Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Ποιον εχεις τωρα? Τον niche?
Επίσης, απο τους παραπανω που προτείνεις ποιος ειναι stepless? (αν καταλαβα καλα αυτοι γυρνώντας καποια ροδέλα, αλλάζει και το κόψιμο τους -χόνδρο/λεπτό. Χωρις περιορισμούς)

ναι έχω τον niche είναι μέρα με τη νύχτα αλλά επειδή αφορά σεβαστό ποσό πρέπει να διαβάσεις και την απόφαση να την πάρεις μόνος σου (αυτό εννοώ διάβασμα)

https://www.nichecoffee.co.uk/wp-content/uploads/2017/12/Niche-zero-review.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=gSH39saYMFw

Ξεφεύγει πάρα πολύ από το budget μου και σε αυτήν την φάση κοιτάω για κάτι αρκετά φθηνότερο...
Απο τους παραπανω που προτείνεις ποιος ειναι stepless? (αν καταλαβα καλα αυτοι γυρνώντας καποια ροδέλα, αλλάζει και το κόψιμο τους -χόνδρο/λεπτό. Χωρις περιορισμούς)

+1 για τον Mignon Specialita αν υπάρχει το budget των 400 , είναι εξαιρετική επιλογή για το σπίτι. Mικρός, αθόρυβος με πολύ μικρή κατακράτηση, stepless και στιβαρή κατασκεύη + touch screen. Επίσης σημαντικό, εύκολος στο καθαρισμα.

Και το πολυμίξερ της Kenwood που θα απαιτήσει η κυρά ποιος θα της το πάρει μετά; :flipout:

επειδή μόλις το παρήγγειλα προτείνω αυτό ΜΙΞΕΡ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ 450W PHILIPS HR3745/00! και σου μένουν άλλα 200 για μύλο...

θα κλέψω πληροφορίες από άλλο φόρουμ και θα τις βάλω εδώ, τώρα αν με πιάσουν με πιάσανε:

ο Eureka mignon Specialita έχει ισια μαχαίρια και όχι κωνικά οπότε πρέπει να έχεις καφέ στο hopper για να μην έχεις pop cornering. Είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που περιγράφω και με τον super jolly. Επίσης ο Eureka έχει 50mm μαχαίρια και ο SJ έχει 64mm.

Φυσικά αυτό είναι μικρότερο πρόβλημα με τον Eureka αφου μπορεις να ρυθμισεις τον χρονο κοπης και να έχεις καφέ στο χοπερ αλλά αν ζυγιζεις τους κοκκους και αλεθεις μονο αυτους θα εχεις το προβλημα με το pop cornering και θα εχεις ανομοιογενεια στην αλεση.

μη σας αναλύσω και τα οικονομικά μου γιατί τότε θα με κρεμάσουν αυτοδίκαια για τον NICHE...

επειδή μόλις το παρήγγειλα προτείνω αυτό ΜΙΞΕΡ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ 450W PHILIPS HR3745/00! και σου μένουν άλλα 200 για μύλο...

Δεν κατάλαβες...
Την πολυμηχανή των 700 θα μου ζητάει μετά.
Και θα έχει και δίκιο αν πάω να δώσω 600 μόνο για να κόβω καφέ! :D

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς.. Εγώ 150 τον πήρα.. Ήταν ευκαιρία αγάπη μου, τι να έκανα;;

Επίσης υπάρχει κι αυτό..
86de4618595ea6008400e9bcbe81414c.jpg

Off topic mode - - > OFF

Μιξερ των 40 ευρω και μυλος των 400;;!!

Το μιξερ της συζυγου (Bodum) βγηκε γυρω στο 400ρι. Ο χειροκινητος Zassenhaus μου βγηκε κανενα 70ρι για να καταλαβεις παντοφλα. Και πηρε έγκριση λογω της ξυλινης ρετρο αισθητικης.

Περισσοτερη, πολυ περισσοτερη κατανοηση υπαρχει στα ηχητικα και φωτογραφικα. Για καφεδες περιεργως... πλησιον του μηδενος.
Ισως γιατι μιλαμε για κατι που καθεται στον παγκο της κουζινας... Μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες παρομοιάζονται με τις γάτες και οι γάτες είναι... territorial animals!!

θα κλέψω πληροφορίες από άλλο φόρουμ και θα τις βάλω εδώ, τώρα αν με πιάσουν με πιάσανε:

μη σας αναλύσω και τα οικονομικά μου γιατί τότε θα με κρεμάσουν αυτοδίκαια για τον NICHE...

Ο Specialita έχει 55αρια επίπεδα και λειτουργεί μια χαρά σαν single doser με ελαχιστο pop-corning.
Όσον αφορά το κόστος ο μύλος είναι εξίσου σημαντικός μπορεί και σημαντικότερος της μηχανής. Βέβαια και το 400αρι δεν είναι καθόλου αμελητέο...αλλά για το τι προσφέρει θα τον έλεγα και φθηνό.
Ο Niche είναι σαφώς καλύτερος για single dosing αλλά και φυσικά πιο ακριβός (λογικά θα έχει ανέβει και άλλο λόγω ζήτησης). Δεν ξέρω τι γίνεται και με την εγγύηση.
Ο Mazzer SJ βρίσκεται σε νορμαλ τιμή σαν μεταχειρισμένος αλλά πιάνει το μισό πάγκο...

Ήρθε η «γατούλα» σήμερα, φρεσκότατη. Μετά από καιρό με dark roasts ήταν ευχάριστη αλλαγή. Αν και σε σκέτο εσπρεσσακι ξινίζει αρκετά (συγκριτικά πάντα με τα dark). Σε καπουτσίνο όμως ισορροπεί υπέροχα.

9b883256aa782fb2ffc2d4362ebc3beb.jpg

Ήρθε η «γατούλα» σήμερα, φρεσκότατη. Μετά από καιρό με dark roasts ήταν ευχάριστη αλλαγή. Αν και σε σκέτο εσπρεσσακι ξινίζει αρκετά (συγκριτικά πάντα με τα dark). Σε καπουτσίνο όμως ισορροπεί υπέροχα.

9b883256aa782fb2ffc2d4362ebc3beb.jpg
Ωραίος!
Θα πιεις καλό καφέ σήμερα με τη γιορτή σου. Χρόνια Πολλά Ιάσονα.

Ωραίος!
Θα πιεις καλό καφέ σήμερα με τη γιορτή σου. Χρόνια Πολλά Ιάσονα.

Κοίτα να δεις που αυτό δεν το είδα ποτέ! Να'σαι καλά Στέλιο, ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα!

Τελικά για το πρακτικό σκέλος του καθαρισμού μιας μηχανής που έκανα ερώτηση, δεν έλαβα ποτέ απάντηση άλλη του "πάρε μηχανή των 500-600-700 ευρώ και τα ξαναλέμε".

Θυμίζει σκηνικό τύπου ρωτάει κάποιος κακόμοιρος ποιον ενισχυτή μέχρι 1000 ευρώ να πάρω για τα ηχεία μου, και κλασικά θα βρεθεί κάποιος να πετάξει ένα πάρε Mark Levinson

Τελικά για το πρακτικό σκέλος του καθαρισμού μιας μηχανής που έκανα ερώτηση, δεν έλαβα ποτέ απάντηση άλλη του "πάρε μηχανή των 500-600-700 ευρώ και τα ξαναλέμε".

Θυμίζει σκηνικό τύπου ρωτάει κάποιος κακόμοιρος ποιον ενισχυτή μέχρι 1000 ευρώ να πάρω για τα ηχεία μου, και κλασικά θα βρεθεί κάποιος να πετάξει ένα πάρε Mark Levinson
Εγώ καθαρίζω τη δική μου μ' ένα μίγμα 15% λευκό ξύδι (προτιμώ είτε το Μετόχι που βρίσκω στο Σκλαβενίτη σε πλαστικό μπουκάλι είτε λευκό ξύδι Πάρος σε γυάλινο) , 85% νερό από brita. Μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία βγάζω ένα φλυτζάνι σαν να έκανα καφέ. Τη σβήνω και σε 10 λεπτά, την ξανανοίγω και βγάζω και το υπόλοιπο. Αμέσω μετά μια κουταλιά της σούπας σόδα σε νερό brita και ξανακάνω τον ίδιο κύκλο. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στη μηχανή που ζαχαρώνεις. Τι boiler έχει ? Αν είναι ανοξείδωτο θα είσαι οκ.
Το ίδιο κάνω και στο πλυντήριο των ρούχων κάθε 6 μήνες, αλλά με άλλες ποσότητες. (2 μπουκάλια άσπρο ξύδι και δυο κουταλιές της σούπας ξυνό από το Super Market. Πλύσιμο στου 90 βαθμούς. Αμέσως μετά τον ίδιο κύκλο με 5 κουταλιές της σούπας σόδα).
Είναι φοβερό να δεις πόσο αφρό βγάζει το πλυντήριο σε αυτές τις πλύσεις. Και μετά μυρίζει καθαριότητα.

Τα παιδιά εδώ μέσα, με όλη την καλή θέληση, προσπάθησαν να σε αποτρέψουν από το να πετάξεις τα λεφτά σου σ'αυτό το κακέκτυπο μηχανής εσπρέσσο. Όσον αφορά τον καθαρισμό της συγκεκριμένης μηχανής, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Δεν έχει solenoid valve προκειμένου να μπορείς να κάνεις το βασικό καθαρισμό του backflushing, οπότε, με τον καιρό, θα μαζέψει καμμένο καφέ και έλαια εντός του grouphead, με αποτέλεσμα να σου βγάζει ένα πικρό μαυροζούμι αντί για καφέ.
Εάν όντως έχει boiler και όχι thermoblock θα μπορείς τουλάχιστον να κάνεις περιοδικά αφαλάτωση. Τέλος χρειάζεται που και που να καθαρίζεις το δοχείο νερού εάν είναι αποσπώμενο.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ καθαρίζω τη δική μου μ' ένα μίγμα 15% λευκό ξύδι (προτιμώ είτε το Μετόχι που βρίσκω στο Σκλαβενίτη σε πλαστικό μπουκάλι είτε λευκό ξύδι Πάρος σε γυάλινο) , 85% νερό από brita. Μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία βγάζω ένα φλυτζάνι σαν να έκανα καφέ. Τη σβήνω και σε 10 λεπτά, την ξανανοίγω και βγάζω και το υπόλοιπο. Αμέσω μετά μια κουταλιά της σούπας σόδα σε νερό brita και ξανακάνω τον ίδιο κύκλο. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στη μηχανή που ζαχαρώνεις. Τι boiler έχει ? Αν είναι ανοξείδωτο θα είσαι οκ.
Το ίδιο κάνω και στο πλυντήριο των ρούχων κάθε 6 μήνες, αλλά με άλλες ποσότητες. (2 μπουκάλια άσπρο ξύδι και δυο κουταλιές της σούπας ξυνό από το Super Market. Πλύσιμο στου 90 βαθμούς. Αμέσως μετά τον ίδιο κύκλο με 5 κουταλιές της σούπας σόδα).
Είναι φοβερό να δεις πόσο αφρό βγάζει το πλυντήριο σε αυτές τις πλύσεις. Και μετά μυρίζει καθαριότητα.
Θα σου πρότεινα, για καλύτερο αποτέλεσμα, να χρησιμοποιείς εξειδικευμένο προϊόν για αφαλάτωση μηχανών.
Επίσης αφαλάτωση πάντα με κρύο νερό και backflushing με ζεστό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Θα σου πρότεινα, για καλύτερο αποτέλεσμα, να χρησιμοποιείς εξειδικευμένο προϊόν για αφαλάτωση μηχανών.
Επίσης αφαλάτωση πάντα με κρύο νερό και backflushing με ζεστό.
Αν δεν κυκλοφορήσει νερό σε όλο το κύκλωμα δεν μπορώ να κάνω αφαλάτωση στο group. Η μηχανή μου δεν κάνει backflush. Την λύνω και την πλένω. Αυτή εδώ την κυρία έχω.

Δεν πηρα ακομη. Ρωτω γιατι για εμενα ειναι βασικο το ποσο θα πρεπει να ασχοληθω μετα. Γενικως βαριεμαι πολυ να καθαριζω.
Αν και καλοβλεπω το επομενο μοντελο, Briel 35,που εβγαλε παλι το eshop πολυ χαμηλα.
Εχει μποιλερ.
Για μυλο ενας τετοιος θα μου εκανε δουλεια;
https://www.skroutz.gr/s/15555633/Delonghi-KG-521-M.html?from=account_favorites