Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Είχα ξεμείνει από μικρά ποτήρια και χρησιμοποίησα ένα της nespresso για lungo :)

To καφεδάκι λέγεται Gran Miscela Carmo Espresso Blend, δώρο μου το έκαναν μαζί με το μύλο, ένα από blend από Βραζιλιάνικους καφέδες.

Είναι ψημένος περισσότερο για τα γούστα μου αλλά βγάζει αυτή τη σοκολατένια αίσθηση και πίνεται ευχάριστα.

Όλο το αναβάλλω, και όλο με τρώει.

Ξανάρχισα να ζαχαρώνω την Gaggia classic, και είδα ότι με κάτι σαν 80$ παραπάνω παίρνεις την Gaggia Brera με ενσωματωμένο μύλο. Αξίζει τον κόπο;

(Αφορμή για την... αναζοπύρωση του ενδιαφέροντος ήταν ένα flash deal για την Breville 870XL που βρέθηκε για λίγες ώρες στα 430... αλλά μέχρι να το πάρω απόφαση πέταξε το πουλάκι. Γι'αυτή τι γνώμη έχετε αλήθεια; )

Last edited:

Η Breville κορυφαία μηχανή! Αυτήν ακριβώς έχουμε στο γραφείο, πίνω καθημερινά καφέ από αυτή. Παρά το γεγονός ότι και στο σπίτι διαθέτω μύλο, αγοράζω καλό καφέ σε κόκους και τον φρέσκοκόβω, το τελικό αποτέλεσμα με την φτηνή μου kenwood εσπρέσιέρα υστερεί σε σχέση με την Breville.

Ωραία φαίνεται αλλά δε νομίζω να την ξαναπεριμένω πότε θα έρθει σε προσφορά, μάλλον η Gaggia είναι καλή χρυσή τομή τιμής/απόδοσης. Το θέμα είναι, ο ενσωματωμένος μύλος (στη Breville και στην Gaggia) είναι αξιοπρεπής ή απλά κάτι που θα μειώσει τη διάρκεια ζωής κλπ.?

Τελικά ξαναβγήκε η προσφορά και τσίμπησα τη Breville (αφού διάβασα και στο espresso forum ότι η Gaggia είναι λαχείο για το αν θα πέσεις στο παλιό ή το καινούριο μοντέλο που είναι για πέταμα).

Για πείτε κάνα καλό καφέ (διεθνή, να τον βρίσκω και εδώ) τώρα μπας και κάνουμε απόσβεση. Μου είπαν κάτι φίλοι εδώ να κοιτάξω το Peet's coffee.

Last edited:

Ωραία φαίνεται αλλά δε νομίζω να την ξαναπεριμένω πότε θα έρθει σε προσφορά, μάλλον η Gaggia είναι καλή χρυσή τομή τιμής/απόδοσης. Το θέμα είναι, ο ενσωματωμένος μύλος (στη Breville και στην Gaggia) είναι αξιοπρεπής ή απλά κάτι που θα μειώσει τη διάρκεια ζωής κλπ.?

Εδώ και 2-3 χρόνια σε καθημερινή χρήση από περίπου 15 άτομα στο γραφείο, ο μύλος της Breville δεν έχει πάθει τίποτα.

Τελικά ξαναβγήκε η προσφορά και τσίμπησα τη Breville (αφού διάβασα και στο espresso forum ότι η Gaggia είναι λαχείο για το αν θα πέσεις στο παλιό ή το καινούριο μοντέλο που είναι για πέταμα).

Για πείτε κάνα καλό καφέ (διεθνή, να τον βρίσκω και εδώ) τώρα μπας και κάνουμε απόσβεση. Μου είπαν κάτι φίλοι εδώ να κοιτάξω το Peet's coffee.

Από τις γνωστές μάρκες θεωρώ πως οι Lavazza είναι από τους καλύτερους. Νομίζω ο Espresso Perfetto της Lavazza συγκεκριμένα είναι πολύ καλός.

Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Hehe εννοείται ότι χτύπησα μαζί με την αγορά ένα σακουλάκι κόκκους Lavazza Qualita Oro αφού ο αλεσμενος ήταν ο αγαπημένος μου στην Ελλάδα.

Ο περφετο που λες φαίνεται να υπάρχει μόνο σε αλεσμένο, τουλάχιστον στο site της lavazza.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Hehe εννοείται ότι χτύπησα μαζί με την αγορά ένα σακουλάκι κόκκους Lavazza Qualita Oro αφού ο αλεσμενος ήταν ο αγαπημένος μου στην Ελλάδα.

Ο περφετο που λες φαίνεται να υπάρχει μόνο σε αλεσμένο, τουλάχιστον στο site της lavazza.

Ίσως να κάνω και λάθος, και να είναι άλλη η ονομασία. Αλλαζουμε συχνά καφέ τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο και δεν θυμάμαι καλά. Εδώ στο σπίτι έχω πάρει τώρα ένα Lavazza crema aroma το οποίο δεν έχω ανοίξει ακόμα. Θα σου πω εντυπώσεις τις επόμενες ημέρες.

Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Από τους εμπορικούς, ο Portioli Il Top, είμαι πολύ καλός. Ελλάδα ψωνίζω φρέσκο σπυρί από το Red στο Ψυχικο και κάποιες φορές Taf.

Θαενκς!

Για πείτε, επειδή είναι η πρώτη φορά που δίνω σοβαρά (450, για μένα σοβαρά είναι, άλλος ίσως βάλει τα γέλια) χρήματα για καφετιέρα...

Από συντήρηση τι προτείνετε μπας και πιάσουμε σχετική μακροζωία και απόσβεση; Εκτός από τα κλασσικά δηλαδή καθαρίσματα που θα κάνεις κάθε φορά στο δισκάκι του καφέ κλπ, κάθε πότε χρειάζεται να κάνεις πιο προσεκτικό (πχ μέσα στο μύλο κλπ, descaling κλπ κλπ κλπ)?

Ερώτηση για τους "ευρωπαίους" εσπρεσάκηδες: Η Breville στο ΗΒ υπάρχει σαν Sage και στην Γερμανία σαν Gastroback;

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Ερώτηση για τους "ευρωπαίους" εσπρεσάκηδες: Η Breville στο ΗΒ υπάρχει σαν Sage και στην Γερμανία σαν Gastroback;

Ναι είναι ακριβώς η ίδια μηχανή. Εδώ στην Γερμανία την λένε Gastroback.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση! Μπήκε στην wishlist και παρακολουθείται πλέον!

Για πείτε λίγο και σε μας τους άσχετους... οι καφέδες που παίρνουμε σε beans από το Amazon (πχ Lavazza), μπορεί να'ναι μπαγιάτικοι; Εννοώ, το ότι έρχονται σφραγισμένοι διασφαλίζει κάπως ότι είναι οκ, ή πρέπει να κοιτάμε και άλλες λεπτομέρειες, πέρα απ'την ημερομηνία λήξεως;

Last edited:

Roasting date πότε ψήθηκε δηλαδή. Μέχρι ένα μήνα είναι καλά

Roasting date πότε ψήθηκε δηλαδή. Μέχρι ένα μήνα είναι καλά

Χμμ.. αυτό ακούγεται λίγο υπεραισιόδοξο (το να έχει online κατάστημα καφέδες νεότερους του ενός μήνα). Οπότε μόνη λύση είναι να παίρνεις χύμα...;

Όσοι είστε Ελλάδα καλύτερα να την αποφύγετε τις Breville λόγω της μη αντιπροσώπευσης. Από εκεί και πέρα, έχει και άλλα αρνητικά όπως το 54αρι portafilter οπότε ξεχνάς τα έξτρα αξεσουάρ όπως επίσης , ακόμη σημαντικότερο, τους single estate που είναι και η όλη μαγεία στον home espresso.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για πείτε λίγο και σε μας τους άσχετους... οι καφέδες που παίρνουμε σε beans από το Amazon (πχ Lavazza), μπορεί να'ναι μπαγιάτικοι; Εννοώ, το ότι έρχονται σφραγισμένοι διασφαλίζει κάπως ότι είναι οκ, ή πρέπει να κοιτάμε και άλλες λεπτομέρειες, πέρα απ'την ημερομηνία λήξεως;
Αυτό που σε ενδιαφέρει κυρίως είναι το roast date (δεν είμαι σίγουρος ότι οι εμπορικοί το αναγράφουν). Όσο κοντινότερο τόσο καλύτερα. Από εκεί και πέρα θέλει πολύ προσοχή πως θα συμπεριφερθείς στον καφέ από τη στιγμή που θα ανοίξεις τη συσκευασία γιατί αν πάρει αέρα μπαγιατεύει πολύ γρήγορα.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk