Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Αχαχαχα. Κι εγώ αυτό είδα μόλις τώρα. Και στην Αγγλία μια από τα ίδια. And the search goes on...

Αν βρεις λογική τιμή, σφύρα ;)

Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Κάτι τέτοιο απλό θα χρειαστώ λογικά. Τώρα μένει να βρω κανα γνωστό μου να τον χώσω να το πάρει και να το στείλει ή να το παραγγείλω από το eshop τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Κάτι τέτοιο απλό θα χρειαστώ λογικά. Τώρα μένει να βρω κανα γνωστό μου να τον χώσω να το πάρει και να το στείλει ή να το παραγγείλω από το eshop τους.
Δεν είναι ένα απλό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Έχει τη μονόδρομη βαλβίδα που χρειάζεται αν ψωνίζουμε φρέσκους καφέδες.
Να σας πω την μαύρη αλήθεια, αν καταναλώνετε το σακουλάκι των 250 γρ σε 1 βδομάδα, δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Εγώ δεν είδα καμμία διαφορά.
Η συσκευασία του καφέ ήταν αρκετή.

Δεν είναι ένα απλό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Έχει τη μονόδρομη βαλβίδα που χρειάζεται αν ψωνίζουμε φρέσκους καφέδες.
Να σας πω την μαύρη αλήθεια, αν καταναλώνετε το σακουλάκι των 250 γρ σε 1 βδομάδα, δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Εγώ δεν είδα καμμία διαφορά.
Η συσκευασία του καφέ ήταν αρκετή.

Υπάρχει σε συσκευασία κιλού;

Υπάρχει σε συσκευασία κιλού;
Ρύζι θα φυλάξεις ? (Πλάκα σου κάνω).
Πάρε 2 του μισού κιλού από εδώ.

https://youtu.be/1tdrH_RiTZ8

Σε 20 δευτερόλεπτα βγήκαν 21 γραμμάρια ζουμάκι από 14 γραμμάρια καφέ.

Νομίζω είμαστε καλά;

Το φλιτζάνι φαίνεται βρώμικο από τους 2 3 που πέταξα πριν από αυτόν :flipout:

Νομίζω είμαστε καλά;

Έχεις έντονο channeling.. αγόρασες τελικά τον Craef? Κόψε ένα κλικ πιο fine και πρόσεξε λίγο περισσότερο την κατανομή σου και το πάτημα.
Τι καφέ χρησιμοποιείς?

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με τον graef στο 2 είναι το κόψιμο.
Το μανόμετρο μου έδωσε πίεση 10 ατμόσφαιρες.
Αν πάω πιο fine δεν νομίζω να βγει καφές.

Πιστεύω ότι φταίει το tamper που δεν έχω και χρησιμοποιώ το πλαστικό που είχε μέσα...
Ο καφές είναι φρέσκος, ο taresso tigrato.
Με μπαγιάτικο παίρνω αυτούς τους χρόνους με κόψιμο στο 3.

Με τον graef στο 2 είναι το κόψιμο.
Το μανόμετρο μου έδωσε πίεση 10 ατμόσφαιρες.
Αν πάω πιο fine δεν νομίζω να βγει καφές.

Πιστεύω ότι φταίει το tamper που δεν έχω και χρησιμοποιώ το πλαστικό που είχε μέσα...
Ο καφές είναι φρέσκος, ο taresso tigrato.
Με μπαγιάτικο παίρνω αυτούς τους χρόνους με κόψιμο στο 3.
Άλλωστε, και να θες να πας πιο fine δε μπορείς. Είσαι σχεδόν στο τέρμα, τα μαχαίρια δεν έχουν σωστή απόσταση και ο μύλος σου δεν κόβει σωστά.
Χρειάζεται να ρυθμίσεις τον Craef. Μέσα στη συσκευασία θα βρεις ένα σακουλάκι με μικρές ροδελίτσες. Θα πρέπει να ανοίξεις τον μύλο και να τοποθετήσεις μία, ίσως και δύο ροδελίτσες κάτω από το κάτω μαχαίρι.
Μετά θα κόβεις εσπρέσσο σε αρκετά πιο coarse βαθμίδα. Googlaρε το για να δεις ακριβώς πώς γίνεται.

Δεν έχω τέτοιες ροδέλες.
Έχω τον 800 που ρυθμίζεται με βίδα, αλλά δεν έχω καταλάβει προς τα που να το γυρίσω...

Νομίζω είμαστε καλά;

14γρ δεν είναι πολύ λίγα; Με μονό δισκάκι παίζεις; Στη θέση σου θα έβαζα διπλό, είναι πολύ ζόρικη υπόθεση το μονό και θέλει εμπειρία. Διπλό και δυο φλιτζανάκια.

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει και άλλος. Από το user manual δεν μπορείς να βγάλεις άκρη?
Ψάξε και για κανένα βίντεο στο YouTube.

14γρ δεν είναι πολύ λίγα; Με μονό δισκάκι παίζεις; Στη θέση σου θα έβαζα διπλό, είναι πολύ ζόρικη υπόθεση το μονό και θέλει εμπειρία. Διπλό και δυο φλιτζανάκια.
Αυτό που επείγει να γίνει είναι να ρυθμίσει το μύλο του. Όλα τα άλλα, που επίσης χρήζουν βελτίωσης, έπονται.

Με διπλό καλαθάκι είμαι.
Ε, με πιάνουν και λίγο οι τσιγκουνιές μου τώρα που κάνω πειράματα :flipout:

Σε μένα βγαίνει το πάνω μαχαίρι και το γυρίζω προς μια κατεύθυνση αφού βγάλω δύο βίδες.
Υποτίθεται ότι είναι πιο καλός, με 40 βήματα.

Με διπλό καλαθάκι είμαι.
Ε, με πιάνουν και λίγο οι τσιγκουνιές μου τώρα που κάνω πειράματα :flipout:

Σε μένα βγαίνει το πάνω μαχαίρι και το γυρίζω προς μια κατεύθυνση αφού βγάλω δύο βίδες.
Υποτίθεται ότι είναι πιο καλός, με 40 βήματα.
Εσπρέσσο πρέπει να κόβεις τότε από το 15-20 (λίγο πιο κάτω από τη μέση).
Ψάξε να βρεις πως θα τον ρυθμίσεις γιατί σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν κόβει σωστά.

Έκανα μια ρύθμιση που είδα στο YouTube αλλά το βίντεο είναι στα γερμανικά.
Αν μου πετάξει αύριο κοτρόνες θα είναι λάθος... :flipout:
Και εμένα το 2 με 3 μου φάνηκε ακραίο.
Δηλαδή στο 40 περνάνε οι κόκκοι ολόκληροι;