτι απο αποψη ποιοτητας (να τον αλεθει η καφετιερα) ή και γενικοτερα για να δοκιμασω μηπως υπαρχει και κατι καλυτερο (ή διαφορετικο) θα ημουν υποχρεος αν μου λεγατε τι και που να ψαχτω να το βρω σε καποιο καταστημα της Αθηνας. (π.χ. κεντρο κλπ)
1. Taf Cafe, Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Ομόνοια, απέναντι σχεδόν από το παλιό Metropolis της Πανεπιστημίου
2. Mokka, Αθηνάς 44, Μοναστηράκι
3. Underdog, Ηρακλειδών 8, Θησείο, δίπλα στο στάβλο (το παλιό berlin)
4. Tailor Made, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αυτά είναι τα καλύτερα στο κέντρο. Ρώτησε τους, ποιον καφέ προτείνουν για φίλτρου.

1. Taf Cafe, Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Ομόνοια, απέναντι σχεδόν από το παλιό Metropolis της Πανεπιστημίου
2. Mokka, Αθηνάς 44, Μοναστηράκι
3. Underdog, Ηρακλειδών 8, Θησείο, δίπλα στο στάβλο (το παλιό berlin)
4. Tailor Made, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αυτά είναι τα καλύτερα στο κέντρο. Ρώτησε τους, ποιον καφέ προτείνουν για φίλτρου.
Ευχαριστω παρα πολυ, απο δευτερα θα επισκεφθω ενα απο αυτα.

Το 3 & 4 είναι ανοικτά και τη Κυριακή σαν καφετέριες.

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

ειχα καποτε μια τετοια αλλα δεν με ικανοποιουσε ενα πραγμα: ο χρονος αλεσης ηταν fix και μετα το αλεσμα αφηνε πισω κομματακια κοκκου χοντρα
δηλ η αλεση γινοταν ατελως, με αποτελεσμα ο καφες να βγαινει "αραιος" (για τα γουστα μου παντα).
Πηρα εναν ξεχωριστο μυλο και αλεθω τους κοκκους μεχρι να γινουν λεπτη σκονη, οποτε ειναι οκ.

η συμβουλη μου ειναι
πριν αρχισεις με ακριβες ποιοτητες κανε μια δοκιμη με φτηνο κοοκο να δεις τι ψαρια πιανει ο ενσωματωμενος μυλος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

ειχα καποτε μια τετοια αλλα δεν με ικανοποιουσε ενα πραγμα: ο χρονος αλεσης ηταν fix και μετα το αλεσμα αφηνε πισω κομματακια κοκκου χοντρα
δηλ η αλεση γινοταν ατελως, με αποτελεσμα ο καφες να βγαινει "αραιος" (για τα γουστα μου παντα).
Πηρα εναν ξεχωριστο μυλο και αλεθω τους κοκκους μεχρι να γινουν λεπτη σκονη, οποτε ειναι οκ.

η συμβουλη μου ειναι
πριν αρχισεις με ακριβες ποιοτητες κανε μια δοκιμη με φτηνο κοοκο να δεις τι ψαρια πιανει ο ενσωματωμενος μυλος

Σιγουρα θα πειραματιστω πρωτα με μικρης ποσοτητας δειγματα.
Η συγκεκριμενη καφετιερα, εχει ρυθμιζομενο χρονο αλεσης, καθως επισης και ρυθμισης χρονου παραμονης του νερου μεσα στο δοχειο φιλτρου/αλεσης για πιο δυνατο καφε πριν καταληξει στην κανατα.

Η αγαπητή μου krups 5220 μάλλον παραδίδει πνεύμα. Παρότι ανάβει κανονικά, όταν γυρνάω τον διακόπτη για παρασκευή καφέ, σβήνει η φωτεινή λυχνία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταματάει μόνη της... :bigcry:

Δυστυχώς οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν και το budget είναι σφιχτό. Αρχική μου επιλογή η krups xp3440, μα θα ήθελα την γνώμη σας για το τι εναλλακτική έχω σε αυτά τα χρήματα, αποκλειστικά και μόνο για μηχανή με αλεσμένο καφέ.

Θα σου πω το κλασικό. Gaggia classic. Βέβαια ειναι πολύ ακριβότερη απο αυτη που δείχνεις αλλά θα σε αποζημιώσει για χρονια σε συνδυασμό με ένα μύλο Graef των 100-120 ευρώ. Ειναι το φθηνότερο πακέτο για αξιοπρεπή εσπρέσο με καφέ κομμένο απο εσένα.

Δεν μπορώ να δώσω τόσα λεφτά, με τίποτα! Ξέρω τι θα πάρω με τα λεφτά που διαθέτω, μακάρι να ταν αλλιώς τα πράγματα.

Θα σου πω το κλασικό. Gaggia classic. Βέβαια ειναι πολύ ακριβότερη απο αυτη που δείχνεις αλλά θα σε αποζημιώσει για χρονια σε συνδυασμό με ένα μύλο Graef των 100-120 ευρώ. Ειναι το φθηνότερο πακέτο για αξιοπρεπή εσπρέσο με καφέ κομμένο απο εσένα.

Δυστυχώς η καινούργια Classic εχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την παλιά. Θα πρέπει να δώσει κάποιος σεβαστό πόσον για καφετιέρα

Δυστυχώς η καινούργια Classic εχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την παλιά. Θα πρέπει να δώσει κάποιος σεβαστό πόσον για καφετιέρα

Δεν ξέρω οταν λες καινούργια απο ποτέ αναφέρεσαι. Η δίκη μου ειναι αγορασμένη το 2013 απο το αγγλικό αμαζον και νομίζω ειναι η.... Κλασική με την λαμαρινοκατασκευη, με το κουσουμι κανιστρο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Η αγαπητή μου krups 5220 μάλλον παραδίδει πνεύμα. Παρότι ανάβει κανονικά, όταν γυρνάω τον διακόπτη για παρασκευή καφέ, σβήνει η φωτεινή λυχνία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταματάει μόνη της... :bigcry:

Δυστυχώς οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν και το budget είναι σφιχτό. Αρχική μου επιλογή η krups xp3440, μα θα ήθελα την γνώμη σας για το τι εναλλακτική έχω σε αυτά τα χρήματα, αποκλειστικά και μόνο για μηχανή με αλεσμένο καφέ.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτή Kenwood ES021 kMix και σε συνδυασμο με ένα μύλο Graef που έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα για τα χρήματά της.

Δεν ξέρω οταν λες καινούργια απο ποτέ αναφέρεσαι. Η δίκη μου ειναι αγορασμένη το 2013 απο το αγγλικό αμαζον και νομίζω ειναι η.... Κλασική με την λαμαρινοκατασκευη, με το κουσουμι κανιστρο.

Οι αλλαγές γίνανε απο το 15 και μετά και είναι προς το χειρότερο. Δες εδώ ενδεικτικά: http://www.gaggiausersgroup.com/index.php/topic,847.0.html

Οι αλλαγές γίνανε απο το 15 και μετά και είναι προς το χειρότερο. Δες εδώ ενδεικτικά: http://www.gaggiausersgroup.com/index.php/topic,847.0.html

Ω ρε φίλε τι απάτη ειναι αυτη! Απο έξω εμφάνιση και απο μέσα εξαφάνιση! Η τιμή όμως παραμένει στα 300 ευρώ! Κανονική απάτη...κρίμα...

Υπάρχει στην αγορά κάποια μηχανή που να δέχεται κάποιου είδους κάψουλες αλλά και αλεσμένο κάφε . Θέλω να την κάνω κάπου δώρο που έχω μια υποχρέωση και αν βγει σόι να πάρω και για μένα μία . Εκεί που θα την κάνω δώρο , μάλλον θα δουλεύεται με κάψουλες . Εγώ θα ψαχτώ με αλεσμένο και αν δεν ικανοποιηθώ θα κινηθώ αργότερα και πριν την αγορά μύλου .