Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.
Φαντάζομαι πρέπει να τον διατηρήσεις σε vacuum sealed σακουλάκι, σωστά;
Φαντάζομαι πρέπει να τον διατηρήσεις σε vacuum sealed σακουλάκι, σωστά;
Last edited:
Λάθος.Φαντάζομαι πρέπει να τον διατηρήσεις σε vacuum sealed σακουλάκι, σωστά;
Το δικό μου είναι το coffeevac, αυτό που έχεις βρει κι εσύ στα μισά χρήματα. Το δικό μου χωράει 300 cc, κι είναι αρκετό για 250 gr. καφέ.
Από που το πήρες; Υπάρχει ελλάδα; Από καφέδες ξέχνα λαβάζα και λοιπούς και επέλεξε μονοποικιλιακούς (single origin). Εκεί θα δεις γεύση....
Hehe να'σαι καλά!
Συνειδητά μπλέκω, ο καλός καφές μου έχει λείψει, ειδικά εδώ που δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά όσο να πεταχτείς στην καφετέρια της γωνίας (εκεί ο καφές είναι χειρότερος απ'τη Nespresso μου).
To θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσες δυνατότητες παραμετροποίησης θα μου δώσει μια μηχανή σαν την Breville, αλλά φαντάζομαι, αφού ρυθμίζεις τόσο το μέγεθος κοπής όσο και τη ροή, ε, όλο και κάποιες καλές ρυθμισεις μπορείς να βρεις. Ισως απ'την άλλη να'ναι και καλύτερα που έχει κάποιους αυτοματισμούς γιατί ως άσχετος ίσως να έφτιαχνα καφέ που να μην πίνεται και να απογοητευόμουν.
Click να μου επιτρέψεις να σε διορθώσω σε κάτι, ο εσπρέσο δεν χρειάζεται υψηλή πίεση που αναφέρεις. Χρειάζεται σταθερή πίεση στα 9 bar για τη σωστή εκχύλιση. Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν μια τρίοδη βαλβίδα που εξασφαλίζει σταθερή ροή με σταθερή πίεση. Αυτό που διαφημίζουν οι εταιρείες για 15 bar πίεση είναι καθαρά κόλπο μάρκετινγκ.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελικά ξαναβγήκε η προσφορά και τσίμπησα τη Breville (αφού διάβασα και στο espresso forum ότι η Gaggia είναι λαχείο για το αν θα πέσεις στο παλιό ή το καινούριο μοντέλο που είναι για πέταμα).
Μεταφορικά πόσα?
Τελωνείο? Να υποθέσω από USA έρχεται ε?
Αυτό που αναφέρατε με την πίεση, το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, αλλά δεν έχω καταλάβει πως εσύ το ρυθμίζεις αυτό. Φαντάζομαι έχει να κάνει με το μέγεθος κοπής και το πόσο νερό βάζεις;
Για την ώρα είμαι Αμερικάνος, οπότε δεν είχα τέτοια θέματα. Δε θα αγόραζα πάντως κάτι τόσο ογκώδες, βαρύ και ακριβό από Αμερική για Ελλάδα! Καλύτερα να παίξετε με ευρωπαϊκό Amazon (κι αυτό βέβαια αφού βεβαιωθείτε για εγγυήσεις, service, κλπ)
http://www.barista.gr/el/lelit-pl042e-5 στα ίδια περίπου χρήματα με την Breville, δοκιμασμένη, με Έλληνα αντιπρόσωπο και σκάλες ανώτερη.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.