Περί εξοπλισμού.. (πιάτο + lnb)

giannis400

New member
19 January 2009
76
καλημέρα παιδια, εχω ενα πιατο στραβω εδω και 2,5 χρονια DNS 60ΑΡΙ ΚΑΙ το lnb εσπασε απο κατι εργασιες που εγιναν στο μπαλκονι :)).
Αλλα ετσι και αλιως ειχα παρατηση την δορυφορικη ληψη εδω και 1,5 χρονο.Τωρα ενδιαφερομαι να παρω ενα lnb και ενα πιατο, θελω να μου προτεινετε μοντελα-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ πιατου και LNB.
Nα σημειωσω οτι θα βλεπω τα καναλια απο την 23αρα οθονη του pc που εχω και πανω του εχω μια SKYSTAR 2 καρτουλα (θρυλος).
ΚΑΙ κατι αλλο, τι ρολο παιζουν τα db στα lnb?
μενω θηβα, τι διαστασεις πιατο να χρησιμοποιησω?
θελω να πιανω δυσκολους δορυφορους, να εχει καποια ποιοτητα το συστημα μου.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΈΣ

Last edited:
Re: LNB εν δράσει - ποιο να πάρω?

Να υποθέσω για hotbird? για lnb κοίτα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=57448
Όσο για μαγαζιά επειδή είσαι Θήβα το μόνο που γνωρίζω είναι στην Λιβαδεια emimikos. Αθήνα πολλά ρίξε ενα google-αρισμα
Πάντως καλό θα ήταν να έριχνες μια ματιά στα topics υπάρχουν σχετικά...

Re: LNB εν δράσει - ποιο να πάρω?

[Quote = nubreed? 1156294] Να υποθέσω για hotbird; LNB για κοίτα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=57448
Όσο για μαγαζιά επειδή είσαι Θήβα το μόνο που γνωρίζω είναι στην emimikos Λιβαδεια. Αθήνα πολλά ρίξε ενα google-αρισμα
Πάντως καλό θα ήταν να έριχνες μια ματιά στα θέματα που υπάρχουν σχετικά ...[/ QUOTE]
μια και θα κατεβω αυριο αθηνα για κατι αλλες δουλεις θελω ενα μαγαζιι να ειναι κοντά στο κεντρο, με βολευει κατω πατησια ή οπουδηποτε αλλου αρκει να ειναι κεντρο.

Παιδια απαντηστε γρήγορα γιατί αυριο το πρωι πρεπει να κατεβω αθηνα και να αγορασω πραγματα?).
Λοιπον σημερα βρηκα ενα αλλο LNB στην αποθηκη το οποιο νομισα οτι ειχα χασει, ειναι το ΜΤΙ AP8-ST2BL 0.2DB BLUE LINE.
το εχει μια τουρκικη σελιδα στα 16 Εύρο και ειναι αυτο εδω http://www.tikla.com.tr/MTI-Blue-Line-AP8-ST2BL-Single-Tekli-LNB,PR-65556.html .
το ειχα παρει το 2007 το καλοκαιρι.Θελω να μου πειτε αν ειναι καλο για να μην δωσω λεφτα να πάρω αλλο.Να τονισω οτι δεν το εχω χρησιμοποιησει καΘολου.
Κατι αλλο τωρα οσο αναφορα το πιατο, το πιατο μου στην κάθετη μετρηση που του έκανα ειναι 80 εκατοστά και στην οριζόντια ειναι 72, τελικα ποιο μετράει για να ξέρω ποσο ειναι, είναι ενα DNS της.
Eπειδη αυτο το πιατο μου ειχε πεσει απο υψος κάτω εχει πολυ αμυδρά στραβώσει κάπος.Αν πάρω πιατο 1 μέτρου θα κάνω δουλεια με το αυτο LNB και ποιο πιατο πρωτεινετε και τι μαρκα προτεινετε βεβαια θα προτιμουσα με μοτερ?
Τωρα θέλω να μου πρωτεινετε ενα μαγαζι κοντα στο κέντρο κατα προτιμηση εκτος απο αυτο που λέει ο φιλος μου για να εχω και 2τερη επιλογη αν υπαρχη; ή στο περιστέρι επειδη αυριο που θα κατεβω να παρω μια βιντεοκαμερα στο κατερελο που ειναι στην ΤΣΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ Στο περιστερι

Ο πρωτος δορυφορος που θελω να πιασω ειναι αυτος που εχει EUROSPORT για να βλέπω Κ1 και kick boxing:).
Noμιζω οτι ειναι στο Ηotbird ο σταθμος eurosport.Μετα θελω να πιανω κάπως δύσκολους σταθμους για τα ελληνικα δεδομένα, εσεις θα μου πειτε ποιοι ειναι αυτοι, παντος τοτε που ειχα την δορυφορικη σε λειτουργια αμερικανικους δεν επιανα ουτε κινεζικους πολους ουτε ιαπονικους κλπ.
ο διακοπτης για την δορυφορικη τι ακριβως κάνει;
Ποσα πρεπει να δωσω για το πιατο του 1 μετρου που ψαχνω οπως ειπα ποιο πανω, μεχρι ποσα ευρω δλδ?
και για μοτερ μια καλη λυση και οχι πολυ ακριβη;
ευχαριστω

To lnb σου μια χαρά είναι.
Το πιάτο σου είναι μικρό. Θεωρείται 70άρι.
Αγοράζεις ένα πιάτο 1μ. (1Χ1.15) ή 1.10 (1.10Χ1.20) και είσαι μια χαρά.
Για το πιάτο υπολόγισε από 35 έως 60 .

Αν θέλεις να το κινήσεις προτίμησε αλουμινίου. Diseq μοτερ υπολόγισε 60-70 .

Αυτά στο περίπου.

Απάντηση: Re: Περί εξοπλισμού.. (πιάτο + lnb)

Και τα δύο είναι καλές επιλογές. Στο θέμα κατόπτρου εγώ θα προτιμούσα ένα Tecatel 1.10X1.20
Οπως και να το κάνουμε, το μέγεθος μετράει..

Re: Απάντηση: Re: Περί εξοπλισμού.. (πιάτο + lnb)

Παιδιά, τι από τα δυο θα προτιμούσατε:
Gibertini OP100 ή ένα noname 110 ;
θα προτιμούσα ένα Tecatel

:2thumb22sup: το Tecatel 1.20 είναι κο-ρυ-φή