Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

φίλος καταλαβαίνω το θέμα σου, κι εγώ όταν ήμουν 8ωρο+ σε καρέκλα με υπολογιστή ήθελα να πίνω συνέχεια κάτι. Έπινα καμιά κανάτα καφέ φίλτρου.

Αν θες μεγάλη ποσότητα δοκίμασε americano (ίδια ποσότητα καφέ με μεγαλύτερη ποσότητα νερού).

Ερώτημα: Η συνιστώμενη ποσότητα καφείνης που αναφέρουν οι...έρευνες είναι έγκυρες? πως μεταφράζεται αυτό ανάλογα με το είδος του καφέ που πίνουμε? Ξέρει κάποιος να μας πει?

Εγώ έπινα παλιότερα τον gold της nescafe (μέχρι 3 τη μέρα) μετά το γύρισα σε douwe egberts esspreso (μέχρι 2 τη μέρα δεν είναι εσπρέσο, instant "νεσκαφές" είναι).
Τώρα έβαλα μπρος πάλι την λιντολομηχανούλα με jacobs esspreso έτοιμο κομμένο. Πίνω 2 τη μέρα και τους ευχαριστιέμαι.
Επόμενη κίνηση να πάρω ένα μύλο για να τρίβω on demand.

Για πείτε λίγο για τη συνιστώμενη ημερήσια δόση καφεϊνης.
Καπου παραπισω εχω βαλει καποιο λινκ για υπολογισμο της ημερησιας ασφαλους καταναλωσης .
Ενδεικτικα για ενηληκες ειναι χονδρικα 400 mg αλλα η ακριβης ποσοτητα εξαρταται απο το σωματικο βαρος (οπως το αλκοολ) .
Ενδεκτικα παλι ενας μονος εσπρεσσο εχει περιπου 40mg (7.5 γραμμμαρια καφε ανα 25ml προιοντος) .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

φίλος καταλαβαίνω το θέμα σου, κι εγώ όταν ήμουν 8ωρο+ σε καρέκλα με υπολογιστή ήθελα να πίνω συνέχεια κάτι. Έπινα καμιά κανάτα καφέ φίλτρου.

Αυτό ακριβώς μάναμ...
Έχω πάντα δίπλα μου και ένα μπουκάλι νερό και πίνω, αλλά οι καφέδες χτυπάνε high score.
Βέβαια, αν και σε μεγάλο ποτήρι (το βρίσκω που και που στο τραπέζι της κουζίνας με λουλούδια), βάζω μιάμιση κουταλιά καφέ μόνο.

Αν θες μεγάλη ποσότητα δοκίμασε americano (ίδια ποσότητα καφέ με μεγαλύτερη ποσότητα νερού).

Σε αυτόν προσθέτεις νερό στον espresso ή συνεχίζεις και τραβάς νερό από τη μηχανή;

Ερώτημα: Η συνιστώμενη ποσότητα καφείνης που αναφέρουν οι...έρευνες είναι έγκυρες? πως μεταφράζεται αυτό ανάλογα με το είδος του καφέ που πίνουμε? Ξέρει κάποιος να μας πει?

5 6 espresso;
Όσο περίπου θέλω μέχρι τις 12 περίπου.
Για αυτό και πίνω frappe.
Αλλιώς θα ήθελα ένα κουτί espresso ανά δύο μέρες.

....και μη πας να συγκρίνεις χαουσμπραντ μπλε με οποιαδήποτε κάψουλα....

Εμ... κατάλαβες το πρόβλημά μου;
Συγκρίνεται ο Hausbrandt gourmet;
Φωτιά θα πέσει να μας κάψει!

Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Το βρηκα το λινκ για να μην παιδευεσαι...
https://www.caffeineinformer.com/caffeine-safe-limits

θενκς.

Αυτά τα όρια μου φαίνονται πολύ μεγάλα, γι'αυτό και επανέφερα το ερώτημα. Μου έβγαλε 529mg καφεϊνης. Αν πιω τόσο θα πάθω ζημιά. Υπολογίζω ότι είμαι στο 1/3 της ποσότητας αυτής.
Μήπως παίζουν και άλλα ρόλο στον καφέ και όχι μόνο η καφεϊνη? Μήπως μας επηρεάζουν και άλλες ουσίες που εμπεριέχονται?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Σε αυτόν προσθέτεις νερό στον espresso ή συνεχίζεις και τραβάς νερό από τη μηχανή;

Συνεχίζω και τραβάω νερό από τη μηχανή.

Κάθε καφές βέβαια θέλει να τον μάθεις, να δεις πόσο νερό πρέπει να βάζεις "έξτρα" για να σου έρθει στα ίσα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

θενκς.

Αυτά τα όρια μου φαίνονται πολύ μεγάλα, γι'αυτό και επανέφερα το ερώτημα. Μου έβγαλε 529mg καφεϊνης. Αν πιω τόσο θα πάθω ζημιά. Υπολογίζω ότι είμαι στο 1/3 της ποσότητας αυτής.

Τόσο είναι περίπου 6 espresso.
Πίνεις δηλαδή 2 espresso την ημέρα και ψάχνεσαι αν είναι πολύ;

Συνεχίζω και τραβάω νερό από τη μηχανή.

Αυτό όμως δεν θα κάψει τον καφέ, να φέρει πικρίλα;

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

θενκς.

Μήπως παίζουν και άλλα ρόλο στον καφέ και όχι μόνο η καφεϊνη? Μήπως μας επηρεάζουν και άλλες ουσίες που εμπεριέχονται?
Κοιτα αν το διαβασεις περαιτερω τα γενικα ορια ειναι μεχρι τα 400 (και εμενα μου βγαζει 600 αλλα ημερήσια καταναλωνω 200 max) προφανως λογω του οτι υπαρχουν πλεον στην ζωη μας και αλλα σκευασματα που περιεχουν καφεινη ειναι ενας "μπουσουλας" για να προσεχουμε για να εχουμε που λενε .
Εφοσον δεν υπαρχουν οργανικα προβληματα οπως αυτα που περιγραφονται στην ιστοσελιδα δεν νομιζω οτι εχουμε θεμα επισης νομιζω οτι υπαρχει και ποσοτητα χοληστερολης αν δεν κανω λαθος αλλα μονο στον καφε που δεν περναει απο χαρτινο φιλτρο .Αλλα θεωρω οτι αν εχουμε τετοιες παθησεις θα ειμαστε ενημερωμενοι απο τον γιατρο μας .
Η κεντρικη ιδεα ειναι οτι ολα θελουν μετρο .Αν ειμαστε εντος οριων η παρακατω δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ανησυχίας.

εχμ κάποια στιγμή έπινα 3-4 διπλούς :P

ο εσπρεσσο θα "καεί" αν είναι μικρότερη η ροή από 25μλ σε 30" .

ο Σωστός αμερικάνο πάντως είναι 25ml εσπρέσο και άλλα όσα ml θες καθαρό ζεστό νερό

Αν τωρα κόψεις τον καφέ, δεν τον πατήσεις κι αφήσεις ελεύθερη την ροή, φτιάχνεις έναν ωραιότατο φίλτρου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ε

δε μου πικρίζει ο καφές, ίσως να μη τον πατάω πολύ.

εχμ κάποια στιγμή έπινα 3-4 διπλούς :P

ο εσπρεσσο θα "καεί" αν είναι μικρότερη η ροή από 25μλ σε 30" .

ο Σωστός αμερικάνο πάντως είναι 25ml εσπρέσο και άλλα όσα ml θες καθαρό ζεστό νερό

Αν τωρα κόψεις τον καφέ, δεν τον πατήσεις κι αφήσεις ελεύθερη την ροή, φτιάχνεις έναν ωραιότατο φίλτρου

Ή 50ml espresso στη διπλή θήκη + όσα ml ζεστό νερό θέλω;

Ρε παίδες, σοβαρά τώρα, πως πίνετε 25ml καφέ;
Εγώ τόσο πίνω μέχρι να πάω από την κουζίνα στο γραφείο μου!
Τόσα ml ατμίζω! :flipout:

Ή 50ml espresso στη διπλή θήκη + όσα ml ζεστό νερό θέλω;

Ρε παίδες, σοβαρά τώρα, πως πίνετε 25ml καφέ;
Εγώ τόσο πίνω μέχρι να πάω από την κουζίνα στο γραφείο μου!
Τόσα ml ατμίζω! :flipout:
ε ναι 50 :) αν και τον χειμώνα πίνω cappuccino κι είμαι οκ με την ποσοτητα

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Έχω δυσανεξία στο γάλα, οπότε το πάω σε μέγεθος καπουτσίνο χωρίς το γάλα. :p

Έχω δυσανεξία στο γάλα, οπότε το πάω σε μέγεθος καπουτσίνο χωρίς το γάλα. :p
καλύτερη λύση σε αυτό είναι ο γαλλικός τότε για ζεστός και το καλοκαίρι coldbrew σε νταμιτζάνα στο ψυγείο :P

Κυκλοφορεί ο μπλε Hausbrandt σε γαλλικό; :p

O cold brew περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα καφεϊνης σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδοχές του espresso. Όσο μεγαλύτερη είναι η ώρα εκχύλισης του καφέ, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα καφεϊνης που κατεβαίνει στο φλυτζάνι.

Κυκλοφορεί ο μπλε Hausbrandt σε γαλλικό; :p
Ναι μπορείς να κόψεις τον ίδιο καφέ για γαλλικό:)

Sent from my MIX using Tapatalk

Βρε λες να τον χώσω στη μηχανή του γαλλικού; :flipout:
Κομμένο τον έχω. Δεν παίρνω σπόρια

Λοιπόν μετά από 2 μήνες συμβίωση με τη Flair έχω να πω τα καλύτερα. Πλέον πίνω εσπρεσσάκια που αντίστοιχα δε βρίσκω πουθενά εδώ σε ακτίνα 2 states :D Πλούσια γεύση, κρέμα, αρώματα, τα πάντα όλα, καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει σε <500 ευρά. Και κόστισε ούτε 180.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις πολύ light roasts, επειδή θέλουν ψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τα πιο medium/dark, πρέπει να προθερμαίνεις όλο το σύστημα (brew head και πιστόνι) για να σιγουρέψεις ότι δε θα πέσει η θερμοκρασία κάτω απ'τους 95 κατά τη διάρκεια και βγει πολύ όξινος.