Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Μιας που λέτε για καλα καφέ στην Αθηνα, πείτε καμια πρόταση. Εμενα πχ μου αρέσει ο καφές του Redd στο Ψυχικό, ενώ ανακάλυψα ένα αξιοπρεπέστατο στον Γέρακα (Chain coffee company) από οπου αγοράζω το Blend του, ενώ κοντα μου είναι και το πολύ καλο πsquare στο Πικέρμι.

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Τώρα παρατήρησα ότι χάθηκε η φωτογραφία απ'το προηγούμενο ποστ.

Όταν λέω λοιπόν λίγο υπερβολικά "πηχτή/στερεή" κρέμα, εννοώ αυτό:

icWgPCv.jpg
Ο καφές σου είναι υπερβολικά φρέσκος γι'αυτό και σου έδωσε τόσο πηχτή και αφρώδη κρέμα. Χρειάζεται κάποιες μέρες ακόμα για να ολοκληρωθεί το degasing. Αν τον δοκιμάσεις ξανά σε μερικές μέρες θα δεις ότι θα πάρεις ένα διαφορετικό -προς το καλύτερο- φλυτζάνι.
Συμφωνώ και εγώ ότι το dark roast όπως και η πιθανή ύπαρξη ρομπούστα ευνοούν τη δημιουργία τέτοιας κρέμας.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο καφές σου είναι υπερβολικά φρέσκος γι'αυτό και σου έδωσε τόσο πηχτή και αφρώδη κρέμα. Χρειάζεται κάποιες μέρες ακόμα για να ολοκληρωθεί το degasing. Αν τον δοκιμάσεις ξανά σε μερικές μέρες θα δεις ότι θα πάρεις ένα διαφορετικό -προς το καλύτερο- φλυτζάνι.
Συμφωνώ και εγώ ότι το dark roast όπως και η πιθανή ύπαρξη ρομπούστα ευνοούν τη δημιουργία τέτοιας κρέμας.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι όπως το λες, κάθε επόμενη μέρα που περνάει, η κρέμα μοιάζει φυσικότερη. Σήμερα ήταν κανονική!

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Μιας που λέτε για καλα καφέ στην Αθηνα, πείτε καμια πρόταση. Εμενα πχ μου αρέσει ο καφές του Redd στο Ψυχικό, ενώ ανακάλυψα ένα αξιοπρεπέστατο στον Γέρακα (Chain coffee company) από οπου αγοράζω το Blend του, ενώ κοντα μου είναι και το πολύ καλο πsquare στο Πικέρμι.
Αρκετές προτάσεις ανάλογα που κινεισαι. Στο κέντρο περνά από taf στη Μπενάκη, kaya κάτω από το Attica στο κεντρο, στο Αιγάλεω το qawha κάνει πολύ ωραίο καφέ, είχε μια ιδιαίτερη Βραζιλία που μύριζε φραουλα.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Αρκετές προτάσεις ανάλογα που κινεισαι. Στο κέντρο περνά από taf στη Μπενάκη, kaya κάτω από το Attica στο κεντρο, στο Αιγάλεω το qawha κάνει πολύ ωραίο καφέ, είχε μια ιδιαίτερη Βραζιλία που μύριζε φραουλα.

Thanks, στο taf έχω πιει, το kaya δεν το ηξερα!

Στο taf είναι φορές που όταν δεν έχει κίνηση το μαγαζί και όταν τον καφέ τον φτιάχνουν συγκεκριμένα παιδιά, μπορεί να πιείς ωραίο καφέ. Όμως τις τελευταίες φορές που πήγα έχουν βάλει πολύ νέο κόσμο στο μαγαζί να δουλέψει και πραγματικά δεν πινόταν αυτό που έφτιαχναν.
Τώρα είδα ότι άλλαξαν και τη μηχανή που είχαν σε modbar.

Το Kaya για μένα αποτελεί διαμαντάκι κρυμμένο μέσα στη στοά στη Βουλής, βρίσκεις πολύ ενδιαφέροντες καφέδες καθώς και ένα ωραίο blend από το Redd, αν δεν θέλεις να πειραματιστείς.

Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Στο taf είναι φορές που όταν δεν έχει κίνηση το μαγαζί και όταν τον καφέ τον φτιάχνουν συγκεκριμένα παιδιά, μπορεί να πιείς ωραίο καφέ. Όμως τις τελευταίες φορές που πήγα έχουν βάλει πολύ νέο κόσμο στο μαγαζί να δουλέψει και πραγματικά δεν πινόταν αυτό που έφτιαχναν.
Τώρα είδα ότι άλλαξαν και τη μηχανή που είχαν σε modbar.

Το Kaya για μένα αποτελεί διαμαντάκι κρυμμένο μέσα στη στοά στη Βουλής, βρίσκεις πολύ ενδιαφέροντες καφέδες καθώς και ένα ωραίο blend από το Redd, αν δεν θέλεις να πειραματιστείς.

Όταν ξανακατεβω κεντρο θα περάσω από το Kaya. Ποιο blend του Redd ήταν αυτό που σου άρεσε;

Στο kaya ένα blend έχουν, αν θυμάμαι καλά είναι σε μαύρο σακουλάκι με κόκκινα γράμματα. Βραζιλία έχει αλλά δεν θυμάμαι με τί άλλο μέσα, πάει και καιρός που έχω να πάω στο κέντρο.

Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Στο kaya ένα blend έχουν, αν θυμάμαι καλά είναι σε μαύρο σακουλάκι με κόκκινα γράμματα. Βραζιλία έχει αλλά δεν θυμάμαι με τί άλλο μέσα, πάει και καιρός που έχω να πάω στο κέντρο.

Α, του Kaya εννοούσες, got it! 👍

Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση, πλέον οι καφέδες, άλλοι καλύτεροι, άλλοι χειρότεροι, όλοι πίνονται και ο νεροχύτης παραμένει νηστικός... :D

a743958f0d53d14a16d6adcf219476dc.jpg

... κι αν καμιά φορά απογοητευόμαστε από τη γεύση, τότε δοκιμάζουμε έναν nespresso απ'την διπλανή ψευτοκαφετιέρα και παίρνουμε κουράγιο να προσπαθήσουμε εκ νέου...

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Καλό το RED αλλα πιστεύω Ωραίο καφέ εχει και το Kudu στην 25η μαρτίου στο Νέο Ψυχικό! Δοκιμασε το! Και θα δοκιμάσω του nsquare που ειμαι και κοντά εκει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Καλό το RED αλλα πιστεύω Ωραίο καφέ εχει και το Kudu στην 25η μαρτίου στο Νέο Ψυχικό! Δοκιμασε το! Και θα δοκιμάσω του nsquare που ειμαι και κοντά εκει!

Έτσι, να μαθαίνουμε νέα μερη! 👍

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Έτσι, να μαθαίνουμε νέα μερη! 

Και που να δεις ταβέρνια που μαθαίνω στην γύρω περιοχή που μενω (και πέριξ)! χαχαχα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ε

Και που να δεις ταβέρνια που μαθαίνω στην γύρω περιοχή που μενω (και πέριξ)! χαχαχα!

Έτσι γείτονα! Δοκίμασε οπωσδήποτε τον Κρητικό στην Καντζα.

ΥΓ. Για καφέ στο Chain του Γέρακα πηγες;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 1

Οχι δεν πήγα...για τον κρητικό, εχω ακούσει καλά λόγια αν και λίγο τσιμπήμενος! Δες το "Η γωνια του τόρβα " στο πικέρμι ...και πάρε με να παμε να πιουμε τσίπουρα! (τα υπολοιπα μεσω PM)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο

Οχι δεν πήγα...για τον κρητικό, εχω ακούσει καλά λόγια αν και λίγο τσιμπήμενος! Δες το "Η γωνια του τόρβα " στο πικέρμι ...και πάρε με να παμε να πιουμε τσίπουρα! (τα υπολοιπα μεσω PM)

Έγινε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 1

Πέρασα σήμερα και πήρα έναν καφέ να τον δοκιμάσω! Πολυ ωραιο το βασικό του χαρμάνι! Την επόμενη φορά θα πάρω συσκευασια για το σπίτι! Μπράβο Τακη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο

Πέρασα σήμερα και πήρα έναν καφέ να τον δοκιμάσω! Πολυ ωραιο το βασικό του χαρμάνι! Την επόμενη φορά θα πάρω συσκευασια για το σπίτι! Μπράβο Τακη!

:2thumb22sup:

Πάρτε και έναν ωραίο Intelligentsia από το μαγαζί τους στο Σικαγο. Όντως έχει μια παραπάνω οξύτητα από τα συνηθισμένα, αλλά εδώ τον έφτιαξαν ωραίο. Πήρα ένα καλό baseline για τους πειραματισμός ούπς μου.
d5cc9be2ead954d43b95c520aede0343.jpg

Σκουρόχρωμη κρέμα, πρόκειται για blend;