Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Απάντηση: Re: Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Φακός κεφαλής;

Ίσως...

Olight LED Hat

Έξυπνη πατέντα πάντως.

Φακός και ήλιος είναι 2 πράγματα που δεν παίζουν ταυτόχρονα. Προσπαθώ να σκεφτώ εφαρμογές, σίγουρα υπάρχουν αλλά και πάλι...

και ομως το καπελο δεν ειναι μονο για τον ηλιο. ειναι προστασια απο την απωλεια θερμοτητας στο κρυο και προστασια για τα ματια απο κλαδια στην πυκνη βλαστηση. (το χρησιμοποιω ετσι καθημερινα στις δενδροφυτειες)

Τώρα τελευταία είχαμε γράψει για τέτοιους φακούς που ήθελε ένα μέλος αλλά δεν βρίσκω τα ποστ.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιον φακό κεφαλής με ΑΑ μπαταρίες ας το κάνει.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Τώρα τελευταία είχαμε γράψει για τέτοιους φακούς που ήθελε ένα μέλος αλλά δεν βρίσκω τα ποστ.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιον φακό κεφαλής με ΑΑ μπαταρίες ας το κάνει.

Ευχαριστώ.

http://www.zebralight.com/H52-AA-Headlamp-Cool-White_p_131.html#

για μια ζωή θα τον έχεις!

εψαχνα και εγω πρόσβατα.. τελικά πήρα τον Nitecore NU30 στα 24 και τον περιμένω.

ειδα αρκετά video review και όλοι λένε τα καλυτερα για τον black diamond spot 2016
δυστυχώς δεν τον βρήκα σε καλή τιμη οπότε προτίμησα τον nitecore NU30 αλλα με την πρώτη ευκαιρία που θα τον βρώ, θα τον τιμήσω, καθως έχει τον καλύτερο σχεδιασμό και ευκολία χρήσης με το power tap. τα 300lm που έχει νομιζω ειναι υπεραρκετά για τις περισσότερες χρήσεις.

Νομίζω με έναν black diamond spot 2016 με 300lm και έναν Nitecore HC30 για 1000lm (ή καποιον άλλο με αντίστοιχα lumen και σχεδίαση) δεν χρειάζεται τίποτα άλλο..

Last edited:
έχω απο 2010 έναν zebra H51 με ταπεινά max 200lm (σχεδον αχρείαστα στο βουνό, πλην ειδικών περιπτώσεων)
Έκτοτε έχουν περάσει απο τα χέρια μου και άλλοι κεφαλής κυριως ορειβατικοι, Petzl , blackdiamond, όπως παράλληλα εχω και τον Nitecore HC30 για search and rescue περιπτώσεις.

Τον zebra πάρ' οτι γκρινιάζω για το UI, ΔΕΝ τον αλλάζω για κανένα άλλο (εκτός από άλλον zebra) στις συχνές εξορμήσεις μου στο βουνό. Τον έχω βουτήξει σε θάλασσα, σε ποτάμια, σε χιόνια, σκόνες τον έχω βασανίσει γενικότερα και δε με κρέμασε ποτέ. Ούτε από φωτεινότητα, ούτε έμεινα από μπαταρία ακόμα και 10 μέρες στο βουνό (2 μπαταρίες σύνολο χρειάζονται). ούτε καν o ring δεν έχω αλλάξει τόσα χρόνια και πριν λίγες μέρες έκανα κάθε μέρα ντους ενώ τον φορούσα στο λαιμό για να βλέπω στα σκοτάδια εκεί που ήμουν.

Re: Απάντηση: Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

έχω απο 2010 έναν zebra H51 με ταπεινά max 200lm (σχεδον αχρείαστα στο βουνό, πλην ειδικών περιπτώσεων)
Έκτοτε έχουν περάσει απο τα χέρια μου και άλλοι κεφαλής κυριως ορειβατικοι, Petzl , blackdiamond, όπως παράλληλα εχω και τον Nitecore HC30 για search and rescue περιπτώσεις.

Τον zebra πάρ' οτι γκρινιάζω για το UI, ΔΕΝ τον αλλάζω για κανένα άλλο (εκτός από άλλον zebra) στις συχνές εξορμήσεις μου στο βουνό. Τον έχω βουτήξει σε θάλασσα, σε ποτάμια, σε χιόνια, σκόνες τον έχω βασανίσει γενικότερα και δε με κρέμασε ποτέ. Ούτε από φωτεινότητα, ούτε έμεινα από μπαταρία ακόμα και 10 μέρες στο βουνό (2 μπαταρίες σύνολο χρειάζονται). ούτε καν o ring δεν έχω αλλάξει τόσα χρόνια και πριν λίγες μέρες έκανα κάθε μέρα ντους ενώ τον φορούσα στο λαιμό για να βλέπω στα σκοτάδια εκεί που ήμουν.

ειχες τον black diamond spot και δεν σε βόλεψε; βρήκες κάποιο προβλήμα;
ο nitecore HC30 σε σχέση με τον zebra; δεν ειναι τοσο αξιόπιστος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

ειχες τον black diamond spot και δεν σε βόλεψε; βρήκες κάποιο προβλήμα;
ο nitecore HC30 σε σχέση με τον zebra; δεν ειναι τοσο αξιόπιστος;

O nitecore εχει πολύ φως, είναι πιο ογκώδεις και βαρύτερος στο συνολο. οι μπαταρίες του αν ξεμείνει ανάβεις κερί γιατί δεν έχεις τρόπο να δουλέψει (δε θα βρεις κανέναν τριγύρω με τέτοια μπαταρια να σε δανείσει/αγορασεις!). όποτε τον προτιμώ αποκλειστικά για δραστηριοτητες γρήγορες όπου έχω μεταφορικό μέσο (οποτε δεν έχω θέμα με το extra βάρος να έχω παραπάνω μπαταρiες) και χρειάζομαι πολύ φως . Σαν κατασκευή είναι υποδεέστερη απο τον zebra. to feeling είναι διαφορετικό, καλό μεν αλλά όχι κορυφαίο. ο zebra είναι ποίημα απλά.

Δεν ξερω αν είναι παλαιότερο μοντέλο (αφού δεν είναι discοntinued τότε είναι μια χαρά) δε μου λέει κάτι εξαλλου, εδώ έχω εγω 7χρονια τον δικο μου και παρότι εχει τραβήξει είναι σε σχεδον άριστη κατάσταση λειτουργική/οπτική. το headband του μόνο φοβάμαι οτι πρέπει να το αλλάξω σε 2-3 χρονάκια μόνο.

Τον spot οχι, δεν τον εχω χρησιμοποιησει, αποφεύγω πλέον πλαστικούς φακούς. οχι οτι είναι κακός βεβαια...

Last edited:
ποιον θα προτιμούσατε;

Skilhunt H03

12.jpg

ή

Nitecore HC30

HC30_EN_16.jpg

HC30_EN_14.jpg

Ο nitecore ειναι ελαφρύτερος, με μεγαλύτερο impact resistance, στα 2m waterproof, με περισσότερα lumen, αλλα έχει λιγότερες σκάλες φωτεινότητας και ειναι 10 ακριβότερος...

τα κριτηρια που θετεις ειναι επουσιωδη.... αυτα που πρεπει να ψαξεις ειναι το user interface αν σε βολευει, και να βρεις αν ο φακος κατεβαζει απο το τουρμπο στην επομενη σκαλα μετα απο καποιο χρονο.
κατα την γνωμη μου οποιος κατεβαζει σε λιγοτερο απο 4-5 λεπτα ειναι αχρηστος

τα κριτηρια που θετεις ειναι επουσιωδη.... αυτα που πρεπει να ψαξεις ειναι το user interface αν σε βολευει, και να βρεις αν ο φακος κατεβαζει απο το τουρμπο στην επομενη σκαλα μετα απο καποιο χρονο.
κατα την γνωμη μου οποιος κατεβαζει σε λιγοτερο απο 4-5 λεπτα ειναι αχρηστος

μπορείς να το εξηγήσεις λίγο;
δεν είχα ποτέ τέτοιο φακό και δεν γνωρίζω σε τί αναφέρεσαι..
το user interface αν δεν τον πιάσω στο χέρια μου πως μπορώ να γνωρίζω αν με βολεύει ή όχι..

Η αλλαγή απο την μία σκάλα στην άλλη σκάλα δεν ειναι άμεση; οπως στους απλους φακούς;

ναι....

για το user interface καλο ειναι να βρεις βιντεακια. καποια φαινονται πολυπλοκα ενω δεν ειναι, καπια το αντιθετο

πολλοι φακοι καυεβαζουν ισχυ στην αμεσως χαμηλοτερη σκαλα μετα απο λιγο για να μην υπερθερμαινονται. και παλι βιντεακια ή reviews

Ευχαριστώ πολύ θα δω κάποια βίντεο πριν την αγορά. Έχετε κάποιον αξιόπιστο youtuber που κάνει review σε φακούς;

Ο nitecore hc30
+
πιο στιβαρή κατασκευή
εύκολο UI

-
Λιγότερες σκάλες φωτεινότητας (5 σκάλες)
Λίγο ακριβότερος από τον skilhunt

Skilhunt h03
+
10 σκάλες φωτεινότητας
Μαγνήτης στην βάση

-
Μου φαίνεται ότι είναι λίγο δύσκολο το UI με τα 3 γρήγορα click.

Και οι δύο παίρνουν 18650 μπαταρία, έχετε να προτείνετε κάποια μπαταρία και φορτιστή;
Η αλήθεια είναι θα ήθελα να μπορεί να φορτώνει απευθείας από τον φακό αλλά δεν βρήκα σε L shape κάτι για να μπορείς να τον έχεις και εκτός κεφαλιού.